Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Perundangan asas. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Perundangan asas.

Perundangan asas.

Kepada:

Subjek: persoalan perundangan.

Puan/Puan yang dihormati.

Seperti yang diketahui umum di Negara Israel, seperti di banyak tempat lain, terdapat banyak penduduk yang sukar untuk terus hidup dan berada dalam kesempitan kewangan yang teruk, seperti orang tua atau orang kurang upaya.

Saya mempunyai persoalan sama ada penyelesaian perkara itu dalam rangka undang-undang asas yang komprehensif boleh membawa kepada penambahbaikan dalam keadaan. Maksud saya penggubalan “Undang-undang Asas Hak Sosial” – yang, seperti yang anda ketahui, telah disebut selama bertahun-tahun dalam pelbagai media juga.

Saya membangkitkan soalan mengenai undang-undang ini sebagai seseorang yang telah mengambil bahagian dalam perjuangan orang kurang upaya di Israel sejak 2007 – dan saya berminat untuk mengetahui pendapat anda mengenai perkara itu.

salam,

Asaf Benjamin.

A. Di bawah adalah e-mel yang saya hantar kepada wartawan Keren Neubach. Malangnya, yang terakhir tidak menjawab permintaan saya.

 

—– Mesej yang dimajukan —–

Oleh:Assaf Benjamin < [email protected] >

kepada: [email protected] < [email protected] >

Dihantar pada:Rabu, 7 September 2022 pada 11:21:07 PMGMT+3

Topik:Surat saya kepada Puan Karen Neubach.

 

Salam kepada Puan Keren Neubach:

Subjek: Masalah pemantauan dadah.

Puan yang dihormati.

Saya, Asaf Binyamini, 49 tahun, tinggal di perumahan terlindung untuk orang cacat mental persatuan “Reot” di Baitulmaqdis – dalam rangka perumahan untuk orang cacat mental dalam komuniti yang mengendalikan bakul pemulihan bagi pihak Kementerian Kesihatan .

Saya mengambil ubat psikiatri – dan dalam beberapa tahun kebelakangan ini realiti yang tidak dapat ditanggung telah muncul di mana pakar psikiatri di pusat kesihatan mental telah berhenti memantau ubat psikiatri (saya tahu ini akan kedengaran agak tidak masuk akal – tetapi malangnya ini adalah realiti yang saya hadapi berkali-kali) . Tetapi kerana saya hidup dengan pendapatan yang sangat rendah – elaun hilang upaya daripada Institut Insurans Kebangsaan – pergi ke doktor secara persendirian adalah mustahil bagi saya.

Tetapi hari ini tidak ada alternatif lain, kerana pakar psikiatri di stesen kesihatan mental tidak lagi menjadi alamat untuk saya, kerana dua sebab:

1) Pendekatan bermasalah untuk rawatan – setiap kali anda tiba di balai, mereka yang cedera mental secara automatik dianggap sebagai orang yang juga cacat mental – sesuatu yang membawa kepada kekurangan pendengaran di pihak doktor. Dari saat saya tiba di stesen, doktor akan bermula dari premis bahawa mereka akan mengetahui dengan tepat apa masalah yang saya alami tanpa mengenali saya walaupun kenalan yang dangkal atau minima. Ini mengakibatkan berulang kali amalan rawatan yang tidak betul dikenakan kepada saya dan juga ketidakupayaan saya untuk bekerjasama dengan sikap meremehkan yang datang bersamanya. Dan lebih-lebih lagi: walaupun dalam kes di mana kakitangan klinik atau doktor mengenali saya, rawatan masih tidak berubah – yang menghalang sebarang kemungkinan untuk merawat atau membantu dan pergaduhan yang tidak berkesudahan dengan kakitangan yang kononnya ” Saya akan meninggalkan “penjejakan” yang sama Kononnya untuk mengelakkan diri mereka daripada kerosakan selanjutnya dan penderitaan mental yang tidak perlu di bawah samaran “bantuan” atau “rawatan”. Saya tahu ini adalah generalisasi – tetapi apa yang boleh anda lakukan, ini adalah realiti. Saya akan meninggalkan “penjejakan” yang sama Kononnya untuk mengelakkan diri mereka daripada kerosakan selanjutnya dan penderitaan mental yang tidak perlu di bawah samaran “bantuan” atau “rawatan”. Saya tahu ini adalah generalisasi – tetapi apa yang boleh anda lakukan, ini adalah realiti.

2) Keadaan kesihatan fizikal – pada awal tahun 1998 saya mengalami kemalangan kerja di hotel “Larom” di Jerusalem tempat saya bekerja pada masa itu selama kira-kira tiga bulan sebagai sebahagian daripada projek organisasi “Alvin Israel” – dan sejak itu saya telah membangunkan satu siri masalah fizikal yang Institut Insurans Negara tidak mengiktiraf mana-mana. Selain itu, pada masa ini tiada entiti atau pejabat kerajaan lain yang mengiktiraf bahaya ini.

Sejak kemalangan itu, keadaan saya perlahan-lahan tetapi berterusan dan secara konsisten bertambah buruk – dan hari ini saya telah mencapai keadaan di mana walaupun secara fizikal pergi ke stesen kesihatan mental adalah perkara yang semakin sukar dan bermasalah bagi saya.

Dana insurans kesihatan am yang saya ahli, dan juga Kementerian Kesihatan mendakwa bahawa mereka tidak mempunyai penyelesaian untuk situasi ini dan mereka tidak mempunyai perkhidmatan pakar psikiatri yang bekerja di rumah.

 

Dalam beberapa bulan terakhir saya cuba mencari penyelesaian dengan cara yang sedikit berbeza: dengan pergi ke ahli farmakologi. Tetapi ternyata ahli farmakologi yang saya lawati hanya boleh membantu sebahagian, dan kerana dia bukan pakar psikiatri dia tidak mempunyai keupayaan untuk membantu saya menyelesaikan ubat psikiatri yang saya ambil.

Lebih-lebih lagi: menjadi jelas kepada saya bahawa disebabkan oleh bilangan doktor yang kecil yang berurusan dalam bidang ini (demi ilustrasi: di seluruh metropolis Jerusalem dan sekitarnya terdapat hanya 2 doktor dalam bidang ini – doktor di kliniknya I dilawati dalam perubatan awam dan doktor lain yang boleh dihubungi secara persendirian, apabila setiap lawatan menelan kos beberapa ratus syikal yang bukan saya mempunyai kemampuan untuk membayarnya, dan saya tidak tahu sama ada dia juga melakukannya di rumah – dan atas sebab yang jelas saya Saya tidak menulis di sini nama doktor ini atau nama institusi perubatan tempat mereka bekerja) – jadi pemantauan farmakologi tidak mungkin dalam realiti hari ini. Seperti yang anda ketahui, terdapat juga sub-bidang dalam farmakologi yang dipanggil farmakologi psikiatri,

 

Dan untuk meringkaskan: keadaan ini membawa seseorang dalam situasi saya, yang memerlukan khidmat pakar psikiatri yang bekerja di rumah ke jalan buntu – dan walaupun keperluan mendesak untuk memantau ubat-ubatan yang saya ambil, saya pada masa ini tidak ditawarkan apa-apa penyelesaian yang munasabah.

Saya harus menegaskan bahawa memang ada pakar psikiatri dalam persekitaran penjagaan kesihatan mental masyarakat – walau bagaimanapun, mereka berdegil enggan membenarkannya tinggal di rumah saya – sesuatu yang boleh menyelesaikan masalah itu sekurang-kurangnya buat sementara waktu. Penolakan ini diberikan begitu sahaja dan tanpa sebarang sebab – dan dalam paparan sikap acuh tak acuh sepenuhnya terhadap keadaan saya dan fakta bahawa kekurangan susulan terhadap ubat mungkin membahayakan nyawa saya.

Bagaimanapun, saya sedang mencari penyelesaian. Adakah anda mempunyai idea untuk penyelesaian yang masih boleh didapati dalam situasi ini?

Saya akan menyatakan bahawa saya tahu anda seorang wartawan dan bukan doktor – jadi saya tidak meminta anda untuk cadangan perubatan. Ini adalah kesukaran birokrasi yang tidak membenarkan saya mendapatkan rawatan yang saya perlukan – dan mungkin anda akan mempunyai peluang untuk membantu dalam perkara ini. Saya juga akan bersedia untuk ke udara jika ini diperlukan.

Saya ingin menyatakan bahawa saya menulis perkara ini sebagai seseorang yang mendengar banyak program yang anda bentangkan, dan juga sangat menghargai aktiviti awam dan media anda mengenai isu yang berkaitan dengan kesihatan mental. Saya mendengar banyak artikel yang anda sediakan mengenai perkara itu – dan kerana semua kementerian kerajaan tidak menawarkan saya penyelesaian dan tidak melakukan apa-apa kecuali memindahkan saya ke sana ke mari dari satu sama lain, maka siapa tahu – mungkin campur tangan anda boleh membantu dalam hal ini perkara yang telah terperangkap selama berbulan-bulan.

salam,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

3) Tetapan terapeutik saya berada:

Persatuan “Reut”-Asrama “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9650816.

Nombor telefon di pejabat asrama: 972-2-6432551. dan: 972-2-6428351.

Alamat e-mel asrama:

[email protected]

Pekerja sosial asrama, yang bekerja sebagai pembantu rumah di pangsapuri saya: Pn.

Sara Stora-972-55-6693370.

4) Doktor keluarga yang dengannya saya dipantau:

Dr. Brandon Stewart,

“Clalit Health Services” – klinik “HATAYELET”,

Jalan Daniel Yanovsky 6,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9338601.

Nombor telefon di pejabat klinik: 972-2-6738558.

Nombor faks di pejabat klinik: 972-2-6738551.

B. Di bawah adalah surat-menyurat saya dengan kumpulan Facebook:

profesion tombak, Penolong dan rakyat saya untuk bengkel, retret, perayaan dan acara“.

Pasukan pentadbir telah menolak siaran anda dalam kumpulan Pembantu, Pembantu dan Profesional untuk Bengkel, Retret, Perayaan dan Acara.

3 jam yang lalu

assaf benyamini mengumpulkan pembantu, pembantu dan profesional untuk bengkel, retret, perayaan dan acara

7 September pada 22:43 ·

Kepada: “Pembantu, pembantu dan profesional untuk bengkel, retret, perayaan dan acara”.

Subjek: rakaman kuliah.

Puan/Puan yang dihormati..

Saya memiliki blog berbilang bahasa https://disability5.comyang berkaitan dengan isu penyakit dan hilang upaya.

Blog ini dibina dalam sistem wordpress.org – dan disimpan pada pelayan servers24.co.il

Saya sedang mencari tapak web di mana anda boleh mencari rakaman kuliah yang boleh digunakan tanpa masalah hak cipta (serupa, sebagai contoh, laman web Google Scholar dalam bidang artikel).

Adakah anda tahu perkhidmatan sedemikian?

salam,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

maklum balas

Tidak relevan dengan kumpulan

C. Di bawah adalah 2 mesej yang saya tinggalkan di laman Facebook wartawan Esti Perez Ben-Ami:

1)Asaf Benjamin

Kepada Puan Esti Perez Ben-Ami, salam: Saya mendengar setiap hari rancangan bual bicara radio

בחצי היוםEdith rebah dan diserang angin ahmar semasa perjalanannya Wilson mengambil tempatnya. Walaupun dia Seperti yang dinyatakan, dia tidak dipilih dalam mana-mana proses demokrasi antara tahun 1919 dan 1920 – lagipun, dalam tempoh ini dia adalah presiden untuk semua maksud dan tujuan – satu-satunya presiden wanita setakat ini dalam sejarah Amerika. Salam sejahtera, Asaf Binyamini.

2)Asaf Benjamin

Saya melampirkan entri berkaitan dari Wikipedia:https://he.wikipedia.org/…/%D7%90%D7%93%D7%99%D7%AA_%D7…

(entri adalah dalam bahasa Ibrani(עברית-bahasa pertama saya)-tetapi saya pasti ia boleh ditemui hampir dalam mana-mana bahasa)

D. Di bawah adalah surat, yang saya hantar kepada “bipolar – apa yang menarik minat mereka yang mengalami gangguan mood – kemurungan, kebimbangan dan kemurungan manik”.

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

kepada:

[email protected]

Isnin, 12 September jam 4:18 petang

Kepada: “Bipolar – apa yang menarik minat mereka yang mengalami gangguan mood – kemurungan, kebimbangan dan kemurungan manik.”

Subjek: Masalah pemantauan dadah.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya, Asaf Binyamini, 49 tahun, tinggal di perumahan terlindung untuk orang cacat mental persatuan “Reot” di Baitulmaqdis – dalam rangka perumahan untuk orang cacat mental dalam komuniti yang mengendalikan bakul pemulihan bagi pihak Kementerian Kesihatan .

Saya mengambil ubat psikiatri – dan dalam beberapa tahun kebelakangan ini realiti yang tidak dapat ditanggung telah muncul di mana pakar psikiatri di pusat kesihatan mental telah berhenti memantau ubat psikiatri (saya tahu ini akan kedengaran agak tidak masuk akal – tetapi malangnya ini adalah realiti yang saya hadapi berkali-kali) . Tetapi kerana saya hidup dengan pendapatan yang sangat rendah – elaun hilang upaya daripada Institut Insurans Kebangsaan – pergi ke doktor secara persendirian adalah mustahil bagi saya.

Tetapi hari ini tidak ada alternatif lain, kerana pakar psikiatri di stesen kesihatan mental tidak lagi menjadi alamat untuk saya, kerana dua sebab:

1) Pendekatan bermasalah untuk rawatan – setiap kali anda tiba di balai, mereka yang cedera mental secara automatik dianggap sebagai orang yang juga cacat mental – sesuatu yang membawa kepada kekurangan pendengaran di pihak doktor. Dari saat saya tiba di stesen, doktor akan bermula dari premis bahawa mereka akan mengetahui dengan tepat apa masalah yang saya alami tanpa mengenali saya walaupun kenalan yang dangkal atau minima. Ini mengakibatkan berulang kali amalan rawatan yang tidak betul dikenakan kepada saya dan juga ketidakupayaan saya untuk bekerjasama dengan sikap meremehkan yang datang bersamanya. Dan lebih-lebih lagi: walaupun dalam kes di mana kakitangan klinik atau doktor mengenali saya, rawatan masih tidak berubah – yang menghalang sebarang kemungkinan untuk merawat atau membantu dan pergaduhan yang tidak berkesudahan dengan kakitangan yang kononnya ” Saya akan meninggalkan “penjejakan” yang sama Kononnya untuk mengelakkan diri mereka daripada kerosakan selanjutnya dan penderitaan mental yang tidak perlu di bawah samaran “bantuan” atau “rawatan”. Saya tahu ini adalah generalisasi – tetapi apa yang boleh anda lakukan, ini adalah realiti. Saya akan meninggalkan “penjejakan” yang sama Kononnya untuk mengelakkan diri mereka daripada kerosakan selanjutnya dan penderitaan mental yang tidak perlu di bawah samaran “bantuan” atau “rawatan”. Saya tahu ini adalah generalisasi – tetapi apa yang boleh anda lakukan, ini adalah realiti.

2) Keadaan kesihatan fizikal – pada awal tahun 1998 saya mengalami kemalangan kerja di hotel “Larom” di Jerusalem tempat saya bekerja pada masa itu selama kira-kira tiga bulan sebagai sebahagian daripada projek organisasi “Alvin Israel” – dan sejak itu saya telah membangunkan satu siri masalah fizikal yang Institut Insurans Negara tidak mengiktiraf mana-mana. Selain itu, pada masa ini tiada entiti atau pejabat kerajaan lain yang mengiktiraf bahaya ini.

Sejak kemalangan itu, keadaan saya perlahan-lahan tetapi berterusan dan secara konsisten bertambah buruk – dan hari ini saya telah mencapai keadaan di mana ketibaan fizikal di stesen kesihatan mental adalah perkara yang sukar dan semakin bermasalah bagi saya.

Dana insurans kesihatan am yang saya ahli, dan juga Kementerian Kesihatan mendakwa bahawa mereka tidak mempunyai penyelesaian untuk situasi ini dan mereka tidak mempunyai perkhidmatan pakar psikiatri yang bekerja di rumah.

 

Dalam beberapa bulan terakhir saya cuba mencari penyelesaian dengan cara yang sedikit berbeza: dengan pergi ke ahli farmakologi. Tetapi ternyata ahli farmakologi yang saya lawati hanya boleh membantu sebahagian, dan kerana dia bukan pakar psikiatri dia tidak mempunyai keupayaan untuk membantu saya menyelesaikan ubat psikiatri yang saya ambil.

Lebih-lebih lagi: menjadi jelas kepada saya bahawa disebabkan oleh bilangan doktor yang kecil yang berurusan dalam bidang ini (demi ilustrasi: di seluruh metropolis Jerusalem dan sekitarnya terdapat hanya 2 doktor dalam bidang ini – doktor di kliniknya I dilawati dalam perubatan awam dan doktor lain yang boleh dihubungi secara persendirian, apabila setiap lawatan menelan kos beberapa ratus syikal yang bukan saya mempunyai kemampuan untuk membayarnya, dan saya tidak tahu sama ada dia juga melakukannya di rumah – dan atas sebab yang jelas saya Saya tidak menulis di sini nama doktor ini atau nama institusi perubatan tempat mereka bekerja) – jadi pemantauan farmakologi tidak mungkin dalam realiti hari ini. Seperti yang anda ketahui, terdapat juga sub-bidang dalam farmakologi yang dipanggil farmakologi psikiatri,

Dan untuk meringkaskan: keadaan ini membawa seseorang dalam situasi saya, yang memerlukan khidmat pakar psikiatri yang bekerja di rumah ke jalan buntu – dan walaupun keperluan mendesak untuk memantau ubat-ubatan yang saya ambil, saya pada masa ini tidak ditawarkan apa-apa penyelesaian yang munasabah.

Saya harus menegaskan bahawa memang ada pakar psikiatri dalam persekitaran penjagaan kesihatan mental masyarakat – walau bagaimanapun, mereka berdegil enggan membenarkannya tinggal di rumah saya – sesuatu yang boleh menyelesaikan masalah itu sekurang-kurangnya buat sementara waktu. Penolakan ini diberikan begitu sahaja dan tanpa sebarang sebab – dan dalam paparan sikap acuh tak acuh sepenuhnya terhadap keadaan saya dan fakta bahawa kekurangan susulan terhadap ubat mungkin membahayakan nyawa saya.

Bagaimanapun, saya sedang mencari penyelesaian. Adakah anda mempunyai idea untuk penyelesaian yang masih boleh didapati dalam situasi ini?

salam,

Asaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

3) Tetapan terapeutik saya berada:

Persatuan “Reut”-Asrama “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9650816.

Nombor telefon di pejabat asrama: 972-2-6432551. dan: 972-2-6428351.

Alamat e-mel asrama:

[email protected]

Pekerja sosial asrama, yang bekerja sebagai pembantu rumah di pangsapuri saya: Pn

Sara Stora-972-55-6693370.

Pakar psikiatri dari pasukan asrama: Dr. Katia Levin.

4) Doktor keluarga yang dengannya saya dipantau:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinik persiaran,

Jalan

Daniel Yanovsky 6,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9338601.

Nombor telefon di pejabat klinik: 972-2-6738558.

Nombor faks di pejabat klinik: 972-2-6738551.

E. Di bawah adalah permulaan surat, yang saya hantar ke pelbagai tempat:

Kepada:

Subjek: nasihat kewartawanan.

Puan/Puan yang dihormati.

Pada tahun 2007, saya menyertai perjuangan orang kurang upaya di Israel, dan sejak 10 Julai 2018, saya telah melakukannya sebagai sebahagian daripada gerakan “Natagver” yang saya sertai. Dalam gerakan “Nategber” kami cuba mempromosikan hak “orang kurang upaya telus” – orang seperti saya yang mengalami kecacatan dan masalah kesihatan yang teruk yang tidak dapat dilihat secara jelas – yang menyebabkan diskriminasi berhubung dengan orang kurang upaya yang lain juga. .

Saya akan menegaskan bahawa kejayaan dalam memajukan perjuangan adalah sangat terhad, dan sehingga hari ini (saya menulis kata-kata ini pada hari Khamis, 16 Jun 2022) pelbagai pihak berkuasa di Negara Israel tidak bekerjasama dengan kami – dan tidak melakukan apa-apa kecuali merujuk kami berulang-alik dari satu ke yang lain.

Selepas banyak rayuan kepada media Israel dan artikel yang diterbitkan di dalamnya (dalam beberapa di antaranya penulis surat ini turut mengambil bahagian) tidak membantu, saya terfikir untuk mencuba satu lagi tindakan: rayuan kepada media asing di luar Negara Israel, dalam usaha untuk mencari wartawan dari pelbagai bahagian dunia yang akan menunjukkan minat dalam subjek itu.

Oleh itu, saya ingin bertanya kepada anda: Adakah anda mempunyai sebarang idea tentang cara bagaimana ini boleh dilakukan?

salam,

Asaf Benjamin.

 

F. Di bawah adalah beberapa perkataan penjelasan tentang gerakan sosial yang saya sertai pada 10 Julai 2018, seperti yang dipaparkan dalam akhbar:

Tatiana Kaduchkin, seorang rakyat biasa, memutuskan untuk menubuhkan pergerakan ‘Natgver’ untuk membantu mereka yang digelarnya sebagai ‘kurang upaya telus’. Setakat ini, kira-kira 500 orang dari seluruh negara telah menyertai pergerakannya. Dalam temu bual dengan Yoman dari Channel 7, dia bercakap tentang projek itu dan orang kurang upaya yang tidak menerima bantuan yang sewajarnya dan mencukupi daripada agensi berkaitan, semata-mata kerana mereka telus.

Menurutnya, penduduk kurang upaya boleh dibahagikan kepada dua kumpulan: kurang upaya dengan kerusi roda dan kurang upaya tanpa kerusi roda. Dia mentakrifkan kumpulan kedua sebagai “orang kurang upaya telus” kerana, menurutnya, mereka tidak menerima perkhidmatan yang sama seperti orang kurang upaya dengan kerusi roda, walaupun mereka ditakrifkan sebagai mengalami kecacatan 75-100 peratus.

Mereka ini, jelasnya, tidak boleh mencari rezeki sendiri, dan mereka memerlukan bantuan perkhidmatan tambahan yang layak untuk orang kurang upaya berkerusi roda. Sebagai contoh, OKU telus menerima elaun hilang upaya yang rendah daripada Insurans Nasional, mereka tidak menerima tambahan tertentu seperti elaun perkhidmatan khas, elaun peneman, elaun mobiliti dan mereka juga menerima elaun yang lebih rendah daripada Kementerian Perumahan.

Menurut penyelidikan yang dijalankan oleh Kaduchkin, orang kurang upaya yang telus ini lapar akan roti walaupun terdapat percubaan untuk mendakwa bahawa di Israel 2016 tidak ada orang yang lapar akan roti. Kajian yang dilakukannya juga menyatakan bahawa kadar bunuh diri di kalangan mereka adalah tinggi. Dalam gerakan yang diasaskannya, dia berusaha untuk meletakkan orang kurang upaya secara telus dalam senarai menunggu untuk perumahan awam. Ini kerana, menurutnya, mereka biasanya tidak memasuki senarai ini walaupun mereka sepatutnya layak. Dia mengadakan beberapa pertemuan dengan ahli Knesset dan juga mengambil bahagian dalam mesyuarat dan perbincangan jawatankuasa yang berkaitan di Knesset, tetapi menurutnya mereka yang boleh membantu tidak mendengar dan mereka yang mendengar adalah pembangkang dan oleh itu tidak boleh membantu.

Kini dia menyeru lebih ramai orang kurang upaya “telus” untuk menyertainya, untuk menghubunginya supaya dia boleh membantu mereka. Pada anggarannya, jika keadaan berterusan seperti hari ini, tidak akan terlepas daripada demonstrasi OKU yang akan menuntut hak mereka dan syarat asas kehidupan mereka.

G. Anda boleh menghubungi pengarah pergerakan “Nitgaber”, Puan Tatiana Kaduchkin, Ahad hingga Khamis antara jam 11:00 dan 20:00 waktu ISRAEL, kecuali cuti Yahudi dan pelbagai cuti ISRAEL.

Nombor telefon yang boleh anda gunakan untuk dihubungi

dia: 972-52-3708001. dan: 972-3-5346644.

H. Di bawah adalah permulaan surat, yang saya hantar ke pelbagai tempat:

Kepada:

Subjek: idea untuk skrip.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya menulis 9 cerita fiksyen yang ditulis di sini – dan saya sedang mencari tapak web yang mengadakan sejenis “persaingan” antara pengguna yang menawarkan idea untuk industri filem atau televisyen yang mana cerita sedemikian boleh diserahkan.

Adakah anda tahu laman web sedemikian?

salam,

Asaf Benjamin.

 

Cerita Nombor 1 – Suhu maut:

 

Tahun ini ialah 2070. Krisis iklim di Negara Israel dan seluruh dunia semakin meruncing – walau bagaimanapun, manusia telah berjaya mengatasi masalah seperti kekurangan air melalui kaedah teknologi dan mencari jalan untuk mengekalkan pertanian di bawah keadaan ini. Sepanjang tahun suhu di Negara Israel (seluruh negara) meningkat kepada 90 darjah Celsius pada sebelah petang dan kira-kira 70 darjah Celsius pada waktu malam. Dalam realiti sedemikian, orang tidak boleh wujud tanpa peralatan perlindungan khas – tanpa itu, seseorang sebenarnya dihukum mati. Tetapi ini adalah peralatan saintifik yang canggih dan mahal – dan di Negara Israel satu perdebatan awam sedang berkembang yang memperkatakan persoalan kumpulan mana yang patut dibenarkan, atau tidak dibenarkan, akses kepada peralatan ini: Adakah orang yang telah melakukan jenayah dan mencederakan masyarakat , juga mempunyai hak untuk menggunakannya? Sekiranya negara membiayai peralatan yang mahal dan menyelamatkan nyawa untuk semua orang-atau haruskah ia menentukan oleh undang-undang siapa yang akan menerimanya dan siapa yang tidak akan (dan tidak ada peralatan alternatif untuk tujuan ini-walaupun percubaan tidak berkesudahan oleh saintis untuk membangunkannya)? Dan apakah sikap sistem undang-undang terhadap mereka yang menghalang orang lain daripada mengakses peralatan perlindungan – secara tidak sengaja atau berniat jahat? Dan sekiranya Negara Israel membantu dalam perkara ini kepada negara dunia ketiga di mana peralatan itu hilang atau tidak berfungsi – yang menyebabkan kematian beramai-ramai – atau kerana harganya yang tinggi, Negara Israel diwajibkan untuk memberikan perlindungan ini terlebih dahulu kepada rakyatnya sendiri. – tanpa mengira fahaman politik atau ideologi mereka? Dan bagaimana media: radio, televisyen,

Dan terdapat dilema lain yang berkaitan dengan peralatan perlindungan yang sama: di beberapa kilang yang menghasilkannya, mereka menggunakan minyak yang dihasilkan daripada haiwan bukan halal, yang merupakan bahagian penting dalam proses pengeluaran, tanpanya produk akhir tidak boleh diperolehi. Ketua rabbi tidak membenarkan penggunaan peralatan ini atas sebab-sebab halachik – dan oleh itu orang awam yang beragama dan ultra-Ortodoks menemui cara untuk menghasilkan peralatan perlindungan yang sama menggunakan minyak yang dihasilkan daripada haiwan halal sahaja – yang menjadikan keseluruhan proses pengeluaran jauh lebih mahal. . Dalam situasi ini, ketegangan timbul antara orang awam sekular, yang mendakwa bahawa mereka tidak bersedia untuk membiayai perbelanjaan pengeluaran yang berlebihan, dan orang awam ultra-ortodoks, yang mendakwa bahawa oleh kerana Negara Israel adalah negara orang Yahudi, dan untuk memelihara sifat Yahudi negara, seluruh orang awam mesti mengambil bahagian dalam kos yang berlebihan ini. Keperluan untuk membiayai perusahaan khas itu juga timbul dalam pelbagai sistem pilihan raya – di tengah-tengah perdebatan pahit, sangat ghairah dan tidak berkesudahan antara pelbagai pihak. Sudah tentu, juga di kalangan umat Islam di dunia,

Dan terdapat juga akibat geopolitik: sebahagian besar umat Islam di Eropah, yang sementara itu telah menjadi majoriti di benua itu, menyokong kilang mereka dengan semua kos yang berlebihan. Penduduk Kristian enggan mematuhi – dan akibatnya kita menyaksikan konflik tanpa henti yang merosot ke dalam peperangan agama yang sebenar. Keadaan di benua itu mencapai kekacauan total-dan campur tangan kuasa hanya memburukkan lagi keadaan kerana kepentingan yang bercanggah apabila setiap kuasa campur tangan untuk membantu pihak lain dalam pertempuran. Negara Israel tidak campur tangan dalam apa yang berlaku – walau bagaimanapun, perkhidmatan keselamatan di Negara Israel amat mengambil berat tentang perkara ini kerana jarak relatif beberapa kawasan di mana pertempuran berlaku di Kesatuan Eropah yang sama yang telah tidak lagi berfungsi pada peringkat awam dalam apa jua aspek – dan telah menjadi arena pertempuran yang tidak berkesudahan di mana ramai mangsa terkorban. Di Israel, banyak usaha dilakukan untuk menyelamatkan penduduk Yahudi dari zon pertempuran dan membantu mereka berhijrah ke Israel – namun, disebabkan sumber besar yang terpaksa dibayar oleh Negara Israel untuk pengeluaran peralatan perlindungan, masih terdapat bajet yang sangat kecil untuk perkhidmatan keselamatan yang berurusan dengan aktiviti ini. Pekerja industri pertahanan pergi ke demonstrasi besar-besaran, mengadakan protes awam besar-besaran yang berlangsung selama bertahun-tahun dan mereka tidak percaya Negara Israel kerana tidak ada bajet yang mencukupi untuk operasi menyelamat. Protes ini tidak berjaya dan menurut penunjuk perasaan pelbagai kerajaan Israel menunjukkan sikap acuh tak acuh terhadap mereka. Mereka memohon maaf, dan memandangkan keadaan tidak tertanggung ini di mana operasi menyelamat tidak dapat dibiayai, perkhidmatan keselamatan Israel sentiasa berusaha mencari cara yang inovatif dan kreatif untuk menyelamatkan orang Yahudi yang terperangkap di zon pertempuran di Eropah yang berdarah: satu percubaan untuk mengumpul dana melalui persatuan khas, serta rayuan kepada golongan muda yang berpengetahuan dalam bidang teknologi dalam menonton Untuk idea yang inovatif dan kreatif untuk operasi menyelamat ini. Protes ini tidak berjaya dan menurut penunjuk perasaan pelbagai kerajaan Israel menunjukkan sikap acuh tak acuh terhadap mereka. Mereka memohon maaf, dan memandangkan keadaan tidak tertanggung ini di mana operasi menyelamat tidak dapat dibiayai, perkhidmatan keselamatan Israel sentiasa berusaha mencari cara yang inovatif dan kreatif untuk menyelamatkan orang Yahudi yang terperangkap di zon pertempuran di Eropah yang berdarah: satu percubaan untuk mengumpul dana melalui persatuan khas, serta rayuan kepada golongan muda yang berpengetahuan dalam bidang teknologi dalam menonton Untuk idea yang inovatif dan kreatif untuk operasi menyelamat ini. Protes ini tidak berjaya dan menurut penunjuk perasaan pelbagai kerajaan Israel menunjukkan sikap acuh tak acuh terhadap mereka. Mereka memohon maaf, dan memandangkan keadaan tidak tertanggung ini di mana operasi menyelamat tidak dapat dibiayai, perkhidmatan keselamatan Israel sentiasa berusaha mencari cara yang inovatif dan kreatif untuk menyelamatkan orang Yahudi yang terperangkap di zon pertempuran di Eropah yang berdarah: satu percubaan untuk mengumpul dana melalui persatuan khas, serta rayuan kepada golongan muda yang berpengetahuan dalam bidang teknologi dalam menonton Untuk idea yang inovatif dan kreatif untuk operasi menyelamat ini.

 

Cerita nombor 2 – Ladang serangga:

 

Dalam industri ketenteraan di seluruh dunia, jenis senjata baru sedang dibangunkan: serangga elektronik terbang, yang dikawal dari jauh oleh komputer. Cip yang dipasang pada serangga kecil ini diprogramkan untuk “duduk” pada sasaran tertentu (iaitu: askar dari tentera musuh) dan menyuntik mereka dengan racun maut yang akan menyebabkan kematian mereka dalam beberapa saat. Sejurus selepas itu, mekanisme pemusnahan diri beroperasi, di mana serangga elektronik sebenarnya “memusnahkan dirinya” melalui letupan terkawal.

Pelbagai negara sedang membangunkan senjata ini secara rahsia – apabila kelajuan serangga beroperasi menjadikannya sangat sukar untuk mengesannya – apabila semua tindakannya – “penyelesaian” pada mangsa, suntikan racun automatik serta letupan terkawal hanya bertahan. beberapa persepuluh saat.

Tetapi beberapa perkhidmatan rahsia beberapa negara di dunia berjaya menemui kewujudan sistem ini di negara musuh – sesuatu yang juga dirahsiakan sepenuhnya.

Perkhidmatan keselamatan di Negara Israel memutuskan untuk menyertai “fesyen” ini tetapi mereka melakukan sesuatu yang unik kepada Israel – yang tidak wujud di mana-mana negara lain. Di seluruh dunia, kemudahan di mana serangga elektronik ini dihasilkan adalah sangat kecil – dan yang terbesar daripadanya mencapai beberapa meter padu paling banyak setiap kemudahan – dan sebagai ilustrasi: di ruang tamu rumah biasa terdapat di sekurang-kurangnya beberapa ratus kemudahan tersebut. Tetapi di Negara Israel, realiti yang berbeza sedang berlaku, dan yang lebih keterlaluan: kemudahan besar sedang dibina di kawasan yang luas – yang, tentu saja, kerana kerahsiaannya, tiada siapa yang tahu apa yang sebenarnya dilakukan dengan mereka. . Rakyat Israel tetap tidak berdaya: kerana kawasan yang luas diperuntukkan kepada semua kemudahan pengeluaran tersebut (yang sudah tentu tidak diperlukan: sememangnya mungkin untuk menghasilkan serangga elektronik ini di kawasan sifar dan sangat kecil) tidak ada ruang yang tersisa untuk keperluan awam yang penting seperti hospital, tadika, sekolah – dan sebenarnya semua Ekonomi Israel diperhambakan untuk kepentingan rahsia ini. kemudahan. Ini membawa kepada protes awam yang meluas – namun, mereka ditindas dengan tangan yang berat menggunakan kekerasan yang teruk di pihak polis.

Dalam realiti ini, bantahan awam juga meningkat dan menjadi lebih sukar dan ganas – dan termasuk lebih banyak kes tembakan secara langsung oleh pasukan keselamatan.

Akibatnya, Negara Israel terperangkap dalam perang saudara sebenar yang mengheret semua negara lain di rantau itu ke dalamnya – yang membawa kepada kemusnahan, kemusnahan dan pemusnahan secara besar-besaran. Pemilik syarikat hartanah besar, yang mana semua keuntungan kewangan daripada operasi kemudahan itu pergi, malah ada di antara mereka yang telah menjadi sejenis rakan kongsi rahsia dan menyedari aktiviti berlebihan yang berlaku di dalamnya, terus bekerjasama dengan kerajaan walaupun pada peringkat perang saudara ini – dan sentiasa mengutamakan keuntungan kewangan yang besar daripada harta benda mereka, dan juga nyawa beribu-ribu yang mati dalam perang ini.

 

Cerita nombor 3 – Ejen Korea Utara:

Seperti yang anda tahu, dalam tentera Korea Utara terdapat unit “tentera” dengan aktiviti skandal yang dipanggilsingulariti keseronokan. Pemerintah Korea Utara memutuskan aktiviti jahat ejen Korea Utara yang akan beroperasi di negara-negara di dunia dan cuba menyeludup wanita muda dari negara yang berbeza dan membawa mereka ke Korea Utara dengan cara yang menipu. Majoriti “ejen” ini beroperasi dengan kaedah yang canggih dan tidak ditangkap – namun cerita mengenai ejen ini dan kaedah operasi mereka mula diterbitkan dalam akhbar dunia. Pada mulanya, orang ramai di pelbagai negara tidak mempercayai cerita seram yang diterbitkan – dan mana-mana saluran media yang menerbitkan artikel mengenai subjek itu secara automatik disyaki berbuat demikian dalam usaha untuk mendapatkan penarafan tambahan dan tidak ada yang lain. Namun, dengan peningkatan jumlah kes, dan ejen Korea Utara ditangkap di pelbagai bahagian dunia dan dijatuhi hukuman penjara yang lama, dan dalam beberapa kes bahkan dihukum bunuh – dan ini pada masa yang sama sebagai cerita ngeri yang terus diterbitkan, kerajaan dunia dipaksa, juga berikutan bantahan yang meluas oleh pertubuhan wanita di pelbagai negara, untuk mengakui kewujudan masalah itu, dan mula bergelut dengannya. Pada masa yang sama, tidak dalam semua kes ejen ditangkap – dan di banyak wilayah di dunia mereka gagal menghalang penculikan. Suasana awam adalah sukar dan mendung di seluruh dunia, sekatan ekonomi yang teruk dan agak agresif dikenakan ke atas Korea Utara – namun disebabkan senjata nuklear yang tiada negara memilikinya,

Selepas beberapa tahun, dua ejen Korea Utara tiba di Israel dan pada beberapa peringkat aktiviti mereka ditangkap oleh Shin Bet – dan serta-merta terdapat protes awam yang meluas menuntut hukuman mati – seperti yang dilakukan di banyak negara lain. Bagaimanapun, ini tidak berlaku: kedua-dua ejen itu sememangnya sedang dibicarakan dan disabitkan dengan jenayah berat kerana menjalankan pemerdagangan manusia – dan menerima hukuman penjara seumur hidup – namun Mahkamah Agung di Negara Israel enggan menjatuhkan hukuman mati kepada mereka. Dengan berbuat demikian, Israel tidak lari daripada ancaman Korea Utara, kerana jika Israel tidak segera membebaskan kedua-dua banduan itu, ia akan memulakan perang nuklear yang akan memusnahkan seluruh dunia. Dengan berbuat demikian, Negara Israel memperoleh peningkatan yang ketara dalam kedudukannya dalam pendapat umum antarabangsa.

Pada masa yang sama, kewujudan berterusan fenomena itu, dan kemustahilan dunia mencabutnya membawa kepada kebimbangan yang besar dan realiti yang tidak dapat ditanggung di mana wanita di seluruh dunia takut pada bila-bila masa tertentu bahawa mereka akan diculik. Organisasi perisikan di seluruh dunia menerbitkan sejenis “tender” antarabangsa di mana hadiah kewangan yang tinggi ditawarkan kepada sesiapa sahaja yang berjaya mencari cara kreatif untuk membasmi fenomena penculikan. Sejenis “peraduan” sedang berkembang di mana kakitangan perisikan dari seluruh dunia mengambil bahagian – dan setiap tahun upacara rahsia diadakan di mana hadiah diberikan. Pemenang menandatangani borang kerahsiaan dengan klasifikasi yang sangat tinggi – dan ini di tengah-tengah “perang ejen” yang sedang berkembang di seluruh dunia:

 

 

Cerita nombor 4 – Gelombang kanser:

Sekumpulan kecil saintis dari negara yang berbeza di dunia sedang membangunkan rawatan inovatif yang menyembuhkan semua jenis kanser. Rawatan itu dilakukan, pada peringkat pertama, pada pengenalpastian jejak bunyi kecil (yang tidak dapat dibezakan oleh telinga manusia) aliran darah dalam badan pesakit – pengenalan yang mungkin walaupun dari jarak beribu-ribu kilometer, dan dengan peranti yang tahu cara mengenal pasti tuntutan bunyi ini sambil mengabaikan gelombang bunyi yang datang daripada banyak sumber lain seperti bunyi kereta, bunyi siaran radio atau televisyen, perbualan biasa antara orang, dsb. Selepas peranti mengecam cetakan bunyi daripada darah pesakit, ia tahu, mengikut ciri uniknya, untuk mengenal pasti jenis kanser yang dihidapi pesakit, dan dalam beberapa saat untuk “

Tetapi ia adalah teknologi rahsia yang tidak boleh diakses oleh orang awam yang tidak tahu sama sekali tentang kewujudannya. Teknologi ini boleh diakses oleh sebilangan besar pemimpin dunia yang sangat terhad seperti bilionair dan kapitalis terbesar, presiden Amerika Syarikat atau presiden Rusia.

Seorang ejen Mossad Israel menghidap barah – dan apabila doktor memberitahunya bahawa dia hanya tinggal enam bulan lagi untuk hidup, dia mengaktifkan kemahiran uniknya dan berjaya menemui kewujudan kaedah penyembuhan yang unik – dan lelaki itu berkongsi perkara ini dengannya. doktor yang pada mulanya tidak mempercayainya, memperlakukannya dengan hina dan mendiagnosisnya dengan jiwa penyakit dan kehilangan sentuhan dengan realiti. Tetapi lelaki itu tidak berbahaya kepada alam sekitar dan tidak berbahaya – oleh itu mereka tidak memasukkannya secara paksa ke hospital psikiatri – dan memutuskan untuk meninggalkannya sendiri memandangkan dia masih mempunyai masa yang lama untuk hidup. . Lelaki Mossad yang melampaui layanan rahsia itu juga secara terang-terangan dihina oleh rakan-rakannya dalam komuniti perisikan – dan mereka hanya memberitahunya “berhenti bercakap kosong”. Lelaki itu memutuskan, dalam usaha untuk menyelamatkan nyawanya, untuk menghubungi terus pemaju rawatan inovatif, dan berjaya, semasa melakukan kesalahan jenayah yang serius, merasuah mereka supaya dia boleh menerima daripada mereka rawatan perubatan yang dia perlukan. Keadaannya semakin pulih dengan pantas – sesuatu yang diterima dengan penuh kejutan di kalangan semua orang di sekelilingnya – dan ini berlaku pada masa yang sama apabila perbuatan rasuah serius yang berlaku terbongkar. Apabila Polis Israel mula menyiasat kes itu, semakin ramai orang dalam sistem mula mendakwa bahawa ia tidak boleh menjadi satu kebetulan di sini, dan mesti ada kaitan antara kedua-duanya. Lelaki dari Mossad yang menghidap kanser dan pulih daripada rawatan inovatif telah diambil untuk banyak penyiasatan – dan didorong oleh peningkatan ketara dalam kesihatannya, mereka memutuskan untuk menyiasatnya dengan lebih dan lebih intensif – dan pada satu ketika atau yang lain dia gagal dalam penyiasatan, membawa penyiasat kepada kaedah yang dia gunakan untuk mendapatkan rawatan yang diterimanya. Penyiasat yakin pada peringkat ini bahawa tiada sebab dalam keadaan ini untuk meneruskan penyiasatan dan melepaskan subjek dengan segera. Pada masa yang sama mereka memutuskan, atas sebab ideologi, untuk mendedahkan kaedah rawatan inovatif dan membocorkannya kepada akhbar. Lelaki dari Mossad yang menghidap kanser dan pulih daripada rawatan inovatif telah diambil untuk banyak penyiasatan – dan didorong oleh peningkatan yang ketara dalam kesihatannya, mereka memutuskan untuk menyiasatnya lebih dan lebih intensif – dan pada satu ketika atau yang lain dia rosak dalam siasatan, membawa penyiasat kepada kaedah yang digunakannya untuk mendapatkan rawatan yang diterimanya. Penyiasat yakin pada peringkat ini bahawa tiada sebab dalam keadaan ini untuk meneruskan penyiasatan dan melepaskan subjek dengan segera. Pada masa yang sama mereka memutuskan, atas sebab ideologi, untuk mendedahkan kaedah rawatan inovatif dan membocorkannya kepada akhbar. Lelaki dari Mossad yang menghidap kanser dan pulih daripada rawatan inovatif telah diambil untuk banyak penyiasatan – dan didorong oleh peningkatan yang ketara dalam kesihatannya, mereka memutuskan untuk menyiasatnya lebih dan lebih intensif – dan pada satu ketika atau yang lain dia rosak dalam penyiasatan itu, membawa penyiasat kepada kaedah yang digunakannya untuk mendapatkan rawatan yang diterimanya. Penyiasat yakin pada peringkat ini bahawa tiada sebab dalam keadaan ini untuk meneruskan penyiasatan dan melepaskan subjek dengan segera. Pada masa yang sama mereka memutuskan, atas sebab ideologi, untuk mendedahkan kaedah rawatan inovatif dan membocorkannya kepada akhbar.

Pada mulanya tiada siapa yang mempercayai cerita itu, tetapi dengan pembentangan semakin banyak bukti kewujudan teknologi penyembuhan yang inovatif, imej awamnya berubah dalam beberapa tahun dan menerima legitimasi. Walau bagaimanapun, di sebalik legitimasi awam yang luas, bekas lelaki Mossad itu, serta penyiasatnya, ditangkap dan dibicarakan untuk beberapa pertuduhan seperti mendapatkan sesuatu secara curang dalam keadaan yang memburukkan, melanggar kewajipan kerahsiaan pemegang jawatan, dan banyak lagi. . Orang ramai menuntut pembebasan tertuduh, dan banyak demonstrasi diadakan bagi menyokong mereka. Tetapi tiada apa yang membantu – dan Mahkamah Agung di Negara Israel menghantar tertuduh ke penjara yang lama, sambil mengabaikan sepenuhnya banyak keadaan yang meringankan, termasuk keperluan untuk mendedahkan teknologi penyembuhan khas untuk menyelamatkan nyawa.

Pada akhirnya, hasilnya adalah suram: teknologi penyembuhan yang unik bukan lagi rahsia, tetapi ia masih boleh diakses oleh sangat sedikit orang kerana harga astronominya – 80 juta dolar. Selain itu, orang yang sama yang membocorkannya, bekas ejen Mossad dan penyiasatnya kekal di penjara sepanjang hayat mereka – dan mahkamah berkeras untuk mematuhi undang-undang kering di sini dan menegaskan bahawa defendan kekal di penjara kerana jenayah yang mereka lakukan – dan sudah tentu keadaan peringan yang begitu penting untuk menyelamatkan nyawa tidak mempunyai nilai di mata hakim di negara Israel.

 

Cerita nombor 5 – Kematian Profesor:

Sekumpulan penyelidik otak ISRAELI dan Amerika bekerja dalam kerjasama – dalam kuliah, persidangan saintifik bersama dan juga bekerja di hospital di Israel dan Amerika Syarikat di jabatan di mana mereka merawat pesakit dengan penyakit saraf: Parkinson, Alzheimer, multiple sclerosis, dsb. penyelidik Israel mencapai pencapaian saintifik yang tidak pernah berlaku sebelum ini dalam penyelidikannya – yang menimbulkan perasaan cemburu yang kuat dalam salah seorang rakan Amerikanya – dan doktor Israel itu tidak mengetahui sama sekali, dan walaupun kecemburuan doktor Amerika itu dengan cepat berubah menjadi kebencian sebenar terhadap Israelnya. rakan sekerja, yang terakhir tidak boleh tahu tentang Jadi pada peringkat ini apabila tiada tanda-tanda ini dalam realiti dan perkara-perkara yang sedang berlaku, pada mukanya, seperti biasa.

Profesor Amerika itu memutuskan untuk membalas dendam terhadap rakan sekerja Israelnya dengan cara yang mengejutkan: dia datang ke Israel, kononnya untuk melawat salah seorang pesakit doktor Israel – seorang lelaki yang menghidap penyakit saraf yang serius – seorang lelaki muda tanpa saudara mara. Kakitangan hospital di Israel terharu dengan apa yang dipanggil isyarat kemanusiaan – dan tiada siapa yang membayangkan tindakan yang dirancang secara terperinci oleh doktor Amerika itu. Memandangkan kepercayaan besar doktor senior itu, dia dibenarkan tinggal bersendirian di dalam bilik yang sama dengan pesakit doktor Israel itu. Doktor Amerika itu mengambil kesempatan daripada kepercayaan besar yang diberikan kepadanya dan mengeluarkan sepasang gunting kecil, yang gagal dikesan oleh langkah keselamatan hospital, yang dengannya dia “memotong” tiub yang melaluinya pesakit doktor Israel menerima oksigen – yang menyebabkannya kematian dalam beberapa saat. Disebabkan beban berat di hospital-hospital di Israel, Dan juga kerana fakta bahawa tiada siapa yang membayangkan bahawa ini adalah niat sebenar doktor Amerika, kes itu terbongkar hanya beberapa jam kemudian – dan pasukan jururawat yang menemui seram serta-merta melibatkan polis – yang membuka siasatan hanya dua hari kemudian – akibat beban kerja yang menyebabkan kejadian itu tidak dapat ditangani dengan segera walaupun teruk. Dalam penyiasatannya, polis Israel membuat kesimpulan bahawa doktor Amerika itu memang pelaku perbuatan itu – namun, tempoh masa yang berlalu sehingga polis di Israel mula bertindak digunakan dengan baik oleh doktor Amerika itu yang dalam pada itu. berjaya melarikan diri dari Israel dan pulang ke rumahnya di Amerika Syarikat. Dan juga kerana fakta bahawa tiada siapa yang membayangkan bahawa ini adalah niat sebenar doktor Amerika itu, kes itu terbongkar hanya beberapa jam kemudian – dan pasukan jururawat yang menemui kengerian itu serta-merta melibatkan polis – yang membuka siasatan sahaja dua hari kemudian – akibat daripada beban kerja yang menyebabkan insiden itu tidak dapat ditangani dengan segera walaupun teruk. Dalam penyiasatannya, polis Israel membuat kesimpulan bahawa doktor Amerika itu memang pelaku perbuatan itu – namun, tempoh masa yang berlalu sehingga polis di Israel mula bertindak digunakan dengan baik oleh doktor Amerika itu yang dalam pada itu. berjaya melarikan diri dari Israel dan pulang ke rumahnya di Amerika Syarikat. Dan juga kerana fakta bahawa tiada siapa yang membayangkan bahawa ini adalah niat sebenar doktor Amerika itu, kes itu terbongkar hanya beberapa jam kemudian – dan pasukan jururawat yang menemui kengerian itu serta-merta melibatkan polis – yang membuka siasatan sahaja dua hari kemudian – akibat daripada beban kerja yang menyebabkan insiden itu tidak dapat ditangani dengan segera walaupun teruk. Dalam penyiasatannya, polis Israel membuat kesimpulan bahawa doktor Amerika itu memang pelaku perbuatan itu – namun, tempoh masa yang berlalu sehingga polis di Israel mula bertindak digunakan dengan baik oleh doktor Amerika itu yang dalam pada itu. berjaya melarikan diri dari Israel dan pulang ke rumahnya di Amerika Syarikat. kes itu didedahkan hanya beberapa jam kemudian – dan pasukan jururawat yang menemui kengerian itu serta-merta melibatkan polis – yang membuka penyiasatan hanya dua hari kemudian – akibat beban kerja yang menjadikannya mustahil untuk menangani insiden itu dengan segera walaupun keterukannya. Dalam penyiasatannya, polis Israel membuat kesimpulan bahawa doktor Amerika itu memang pelaku perbuatan itu – namun, tempoh masa yang berlalu sehingga polis di Israel mula bertindak digunakan dengan baik oleh doktor Amerika itu yang dalam pada itu. berjaya melarikan diri dari Israel dan pulang ke rumahnya di Amerika Syarikat. kes itu didedahkan hanya beberapa jam kemudian – dan pasukan jururawat yang menemui kengerian itu serta-merta melibatkan polis – yang membuka penyiasatan hanya dua hari kemudian – akibat beban kerja yang menjadikannya mustahil untuk menangani insiden itu dengan segera walaupun keterukannya. Dalam penyiasatannya, polis Israel membuat kesimpulan bahawa doktor Amerika itu memang pelaku perbuatan itu – namun, tempoh masa yang berlalu sehingga polis di Israel mula bertindak digunakan dengan baik oleh doktor Amerika itu yang dalam pada itu. berjaya melarikan diri dari Israel dan pulang ke rumahnya di Amerika Syarikat.

Pihak berkuasa di Negara Israel berpaling kepada rakan sejawatan mereka dari Amerika dan menuntut ekstradisi lelaki itu untuk mendakwanya di Israel atas perbuatan seriusnya. Tetapi pihak berkuasa di Amerika Syarikat dengan tegas enggan mengekstradisinya dan dengan tegas menegaskan bahawa perbicaraannya harus dijalankan di Amerika Syarikat dan bukan di Israel. Di Amerika Syarikat, proses perundangan yang korup dan tidak adil sedang dijalankan – pada penghujungnya profesor itu dibebaskan daripada semua tuduhan serius, malah tidak kehilangan lesennya dan terus merawat pesakit di Amerika Syarikat. Semasa perbicaraannya, dakwaan terang-terangan anti-Semit juga kedengaran tentang “balas dendam yang wajar” doktor Amerika itu, boleh dikatakan, terhadap orang Yahudi. Rakan-rakannya di Israel sangat marah dan memutuskan hubungan dengannya – dan pada masa yang sama mereka menjalankan perjuangan awam yang bertujuan untuk membawa ekstradisi profesor penjenayah Amerika itu ke Israel. Tetapi Negara Israel bergantung, seperti yang kita ketahui, pada bantuan Amerika, jadi tangannya terikat dan kemungkinan untuk bertindak sangat terhad – jika ada.

Beberapa bulan selepas tamat prosiding undang-undang di Amerika Syarikat, isteri kepada profesor muda Amerika itu menemui mayatnya pada suatu hari di halaman rumah mereka – dengan tanda-tanda keganasan yang teruk pada badan. Dia, sudah tentu, segera menghubungi polis tempatan – dan siasatan sedang dijalankan yang menemui jalan buntu dan tiada siapa yang mempunyai petunjuk tentang identiti pembunuh. Juga penyiasatan oleh perkhidmatan perisikan Amerika, CIA dan FBI juga menemui jalan buntu dan gagal mendapatkan petunjuk yang paling samar tentang identiti pembunuh.

Banyak soalan masih tidak terjawab: kediaman profesor dilindungi dengan baik oleh pintu elektrik, sistem pengenalan pintar (kerana itu sangat sukar walaupun saudara maranya memasuki rumah mereka) – jadi bagaimana pembunuh berjaya sampai ke halaman, menyeret profesor di sana dan membunuhnya – dan lebih banyak lagi apabila Tiada siapa yang menyedari perbuatan itu dalam masa nyata? Bagaimanakah keadaan sedemikian boleh wujud? dan mengapa CIA dan FBI membuka penyiasatan atau terlibat, memandangkan ini adalah kes jenayah persendirian dan bukan soal keselamatan negara Israel atau Amerika Syarikat? Adakah bekas rakan sejenayah Israel yang membawa kematiannya – memandangkan kemarahan mereka yang besar atas pengkhianatannya terhadap mereka, perbuatan jenayahnya, kenyataan anti-Semitik semasa perbicaraan berikutnya dan juga hasil proses undang-undang rasuah di mana dia dibebaskan? Dan jika ini benar-benar berlaku, mengapa tiada seorang pun di Negara Israel mengesyaki mereka, dan tiada siasatan polis dibuka terhadap mereka? Mungkinkah apa yang disebut sebagai “penyiasatan” CIA dan FBI bukanlah penyiasatan sebenar tetapi langkah berperingkat? Dan jika itu benar-benar berlaku – mengapa CIA dan FBI mempunyai minat untuk membentangkan salah nyata? Atau adakah kemungkinan lain: pesakit narsis yang dibunuh oleh profesor Amerika sebenarnya bukan seorang, dan dia mempunyai hubungan yang tidak diketahui oleh sesiapa di hospital? Dan adakah mereka (yang tiada siapa tahu siapa mereka) yang memutuskan untuk membalas dendam terhadap profesor Amerika dan membunuhnya? Bolehkah keadaan sedemikian wujud?

 

Cerita nombor 6 – sistem:

Di seluruh dunia, banyak kematian berlaku secara tiba-tiba, asal usul atau punca yang tiada siapa yang faham. Selepas beberapa bulan menyiasat kes oleh semua pasukan polis dunia, mereka akhirnya berjaya mengetahui bahawa semua si mati sebenarnya telah dibunuh oleh tembakan – dan siasatan sedang dijalankan di mana mereka yang pasti telah melakukan semua pembunuhan itu disabitkan kesalahan. Tetapi tiada siapa yang tahu bagaimana untuk menjelaskan bagaimana kadar jenayah boleh tiba-tiba meningkat dengan begitu mendadak tanpa sebarang penjelasan atau alasan yang logik. Akibat daripada keadaan ini, semakin banyak penjara terpaksa dibina – dan industri pembinaan penjara menjadi industri utama dalam keseluruhan ekonomi global, yang mula diuruskan oleh orang kaya dunia.

Selepas beberapa tahun di mana bilangan mangsa mencecah berjuta-juta, polis dunia bekerjasama dalam penyiasatan kes dalam usaha yang lebih besar untuk mencuba dan mengetahui apakah sebab sebenar peningkatan mendadak dalam kadar jenayah – dan menemui satu perkara yang menakjubkan. realiti dalam keanehannya: semua tembakan, dan tanpa pengecualian, tidak dilakukan oleh penjenayah darah dan daging tetapi oleh – oleh sistem pengecaman muka berkomputer – yang, disebabkan oleh gangguan perisian, mula menembak mati secara automatik mana-mana orang yang meletakkan senyuman di wajah mereka. Percubaan berulang oleh pakar terbaik untuk membetulkan pepijat dalam perisian gagal teruk – sehingga akhirnya dunia terpaksa bersabar dengan kewujudan sistem dahsyat yang mendakwa semakin ramai mangsa.

Bengkel diadakan di seluruh dunia di mana mereka cuba mengajar rakyat untuk tidak tersenyum – dan dengan cara ini menyelamatkan nyawa mereka. Bengkel ini ditakrifkan sebagai bengkel kelangsungan hidup yang sampai ke mana-mana: tempat kerja, sekolah dan juga media sentiasa menyiarkannya – dan mana-mana media yang berani membentangkan perkara, mengenai apa-apa topik yang lucu akan segera ditutup atas arahan pihak berkuasa. Realiti sosial yang suram tercipta di mana ia dilarang oleh undang-undang untuk mengatakan atau menerbitkan sebarang jenaka atau kenyataan sinis – dan mereka yang menyimpang daripada arahan ini dilaksanakan secara beramai-ramai. Dan terdapat akibat dalam banyak bidang kehidupan yang lain:

Sebaliknya, kapitalis ini dengan tegas menolak sebarang cadangan untuk mengurangkan bilangan kemudahan penjara yang besar dan membebaskan semua banduan yang disabitkan dengan pembunuhan itu walaupun sebelum dunia mengetahui bahawa ini dilakukan oleh sistem berkomputer dan bukan oleh pembunuh yang datang. daripada masyarakat manusia, dan walaupun mereka sendiri ditembak mati secara beramai-ramai . Dan lebih-lebih lagi: walaupun sudah jelas bahawa kapitalis ini akan menjadi mangsa seterusnya, mereka masih belum bersedia untuk membebaskan mana-mana banduan sekiranya keuntungan kewangan mereka terjejas. Banyak cerita diterbitkan tentang kapitalis yang tidak bersetuju dengan ini walaupun pada saat-saat terakhir kehidupan mereka.

Realiti ini membawa kepada perubahan radikal dalam banyak bidang kehidupan yang lain juga: kewujudan persembahan puisi, teater atau tayangan filem di pawagam adalah dilarang sama sekali. Selain itu, semua syarikat yang terlibat dalam pembangunan permainan komputer atau permainan kreatif dalam apa jua bentuk ditutup serta-merta atas perintah kerajaan dunia. Semua kedai yang menjual buku atau mainan untuk kanak-kanak juga ditutup. Anggota polis yang ditempatkan di jalanan dengan tegas menguatkuasakan larangan dalam apa jua bentuk kegembiraan – sesiapa yang melanggar larangan ini akan segera ditangkap. Sebagai sebahagian daripada usaha menyelamat, terdapat keperluan untuk menghalang kegembiraan daripada orang ramai pada semua kos – dan semua media diarahkan untuk menyiarkan rancangan seram sahaja.

Realiti sosial yang huru-hara tercipta di mana seluruh dunia tidak berdaya menghadapi sistem maut. Adakah manusia masih akan mencari jalan keluar daripada krisis – atau adakah sistem pengecaman muka yang mematikan itu akan menyebabkan kepupusan semua manusia? Adakah akan ada seseorang yang akan berjaya mencari paten yang akan menyelamatkan manusia daripada sistem dan teknologi yang mereka sendiri bangunkan?

Cerita nombor 7 – mesin:

Di suatu tempat mesin pelik dicipta, satu-satunya tindakannya ialah mencederakan sesiapa sahaja yang melaluinya. Sekumpulan orang yang sakit mental menjumpai mesin pelik itu, masuk ke dalamnya – dan selepas mereka keluar daripadanya dengan kecederaan serius (dan tiada siapa yang memahami sebabnya, kerana kumpulan kecil orang ini adalah satu-satunya di seluruh dunia yang mengetahui kewujudannya ) mereka berjaya dengan kekuatan terakhir mereka untuk mendapatkan bantuan dan dimasukkan ke hospital selama beberapa bulan dengan Cast di seluruh badan mereka – apabila mereka memberitahu pasukan perubatan yang merawat mereka bahawa mereka mencederakan diri mereka secara proaktif – namun kewujudan mesin itu dirahsiakan oleh mereka – dan walaupun selepas banyak perbualan dengan mereka, pasukan perubatan tidak dapat memahami apa yang menyebabkan kecederaan teruk mereka. Semasa dimasukkan ke hospital, kakitangan perubatan merawat orang ramai dengan dedikasi yang tinggi,

Akhirnya, kumpulan orang ini pulih – dan walaupun semua penderitaan yang dialami mereka, mereka kembali ke mesin yang sama, dan sekali lagi melaluinya dan cedera parah – tetapi kali ini mereka tidak terselamat daripada kecederaan serius dan mati. Ketiadaan kumpulan itu dirasai di tempat kediaman mereka, polis menerima laporan mengenainya – dan mula mencari mereka. Selepas berbulan-bulan mencari, polis akhirnya menemui mayat orang ramai – dan juga melihat kewujudan mesin aneh itu yang dibawa untuk pemeriksaan. Kisah aneh itu diterbitkan – dan kemudian operasi aneh mesin maut itu juga ditemui dan ia mula disiasat dalam usaha untuk memahami siapa yang bertanggungjawab untuk ciptaannya, dengan niat untuk membawa mereka ke muka pengadilan.

Tetapi penyiasatan menemui jalan buntu – dan tiada siapa yang berjaya menjawab persoalan siapa yang mencipta mesin aneh itu dan mengapa ia dibina. Tanda tanya hanya bertambah memandangkan tiada pihak yang mendapat manfaat daripada aktivitinya – dan ia tidak digunakan untuk sebarang tujuan kecuali untuk mencederakan mereka yang melaluinya. Perkara masih menjadi misteri. Terdapat mangsa – tetapi tiada pesalah yang boleh dibawa ke muka pengadilan – dan kerana tiada siapa yang dapat memahami bagaimana mesin ini dibina, mengapa ia dibina dan siapa yang bersalah membinanya, mereka memutuskan untuk memusnahkannya – dan misteri mengenainya akan kekal tidak dapat diselesaikan selama-lamanya.

 

Cerita nombor 8 – Bangunan:

Seperti yang kita ketahui, disebabkan oleh pemanasan global, kestabilan banyak bangunan kediaman sedang terjejas: besi dalam rangka bangunan mengembang, retak konkrit dan apa yang secara teknikal membawa kepada keruntuhan keseluruhan bangunan. Akibat keadaan yang semakin teruk, banyak bangunan kediaman di seluruh dunia tidak lagi sesuai untuk didiami – dan populasi yang lebih besar dan lebih besar terpaksa menanggung penurunan yang ketara dalam taraf hidup – beralih kepada hidup dalam lumpur rumah atau gua – dan kerana dalam beberapa kes walaupun penyelesaian kediaman ini tidak mungkin dan populasi besar terpaksa menguruskan Sepanjang hidup mereka di bawah langit.

Dalam keadaan ini, orang kaya di dunia berkumpul secara rahsia, dan membayar sejumlah besar wang kepada firma seni bina agar mereka mencipta kaedah pembinaan alternatif untuk mereka, di mana ia akan menjadi mungkin untuk membina rumah yang akan bertahan dalam keadaan baru. Arkitek di seluruh dunia akhirnya menemui teknologi yang sesuai untuk kapitalis tersebut – dan teknologi baru, serta hubungan antara pejabat arkitek dan kapitalis dirahsiakan dan maklumat ini tidak dapat diakses oleh populasi yang semakin meningkat yang tidak lagi mempunyai tempat tinggal. Seluruh cabang ekonomi global telah diwujudkan berdasarkan pembinaan bangunan khas ini.

Masyarakat umum menyedari bahawa kapitalis mempunyai rumah yang tahan lama dan tidak runtuh – namun tiada siapa yang mempunyai penjelasan untuk fenomena ini yang kelihatan sangat pelik kepada ramai. Kecurigaan masyarakat umum, serta rasa ingin tahu yang besar yang mengiringi misteri ini menyebabkan masyarakat umum menyiasat dan cuba memahami mengapa orang kaya tersebut mempunyai rumah yang stabil. Akhirnya kebenaran terbongkar – yang membawa kepada kemarahan yang besar dan permintaan yang tidak berbelah bahagi daripada kapitalis tersebut bahawa teknologi yang membolehkan mereka tinggal di rumah yang stabil akan dapat diakses mulai sekarang kepada orang ramai – dan bukan sahaja kepada mereka.

Walau bagaimanapun, pemilik modal, walaupun mereka berjanji berulang kali bahawa perkara-perkara ini akan dilakukan – lagipun, dalam praktiknya ini tidak berlaku, dan teknologi pembinaan yang unik kekal hanya boleh diakses oleh kumpulan terhad dalam populasi ini – yang menyebabkan kemarahan orang ramai berlaku. dan permulaan percubaan pencerobohan ganas ke dalam kompleks kediaman khas. Kaum kapitalis, kerana berminat untuk melindungi diri mereka, menggunakan wang mereka untuk merekrut sejenis pasukan polis persendirian – dan ini selepas rayuan mereka kepada polis atau pasukan tentera di negara mereka tidak dijawab kerana kehendak anggota polis atau askar, sebahagian besar daripada mereka juga tidak mempunyai tempat tinggal selepas rumah mereka juga runtuh, tidak dijawab. Askar dalam tentera persendirian seperti ini mendapat, sebagai balasan atas tindakan mereka,

Tetapi yang menghairankan, pasukan tentera dan polis tetap tidak dapat mengalahkan tentera persendirian kapitalis – dan “perang kediaman” ini masih belum membuat keputusan dan meragut berpuluh juta mangsa. Orang kaya di dunia masih belum bersedia untuk berkompromi – dan walaupun berlaku pertumpahan darah yang meluas dan dahsyat, mereka memegang sepenuh kekuatan mereka dalam kawalan teknologi pembinaan yang membolehkan mereka penyelesaian perumahan yang telah dirompak daripada ratusan juta orang di seluruh dunia. dunia.

Adakah kita melihat sebarang percikan kemanusiaan dalam mana-mana daripada mereka? Adakah mana-mana orang terkaya di dunia benar-benar bersedia untuk mengeluarkan teknologi pembinaan yang unik kepada seluruh orang ramai dan pada harga yang berpatutan – yang boleh menamatkan perang perpecahan yang belum diputuskan antara tentera mereka dan tentera pelbagai negara di dunia? Atau bahkan dalam realiti yang melampau, garis keuntungan adalah satu-satunya perkara yang menentukan?

 

Cerita nombor 9 – Arkeologi dari masa depan:

Adakah semua orang hadir dalam kelas? baiklah. Dalam pelajaran sebelumnya kita bercakap secara meluas tentang penggalian yang dijalankan di kawasan Kerajaan Jordan, yang memberi penerangan dan meluaskan pengetahuan kita tentang apa yang berlaku di Kerajaan pada awal abad ke-21 dan di tengah-tengahnya. Kami juga menerima maklumat penting tentang budaya, bahasa dan hubungan kompleks yang berlaku antara mereka dan Kerajaan Israel yang berjiran, baik semasa pemerintahan Benjamin Netanyahu, dan juga pada tahun-tahun berikutnya. Mereka yang ingin meluaskan perkara itu boleh membaca artikel yang memberi pengajaran dan pengajaran oleh Profesor Mashera Tukado yang, seperti yang anda tahu, telah mengajar selama bertahun-tahun di universiti kami. Saya juga mengesyorkan agar anda membaca buku penting penulis abad ke-23 Shatutu Croato berjudul “

Seperti yang kami nyatakan, revolusi robotik dan komputer adalah pada permulaannya – dan kereta, trak, kapal terbang dan juga sebahagian besar kereta api menggunakan pemandu manusia untuk perjalanan dan pendorongan mereka dan bukannya mesin yang kita kenali hari ini pada tahun 2540. Terdapat banyak bukti bahawa pelbagai aktiviti lain seperti membersihkan rumah dan bangunan, mengedar bungkusan atau Mel serta penguatkuasaan undang-undang lalu lintas dilakukan oleh manusia dan bukannya mesin. Pada masa yang sama, terdapat bukti yang bercanggah tentang peranan yang dimainkan oleh pencetak 3D – dan ia tidak sepenuhnya jelas kepada kita mengapa atau dalam keadaan apa ia dicipta, malah bidang kehidupan di mana ia digunakan tidak jelas untuk kami.

Kami mempunyai bukti kemalangan jalan raya – yang merupakan sebahagian daripada penduduk di seluruh dunia dalam tempoh ini – dan harus diingat bahawa sistem yang mengetahui cara untuk mencegahnya sepenuhnya, yang kita kenali hari ini sebagai “sistem perisikan kereta super” adalah hanya dicipta pada tahun 1940-an oleh jurutera automotif yang mencipta kereta super yang digunakan sehingga hari ini. Saya menunjukkan kepada anda di sini gambar-gambar akibat buruk kemalangan pada zaman itu – dan di laman web universiti anda juga boleh menemui video yang menggambarkan cara ia berlaku.

Pada bahagian terakhir kuliah kami, saya akan menyebut penggalian yang sedang dijalankan di tapak di selatan kota Baitulmaqdis – di mana kami menemui beberapa penemuan menarik. Di banyak bahagian di kawasan penggalian kami menjumpai tulisan “Kiryat Menachem”, Kiryat Moshe”, “Hostel Avivit”, “Kejiranan Beit Hakarem” serta tulisan “Persatuan Yad Sarah”. Kami masih tidak tahu apa maksudnya. inskripsi ini ialah: adakah ini bangunan awam yang besar? Nama komuniti? Nama organisasi besar – mungkin seperti organisasi besar lain seperti “Parti Likud” yang kita tahu dari tempoh ini antara 2010 dan 2020? Hari ini kita hanya mempunyai tekaan – tetapi kita masih belum dapat memahami maksud sebenar inskripsi ini – yang ditulis dalam huruf yang sama sekali berbeza Daripada skrip Ibrani digital baru yang digunakan hingga ke hari ini, yang telah dicipta pada tahun 2080.

Kami perhatikan bahawa makna beberapa inskripsi lain seperti “Pride Parade”, “Central Election Committee for the Knesset” serta tulisan “The Palestinian People” tidak jelas kepada kita hari ini – dan kita masih tidak tahu apa maksudnya. daripada konsep tersebut adalah pada zaman permulaan abad ke-21. Sementara itu, kami meneruskan penggalian – tapak penggalian yang diuruskan oleh pensyarah arkeologi Shotio Crotti, dengan siapa anda boleh berunding atau bertanya kepadanya soalan.

Jadi sehingga kelas seterusnya, anda boleh menyemak bahan-bahan yang saya cuba membangkitkan rasa ingin tahu anda – dan kita akan bertemu dalam kelas yang akan diadakan minggu hadapan.

 

I. Di bawah adalah surat, yang saya hantar ke pelbagai tempat:

Kepada:

Subjek: tindakan di tapak.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya memiliki tapak berbilang bahasa https://disability5.comyang berkaitan dengan isu orang kurang upaya.

Tapak saya dibina pada sistem wordpress.org – dan disimpan pada pelayan servers24.co.il

Saya berminat dengan perkhidmatan menyediakan artikel ke laman web – mengikut topik yang dipilih oleh pemilik laman web. Sebagai contoh (yang tidak berkaitan dengan blog saya, dan diberikan hanya untuk tujuan menjelaskan perkara itu: apabila blog berurusan dengan industri automotif, pada masa yang sama laman web secara automatik menerima artikel untuk blognya dari laman web yang sama di mana artikel diterbitkan).

Adakah anda tahu mana-mana tapak atau sistem di Internet yang menyediakan perkhidmatan sedemikian?

salam,

Asaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

Israel, Poskod: 9662592.

nombor telefon saya: Di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

dan: [email protected]

3) Blog saya mengandungi 67 bahasa:Uzbekistan, Ukraine, Urdu, Azeri, Itali, Indonesia, Iceland, Albania, Amharik, Inggeris, Estonia, Armenia, Bulgaria, Bosnia, Burma, Belarus, Benggali, Basque, Georgia, Jerman, Denmark, Belanda, Hungary, Hindi, Vietnam, Tajik, Turki, Turkmen, Telugu, Tamil, Greek, Yiddish, Jepun, Latvia, Lithuania, Mongolia, Melayu, Malta, Macedonia, Norway, Nepal, Swahili, Sinhalese, Cina, Slovenia, Slovak, Sepanyol, Serbia, Ibrani, Arab, Pashto, Poland, Portugis, Filipina, Finland, Parsi, Czech, Perancis, Korea, Kazakh, Catalan, Kyrgyz, Croatia, Romania, Rusia, Sweden dan Thai.

 Saya sedang mencari tapak web atau sistem di Internet yang boleh menyediakan penambahan automatik artikel dalam bahasa ini.

4) Saya akan menyatakan bahawa saya membeli alat tambah “” pada kos sekali pustaka media NIS 25Enhanced”-dan saya melampirkan di sini pautan ke halaman web di mana anda boleh memuat turun perisian dan kemudian memuat naiknya sebagai pemalam ke WordPress.

 https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Apakah tindakan yang boleh dilakukan dengan pemalam ini? Untuk apa ia boleh digunakan?

J. Di bawah adalah surat-menyurat saya dengan panduan Asrama “Avivit” :

972-54-2604842.

Terakhir dilihat hari ini pada 17:24

Rabu 14 September 2022

Mesej disulitkan dari hujung ke hujung. kepada sesiapa sahaja di luar sembang ini, malah ke WhatsApp, tidak boleh membaca atau mendengarnya. Klik untuk butiran lanjut.

Hello Vardan: Esok kira-kira jam 10 pagi, pakar pedikur sepatutnya tiba di apartmen yang saya hubungi untuk rawatan (sehingga hari ini, saya akan datang ke institut “Shol” dari semasa ke semasa untuk rawatan sedemikian – namun, disebabkan keadaan kesihatan saya yang semakin teruk, mulai sekarang saya perlu menjemput pakar pedikur ke rumah saya apabila perlu dan bukannya datang secara fizikal ke institut di pusat Jerusalem). Oleh itu, tidak mungkin untuk mempunyai rumah di Kor pada waktu-waktu ini. Dalam selsema di rumah, ia mungkin bermula pada lewat pagi atau petang (ini adalah rawatan yang telah saya jalani berkali-kali – dan ia berlangsung kira-kira antara 20 minit dan setengah jam). Dan untuk maklumat umum: rawatan ini tidak termasuk dalam bakul kesihatan untuk orang yang diinsuranskan bagi dana kesihatan – kecuali untuk pesakit kencing manis yang boleh menerima rawatan dalam rangka kerja dana kesihatan. Satu-satunya pilihan untuk semua insured lain yang memerlukan rawatan ini adalah menerima rawatan secara persendirian – seperti yang saya lakukan hari ini. Saya ingin menyatakan bahawa saya tidak tahu kadar subsidi yang layak untuk pesakit kencing manis daripada dana insurans kesihatan untuk rawatan ini. Salam sejahtera, Asaf Binyamini-Dair dari perumahan terlindung asrama “Avivit”. Saya ingin menyatakan bahawa saya tidak tahu kadar subsidi yang layak untuk pesakit kencing manis daripada dana insurans kesihatan untuk rawatan ini. Salam sejahtera, Asaf Binyamini-Dair dari perumahan terlindung asrama “Avivit”. Saya ingin menyatakan bahawa saya tidak tahu kadar subsidi yang layak untuk pesakit kencing manis daripada dana insurans kesihatan untuk rawatan ini. Salam sejahtera, Asaf Binyamini-Dair dari perumahan terlindung asrama “Avivit”.

19:45

Khamis

OK, nanti kita aturkan

7:02

Dalam pada itu, Tana (Dapur Tana Ethiopia) tiba hari ini pada waktu pagi – kira-kira setengah jam selepas rawatan tamat. Salam sejahtera, assaf benyamini.

 

K. Pakar rheumatologi dari hospital “Hadasa Ein Kerem” yang dengannya saya dipantau: Dr. Hagit Peleg.

Alamat e-melnya: [email protected]

L. Di bawah adalah 2 mesej yang saya tulis di halaman Facebook penyedia internet saya, Bezeq:

Asaf Benjamin

Hello to Bezeq: apa yang akan berlaku? Mengapa terdapat (sekali lagi) pemutusan sambungan berulang dari Internet, tapak yang sah sepenuhnya yang (sekali lagi) disekat tanpa sebab, dan penyemakan imbas yang sangat perlahan – dan ini selepas saya menghubungi anda beberapa kali dengan masalah ini, setiap kali anda melakukannya, jadi untuk bercakap, “penyayang” – Dan masalah ini selalu berulang lagi selepas masa yang singkat!! Baru jemu!!!! Jadi saya tidak faham: Saya membayar anda untuk perkhidmatan gentian optik, di mana saya sepatutnya mendapat perkhidmatan internet yang stabil – dan apabila pelanggan membayar untuk produk, dia pasti akan mendapatkannya!!! Dan tanpa semua helah yang tidak perlu ini!! Jadi apa masalah anda untuk menyelesaikannya dan menyelesaikan masalah sekali dan untuk semua??? Pegang kata-kata anda dan jangan berbohong: saya’ m membayar anda untuk gentian optik dan perkhidmatan internet yang stabil? Jadi inilah yang saya sepatutnya dapat – dan itu sahaja!!! Dan berhenti menjadi pandai – saya sepatutnya mendapat apa yang saya bayar – dan anda tidak membantu sesiapa pun – itulah yang anda janjikan!!! Asaf Benjamin.

 Suka

  

 jawab

  13jam

  aktif

  Asaf Benjamin

 Dan saya sedang menunggu anda untuk menyelesaikan masalah itu sekali dan untuk semua!!! Nombor telefon saya:

Di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

M. Di bawah adalah beberapa pautan, di mana anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat tentang saya dan tentang perjuangan orang kurang upaya di Israel yang saya sertai:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://www.nitgaber.com/

 

 

Print Friendly, PDF & Email