Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Pasojat e krizës. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Pasojat e krizës.

 

Tek:

Subjekti: Mbrojtja nga pasojat e krizës

Të nderuar Z. dhe Znj.

Siç e dini, për disa ditë (po i shkruaj këto më 3 qershor 2022) ekziston një shqetësim për një krizë serioze që shpërthen në fushën e sigurisë së ushqyerjes në mbarë botën, kjo për një sërë rrethanash:

1) Lufta midis Rusisë dhe Ukrainës, e cila pothuajse e ndaloi plotësisht mundësinë e importit të grurit, drithërave dhe misrit prej andej, i cili dihet se përbën rreth 30 deri në 40 për qind të stokut të disponueshëm të këtyre kulturave në mbarë botën, dhe nga ana tjetër. Nga ana tjetër, ekziston një potencial i madh i importimit të këtyre produkteve nga Kina dhe India, i cili në ditët e sotme është larg të qenit në gjendje të ekzekutohet, dhe kjo është shumë e vështirë të bëhet edhe për arsye politike (vendet që kanë qenë viktima të perandorive perëndimore në Historia tani nuk është e gatshme të bashkëpunojë, duke e parë botën perëndimore si fajtore për krizën dhe e tillë është situata dhe duhet të paguajë vetëm çmimin për të.përpjekjet për t’u shpjeguar sunduesve të këtyre vendeve se kriza është ndërkombëtare dhe se përfundimisht të gjithë banorët e botës do të vuajnë nga pasojat e saj, pavarësisht se kush është fajtori – këto shpjegime përballen me vesh të shurdhër, dhe shpesh zemërim dhe mendim historik. , e ndjekur nga dëshira për t’u hakmarrë nga ish-fuqitë koloniale, të cilat janë shumë më të rëndësishme se shqetësimi i sinqertë i krizës globale të vazhdueshme dhe përkeqësuese, e cila në fund do t’i dëmtojë edhe ata).

2) Rikthimi i krizës së COVID në Kinë, portet e së cilës dihet se luajnë një rol shumë domethënës në tregtinë e shumë lëndëve të para në industrinë ushqimore në botë. Në vazhdën e rikthimit të krizës dhe bllokimeve të rrepta atje, ka një dëm të konsiderueshëm për mundësinë e funksionimit të duhur të transportit dhe tregtisë detare që vjen prej andej, gjë që shkakton reduktim të ofertës së shumë produkteve.

3) Siç e dini, në muajt e fundit ka pasur një rritje të ndjeshme të çmimeve të karburanteve në mbarë botën, gjë që rrit kostot e transportit dhe ruajtjes në ftohje, dhe sigurisht për rrjedhojë rrit çmimet e produkteve, duke përfshirë nevojat bazë të ushqimit në. Bota.

4) Pasojat e pafundme dhe shkatërruese të krizës klimatike: thatësirat, tkurrja e zonave të përshtatshme për përpunim ose kultivim bujqësor, kullimi total për sa i përket sasive të reshjeve: sasi shumë të mëdha shiu që bien në periudha të shkurtra kohore që shkaktojnë përmbytje të mëdha dhe përmbytje, të cilat, përveç dëmtimit të jetës dhe pronës së njerëzve, dëmtojnë edhe zonat bujqësore. Nga ana tjetër kalojmë periudha shumë të gjata kohore, ndonjëherë edhe shumë vite ku nuk ka mundësi të mbajmë shumë kultura për shkak të mungesës së reshjeve dhe periudhave të gjata të thatësirës.

Për më tepër, tendenca e shkretëtirëzimit dhe valët ekstreme të të nxehtit shkaktojnë një varfërim të burimeve ujore, gjë që, natyrisht, përbën një kërcënim shumë serioz për popullsinë e madhe, dhe gjithashtu e bën shumë të vështirë sigurimin e bujqësisë dhe furnizimit me ushqim në të gjithë botën. .

5) Dhe një arsye specifike për Izraelin: bllokimet e trafikut në portet, si në Portin e Haifas ashtu edhe në Portin e Ashdod, të cilat bëjnë që importuesit në shtetin e Izraelit të detyrohen të thithin koston e tepërt që shkaktohet nga kompanitë e huaja të transportit. Siç e dini, ky problem nuk është zgjidhur për një kohë të gjatë për arsye politike dhe probleme të pazgjidhura në fushën e marrëdhënieve të punës në shtetin e Izraelit.

 

Siç e dini, rezultati i këtij realiteti janë rritjet e çmimeve, të cilat vuajnë kryesorë, si gjithmonë, klasat e dobëta që janë në vështirësi ekonomike në vende të ndryshme.

Si një person me aftësi të kufizuara që jeton me një kompensim dhe u përket këtyre kategorive, do të doja të pyesja: A ka aktualisht ndonjë organizatë politike dhe/ose publike, në shtetin e Izraelit apo në vende të tjera në botë, qëllimi i të cilave është të provojnë dhe të zbusë dëmin e këtyre njerëzve dhe t’i ndihmojë ata të mbijetojnë? A keni ndonjë informacion në dispozicion për këtë?

Të fala,

Asaf Benyamini,

Kosta Rika Rr. nr. 115,

Hyrja A.- Apartament 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: Home-972-2-6427757.

Mobile-972-58-6784040.

Numri i faksit–97277-2700076.

Zonja B. 1) Numri im ID: 029547403

2) E-mail-et e mia:  [email protected]

Dhe: [email protected]

Dhe: [email protected]

Dhe: [email protected]

Dhe: [email protected]

Dhe: [email protected]

Dhe: [email protected]

Dhe: [email protected]

Dhe: [email protected]

3) Do të vërej se i përkas një popullsie të dobësuar dhe jetoj me një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Prandaj edhe unë i përkas një popullate që sigurisht ka gjasa të lëndohetnga një krizë e tillë në mënyrën më të rëndë dhe më të vështirë.

4) Faqja ime e internetit:/https://disability5.com

5) Dhe unë kam një pyetje shtesë: A ka aktualisht fusha kërkimore shkencore dhe/ose teknologjike që kanë potencialin për të udhëhequr zgjidhje si kjo apo zgjidhje të tjera? Dhe nëse po, deri në çfarë mase promovohen dhe marrin buxhete për kërkimin dhe zhvillimin nga qeveritë e botës?

6) Më poshtë janë një numër lidhjesh me artikujt (në hebraisht) që janë botuar së fundmi në shtypin izraelit mbi këtë temë:

https://www.israelhayom.co.il/business/article/8528423

 

https://www.calcalist.co.il/world_news/article/ryi9v2cvc

 

https://www.mako.co.il/nexter-magazine/bite_from_tomorrow/Article-4375d0721cd1d71026.htm

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001400653

7) Do të vërej se jam një person që flet hebraisht dhe njohuritë e mia të gjuhëve të huaja janë shumë të kufizuara. Përveç anglishtes së nivelit të mesëm dhe të ulët dhe frëngjisht të nivelit shumë të ulët, nuk kam njohuri të mëtejshme në këtë fushë.

Unë u ndihmova nga një kompani profesionale përkthimi për të shkruar këtë dokument.

              - Keni gjetur një gabim? Me trego per te -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE