Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Platformat e mbledhjes së fondeve - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Platformat e mbledhjes së fondeve

KA:

Subjekti: kërkoni për platforma rekrutimi.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Në fillim të korrikut 2023, unë ngrita faqen scammers-out.com. Qëllimi i faqes është të shërbejë si një platformë për përdoruesit e internetit që dëshirojnë të konsultohen me njëri-tjetrin për pyetje që kanë të bëjnë me sigurinë e informacionit ose mashtrimin në internet. Faqja e scammers-out.com është ndërtuar në sistemin wordpress.org dhe sistemi i forumit në sajt bazohet në shtojcën bbpress.org.

Unë jam duke kërkuar për një kompani web hosting nga e cila mund të porosis shërbimet e mëposhtme për faqen e internetit:

1) Do të më duhet ndihmë për të lidhur sitin me një sistem të përshtatshëm kompensimi përmes të cilit mund të marr pagesa nga përdoruesit që regjistrohen në sit.

2) Do të isha i interesuar edhe për kompaninë pritëse në të cilën do të transferohet faqja në mënyrë që të mund të ofroj shërbime mbështetëse teknike për përdoruesit e faqes.

3) Do të isha i interesuar të jem në kontakt të vazhdueshëm me kompaninë e magazinimit për të monitoruar nga afër si lidhjen me sistemin e kompensimit në faqe, ashtu edhe për mbështetjen teknike që do t’u ofrohet përdoruesve të internetit që regjistrohen në faqe.

4) Ambicia është që një maksimum përdoruesish të internetit të regjistrohen në faqe, unë e reklamoj atë në një maksimum platformash. Për këtë arsye, dhe për t’u ofruar përdoruesve të internetit një shërbim sa më të mirë dhe të përshtatshëm, për mua është e rëndësishme që plani i ruajtjes të përfshijë sa më shumë volum trafiku, si dhe sa më shumë hapësirë ​​ruajtëse për sitin. vetë.

5) Është e rëndësishme për mua të kem certifikatën SSL që kam aktualisht për domenin e faqes së internetit.

6) Sigurisht, do të isha i interesuar të dija se cila është politika e kompanisë së magazinimit në lidhje me secilën nga pikat që kam përmendur këtu.

 

Dhe këtu ka një vështirësi/problem tjetër: për shkak të situatës sime të vështirë financiare (jetoj me një kompensim për aftësinë e kufizuar nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve) nuk jam në gjendje të paguaj një kompani pritëse të faqes në internet për të pritur uebsajtin me to dhe për të lidhur faqen e internetit me një sistem pastrimi. Gjithashtu, nuk jam në gjendje të paguaj programuesit për rregullimin e defekteve në faqe – nëse ka dhe kur ka.

Do të theksoj se kostot janë (rreth) disa dhjetëra shekelë në muaj në shumicën e kompanive të magazinimit dhe disa qindra sikla që do të duhet t’u paguhen programuesve për të rregulluar defektet në sit – nëse dhe kur ka ndonjë .

Pyetja ime është: cila mendoni se është platforma më e përshtatshme për të mbledhur fonde për një projekt të tillë?

Sinqerisht,

assaf benyamini.

post Scriptum. 1) Numri im i telefonit: 972-58-6784040.

2) Lidhje me faqen në fjalë: https://scammers-out.com

3) Faqja e internetit ku mund të merrni më shumë informacion rreth meje: https://www.disability55.com/

4) Dhe një vështirësi tjetër që duhet pasur parasysh: jam i kufizuar në lëvizje për shkak të gjendjes sime shëndetësore dhe nuk mund të shkoj në takime në vende të paarritshme për personat me aftësi të kufizuara dhe shumë larg shtëpisë sime (jetoj në lagjja Kiryat Menachem në Jerusalemin jugperëndimor). Për më tepër, nuk kam makinë apo patentë shofer dhe udhëtoj vetëm me transport publik.

 

A. Një ide për një faqe interneti/projekt po mendoja – një projekt i quajtur “Vlerësimi i punonjësve”.

Siç e dimë, në shumë kompani ndërtimi që kanë ekzistuar gjatë historisë (Mbreti David, një figurë biblike që, sipas traditës, ndërtoi Jerusalemin, Murin e Madh të Kinës që ekziston deri më sot dhe që, sipas traditës, u ndërtua nga mbretërit e dinastisë Ming në shekujt 15 dhe 16, kulla Eifel në Paris e ndërtuar nga inxhinieri Gustav Eiffel dhe më shumë) përmenden emrat e mbretërve ose anëtarëve të fisnikërisë ose statusit të lartë shoqëror gjatë të cilit janë ndërtuar këto projekte.

 

Por siç e dimë, ata që ndërtuan këto ndërtesa nuk ishin këta mbretër apo anëtarët e shtresës së lartë shoqërore – por punëtorët e thjeshtë që punonin në fusha dhe për të cilët nuk flitet kurrë.

Prandaj, qëllimi i projektit “Vlerësimi i punonjësve” është të përpiqet të mbledhë histori personale të këtyre punëtorëve të thjeshtë nga fabrika të ndryshme ndërtimi gjatë historisë, në mënyrë që të ngarkojë këto histori në faqen e internetit.

Unë mendoj (si ai që lindi idenë) se ndonjëherë historitë personale të këtyre punëtorëve të thjeshtë nuk mund të jenë më pak interesante se historitë e mbretërve apo anëtarëve të fisnikërisë që ne të gjithë i njohim).

 

B. Më poshtë janë mesazhet që kam shpërndarë në rrjetin social Facebook:

1) Një person i traumatizuar mbërrin me një grup vullnetarësh për të marrë pjesë në një gërmim arkeologjik. Për habinë e tij, ai takon psikologun që e trajton në vend të tij.

I dëmtuari i drejtohet një psikologu dhe e pyet: “Çfarë po bën këtu? “.

Psikologu përgjigjet: “Çfarë po bëj unë këtu? Unë erdha për të ndihmuar me gërmimet, ashtu si ju.

I traumatizuari përgjigjet: “Mendova se psikologët u futën në shpirtrat e pacientëve të tyre. Nuk do ta kisha menduar kurrë se edhe ata u futën në tokë”.

Psikologia përgjigjet: “Është e vërtetë – unë gërmoj në shpirtin e njeriut. Është puna ime – dhe kjo është ajo që kam bërë gjithë jetën time. Unë gjej shumë gjëra interesante në gërmimet e mia. Por mendoj se edhe kur gërmon në tokë mund të gjesh shumë gjëra interesante.”

I dëmtuari heziton dhe nuk di çfarë të përgjigjet dhe fillon të këpusë hundën nga zakoni.

Psikologu vazhdon dhe thotë: “Ke të drejtë. Në këtë gërmim mund të gjesh edhe shumë gjëra interesante”.

Hahaha…

 

2) Për: “federata në Izrael-autonomi për komunitetet“.

Tema: Platformat e mbledhjes së fondeve.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Unë jam një shtetas izraelit dhe jetoj në Jerusalem. Unë kam lindur në fund të vitit 1972 dhe sot në vitin 2023 jam 50 vjeç.

Vuaj nga paaftësi dhe probleme të ndryshme shëndetësore, fizike dhe mendore për shkak të të cilave prej shumë vitesh nuk mund të futem në tregun e punës. CV-ja ime është dërguar në disa dhjetëra mijëra kompani private (dhe për fat të keq nuk po i ekzagjeroj këto shifra) – por thjesht nuk mund të gjej një punë të përshtatshme.

Unë bëj përpjekje të ndryshme për ta anashkaluar këtë vështirësi.

Në fillim të korrikut 2023 krijova sitescammers-out.com. Qëllimi i faqes është të shërbejë si një faqe forumi ku përdoruesit e internetit mund të konsultohen me njëri-tjetrin për çështje që lidhen me sigurinë e informacionit.

Por tani, ka një vështirësi tjetër: për shkak të shqetësimit tim akut financiar, nuk kam kapacitet për të financuar shpenzimet financiare që më nevojiten për krijimin e kompanisë.

Sipas jush, cilat platforma janë më të përshtatshmet për të mbledhur fonde për një qëllim të tillë?

Sinqerisht,

Asaf Benjamin.

post Scriptum. 1. Lidhja me faqen e internetit në fjalë:  https://scammers-out.com

2. Numri im i telefonit (i cili është edhe numri i korrespondencës në rrjetin social WhatsApp): 972-58-6784040.

3. Faqja e internetit përmes së cilës mund të merrni informacione gjithnjë e më të detajuara për mua:  https://disability55.com/

 

3) Zhvillimi i fshehtë i një aplikacioni të quajtur “Serika Rabha”.

Duke përdorur këtë aplikacion, qytetet apo aglomeratet skanohen vazhdimisht për të identifikuar sjelljet problematike të qytetarëve: kërcënime ndaj jetës së të zgjedhurve gjatë demonstratave, vendosje tabelash në vende të ndaluara, etj. Përveç kësaj, sistemi mund të ndihmojë në zgjidhjen e krimeve të rënda si vrasje, përdhunim, vjedhje, etj.

Mekanizmi i funksionimit të sistemit nuk do të publikohet.

Kënaqësi e madhe nga qeveria: “Ne kemi një mjet efektiv për të monitoruar kundërshtarët ose kundërshtarët e mundshëm që kërcënojnë rendin, qetësinë dhe paqen në publik. Ne nuk do të tolerojmë pengesa të panevojshme – kjo ndërhyn në punën tonë.”

Epo, herën tjetër që të eci në rrugë, do të përpiqem të mos bëj gjëra që, Zoti na ruajt, mund të fyejnë zyrtarët që kanë në dispozicion sistemin e “fshirjes së zgjatur”. Ekziston një ligj që ndalon ofendimin e zyrtarëve.

Por prisni – çfarë i fyen zyrtarët tanë?

Si do të di se si të shmang t’i ofendoj ata?

Ata nuk publikojnë rregullore që janë mjaft të qarta për publikun për këtë – shumë serioze!!!

lol…

 

4) Në lajm është bërë e ditur se në kuadër të protestave kundër legjislacionit për ndryshime në sistemin gjyqësor do të ketë edhe “revoltë tatimore”.

Por ata nuk shpjeguan: kush do të paguajë taksa dhe kush jo? Dhe në çfarë kushtesh?

Shpjegime ju lutem…

 

5) Siç e dini, në Shtetet e Bashkuara, ndikimi i grupeve të popullsisë që nuk kanë qenë kurrë në pozicione të rëndësishme ndikimi si për shembull hispanikët është në rritje.

Megjithatë, e përbashkëta e këtyre grupeve të popullsisë është një qëndrim armiqësor ndaj Izraelit – që do të thotë se në disa dekada, nëse dhe kur këto grupe të popullsisë arrijnë pozicione kyçe në qeveri – është shumë e mundur dhe në këto rrethana që presioni mbi shoqërinë amerikane reduktimi i ndihmës për Izraelin, apo edhe ndalimi i saj fare, do të rritet me kalimin e viteve

Është e mundur që masat e fundit të qeverisë të fillojnë të marrin parasysh këto tendenca, duke e detyruar Izraelin të bëhet i varur nga një fuqi tjetër në planin afatgjatë, si për shembull Kina apo Rusia.

Sigurisht, ky është një proces i ngadaltë që kërkon dhe do të marrë shumë vite të tjera.

Është gjithashtu e mundur që legjislacioni ligjor të jetë pjesë e këtij procesi, në të cilin, për t’u lidhur me Kinën ose Rusinë, Izraeli do të adoptojë gjithnjë e më shumë karakteristikat e këtyre regjimeve – të cilat mund të çojnë në dëme të vazhdueshme dhe madje shumë më të rëndësishme se ajo që ne shih sot në të drejtat civile dhe të njeriut të Izraelit.

Kjo mund t’i japë fund të gjitha proceseve të amerikanizimit nëpër të cilat ka kaluar shoqëria izraelite gjatë dekadave të fundit.

Trendi është shumë problematik në shumë mënyra – megjithatë, duke pasur parasysh atë që po ndodh në shoqërinë amerikane, është e mundur që politika e qeverisë izraelite sot të jetë shumë e zgjuar dhe me të vërtetë jo e shthurur apo budallaqe, siç thonë disa.

Është shumë e mundur që nuk ka zgjidhje dhe është thjesht e pamundur të injorohen këto procese afatgjata.

6) Ne dëgjojmë në lajmet për dëme të mëdha ekonomike në ekonominë izraelite si rezultat i reduktimit të investimeve në ekonominë izraelite si rezultat i legjislacionit të ri ligjor.

Nga ana tjetër, të njëjtat kanale lajmesh raportojnë gjithnjë e më shumë marrëveshje bashkëpunimi të kompanive izraelite me kompani të ndryshme në mbarë botën, zgjerimin dhe prosperitetin e tyre.

Pra, pse të besoni? A po përkeqësohet apo po përmirësohet ekonomia e shtetit të Izraelit?

Jam konfuz…

 

7) Kapiteni i një anijeje çmendet dhe urdhëron marinarët të hapin vrima në fund të anijes.

Pasagjerët e anijes tremben dhe u bërtasin marinarëve: “Çfarë po bëni, uji do të hyjë në anije dhe ne do të mbytemi në det!!!”.

Detarët e anijes përgjigjen: “Ky është udhëzimi që morëm nga kapiteni. Mos ndërhyni në gjykimin tonë profesional!!!”.

 

8) Ata njoftuan në lajme se një grup i madh rezervistësh e kishin ndërprerë punën vullnetare. A ekziston një rrezik real për ekzistencën e vazhdueshme të shtetit të Izraelit?

A do të ketë një ushtri të huaj që do të përfitojë nga situata për të pushtuar Izraelin dhe për ta marrë atë? Shqetësuese dhe e frikshme…

A do të jetë ushtria siriane, ushtarët e organizatës terroriste Hezbollah, ushtarët e ushtrisë egjiptiane (edhe pse Izraeli ka një marrëveshje paqeje me Egjiptin, por është e mundur në një situatë të tillë që urrejtja e tyre e madhe për Izraelin të shprehet – dhe ndoshta i njëjti rrezik do të vijë nga ushtria jordaneze?). Apo do të jenë ushtarë të Hamasit nga Rripi i Gazës?

Në çdo rast, është e qartë se nëse një ushtri nga një vend arab ose një organizatë terroriste arrin të hyjë në shtetin e Izraelit, do të ketë një masakër në shkallë shumë të madhe mes nesh – popullatës hebreje.

Ushtarët e okupimit realisht nuk do të tregojnë interes se kush i mbështet apo kundërshton ndryshimet në sistemin e drejtësisë. Gjithashtu, ata nuk do të bëjnë dallime midis mashkullit dhe femrës, të rinj apo të moshuar, djathtas apo majtas, dhe nuk do t’u interesojë nëse hebrenjtë që do të përpiqen dhe ndoshta do të kenë sukses në vrasjen e një numri sa më të madh të jetë e mundur janë fetarë, laikë apo ultra. -Ortodoksë. Dallimet sektare ose vendet e origjinës nuk do të luajnë asnjë rol – hebrenjtë sefardi dhe hebrenjtë ashkenazi do të viktimizohen saktësisht në të njëjtën mënyrë.

Në fund të fundit, vetëm një gjë do t’i interesojë: vrasja e hebrenjve.

Natyrisht, është shumë më e vështirë të dihet se si do t’i trajtojnë forcat pushtuese arabët izraelitë apo palestinezët – a do t’i shtojnë ata në radhët e tyre dhe do t’i lejojnë të marrin pjesë në “festim”, si të thuash – apo do të jenë ata vetë. viktimat?

Pra, ndoshta dikush këtu duhet të ndalet dhe të kujtojë se armiqtë e vërtetë janë përtej kufirit dhe jo brenda nesh?

Kjo çmenduri duhet të ndalet!!!

Kur ushtritë armiqësore të jenë në tokë, ato do të kthehen dhe do të na kujtojnë se kush jemi (siç ka ndodhur shumë herë më parë në historinë hebraike). Pra, pse të mos e zbuloni tani? Pse të presim derisa sëpata të jetë në qafë – do të jetë tepër vonë. Në fund të fundit, në burimet tona shkruhet se “fundi i aktit është mendimi i parë”.

Pra, ndoshta mund të ndalemi dhe të bëjmë një ndarje të pushteteve?

Dhe në fund të fundit, në mbrëmjen e Tisha B’Av – ne duhet të gjejmë mendje të shëndoshë, arsye dhe gjykim – përndryshe thjesht nuk do të ishim këtu – dhe shumë prej nesh nuk do të ishin fare këtu.

Një herë lexova një libër në të cilin përshkruhet një situatë e tillë, një libër në të cilin përshkruhet një realitet në të cilin Izraeli humb Luftën Gjashtë Ditore dhe pushtohet nga vendet arabe. Përshkrimet ishin thjesht të frikshme.

Emri i librit është “Nëse Izraeli do të ishte i mundur”.

Nuk kam detaje të tjera për librin – nuk më kujtohet kush ishin autorët e tij dhe nga cili botues është botuar.

9) Deri pak kohë më parë, nëse do të shkruanin fjalën “dog” 19 herë në Google Translate në anglisht, përkthimi i saj në Maori dhe më pas përsëri në anglisht do të rezultonte në një deklaratë kristian-mesianike, dhe gjithashtu një deklaratë antisemitike.

Pas publikimit të rastit në media, problemi u zgjidh (e kontrollova).

Pra, a tregon kjo se antisemitizmi ekzistonte apo ekziston ende në Google?

Dyshoj se nuk ishte një gabim, por një veprim keqdashës i njërit prej punonjësve të kompanisë, i cili u tremb nga publikimi i çështjes dhe më pas nxitoi të “ndreqte” problemin si të thuash.

Në të kaluarën, antisemitizmi, siç e dimë, ka ndryshuar vazhdimisht format dhe metodat e tij – dhe kjo është një mënyrë shumë e çuditshme, por edhe shqetësuese në të cilën punonjësit e një kompanie të madhe teknologjike vendosin të shprehin mendimet e tyre.anti-semitike.

Nuk e di nëse punonjësit që e kanë bërë këtë ende punojnë në Google On, pasi u liruan nga puna pas publikimit të lajmit – dhe është shumë e dyshimtë nëse është e mundur të merret ndonjë informacion për këtë.

Gjithashtu, emrat e personave që dyshohet se janë përgjegjës për aktin nuk janë publikuar – dhe është shumë e dyshimtë nëse mund të merren informacione përkatëse.

10)Asaf Yasuorganizimi i të drejtave të personave me aftësi të kufizuara

28 në nëntor 2021

 

Njerëzit futen në grupet e ndihmës, donacionet dhe çdo grup tjetër që mund të ndihmojë personat me aftësi të kufizuara dhe kërkojnë ndihmë nga njerëzit e shëndetshëm! Shkruani postime nëpër Facebook në grupe që nuk kanë lidhje me personat me aftësi të kufizuara dhe shkruani atje për situatën e personave me aftësi të kufizuara dhe se shteti injoron gjendjen e njerëzve me aftësi të kufizuara, filloni t’u kërkoni njerëzve ndihmë, bëni – të kuptuarit e tyre për situatën e personat me aftësi të kufizuara dhe se kemi nevojë për ndihmë urgjente.

 

11)Benjamin Asaf

18 korrik B-3:43 p.m.

 

Prej disa vitesh flitet (kryesisht për sipërmarrës të hapësirës) për ambicien për të krijuar koloni njerëzore në Mars.

Por a ka dhënë dikush mendimin e tij për pajtueshmërinë e jetës së anëtarëve të feve të ndryshme, nëse dhe kur do të ketë vërtet njerëz atje? Për shembull:

1. Në Islam, ka mitzvot të haxhit, në të cilin çdo musliman është i detyruar, të paktën një herë në jetën e tij, të bëjë pelegrinazh në Mekë. Pra, çfarë do të bëjë një musliman që jeton në Mars? Në fund të fundit, Meka nuk është atje… A është e mundur të gjesh një përgjigje për këtë tek Khadif?

2. Dhe në lidhje me hebrenjtë: kohët e festave përcaktohen sipas kalendarit që ne njohim këtu në Tokë, domethënë: 365 ditë – që është, siç e dini, periudha kohore gjatë së cilës Toka përfundon një rrotullim rreth Diellit. Por në Mars gjatësia e vitit është 686 ditë, dhe kalendari i Tokës do të jetë i parëndësishëm dhe një problem tjetër: gjatësia e muajit në Tokë dihet se përcaktohet nga hëna: në fund të fundit, një muaj është periudha kohore në që hëna bën një rrotullim rreth tokës. Por Marsi ka më shumë se një hënë – kështu që si do ta përcaktojnë gjatësinë e muajit? Dhe si do ta dinë kur janë pushimet? Ose ndoshta ata do të mbështeten në një halakha që ekziston në një nga burimet hebraike (nuk e di saktësisht se ku – sigurisht, ju mund ta kontrolloni këtë) – që thotë se një çifut që po ecte rrugës dhe harroi se kur ishte Shabbat, atëherë ai do të fillojë të numërojë ditët nga momenti kur e kupton se ka harruar numrin e ditëve të javës – dhe e gjithë kjo derisa të arrijnë një komunitet hebre ku ata do ta ndihmojnë atë “të drejtohet” sipas numrit të saktë të ditëve. Por një hebre që arrin Mars nuk do të arrijë asnjë komunitet hebre atje, as ndonjë komunitet fare – pra si do të fillojë ai të numërojë ditët e javës dhe vitet? atëherë ai do të fillojë të numërojë ditët nga momenti kur kupton se ka harruar numrin e ditëve të javës – dhe e gjithë kjo derisa të arrijnë një komunitet hebre ku do ta ndihmojnë atë të “rikuperohet” sipas numrit të saktë të ditëve. Por një hebre që arrin Mars nuk do të arrijë asnjë komunitet hebre atje, as ndonjë komunitet fare – pra si do të fillojë ai të numërojë ditët e javës dhe vitet? atëherë ai do të fillojë të numërojë ditët nga momenti kur kupton se ka harruar numrin e ditëve të javës – dhe e gjithë kjo derisa të arrijnë një komunitet hebre ku do ta ndihmojnë atë të “rikuperohet” sipas numrit të saktë të ditëve. Por një hebre që arrin Mars nuk do të arrijë asnjë komunitet hebre atje, apo ndonjë komunitet fare – pra si do të fillojë të numërojë ditët e javës dhe vitet?

Dhe është gjithashtu e qartë se festat që përbëhen nga një pelegrinazh në një vend të caktuar fizik (si Omeri 3, gjatë të cilit ata bëjnë një pelegrinazh në malin Meron, ose varret e të drejtëve në Ukrainë, ku Hasididët shkojnë përpara Rosh Hashanah ) do të jetë gjithashtu i paarritshëm – në Mars nuk ka as malin Miron dhe as Ukrainë. Pra, si do të sillen? A do të shpallin hebrenjtë që jetojnë atje anulimin e këtyre festave për mungesë të mundësisë teknike për t’i mbajtur ato? Apo do të gjejnë një mënyrë për të ndryshuar kuptimin e festivalit dhe zakonet e tij, në mënyrë që të jetë vërtet e mundur t’i vëzhgoni ato edhe në Mars? Dhe nëse po, si do ta bëjnë? Për më tepër: siç dihet në judaizëm ka “mitzvos që varen nga toka”, domethënë:

Dhe, sigurisht, pyetje të tilla lindin edhe në lidhje me anëtarët e feve të tjera: Sa i përket krishterimit, në Mars nuk ka as Kishën e Varrit, Golgota, as Hoya Dolorosa.

Më duket se aktualisht këto pyetje nuk duhet të përgjigjen për dy arsye:

1. Deri në momentin e shkrimit, nuk ka asnjë vendbanim njerëzor në Mars (dhe është shumë e dyshimtë se do të ketë ndonjëherë).

2. Autori i këtyre rreshtave është i lënduar që thirrjeve të tij nuk u përgjigjen gjithsesi, dhe nuk kanë lidhje me atë që pritej.

LOL…

 

12)Benjamin Asaf

9-të

 

E ndarë me publikun

aktive

Benjamin Asaf  WordPress

9-të

 

KA: “WordPress“.

Unë zotëroj faqen Webassaf-permalinks.com të ndërtuar në sistemin wordpress.org dhe të ruajtur në serverët hostgator.com.

Unë përdor një shtojcë të bukur lidhjesh.

Tani ka një problem: lidhjet që përpiqem të shtoj në listë nuk përditësohen dhe nuk shfaqen.

Kompania e ruajtjes hostgator pretendon se nuk trajton një çështje të tillë.

Pra, çfarë mund të bëhet? Si mund të zgjidhet një problem i tillë?

Përcaktoj se nuk jam as profesionist dhe as programues kompjuteri dhe nuk di ta zgjidh vetë një problem të tillë.

Gjithashtu, për shkak të të ardhurave të mia të ulëta, nuk mund t’i paguaj programuesit për të zgjidhur problemin.

Pra, çfarë të bëjmë?

Po bashkangjit një pamje nga ekrani i gabimit këtu – 177 lidhje në lidhje të bukura – por vetëm 174 prej tyre shfaqen në listë.

Sinqerisht,

assaf benyamini.

 

13)

Benjamin Asaf

23 orë

 

E ndarë me publikun

https://pen.org/…/banned-usa-growing-movement-to…/

Një artikull nga sitepen amerikan për të refuzuar librat.

Rezulton se vitet e fundit në Shtetet e Bashkuara të gjoja demokratike, të hapura dhe pluraliste, ka pasur një tendencë në rritje të skualifikimit dhe censurimit të librave.

Gjërat kanë arritur deri në atë pikë saqë në disa shtete të Shteteve të Bashkuara është e paligjshme të shiten apo tregtohen pjesë të Biblës!!

Sigurisht, sot ky ndalim është mjaft budalla – pasi mund të porosisni, dhe nëse është e ndaluar të porosisni një libër të caktuar, mund ta gjeni në internet dhe ta shkarkoni në kompjuterin tuaj personal në shtëpi, dhe më pas të lexoni sa të dëshironi.

Unë mendoj se gjëja më e egër në të gjithë historinë është energjia dhe përpjekja e madhe që po ushtrohet aktualisht në shoqërinë amerikane në lidhje me censurimin e librave (në të kundërt, ne në Shtetin e Izraelit jemi shumë më të hapur dhe më demokratikë se ata janë në këtë aspekt – në fund të fundit, edhe libra si përkthimi hebraik i “Mein Kampf” ose përkthimi hebraik i “Protokolleve të Pleqve të Sionit” janë libra që mund të gjenden në Izrael dhe blerja e tyre nuk është shkelje e çdo ligj – dhe amerikanët ende predikojnë moralin e demokracisë…).

Unë mendoj se të gjitha përpjekjet dhe të gjitha burimet që po investohen tani në Shtetet e Bashkuara në këtë luftë qesharake dhe të kotë mund të kishin për qëllim zgjidhjen e problemeve të vështira dhe shumë më serioze që ekzistojnë sot në shoqërinë amerikane: mediat masive dhe të padurueshmet. lehtësinë e marrjes së armëve që provokon periodikisht të shtëna dhe masakra në vende të ndryshme. Ishte gjithashtu e mundur të drejtohej gjithë ajo energji për t’u përballur me varfërinë ekstreme në Shtetet e Bashkuara – një vend kaq i pasur, por me miliona njerëz të pastrehë në rrugë…

Nëse nuk do të ishte e trishtuar dhe tragjike, do të ishte e mundur të qeshje…

14) Dhe këtë herë një pyetje serioze (megjithëse është përfshirë edhe humori):

Në shumë komunitete hebreje në mesjetë, kishte rolin e një personi që quhej “badhan”.

Roli i shakaxhiut ishte të shfaqej në festime si dasma, ceremoni bar/bat mitzvah etj. – dhe në batutat thoshte emrat e njerëzve që ishin të lumtur në këtë ngjarje.

Sot nuk ka mbetur thuajse asnjë gjurmë nga kjo praktikë – madje edhe në shoqërinë ultra-ortodokse është shumë e vështirë të gjesh diçka të tillë që është bërë shumë e rrallë edhe në këtë audiencë.

Këtu lindin disa pyetje interesante:

1. A kemi ndonjë dëshmi apo histori për këta aktorë humori – histori për jetën e tyre, paraqitje në ngjarje etj. ?

2. A ka ndonjë studiues në akademi që ligjëron fushat e mendimit izraelit apo studimeve hebraike që kanë bërë kërkime për këtë? Dhe nëse po, për çfarë ishin këto studime?

3. A ka ndonjë organizatë apo shoqatë private sot që është përpjekur ta përsërisë këtë zakon dhe ta kthejë atë në ngjarjet dhe festimet që zhvillohen sot? Dhe nëse po, pse këto përpjekje janë të pasuksesshme?

Njoh shumë shoqata dhe organizata, megjithëse nuk kam studiuar në mënyrë të rregullt këshillimin e organizatave – dhe nuk kam gjetur askund një organizatë apo shoqatë të tillë.

4. A kishte dallime në lidhje me këtë zakon midis komuniteteve hebraike në Evropë (ose me emrin tjetër: komunitetet ashkenazi) dhe komuniteteve që ekzistonin në vendet islame nga gjysma e dytë e shekullit të VII – me zgjerimin e perandorisë muslimane në ato vjet?

5. Cilat ishin reagimet e mjedisit jo-hebre ndaj këtyre shakaxhinjve? A kishte ndonjë ndryshim në qëndrimin e autoriteteve ndaj tyre në krahasim me anëtarët e tjerë të komuniteteve – apo ata dhe familjet e tyre pësuan persekutim (komplote gjaku, trazira gjatë kryqëzatave, etj.) si të gjithë anëtarët e tjerë të komuniteteve hebraike?

15) Në lajm është bërë e ditur se për shkak të tërheqjes nga postet e shumë rezervistëve në kuadër të luftës kundër legjislacionit që ka të bëjë me ndryshimet e propozuara nga qeveria në sistemin e drejtësisë brenda një muaji ose më pak, do të ketë një ulje të ndjeshme. në aftësitë ushtarake.

shqetesuese…

Duhet të supozohet se nëse ushtria e njërit prej vendeve arabe arrin të hyjë në shtetin e Izraelit, duke e pushtuar atë tërësisht ose pjesërisht, do të ketë një masakër të përgjithshme të popullsisë hebreje – një masakër e së cilës ne të gjithë mund të jemi viktima. .

Natyrisht, është shumë më pak e qartë dhe shumë e vështirë të dihet se çfarë do të bëjnë arabët izraelitë në një rast të tillë – a do t’i bashkohen “festimit” nga këndvështrimi i tyre apo për shkak të konfliktit të interesit, dhe në shumë raste edhe armiqësia e hapur mes refugjatëve palestinezë nga e gjithë Lindja e Mesme dhe autoriteteve të vendeve arabe, ata do të vendosin të mos bëjnë asgjë apo edhe të përpiqen të veprojnë në mënyrë aktive dhe konfuze kundër ushtrive pushtuese.

Ose kur mendoni për këtë, mund të ketë një mundësi të tretë, dhe është e paqartë se sa e arsyeshme mund të jetë: ndërhyrja aktive nga një prej fuqive perëndimore (Shtetet e Bashkuara ose një nga anëtarët e fundit që u arratis nga NATO) që do të parandalonte masakra të tilla duke vepruar kundër ushtrive pushtuese – Ata flasin gjithmonë për faktin se Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj janë të përkushtuar për sigurinë e Izraelit…

Natyrisht, fuqitë e tjera të mëdha, d.m.th., Rusia apo Kina, nuk ka gjasa të ndërhyjnë në një luftë të tillë – dhe edhe nëse e bëjnë, do të jetë një ndërhyrje për vendet arabe dhe jo për Izraelin.

16) Është njoftuar në lajme tani se ka lehtësime të mëdha që do të jenë në gjithçka që lidhet me përdorimin e kanabisit mjekësor (që është, siç e dini, droga e marihuanës).

Për më tepër, në protestë kundër legjislacionit ligjor, shumë personel mjekësor po largohen nga Izraeli.

Përfundimi: nuk ka trajtim mjekësor. Mundësia për të marrë një përgjigje mjekësore do të jetë gjithnjë e më problematike në të ardhmen e afërt. Dhe jo të gjithë mund të përdorin shërbimet mjekësore private. Unë, për shembull, jetoj me pension invaliditeti dhe ndoshta nuk do të mund të marr trajtim në të ardhmen e afërt.

Çfarë është e mundur? Merrni kanabis mjekësor, harroni të gjitha problemet dhe besoni se gjoja “do të jetë mirë” – edhe nëse është e qartë se asgjë nuk është e gabuar këtu.

Shndërrimi i pacientëve në të varur nga droga sigurisht që nuk do të zgjidhë asgjë, por vetëm do ta përkeqësojë një situatë tashmë shumë të vështirë. Mbaj mend një nga herët e fundit që shkova në një klinikë psikiatrike (ishte rreth tre vjet më parë) psikiatri që takova e ngriti çështjen e kanabisit me iniciativën e tij – edhe pse nuk kishte asnjë lidhje me problemet Unë e solla atë.

Pra, një psikiatër që përpiqet të bindë pacientët të përdorin drogë (dhe po, kështu e quaj unë) a është vërtet një mjek që përpiqet të ndihmojë?

Unë nuk mendoj kështu – dhe shumë shpejt pasi u largova nga klinika dhe nuk u ktheva më.

Përdorimi i drogave të llojit kanabis nuk është një mënyrë për të trajtuar një problem mendor – dhe përveç rasteve ekstreme dhe të rralla nuk kisha asgjë që ta përmendte në asnjë mënyrë. Në fakt është një arratisje nga një problem dhe një ngurrim për t’u përballur me të vërtetën – dhe jam i sigurt se psikiatri që u përpoq të më bindte e dinte shumë mirë këtë.

Pra, a iu dorëzua presionit të kompanive të kanabisit dhe u bë përfaqësuesi i tyre i shitjes, apo ky është një rekomandim fyes i dhënë nga psikiatri (dhe ka mundësi që psikiatër të bëjnë në shumë raste të tjera) nga keqdashja?

Sido që të jetë, kjo nuk është mënyra për t’i trajtuar njerëzit – dhe është e vërtetë, unë nuk jam mjek apo psikiatër, por nuk duhet të jesh një psikiatër ekspert për ta kuptuar këtë.

Pra, në përfundim, të dashur terapistë: nuk do të ketë personel mjekësor dhe nuk do të jetë e mundur të kurohet – më thoni sinqerisht dhe mos më ofroni ilaçe!!!

Thjesht e egër!!!

 

17)Roman Volkovsky

20 korrik B- ora 12:50.·

Për të gjithë miqtë e mi që flasin rusisht këtu me prindërit dhe gjyshërit e moshuar

Ka një tentativë për goditje telefonike të numrit 972-53-889-2350 (ka të tjera, do ta shtoj më vonë)

Ata thërrasin të moshuarit në telefon dhe në WhatsApp (!!!) duke folur në rusisht dhe pretendojnë se në llogari është zbuluar një lëvizje jonormale.

Ata kërkojnë të dhëna personale dhe të dhëna bankare për të ndihmuar policinë në zgjidhjen e këtij problemi, dhe saktësojnë se është e ndaluar të flasësh me askënd për këtë pasi është një “veprim i fshehtë i policisë”.

Këto kompani telefonojnë nga një numër izraelit por nga jashtë kështu që ju

#Policia e Izraelit  Nuk është aq interesante

 

18)Një artikull për një “rrugë elektrike” nga kompania “Electreon” – një rrugë në të cilën udhëton një automjet elektrik, i cili ngarkon automjetin gjatë drejtimit – dhe në këtë mënyrë ju mund të udhëtoni pa kufizime pa pasur nevojë të rimbushni bateritë e automjeti – dhe sigurisht me kursime të mëdha të kostos financiare.

Kur do të jenë rrugët në Izrael kështu?

https://www.google.co.il/search…

C. Këtu është mesazhi që dërgova në klinikën HMO ku jam ndjekur:

 

2.8.2023

Për: Shërbimet Shëndetësore Klalit – Klinika Tayelet.

Subjekti: Miratimi i sëmundjes.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Unë trajtohem në klinikën tuaj nga një mjek familjar i quajtur Dr. Brandon Stewart.

Kohët e fundit kam hasur në një problem ligjor në lidhje me një çështje të caktuar. Si dikush që jeton me një përfitim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve, nuk kam mundësi të paguaj për një avokat privat.

Në këtë situatë, kërkova ndihmë nga Zyra e Mbrojtësit Publik në Jerusalem.

Gjatë bisedës time telefonike me përfaqësuesin e shërbimit të tyre të quajtur Merav sot, e mërkurë 2 gusht 2023 duke filluar nga ora 9:05, më thanë se për të marrë shërbimin prej tyre, duhet t’u tregoj një vërtetim të mentalitetit të sëmundjes që vuaj. .

Prandaj, do të isha mirënjohës nëse do të mund të dërgonit një kërkesë tek mjeku sepse mjeku do të më dërgojë një konfirmim për sëmundjen mendore nga e cila vuaj.

Sinqerisht,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A banesë 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e mi të telefonit:

Në një shtëpi të fshehtë për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite e cila nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im i identifikimit: 029547403.

2) Adresat e mia të emailit: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

D. Më poshtë është emaili që i dërgova Departamentit të Hetimeve Publike të Ministrisë së Drejtësisë në Izrael:

Asaf Benjamin < [email protected] >

ka:

 [email protected]

E mërkurë, 2 gusht në orën 23:18.

Për: Shërbimi i Adresave Publike të Departamentit të Drejtësisë.

Çështja: problemi i sjelljes nëpunës.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Kohët e fundit (i shkruaj këto fjalë të mërkurën, 2 gusht 2023), u përballa me një çështje ligjore në lidhje me një çështje të caktuar – një aktakuzë të ngritur kundër meje.

Më duhet të theksoj se jetoj me të ardhura shumë të ulëta – përfitim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Për këtë arsye nuk mund të paguaj një avokat privat që të më përfaqësojë. Për këtë arsye iu drejtova Zyrës së Mbrojtësit Publik me një kërkesë për ndihmë. Megjithatë, një zyrtar nga zyra e mbrojtësit publik në Jerusalem, i quajtur Merav, refuzon t’ua përcjell letrën time për përpunim të mëtejshëm, me arsyetime të ndryshme. Unë besoj se sjellja e tij është skandaloze: siç e dimë, zyrtarët nuk lejohen me ligj të gjykojnë vetë dhe të vendosin të mos dërgojnë një kërkesë në nivel profesional vetëm për arsye arbitrare. Është një fyerje e kotë që përdoret këtu pa asnjë shpjegim apo logjikë. Dua të di se çfarë mund të bëhet që zyra e mbrojtësit publik të fillojë shqyrtimin e kërkesës sime. Ju lutem trajtojeni ankesën time si ankesë kundër Zyrës së Mbrojtësit Publik. Sinqerisht, assaf beyamini.. post Scriptum. 1) Numri im i identifikimit: 029547403. 2) Numri im i telefonit: 972-58-67840403) Më poshtë është një mesazh që i dërgova Ministrisë së Drejtësisë në lidhje me këtë përmes rrjetit social Facebook: Më ka telefonuar përfaqësuesi i mbrojtjes publike i quajtur Meriv. përsëri sot në mëngjes – dhe sipas saj ata nuk mund të vazhdojnë me shqyrtimin e pretendimit tim derisa t’i paraqes vërtetimin e sëmundjes mendore nga e cila vuaj, ose në gjuhën e Merav: “Më sillni konfirmimin se jeni i sëmurë mendor”. Unë do të theksoj se kjo është konfuze dhe e pakuptueshme – pasi, siç mund ta shihni nga korrespondenca ime me ta, objekti i apelit tim ndaj tyre nuk ka të bëjë fare me fushën e shëndetit mendor. Disa orë më vonë, një avokat mbrojtës u kthye tek unë dhe më shpjegoi se ata kishin nevojë për këtë miratim përpara se të mund të lirohesha nga akuza. Pra, përse konfirmimi i të ardhurave të mia të Sigurimeve Shoqërore që ua kam dërguar tashmë nuk mjafton për këtë qëllim? Që kur, për të paguar tarifat e një klienti, është e nevojshme të detajohen të gjitha sëmundjet mendore nga të cilat ai vuan? Cila është lidhja midis dy gjërave? Pse vazhdojnë të më ngacmojnë për asgjë? Pra, çfarë do të ndodhë? Çfarë duhet bërë? Asaf Benjamin. post Scriptum. Adresa e emailit të avokatit mbrojtës me të cilin fola disa orë pas bisedës me Meravin: Një avokat mbrojtës u kthye tek unë dhe më shpjegoi se ata kishin nevojë për këtë miratim në mënyrë që unë të çlirohesha nga një akuzë. Pra, përse konfirmimi i të ardhurave të mia të Sigurimeve Shoqërore që ua kam dërguar tashmë nuk mjafton për këtë qëllim? Që kur, për të paguar tarifat e një klienti, është e nevojshme të detajohen të gjitha sëmundjet mendore nga të cilat ai vuan? Cila është lidhja midis dy gjërave? Pse vazhdojnë të më ngacmojnë për asgjë? Pra, çfarë do të ndodhë? Çfarë duhet bërë? Asaf Benjamin. post Scriptum. Adresa e emailit të avokatit mbrojtës me të cilin fola disa orë pas bisedës me Merav: një avokat mbrojtës u kthye tek unë dhe më shpjegoi se ata kishin nevojë për këtë miratim që të mund të lirohesha nga akuza. Pra, përse konfirmimi i të ardhurave të mia të Sigurimeve Shoqërore që ua kam dërguar tashmë nuk mjafton për këtë qëllim? Që kur, për të paguar tarifat e një klienti, është e nevojshme të detajohen të gjitha sëmundjet mendore nga të cilat ai vuan? Cila është lidhja midis dy gjërave? Pse vazhdojnë të më ngacmojnë për asgjë? Pra, çfarë do të ndodhë? Çfarë duhet bërë? Asaf Benjamin. post Scriptum. Adresa e emailit të avokatit mbrojtës me të cilën fola disa orë pas bisedës me Merav: për të shlyer tarifën e klientit, a është e nevojshme të detajohen të gjitha sëmundjet mendore nga të cilat vuan? Cila është lidhja midis dy gjërave? Pse vazhdojnë të më ngacmojnë për asgjë? Pra, çfarë do të ndodhë? Çfarë duhet bërë? Asaf Benjamin. post Scriptum. Email-i i avokatit mbrojtës me të cilin fola disa orë pas bisedës me Merav: për të paguar tarifat e klientit, a duhet të detajohen të gjitha sëmundjet mendore nga të cilat vuan? Cila është lidhja midis dy gjërave? Pse vazhdojnë të më ngacmojnë për asgjë? Pra, çfarë do të ndodhë? Çfarë duhet bërë? Asaf Benjamin. post Scriptum. Adresa e emailit të avokatit mbrojtës me të cilin fola disa orë pas bisedës me Merav:[email protected] 4) Kësaj kërkese i bashkangjit një procesverbal të korrespondencës sime me Zyrën e Mbrojtësit Publik.


E. Më poshtë është korrespondenca ime me zyrën e anëtarit tim të Knesset, Shelly tal-Meiron:

assaf benyamini < [email protected] >

ka:

Shelly Tal Meiron

E enjte, 3 gusht në orën 23:40.

Në zyrën e Knesset (“knesset” – parlamenti izraelit) anëtari i Knesset, Tal

Meiron, përshëndetje:

Fillimisht, dua t’ju falënderoj për kërkesat që keni bërë dhe për përpjekjen për të ndihmuar në këtë çështje.

Lidhur me këtë kam paraqitur një kërkesë në fondin e përgjithshëm të shëndetësisë, anëtar i të cilit jam dhe në Ministrinë e Shëndetësisë, por nuk e kanë miratuar ndihmën.

Dua të theksoj se ka kompani private si “mydoctor” përmes të cilave mund të porosisni shërbimin, për momentin nuk mund të përdor shërbimin e këtyre kompanive për shkak të tarifave të larta që ata paguajnë për mundësinë e porositjes së mjekut. shtëpinë time në rast nevoje – pagesa qindra e ndonjëherë edhe mijëra sikla në muaj të cilat nuk mund t’i financoj për shkak të të ardhurave të mia të ulëta, të cilat mbështeten nga një kompensim invaliditeti i Institutit Kombëtar të Sigurimeve Shpresoj që fatura e kongresmenes Tatiana Mazarsky të shkojë përpara dhe të jetë në gjendje të ndihmojë njerëzit në situata që kanë nevojë për këtë ndihmë.

assaf benyamini. Fshih postimin origjinal


E enjte, 3 gusht 2023 në orën 3:11:48 GMT+3, Shelly Tal Meiron [email protected] >

Përshëndetje Assaf

Sipas sondazheve që kemi kryer, ekziston një shërbim sigurimi shëndetësor që ata që kualifikohen sipas kushteve të tyre mund të marrin shërbimin e një kompanie të jashtme që vjen për t’u ofruar kujdes në shtëpi (përfshirë analizën e gjakut, veshjet, etj. ) ose shërbimi i mjekut nga fondi i cili është i destinuar për familjet / shtëpitë e të moshuarve / popullsinë në rrezik.

Por ky shërbim kushtëzohet me një referim nga mjeku i familjes të ofertës së tij.

Sot është e pamundur të përdoren shërbime të tilla private sepse nuk ekspozohet dosja mjekësore e pacientit.

Nëse një person dëshiron shërbimin në shtëpi, duhet të kontaktojë fondin e sigurimit shëndetësor dhe të zbulojë se çfarë i takon dhe çfarë shërbimi mund të ofrojë për shkak të gjendjes së tij shëndetësore.

Deputet i Knesset-it Tatiana Mazarsky e partisë sonë po punon për një projektligj që do të lejojë raste të tilla në të ardhmen duke krijuar një dosje të unifikuar mjekësore, por deri atëherë, për fat të keq, çdo shërbim mjekësor ofrohet nga fondi dhe sigurimet plotësuese të këtij fondi.

FALEMINDERIT.

Itzik Selma

Këshilltarja e anëtares së Knesset, Shelly Tal Meiron.

972-58-5656777

Nga: assaf benyamini < [email protected] >

Dërguar: E hënë, 31 korrik 2023 13:47.

Për: Shelly Tal Meiron < [email protected] >

Tema: Letra ime drejtuar zyrës së anëtarit tim të Knesset, Tal Meiron.

F. Më poshtë është emaili që u dërgova kompanive të ndryshme:

KA:

Tema: Masat mbrojtëse.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Siç e dimë, gjatë kësaj periudhe duhet të ballafaqohemi me incidente sigurie apo sulme terroriste të cilat fatkeqësisht ndodhin herë pas here.

Kur një person sulmohet në një vend publik, ka, siç e dini, 2 opsione përgjigjeje: një opsion është të hakmerret dhe të luftohet me të njëjtin kërcënim, dhe opsioni tjetër është të përpiqeni të ikni nga vendi deri në zemërimi kalon.

Por kur bëhet fjalë për një person me aftësi të kufizuara (dhe kjo është edhe më e vërtetë kur bëhet fjalë për një person të kufizuar në një karrige me rrota) asnjë nga këto dy rrugë nuk është e mundur.

Pyetja ime është: A është menduar ndonjëherë zhvillimi i armëve ose armëve të aksesueshme që mund të ndihmojnë një person me aftësi të kufizuara, nëse dhe kur gjendet në një situatë të tillë?

Dhe në masën që armë të tilla janë vërtet teknikisht të mundshme, a kanë menduar ata se si të vendosin kritere dhe teste, qëllimi i të cilave do të jetë të përcaktojë se cilët persona me aftësi të kufizuara do të kenë akses në armë të tilla, për shkak të abuzimit të mundshëm të një të drejte të tillë për vetëmbrojtje?

Apo është një ide delirante dhe e çmendur (apo etike ose moralisht e papranueshme) që nuk meriton asnjë konsideratë?

si mendoni ju

Do të saktësoj se nuk kam njohuri – as në fushën e armëve të hapura dhe as në fushën e aksesueshmërisë, të cilën e njoh vetëm si një person me aftësi të kufizuara që kërkon periodikisht produkte për të më ndihmuar në jetën time të përditshme sipas nevojës.

Sinqerisht,

Assaf Binyamini.

post Scriptum. 1) Numri im i telefonit: 972-58-6784040.

2) Faqja ime e internetit:  https://www.disability55.com

G. Më poshtë korrespondenca ime me kompaninë e zotit Nevo Rozi:

letra tonevorozi.co.il”

Yahoo/Inbox

E premte, 4 gusht në orën 21:53.

Përshëndetje Asaf, shumë i sjellshëm!

Në këtë pikë, ju rekomandoj të filloni me mësimet e mia të shkrimit. Në kanalin YouTube, mund të gjeni 32 episode të podkasteve (çdo episod me një temë të ndryshme), përveç dhjetëra udhëzimeve të shkrimit të filmuar të shkurtër:

https://www.youtube.com/channel/UCWnmSbaecp0AgamBTo4GFgQ

Me sukses!

 

E premte, 4 gusht 2023 në orën 13:53 nga assaf benyamini < [email protected] >:

Fshih postimin origjinal

ka: “nevorozi.co.il“.

Tema: Dokumentimi i një historie jete.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Që nga viti 2007, unë jam përfshirë në luftën e personave me aftësi të kufizuara në Shtetin e Izraelit – një luftë e cila, siç e dini, është gjithashtu e mbuluar gjerësisht nga media. Mendova të provoja dhe promovoja mundjen në një mënyrë që nuk e kisha provuar deri më sot: të dokumentoja historinë time të jetës dhe ta postoja në internet. Përcaktoj se nuk kam përvojë apo njohuri për këtë temë, dhe për këtë arsye të paktën në këtë fazë (i shkruaj këto fjalë çdo ditë.

E diel, 12 shtator 2021 – disa ditë pas Rosh Hashanah) Unë nuk kam një plan të qartë veprimi dhe jam i hapur për sugjerime – dhe do të jem i lumtur të pranoj çdo sugjerim që më vjen në mendje.

Sinqerisht

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A banesë 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im i identifikimit: 029547403.

2) Adresat e mia të emailit: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Më poshtë janë disa lidhje ku mund të gjeni më shumë informacion për mua dhe luftën për njerëzit me aftësi të kufizuara në të cilën jam përfshirë:

 https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0

https://www.nitgaber.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://assafcontent.ghost.io

https://docs.google.com/document/d/1MMRR3Djnk8dBUglAH6AZgidhy-zOgO7K4CUKEhJxX18/edit

 

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

 

7) Duke qenë se jam një person që jetoj me të ardhura shumë të ulëta – përfitim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve – pagesa për shërbimin e dokumentimit të historisë sime nuk është e mundur. Dhe më shumë: për shkak të seriozitetit të situatës sime, edhe zbritjet shumë të larta thjesht nuk do të më ndihmojnë.

Sinqerisht,

Nebo Rosi, shkrimtar dhe shoqërues letrar

♫ për të dëgjuar programin podcast-një orë shkrim♫

H. Më poshtë është postimi që kam shpërndarë në grupin në Facebook  “banesat publike“:

 

ka: “banesat publike“.

Tema: MAGAAR. kompania – nuk ka përgjigje.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

E-maili i mësipërm është dërguar nga unë në kompaninë MGR në Jerusalem – nëpërmjet tyre marr ndihmë për të paguar qiranë.

Por kësaj kërkese ata nuk i përgjigjen.

Mendoj se nëpunësit civilë në një zyrë qeveritare, të cilët marrin rrogën nga taksat që ne qytetarët e vendit u paguajmë, sigurisht që mund të ofrojnë shërbim të arsyeshëm dhe më të mirë.

Qëndrimi i tyre përçmues është i pavend.

Pra, çfarë do të ndodhë? Çfarë duhet bërë?

Sinqerisht,

Asaf Benjamin.

—– Një mesazh i përcjellë —–

Nga: assaf benyamini < [email protected] >

Për: Jerusalem rent < [email protected] >

Dërguar: e martë, 8 gusht 2023 në orën 11:45:43 AMGMT+3

Tema: Letrat e mia drejtuar MAGAAR.

MAGAAR. Pershendetje:

Tema: Ju kontaktova nga policia.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Të kam dërguar në polici para disa ditësh.

Do të doja të dija pse nuk po i përgjigjeni kësaj kërkese.

Sinqerisht,

assaf benyamini.

Letrat e mia drejtuar MAGAAR 4

yahoo

/

dërguar

assaf benyamini < [email protected] >

ka:

[email protected]

Të dielën, 6 gusht në orën 13:08.

MAGAAR. Pershendetje:

Tema: banesa sociale.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Unë jam një nga klientët tuaj nga zona e Jeruzalemit dhe nëpërmjet jush marr ndihmë për të paguar qiranë në shumën 770 NIS në muaj.

Do të doja të kontrolloja përshtatshmërinë time për një apartament me qira të ulët.

Dëshiroj të marr një referencë të rregullt me ​​shkrim në emër të Departamentit të Ndërtimit dhe Strehimit me kërkesën time.

Sinqerisht,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A banesë 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im i identifikimit: 029547403.

2) Adresat e mia të emailit: [email protected] ose: [email protected] ose : [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

I. Më poshtë është emaili që i dërgova “Ndikimi lokal – autoritetet, bizneset dhe komuniteti që punojnë së bashku për klimën”:

 

yahoo / dërguar

assaf benyamini

[email protected] >

ka:

[email protected]

E enjte 10 gusht në orën 14:00.

Për: “Ndikimi lokal – autoritetet, bizneset dhe komuniteti që punojnë së bashku për klimën”.

Tema: kërkimi i mjeteve ndihmëse.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Kam një paaftësi fizike e cila është përkeqësuar me kalimin e viteve – që nga aksidenti në punë që pata në fillim të vitit 1998. Për shkak të një përkeqësimi të mëtejshëm në javët e fundit, është gjithnjë e më e vështirë fizikisht të lani enët në kuzhinë pas duke ngrënë.

Dua të theksoj se çështja e cilësisë së mjedisit është shumë e rëndësishme për mua – dhe për këtë arsye nuk jam i interesuar të përdor mjete të disponueshme.

 

Gjithashtu, këtu ka edhe një vështirësi tjetër: jam një person që jetoj me të ardhura shumë të ulëta – përfitim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Për këtë arsye blerja e ndihmave të shtrenjta nuk është aspak e mundur.

Mendova se blerja e takëmeve të disponueshme ose të disponueshme me çmime të arsyeshme mund të ishte zgjidhja në një situatë të tillë.

 

A njihni ndonjë kompani nga e cila mund të blihen takëm të tillë?

Sinqerisht,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A banesë 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. Unë jam një person me aftësi të kufizuara me aftësi të kufizuara dhe nuk kam patentë shofer apo makinë. Prandaj, jam duke kërkuar kompani nga të cilat mund të porosis produktet për dërgesë në shtëpi.

J. Më poshtë është emaili që u dërgova anëtarëve të Komitetit të Financave të Knesset:

Për: Anëtarët e Komitetit të Financave të Knesset.

Tema: zgjidhje të përhershme strehimi.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Unë, Assaf Benyamini, 50 vjeç, jetoj në një apartament me qira në lagjen Kiryat Menachem të Jerusalemit.

Jetoj me pension invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Gjithashtu, marr rreth 770 NIS në muaj si ndihmë për qiranë nga Ministria e Ndërtimit dhe Strehimit përmes MGR

Siç dihet, çmimet e apartamenteve në shtetin e Izraelit janë rritur ndjeshëm vitet e fundit – gjë që ka sjellë edhe një rritje të ndjeshme të çmimeve të qirave.

Megjithatë, përkundër kërkesave të shumta, shuma e ndihmës për qiranë nuk është përditësuar për shumë vite – dhe kjo rrugë nuk mund të jetë aktualisht një zgjidhje adekuate strehimi për popullatën me aftësi të kufizuara. Përveç kësaj: kur bëhet fjalë për një zgjidhje akomodimi për një person me aftësi të kufizuara, ndonjëherë ka shpenzime shtesë për shkak të nevojës për rregullime të ndryshme aksesi.

Pyetja ime është, a ka qeveria aktuale ndonjë plan për t’u mundësuar personave me aftësi të kufizuara të aksesojnë zgjidhjet e përhershme të strehimit?

Sinqerisht,

Asaf Benjamin.

post Scriptum. Më poshtë është korrespondenca ime me MAGAAR. :

E diel 13 gusht ora 10:51

Dokumentet që ju dërgova vitet e fundit janë mjaft të rëndësishme – nuk ka pasur asnjë ndryshim që atëherë.

Ju me siguri mund ta përcjellni kërkesën time në vendet e caktuara.

Këmbëngulja juaj për të mos përcjellë aplikacionin tim dhe fakti që vazhdoni të më ngacmoni për asgjë është abuzim i vërtetë i klientëve tuaj – lloji i sjelljes që kam hasur, për fat të keq jo për herë të parë.

Fshih postimin origjinal

Të dielën, 13 gusht 2023 në orën 10:30:18 GMT+3, Jerusalem rent< [email protected] > Shkruar nga:

Kështu që unë do t’ju përgjigjem përsëri.

Të vetmet dokumente që më kanë arritur janë dokumentet mjekësore. (Disa prej tyre janë shumë të vjetra dhe të parëndësishme

Ju lutemi dërgoni atë që ju kërkova, përndryshe ne nuk do të mund të vazhdojmë përpunimin.

Vini re se ajo që keni dërguar vitet e fundit nuk është relevante, ju duhen dokumente të përditësuara!!!

Faleminderit dhe ditë të mbarë.

 

—– Postimi origjinal —–

Nga: assaf benyamini < [email protected] >

Dërguar: E diel, 13 gusht 2023 10:17.

Për: Jerusalem rent < [email protected] >

Tema: Re: Letrat e mia drejtuar MGER

Prandaj theksoj (përsëri) se të gjitha këto dokumente tashmë ju janë dërguar në shumë raste gjatë viteve të fundit.

Të dielën, 13 gusht 2023 në orën 09:38:28 GMT+3, Jerusalem rent< [email protected] > Shkruar nga:

Miremengjes,

Kam marrë dokumentet mjekësore.

Vetëm gjashtë muajt e fundit janë të rëndësishëm.

Raporti social 2011 i parëndësishëm

Përtej kësaj, nevojiten dokumente të tjera shtesë që nuk kanë të bëjnë me dokumentet mjekësore.

Unë shkruaj këtu atë që duhet të sillni:

2023 Konfirmimi i përshtatshmërisë së aftësisë së kufizuar

Detajet e pagesës 2023

Protokolli i Komisionit Kombëtar të Providencës (i cili njohu aftësinë tuaj të kufizuar) certifikatën e pasivitetit ose rrëshqet 2-7/23 (nëse është aktive) 4 muaj pas letrës së detajuar të aplikimit raporti i kompjuterizuar mjekësor raporti social i kompjuterizuar (nëse ka) i përditësuar!!!

Certifikatat e borxhit (nëse ka)

Deklarata tatimore (mund të plotësohet në faqen e internetit)

 

Deri në marrjen e dokumenteve, ne nuk do të mund të vazhdojmë përpunimin.

Me sukses,

—– Postimi origjinal —–

Nga: assaf benyamini < [email protected] >

Dërguar: E mërkurë, 9 gusht 2023 11:21.

Për: Jerusalem rent < [email protected] >

Tema: Letrat e mia drejtuar MAGAAR.

Kështu që nuk e kuptova – çfarë dokumentesh ju duhen tani?

Të gjitha dokumentet e mia mjekësore tashmë ju janë dërguar shumë herë!!!

Pra cfare problemi ka te japesh nje pergjigje te rregullt ne emer te Ministrise se Tokave dhe Banesave???

Prandaj po bashkangjit këtu (përsëri) një dosje me dokumentet e mia mjekësore.

assaf benyamini.

Të mërkurën, 9 gusht 2023 në orën 10:53:45 GMT+3, Jerusalem rent< [email protected] > Shkruar nga:

Kërkon të sigurojë dokumente të përditësuara, përndryshe komisioni nuk do të jetë në gjendje të diskutojë kërkesën

—– Postimi origjinal —–

Nga: assaf benyamini < [email protected] >

Dërguar: E mërkurë, 9 gusht 2023 10:52.

Për: Jerusalem rent < [email protected] >

Tema: Re: Letrat e mia drejtuar MAGAAR

MAGAAR Përshëndetje:

Të gjitha dokumentet që kërkoni këtu ju janë dërguar tashmë disa herë.

Kështu që unë kërkoj përsëri një përgjigje të rregullt nga Departamenti i Ndërtimit dhe Strehimit në lidhje me strehimin social – përgjigja që më keni dërguar është thjesht e parëndësishme për këtë çështje!! Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

 

Të mërkurën, 9 gusht 2023 në orën 09:45:20 GMT+3, Jerusalem rent< [email protected] > Shkruar nga:

—– Postimi origjinal —–

Nga: assaf benyamini < [email protected] >

Dërguar: E hënë, 7 gusht 2023 22:58.

Për: Jerusalem rent < [email protected] >

Tema: Fw: Letrat e mia drejtuar MAGAAR

 

—– Një mesazh i përcjellë —–

Nga: assaf benyamini < [email protected] >

Për: [email protected] <[email protected]> Dërguar: e diel, 6 gusht 2023 në orën 13:08:58 GMT+3

Tema: Letrat e mia drejtuar MAGAAR.

MAGAAR Përshëndetje:

 

Subjekti: banesa sociale.

Të nderuar Zonja/Zotërinj.

Unë jam një nga klientët tuaj nga zona e Jeruzalemit dhe nëpërmjet jush marr ndihmë për të paguar qiranë në shumën 770 NIS në muaj.

Do të doja të kontrolloja përshtatshmërinë time për një apartament me qira të ulët.

Dëshiroj të marr një referencë të rregullt me ​​shkrim në emër të Departamentit të Ndërtimit dhe Strehimit me kërkesën time.

Sinqerisht,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A banesë 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im i identifikimit: 029547403.

2) Adresat e mia të emailit: [email protected] ose: [email protected] ose : [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

K. Këtu është korrespondenca ime me aktoren amerikane të quajtur Charlize Theron:

Hyni

Xhekson

Më vjen mirë që të njoha dhe nga je e dashura ime

Hyni

אתה שלחת

Unë jetoj në Jerusalem-Izrael.

Hyni

Xhekson

Në rregull

Hyni

Xhekson

Pra je i martuar apo beqar me femije te dashur

Hyni

אתה שלחת

Të gjitha këto informacione do t’i gjeni në mesazhin që ju dërgova këtu. assaf benyamini.

Hyni

אתה שלחת

Por kush je ti ? Pse është kaq interesante për ju nëse jam i martuar apo jo? Ju lutem ma shpjegoni!! assaf benyamini.

Hyni

Xhekson

Unë jam Charlize Theron nga Afrika e Jugut, por jetoj në Los Angeles California USA dhe jam beqare dhe në kërkim dhe jam një aktore amerikane

Hyni

Xhekson

Pra je i martuar apo beqar me femije te dashur

Hyni

אתה שלחת

Jam beqar. Unë jam një 50 vjeçar hebre me aftësi të kufizuara nga Jerusalemi, IZRAEL. Nuk mund të shkoj në Los Anxhelos për t’ju takuar, thjesht merrni parasysh këtë. assaf benyamini.

Hyni

אתה שלחת

Dhe unë shoh në profilin tuaj emrin “Jackson August”. Unë shoh gjithashtu aktoren Charlize Theron që ka një faqe tjetër në facebook – ndoshta një mashtrim klasik dhe profil të rremë. assaf benyamini.

Hyni

19:57

Xhekson

Jo, kam përdorur emrin e fëmijëve të mi për të krijuar një llogari private sekrete për t’u dërguar mesazh miqve

Hyni

קיבלת תשובה מאתJackson

ההודעה המקורית:

Jam beqar. Unë jam një 50 vjeçar hebre me aftësi të kufizuara nga Jerusalemi, ISRAE…

Por nëse më do, unë prapë mund të vij në Izrael

Hyni

Xhekson

Pra, a mund të jemi miq të mirë, të afërt, të dobishëm, të besueshëm dhe të besueshëm, të dashur

Hyni

אתה שלחת

Kështu që historia që po më tregon këtu nuk ka kuptim: ju jeni një personazh i famshëm dhe keni miliona (nëse jo më shumë) admirues në të gjithë botën – dhe ju përdorni profilin tuaj sekret për të më shkruar – një person privat në IZRAEL për të cilin askush nuk di gje? Pse nuk i ke shkruar p.sh dikujt në SHBA, dikujt në Europë etj. ? pse per mua? Kjo është shumë e çuditshme, nuk ka shpjegim të arsyeshëm për diçka të tillë!! Unë jam 50 vjeç – nuk jam fëmijë dhe kam përvojë jete – pse duhet ta besoj një histori kaq të çuditshme? assaf benyamini.

Hyni

21:24

Xhekson

Mirë me kalimin e kohës e dashura ime do të njihemi më mirë.

 

L. Lidhjet e mia:

1)duke ndarë së bashku mëmësinë

 

2) grupi në Facebook  “gra👩shpërndajeni, konsultohuni dhe rekomandoni🌷“.

 

3) Faqja në Facebook  “mbrojtëse jashtë“.

 

4) Klinika “HAVA” për shëndetin e shpirtit të gruas

 

5) Organizata  “nënat përballë

 

6) faqe interneti  novakid.com– Mësime të anglishtes për fëmijë

 

7)Projekti “i saktë” – për promovimin e gruas në shkencat ekzakte

 

8)Shoqatat sindikale i drejtohen plakut në Izrael

 

9)shoqata “për të mirën e tyre” – Gratë mjeke dhe adresa e mjekëve që i mbijetuan Holokaustit në Izrael”

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE