Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Penduduk kurang upaya di dunia - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Penduduk kurang upaya di dunia

Kemanusiaan merangkumi pelbagai jenis populasi dan kumpulan orang di seluruh dunia. Antara kumpulan istimewa dan tertua ialah populasi orang kurang upaya. Ini bermakna keperluan untuk mengambil pendekatan unik terhadap golongan ini, yang menghadapi pelbagai cabaran harian dalam bidang fizikal, emosi dan sosial. Pindaan sosial dan politik yang meluaskan hak dan perlindungan orang kurang upaya di seluruh dunia adalah penting dan adil, tetapi masih terdapat banyak cabaran yang perlu dihadapi setiap hari.

Budaya dan bahasa adalah bahagian yang sangat penting dalam kepelbagaian populasi di seluruh dunia, dan di kalangan orang kurang upaya, tidak kurang dan tidak lebih. Di sesetengah tempat ia adalah budaya dengan bahasa yang sama yang membolehkan kumpulan ini mengekspresikan diri mereka dan mengambil bahagian dalam kehidupan sosial secara semula jadi. Dan di tempat lain ketidakupayaan orang ramai sebenarnya boleh menyukarkan, atau kadang-kadang menghalang sepenuhnya integrasi ini.

Salah satu populasi terbesar dan paling pelbagai yang terjejas oleh kecacatan fizikal ialah orang awam yang mengalami buta atau cacat penglihatan.. Orang yang mengalami masalah penglihatan yang teruk tidak dapat menguruskan kehidupan dan aktiviti harian mereka seperti bergerak di sekitar jalan bandar, membeli-belah, carian internet dan banyak lagi tanpa bantuan dan bimbingan yang sewajarnya. Teknologi digital hari ini menawarkan banyak cara untuk membantu penduduk buta atau cacat penglihatan – dan segala usaha mesti dilakukan untuk menjadikan teknologi ini boleh diakses dan boleh digunakan seluas mungkin.

Juga dalam bidang emosi dan mental adalah perlu untuk merujuk kepada populasi orang kurang upaya. Apabila ia datang kepada masalah emosi atau psikologi, ini juga mungkin mempunyai kesan emosi ke atas pelbagai lingkungan sosial orang kurang upaya, jadi adalah penting untuk memberikan sokongan psikologi yang sesuai dan memahami keperluan unik mereka yang berhubung dengan mereka. dilumpuhkan dengan satu kekerapan atau yang lain.

 

Untuk membawa keadaan yang diperlukan dan meningkatkan kualiti hidup orang kurang upaya, adalah sangat penting untuk melabur dalam pendidikan. Walaupun menghadapi cabaran, kebanyakan orang kurang upaya boleh memperoleh pendidikan yang mencukupi dan mengambil bahagian dalam pasaran buruh. Adalah penting untuk mewujudkan peluang bagi setiap orang untuk mencari pekerjaan dan menerima latihan yang sesuai untuk mempunyai peluang yang sama dalam kehidupan mereka.

Satu lagi cabaran utama ialah akses pengangkutan dan akses kepada perkhidmatan kesihatan yang serasi dengan keperluan unik orang kurang upaya. Pengangkutan awam, serta kenderaan persendirian yang boleh diakses oleh orang kurang upaya boleh menjadi alat yang sangat baik untuk orang kurang upaya apabila melibatkan integrasi mereka ke dalam masyarakat – sama seperti kekurangan akses pengangkutan boleh menyebabkan pengecualian sosial yang lebih teruk bagi penduduk kurang upaya dan orang kurang upaya.

A. Pada 16 September 2023, saya membuka akaun di websitejustpaste.it. Di laman web ini saya memuat naik siaran dalam 88 bahasa:

Uzbekistan, Ukraine, Urdu, Azeri, Itali, Indonesia, Iceland, Ireland, Albania, Amharik, Inggeris, Estonia, Esperanto, Afrikaans, Armenia, Bulgaria, Bosnia, Burma, Belarus, Bengali, Basque, Gujerat, Georgia, Galicia, Jerman, Denmark, Belanda, Hungary, Hindi, Welsh, Vietnam, Zulu, Khmer, Tajik, Turki, Turkmen, Telugu, Tamil, Jawa, Yunani, Yiddish, Jepun, Kurdish Suran, Lao, Latvia, Lithuania, Maori, Mongolia , Melayu, Malagasy , Malta, Malayalam, Macedonia, Marathi, Norway, Nepal, Swahili, Somalia, Sunda, Sinhala, Cina, Slovenia, Slovak, Sepanyol, Serbia, Ibrani, Arab, Pashto, Poland, Portugis, Filipina, Finland, Punjabi, Parsi, Czech , Perancis, Korea, Kazakh, Catalan, Kyrgyz, Kannada, Croatia, Creole, Romania, Rusia, Sweden, Thai, Tigrinya.

Pautan ke akaun saya: https://justpaste.it/u/assaf_benyamin2

B. Berikut ialah beberapa idea untuk perisian dan/atau sistem internet yang saya fikirkan:

1) Cari dengan perkataan atau frasa yang hilang – seperti yang kita tahu, enjin carian internet memberikan pelayar semua hasil di mana perkataan atau frasa carian yang telah ditaip oleh pelayar muncul.

Cabarannya adalah untuk melaksanakan perisian dalam enjin carian utama (seperti Google, Microsoft’s Bing, dll.) yang akan membolehkan pelayar yang berminat dengan ini keupayaan untuk melakukan sejenis “carian hilang” – mencari semua maklumat di Internet itu tidak termasuk istilah carian yang telah dikeraskan.

Contohnya: apabila pelayar menaip frasa “restoran di New York” dia akan menerima hanya maklumat yang tidak termasuk perkataan carian ini.

2) Penubuhan laman berita yang dipanggil “Perang Saudara di Zaman Kita” – laman berita yang akan menangani laporan daripada perang saudara yang berlaku dari semasa ke semasa di bahagian dunia yang berbeza.

3) Plugin untuk menambah kandungan ke WordPress – Seperti yang anda tahu, terdapat laman web WordPress yang mempunyai jumlah siaran yang banyak. Apabila pengguna ingin, sebagai contoh, untuk menambah frasa “Senarai bibliografi penuh terdapat pada halaman ‘Senarai bibliografi’ di tapak web ini” pada akhir setiap catatan blog, tugas itu boleh mengecewakan dan membosankan apabila terdapat sejumlah besar siaran yang mereka ingin tambahkan frasa tersebut.

Oleh itu, ideanya ialah pembangunan pemalam, yang akan membolehkan penambahan

frasa (dalam bahasa Ibrani) “הרשימה הביבליוגראפית המלאה נמצאת בעמוד ‘רשימה ביבליוגראפית’ באתר זה”, atau mana-mana frasa lain yang pengguna pilih pada sebilangan besar siaran tanpa perlu menambah frasa dalam setiap klik Dan ini dengan cara yang mudah dan ringkas, yang juga boleh disesuaikan dengan pengguna yang bukan pengaturcara atau pakar dalam kod.

Ia juga wajar untuk membolehkan penyegerakan pemalam dengan PolyLanguage atau pemalam WordPress lain dengan bantuan tapak web berbilang bahasa yang dibina, supaya mungkin, sebagai contoh, untuk menambah frasa dalam bahasa itu pada semua siaran yang ditulis dalam sesuatu bahasa – juga dengan satu klik.

sebagai contoh:

1. Tambahkan pada semua siaran dalam bahasa Inggeris, dengan satu klik, frasa:

“The full bibliographic list is on the ‘Bibliographic list’ page on this website”

2. Tambahkan pada semua siaran dalam bahasa Cina, dengan satu klik, frasa:

“完整的書目列表位於本網站的’書目列表’頁面”

 

(Saya tidak tahu bahasa Cina – Saya menggunakan Terjemahan Google dari tempat saya menyalin frasa ini)

dan lain-lain’.

 

C. Di bawah adalah beberapa catatan yang saya kongsikan di rangkaian sosial Facebook:

1)

Asaf Benjamin

13 pada bulan September B-9:46

 

Dikongsi dengan orang ramai

 

Soalan pelik:

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah diperkatakan bahawa ia mungkin dan pada masa akan datang akan ada penempatan manusia di planet Marikh.

Apakah pendirian Yahudi Halacha mengenai perkara itu? Adakah meninggalkan Bumi dan bergerak ke Marikh dibenarkan atau dilarang menurut Halacha? Dan adakah terdapat perbezaan dalam perkara ini antara apa yang diperintahkan oleh orang Yahudi dan apa yang diperintahkan oleh orang bukan Yahudi?

menarik…

 

2)Asaf Benjamin

15 pada bulan September B-22:44

 

Dikongsi dengan orang ramai

Charlie Aufleger

7 Julai 2018

 

Seorang lelaki berjalan di jalan dan menjerit sial kampung, sial kampung… seorang anggota polis menghalangnya di tempat kejadian dan membawanya ke perbicaraan pantas.

Hakim bertanya, sedar lelaki itu berkata ya. Hakim bertanya apa yang anda perlu katakan sebelum saya menjatuhkan hukuman anda? Lelaki itu menjawab, saya tidak memberitahu negara mana. Hakim mendenda anggota polis itu kerana mengganggu mahkamah.

Mereka berdua meninggalkan mahkamah, penapis polis, najis negara. Lelaki itu memberitahunya saya memberitahu anda begitu!

Dan kini dengan gaya Mike yang berhenti menulis.

Hari ini saya menyaksikan satu kes yang menarik dan mengejutkan di Israel. Seorang pelancong dari Rusia, seorang doktor yang dihormati, pensyarah di sekolah perubatan, dan anak perempuan sulungnya datang untuk bercuti di Israel. Mereka ditanya di kawalan sempadan di mana mereka akan berada? Mereka menyampaikan jemputan dari sebuah hotel di Ashkelon. Mereka dinafikan masuk ke negara itu dan mereka dihantar pulang atas alasan Ashkelon bukan destinasi pelancongan dan mereka tidak mempercayainya.

negara sial.

3)Asaf Benjamin

24 pada bulan September B-10:22

 

Dikongsi dengan orang ramai

Seorang askar yang berhenti daripada kursus penerbangan memutuskan untuk menyertai salah satu unit pertahanan udara, yang bertanggungjawab untuk mengendalikan peluru berpandu anti-pesawat.

Apabila askar itu ditanya mengapa, daripada semua unit tentera, dia memutuskan untuk menyertai unit tertentu ini, dia menjawab

“Sudah tentu saya memutuskan untuk menyertai unit yang mengendalikan peluru berpandu anti-pesawat. Jika saya tidak terbang, tiada siapa yang akan terbang.”:

4)Asaf Benjamin

23 pada bulan September B-13:41

 

Dikongsi dengan orang ramai

https://www.israelhayom.co.il/…/hashavua/article/13002739

Sebuah artikel(Dalam bahasa Ibrani) tentang sejarah sistem Pendidikan di dunia.

Ternyata sekolah dalam format yang kita kenal sekarang di dunia Barat bermula di Prusia, pada awal abad ke-18.

Apakah yang kita ketahui tentang sistem atau sekolah Henokh dalam tempoh sejarah yang lebih awal (contohnya, pada Zaman Pertengahan atau pada zaman dahulu)?

Dan bagaimana pula dengan sistem Henokh di kerajaan atau negara yang bukan sebahagian daripada dunia Barat sama sekali (seperti sistem Henokh di Timur Dekat purba – Sumer, Akkad atau Assyria, serta sistem Henokh – jika ada di Budaya India seperti kerajaan Inca, Aztec atau kerajaan Quito – sudah tentu sebelum penaklukan Sepanyol Di tangan tentera Francisco mereka bersurai pada akhir abad ke-16)-apa yang kita tahu mengenainya hari ini?

 

5)Asaf Benjamin

26 pada bulan September B-12:33

 

Dikongsi dengan orang ramai

Dari pertubuhan wanita timbul permintaan untuk membuka penyiasatan jenayah:

“Raja Sulaiman mempunyai 1000 isteri – kes poligami yang serius!!! Kami menuntut supaya siasatan dibuka terhadapnya segera!! Dan semua yang terlibat dalam urusan itu dibawa ke muka pengadilan!!”.

lol…

6) Butiran

Pasukan pentadbir telah menolak siaran anda dalam Tanya Doktor | kumpulan kakitangan perubatan Kebijaksanaan orang ramai.

12 jam yang lalu

Asaf Benjamin Tanya doktor Staf kebijaksanaan perubatan orang ramai

14 jam ·

kepada: “Tanya doktor Staf kebijaksanaan perubatan orang ramai“.

Subjek: Carian klinik.

Puan/Puan yang dihormati.

Pada hari Isnin, 2 Oktober 2023 jam 11:30 pagi, saya menerima rujukan ke klinik kolorektal daripada doktor keluarga saya di klinik “Ha-Teilat” Tabung Kesihatan Am di Jerusalem.

Namun, apabila saya menghampiri pejabat klinik, kerani di klinik itu enggan memberitahu saya di mana terdapat klinik sedemikian. Saya bertanya kepadanya bahawa dia akan cuba memeriksa komputer di klinik yang terdapat klinik sedemikian, dia menjawab dengan menghina dan tidak mengendahkan.

Nombor telefon klinik ialah 972-2-5098282.

Sudah tentu, peristiwa itu sendiri tidak mengejutkan sama sekali – penyalahgunaan yang santai dan tidak masuk akal terhadap pihak yang diinsuranskan dana telah berulang berulang kali selama bertahun-tahun.

Dan pada tahap praktikal: Saya ingin tahu bagaimana saya boleh mendapatkan maklumat tentang klinik yang mempunyai pengawasan kolorektal di kawasan Jerusalem (bandar tempat saya tinggal).

Saya tidak akan dapat memulakan susulan terapeutik tanpa mengetahui di mana terdapat klinik sedemikian dan cara menghubungi mereka.

Selamat sejahtera,

Asaf Benjamin.

pasca Scriptum. 1. Nombor telefon saya: 972-58-6784040.

2. Nombor ID saya: 029547403.

maklum balas

Hello, saya tidak boleh membangkitkan perkara ini kerana takut fitnah

 

7) Catatan oleh orang yang keliru (membaca amaran: orang yang waras dan normal diminta untuk tidak membaca siaran itu):

Golongan kiri tidak dapat bertindak untuk orang kurang upaya dalam situasi saya.

Alasannya: ideologi sayap kiri menyokong pemberian hak kepada penduduk yang kurang bernasib baik – namun, apabila perkara diuji, jelas dilihat bahawa ideologi ini tidak wujud atau diterapkan kepada dunia dalam amalan – dan kiri parti sayap, jika dan apabila mereka mencapai kedudukan kuasa atau kuasa, bimbang tentang diskriminasi terhadap penduduk kurang upaya dan memerlukan – dan pada tahap praktikal, mereka tidak kepada dunia sosialis mereka, dan kononnya ideologi “sosial”.

Sebaliknya, orang berhaluan kanan pun tidak akan pernah dapat bertindak untuk orang kurang upaya dan memerlukan dalam situasi saya, dan kali ini kerana ideologi sayap kanan yang sememangnya dilaksanakan, jika dan apabila parti-parti ini mencapai kedudukan kuasa atau kuasa:

Lagipun, pandangan dunia kapitalis mendakwa bahawa orang yang paling berbakat dan paling bijak dalam masyarakat adalah orang yang tahu bagaimana untuk berjaya dalam perniagaan – atau dalam bahasa vernakular, “membuat wang”.

Oleh itu, jika seseorang mencapai keadaan kemiskinan, dia mungkin bodoh – dan jika dia bodoh, maka dia pasti layak mati kelaparan di jalanan (dan saya akan menekankan bahawa saya tidak fikir begitu – namun, inilah yang pandangan dunia kapitalisme berkata).

Sudah tentu, pandangan dunia ini sangat menentang keperluan untuk membantu orang yang memerlukan: lagipun, menurut pandangan dunia kapitalis, mereka adalah bahagian yang tidak dapat dipisahkan daripada populasi orang bodoh dalam masyarakat – dan mereka layak hidup dalam kesusahan dan kemiskinan semua. hidup mereka.

Itulah sebabnya saya tidak akan pernah mempercayai seorang lelaki berhaluan kiri yang berkata dia “mahu menolong saya” – dan saya juga akan mempercayai sepenuhnya seorang lelaki sayap kanan yang menjanjikan perkara ini.

Dan secara ringkasnya: tiada kerajaan atau rejim – baik dari kanan mahupun dari kiri – akan pernah mempunyai minat untuk membantu orang kurang upaya atau yang memerlukan – dan setiap daripada mereka atas sebab yang berbeza – dan dengan setiap daripada mereka diskriminasi akan dinyatakan dalam cara yang berbeza – tetapi ia masih akan menjadi diskriminasi yang sama.

Kesimpulannya bagi saya tiada harapan.

Adakah anda membaca catatan saya? Sungguh memalukan – Saya mendahului kata-kata saya dengan amaran membaca yang jelas, dan saya tidak boleh bertanggungjawab terhadap mereka yang berkeras membaca apa yang ditulis oleh orang yang rumit…

 

8)Adat baharu muncul di dunia: kawasan kejiranan dan kawasan kediaman yang ditetapkan hanya untuk ahli akademik – mereka yang mempunyai ijazah sarjana atau lebih tinggi. Semua penduduk yang lain tinggal di kawasan lain dan lebih kecil. Di pintu masuk ke kawasan akademik terdapat pengawal ketat yang bertujuan untuk menguatkuasakan undang-undang pengasingan yang baru.

Saya bukan ahli akademik. Saya tidak mempunyai sijil matrikulasi penuh – bermakna saya tidak akan dapat pergi ke banyak kawasan mulai sekarang untuk selama-lamanya.

Tetapi tunggu – sebenarnya, apa yang saya peduli? Saya tidak keluar rumah pula.

Jika ahli akademik mahu memanggilnya seperti “Kediaman Orang Bodoh” atau Perumahan Orang Barbar (ini adalah nama yang diberikan kepada semua kawasan perumahan di luar kediaman ahli akademik) – saya memang tidak kisah.

Bagi saya, biarkan mereka tinggal di sana dan itu sahaja.

9)

https://smsbomber.co.in/

Laman web India – menurut mereka, mesej boleh dihantar melalui SMS adalah percuma (saya belum mencuba sistem mereka – saya tidak tahu sama ada ia benar-benar berfungsi).

Tapi shhh…

Tolong jangan beritahu syarikat sel…

lol…

 

10)Syarikat bernama “The New Alphabets” sedang membangunkan aplikasi dengan nama yang sama.

Ini adalah aplikasi dengan bantuan pengguna internet yang boleh membuat satu set simbol yang akan membentuk huruf – dan kemudian membangunkan bahasa baharu berdasarkannya dengan perbendaharaan kata baharu – tanpa sambungan ke mana-mana bahasa yang dituturkan di dunia hari ini.

Aplikasi menyekat, melalui mekanismenya, penciptaan fon, atau perbendaharaan kata yang terlalu serupa dengan mana-mana bahasa yang sedang digunakan di dunia kita.

Banyak negara memutuskan untuk mengharamkan syarikat dan tidak membenarkan sistem itu digunakan: “Kami tidak mahu orang yang terlalu bijak – ia berbahaya. Kami menentang idea berbahaya. Jangan ada sesiapa yang berani mengubah wajah kami dan mensabotaj hegemoni linguistik kami !!! Kebijaksanaan sentiasa, tetapi sentiasa hanya ditemui Dengan kami – kerajaan dan ahli perniagaan yang bekerja untuk kami (atau sebenarnya kami bersama mereka – jangan keliru – kami tidak mengakui kesilapan di sini – yang tiada siapa yang berani untuk berfikir seperti itu!!). Sangat penting untuk mengekalkan perpaduan ideologi – dan semua orang yang menyimpang daripadanya bekerja menentang perpaduan dan integriti masyarakat. Dan untuk Mengekalkan keamanan awam, dan sebagai sebahagian daripada usaha kita untuk mencegah bahaya pemikiran, kami akan memastikan bahawa terdapat keseragaman ideologi yang lengkap dalam pelbagai cara komunikasi – radio, televisyen, dan akhbar.”

Apabila keputusan kerajaan ini, yang cuba dirahsiakan oleh kerajaan, diketahui umum, protes bermula yang ditindas dengan kekejaman yang besar.

Terdapat kepuasan besar dalam kerajaan dunia: “Kami telah berjaya membawa keamanan dunia – kerjasama demi mempromosikan perpaduan ideologi kami. Tiada siapa yang akan dapat mengancam status kami lagi – betapa seronoknya kami!!”.

 

11)Pengurus wad psikiatri menjadi gila, dan memutuskan untuk memotong kaki setiap orang yang dikeluarkan dari wad – begitu sahaja dan tanpa sebab.

Keluarga pesakit mengemukakan aduan kepada Kementerian Kesihatan dan pihak berkuasa lain – aduan yang disambut dengan sikap menghina dan kelegapan sepenuhnya.

Dalam kesusahan mereka, keluarga memutuskan untuk beralih kepada media, yang dengan tegas menolak untuk membenarkan isu itu diterbitkan:

“Kami menggeletar ketakutan. Mereka akan memfailkan saman fitnah terhadap kami – lebih baik kaki pesakit dipotong daripada kami kehilangan wang yang perlu kami bazirkan.”

 

12) Negara Israel mentakrifkan dirinya, sekurang-kurangnya nampaknya, sebagai sebuah negara demokrasi.

Tetapi ini tidak berlaku dalam amalan, kerana setiap kenyataan oleh seseorang yang tidak disukai oleh orang lain membawa kepada situasi di mana orang yang mengatakan apa yang dia katakan itu serta-merta diancam dengan saman libel – dan sudah tentu sebahagian besar rakyat Negara Israel (termasuk saya) tidak boleh berurusan dengan saman libel dan saman senyap Kerana kos kewangan yang terlibat.

Jadi saya ada cadangan: apabila seseorang warganegara tiba di tempat awam seperti studio televisyen, radio atau mana-mana tempat lain di mana perbincangan diadakan mengenai topik tertentu, dia akan melihat papan tanda di hadapannya di mana penganjur acara akan membuat senarai teratur semua perkataan, dalam bahasa Ibrani atau dalam bahasa lain, yang dibenarkan untuk diucapkan pada acara itu.

Sudah tentu, selepas setiap soalan warganegara ditanya, dia akan dipaksa untuk meneliti senarai perkataan yang dibenarkan – dan hanya menggunakannya untuk tujuan memberikan jawapannya – kerana menggunakan mana-mana perkataan lain akan menyebabkan saman libel dengannya. tidak akan dapat berurusan – dan sudah tentu juga untuk sakit hati yang besar.

Adakah saya akan disaman kerana fitnah atas perkataan ini? Apakah perkataan terlarang yang saya gunakan di sini?

Siapa yang tersinggung?

Sungguh malapetaka…

Hahaha…

 

13) Mengikut kajian yang dilakukan dalam bidang kriminologi, mereka mendapati wujud kerjasama antara penjenayah atau organisasi jenayah dari sektor Yahudi, dan “rakan sekerja” mereka dari masyarakat Arab di Israel.

Jadi siapa yang mengatakan bahawa tidak ada kewujudan bersama antara Yahudi dan Arab di Israel?

fakta yang ada.

Adalah mungkin dan mungkin, atas dasar kerjasama ini, untuk memulakan rundingan untuk keamanan – hakikatnya ini mungkin…

lol…

 

14) Adat baharu muncul di dunia: kawasan kejiranan dan kawasan kediaman yang ditetapkan hanya untuk ahli akademik – dengan ijazah sarjana atau lebih tinggi. Semua penduduk yang lain tinggal di kawasan lain dan lebih kecil. Di pintu masuk ke kawasan akademik terdapat pengawal ketat yang bertujuan untuk menguatkuasakan undang-undang pengasingan yang baru.

Saya bukan ahli akademik. Saya tidak mempunyai sijil matrikulasi penuh – bermakna saya tidak akan dapat pergi ke banyak kawasan mulai sekarang untuk selama-lamanya.

Tetapi tunggu – sebenarnya, apa yang saya peduli? Saya tidak keluar rumah pula.

Jika ahli akademik mahu memanggilnya seperti “Kediaman Orang Bodoh” atau Perumahan Orang Barbar (ini adalah nama yang diberikan kepada semua kawasan perumahan di luar kediaman ahli akademik) – saya memang tidak kisah.

Bagi saya, biarkan mereka tinggal di sana dan itu sahaja.

Suka

Komen

perkongsian

D. Di bawah ialah e-mel yang saya hantar kepada Profesor Shikma Bresler:

 

Oleh: Assaf Binyamini < [email protected] >

kepada:[email protected] < [email protected] >

Dihantar pada: Sabtu, 9 September 2023 jam 12:12:35 GMT+3

Subjek: Surat-surat saya kepada Profesor Shikma Bresler.

 

Kepada: Profesor Shikma Bresler, salam sejahtera:

Subjek: Bantuan daripada influencer.

Puan yang dihormati.

Pada tahun 2007 saya menyertai perjuangan orang kurang upaya di Israel. Mulai 10 Julai 2018, saya melakukan ini sebagai sebahagian daripada pergerakan orang kurang upaya telus “Natgver” yang saya sertai.

Seperti yang anda tahu, orang yang cuba mempromosikan pelbagai perkara di Internet seperti produk, laman web yang mereka miliki dan dalam banyak kes juga pelbagai jenis perjuangan sosial kadangkala dibantu oleh influencer rangkaian – orang terkenal (kononnya “selebriti”) yang mempromosikan idea mereka dengan bayaran yang sangat tinggi.

Soalan saya kepada anda ialah: Adakah anda tahu model ekonomi, dengan bantuan orang seperti saya, yang hidup berpendapatan rendah, boleh diintegrasikan ke dalam format sedemikian?

Saya harus menunjukkan bahawa tidak ada kenalan peribadi antara kita – saya mendengar tentang anda dari media.

Selamat sejahtera,

assaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

 

Nombor telefon: di rumah rahsia kerana gangguan dan aduan kepada polis Israel yang tidak

dikendalikan. Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Laman web saya: https://www.disability55.com

3) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

4) Tetapan terapeutik saya berada:

Persatuan “Reut”-Asrama “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9650816.

Nombor telefon di pejabat asrama: 972-2-6432551. Atau: 972-2-6428351.

Pekerja sosial dari pasukan asrama, yang bekerja di apartmen saya: Puan Sara

Stora-972-55-6693370.

5) Pada 10 Julai 2018, saya menyertai pergerakan “Natagver” – orang kurang upaya yang telus. Dalam pergerakan itu, kami cuba bertindak bagi pihak OKU yang telus, iaitu: orang seperti saya yang mengalami masalah kesihatan yang serius yang tidak dapat dilihat di luar, dan akibatnya didiskriminasi dalam hubungan dengan orang kurang upaya lain juga. .

Pengarah pergerakan itu, yang juga pengasasnya, ialah Puan Tatiana Kaduchkin, dan nombor telefonnya ialah:

972-52-3708001. Atau: 972-3-5346644.

laman web kami:  https://www.nitgaber.com/

 

E. Di bawah ialah mesej yang saya hantar kepada jabatan pertanyaan awam hospital Hadassah Ein Kerem di Jerusalem:

 

Surat saya kepada jabatan siasatan awam Hospital Hadassah Ein Kerem.

Asaf Benjamin< [email protected] >

Kepada:

[email protected]

Khamis, 28 September-13:08

Kepada: Hospital Hadassah Ein Kerem – Jabatan Siasatan Awam.

 

Subjek: Masalah beratur untuk ujian.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya membuat temu janji untuk pemeriksaan ekokardiografi yang perlu saya lakukan dengan segera – mengikut cadangan doktor yang memeriksa saya.

Ujian itu dijadualkan pada hari Ahad, 8 Oktober 2023 pada jam 11:30 pagi.

Walau bagaimanapun, kakitangan institut memutuskan sendiri untuk membatalkan pelantikan dan menangguhkannya ke 22 Oktober 2023 – dan mereka secara tidak disangka-sangka memaklumkan perkara ini kepada saya melalui panggilan telefon daripada nombor 972-2-6777901 – pada hari Khamis, 28 September 2023 di 12:14. Semua percubaan saya untuk menjelaskan kepada kakitangan Institut bahawa ini adalah ujian yang perlu saya lakukan dengan segera, dan ia tidak boleh ditangguhkan sehingga 22.10.2023 bertembung dengan dinding dalam bentuk diabaikan. Apabila saya meminta mereka untuk menawarkan saya beberapa jenis penyelesaian kepada situasi itu, saya menjawab secara negatif.

Jadi apa yang kita buat? Apa sebenarnya yang anda harapkan pesakit lakukan dalam keadaan sedemikian? Tingkah laku mereka hanya skandal. Saya tidak ragu-ragu bahawa bertentangan dengan kata-kata pegawai di institut yang saya bercakap dengan (saya tidak tahu siapa namanya), menurut mereka mereka tidak mempunyai kemungkinan, seolah-olah, untuk melakukan ujian sebelum 10.22. 2023 Kemungkinan ini memang wujud – mereka hanya berbohong dengan dahi yang ditentukan.

salam,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu Masuk A – Pangsapuri 4,
Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

Nombor telefon: di rumah rahsia kerana gangguan dan aduan kepada polis Israel yang tidak ditangani.

Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

3) Doktor keluarga yang dengannya saya dipantau:

Dr. Brandon Stewart,

Perkhidmatan Kesihatan “Clalit” – klinik “HATAYELET”,

6 Daniel Yanovsky St.,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9338601.

Nombor telefon di pejabat klinik: 972-2-5098282. Nombor faks di pejabat klinik: 972-2-6738551.

F. Di bawah ialah penerangan tentang masalah yang saya hadapi dengan klinik tempat saya dirawat:

Kepada:

Subjek: Klinik insurans kesihatan – kurang maklum balas.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya menghantar mesej kecemasan kepada dana kesihatan am tempat saya dipantau, ke nombor faks:972-2-6738551.

Ini ialah klinik “Hatayelet” bagi Dana Insurans Kesihatan Am di Jerusalem.

Tetapi mereka tidak menjawab permintaan ini.

Juga, apabila cuba menghubungi klinik melalui telefon ke nombor

Telefon 972-2-5098282 Tiada siapa menjawab telefon – dan selepas masa yang singkat panggilan diputuskan.

Selain itu, apabila saya cuba menghubungi perkhidmatan kesihatan Kalalit melalui rangkaian sosial WhatsApp, saya menerima mesej berikut:

Mengikut data saya, proses di WhatsApp tidak boleh diteruskan.

Untuk penjelasan lanjut, anda boleh menghubungi setiausaha klinik anda.

Anda belum menyertai kolej lagi?

Anda boleh melakukannya di sini dengan mudah dan cepat:

https://r.clalit.co.il/yj6hlzp

 

Dan apabila saya memasukkan pautan ini, saya diarahkan (sekali lagi) ke kawasan peribadi laman web “Klelit Online” di mana menghantar permintaan ke klinik tidak dapat dilakukan.

jadi apa yang kita buat?

Selamat sejahtera,

assaf benyamini.

9.2023

 

Salam kepada klinik persiaran:

Subjek: permintaan ke klinik.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya sedang dirawat di klinik anda oleh doktor keluarga Dr. Brandon Stewart.

Saya ingin meminta daripada klinik:

1) Saya ingin memperbaharui preskripsi untuk ubat biasa saya:

TEGRETOL CR

SEROQUEL

EFFEXOR

Saya tidak memerlukan penjelasan mengenai perkara ini – ini adalah ubat-ubatan yang telah saya ambil secara tetap selama bertahun-tahun.

Saya menghantar permintaan ini kepada anda melalui faks kerana sistem laman web “Klelit Online” tidak membenarkan saya menghantar permintaan melalui mereka.

2) Dan soalan kepada doktor:

Adakah saya, atau adakah disyorkan untuk mendapatkan vaksin selesema? Dan saya mendengar bahawa terdapat juga vaksin terhadap strain baru virus korona. Adakah saya juga perlu mendapatkan vaksin ini?

Walau apa pun, jika memang menerima vaksin ini disyorkan untuk saya, saya akan berminat untuk mengetahui apakah prosedur yang diperlukan untuk ini.

Selamat sejahtera,

assaf benyamini ialah pesakit di klinik.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Nombor telefon saya: 972-58-6784040.

3) Anda boleh menghantar sijil dan/atau cadangan kepada saya ke alamat e-mel saya:

[email protected]

atau ke nombor faks saya:972-77-2700076.

G. Di bawah adalah e-mel yang saya hantar ke pelbagai tempat:

 

Kepada:

Subjek: Memesan ubat/sediaan.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya baru-baru ini menerima cadangan daripada doktor keluarga saya untuk menggunakan salap yang dipanggil Rectosurin.

Tetapi kini masalah telah timbul: salap ini tidak ada dalam stok di perkhidmatan kesihatan am yang saya ahli, dan ia tidak boleh dipesan daripada mereka.

Saya ingin tahu dari siapa saya boleh memesan salap ini yang mana saya harus memulakan rawatan.

Selamat sejahtera,

Asaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

Israel, poskod: 9662592.

Nombor telefon: di rumah rahsia kerana gangguan dan aduan kepada polis Israel yang tidak dikendalikan.

Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

H. Di bawah ialah e-mel, yang saya fikir saya akan hantar ke tempat yang berbeza:

Kepada:

Subjek: Cari pusat kecemasan.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya seorang OKU berusia 51 tahun (kata-kata saya ditulis pada 4.10.2023) – dan disebabkan pelbagai penyakit saya terpaksa dari semasa ke semasa ke hospital – dan untuk tujuan ini saya sedang dibantu oleh pusat kesusahan Persatuan Yad Sarah.

Namun, atas kejadian malang itu dan rasa sakit hati yang menyertainya, saya ingin meninggalkan mereka dan mencari pusat kecemasan lain.

Adakah anda tahu mana-mana syarikat di mana anda boleh mendapatkan perkhidmatan ini? Dan jika ya – berapa kosnya?

Selamat sejahtera,

Asaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

Kod pos Israel: 9662592.

Nombor telefon: di rumah rahsia kerana gangguan dan aduan kepada polis Israel yang tidak dikendalikan.

Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

 

pasca Scriptum. 1) Di bawah ialah huraian butiran kes yang saya alami dengan persatuan “Yad Sarah” baru-baru ini:

 

Kepada:

Subjek: masalah bentuk.

Puan/Puan yang dihormati.

Pada hari Jumaat, 29 September 2023 jam 5:17 petang, saya tiba di bilik kecemasan Hospital Hadassah Ein Kerem – dan ini disebabkan oleh kesakitan yang amat sangat yang saya rasai. Rayuan itu melalui pusat krisis persatuan “Yad Sarah”.

Untuk saya dapat menyelesaikan masalah hutang kewangan kepada organisasi Magen David Adom, saya memerlukan persatuan “Yad Sara” untuk menghantar borang rujukan bertulis kepada saya (rujukan saya kepada pusat kecemasan melalui peranti di rumah saya adalah lisan).

Walau bagaimanapun, dalam perbualan saya dengan pekerja Persatuan Yad Sara dari Ahad, 1 Oktober 2023, menjadi jelas bahawa mereka tidak bersedia untuk menghantar pengesahan kepada saya, dan ini dengan dakwaan aneh bahawa “orang yang mengendalikan perkara itu akan kembali untuk bekerja hanya selepas Sukkot”.

Sudah tentu tiada apa yang perlu “dirawat” di sini – apa yang saya minta daripada mereka ialah menghantar rujukan kepada saya – pengesahan rujukan yang saya ada ke bilik kecemasan.

Saya tidak faham mengapa tindakan menghantar borang, sesuatu yang mengambil masa paling lama kira-kira setengah minit, harus menjadi perkara yang rumit.

jadi apa yang kita buat?

Saya hanya muak dan bosan dengan permainan yang tidak perlu dan bodoh ini – Saya tidak faham apa masalah mereka menghantar borang!!!

Selamat sejahtera,

assaf benyamini.

2) Nombor ID saya: 029547403.

3) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

 

I. Pautan saya:

 

1) ISRAGEM-Pertubuhan Israel untuk Perubatan Kesedaran Seks dan Jantina

2)Persatuan “Eyes on the Road”.

3) femlinks.co.il-portal tapak pertubuhan feminis di Israel

4) Berhubung-perundingan Yahudi feminin-peribadi

5)  bilik Doktor wanita-kumpulan wanita ubat di Israel

6)Pusat Kesihatan Jantung Wanita – Hospital Hadassah Ein Kerem

7)Arahan “Selamatkan mata anda”-bantuan untuk pemulihan Daripada pornografi

8)undetectable.ai – alat penulisan kecerdasan buatan yang tidak dapat dikesan

9)SMM qqtube.com- Beli atau cuba pengikut, pandangan, suka dan banyak lagi secara percuma

- Adakah anda mendapati kesilapan? Beritahu saya tentang itu -

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE