Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Platforme za prikupljanje sredstava - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Platforme za prikupljanje sredstava

Platforme za prikupljanje sredstava

IMA:

Predmet: traženje platformi za zapošljavanje.

Drage dame/gospodo.

Početkom jula 2023. godine postavio sam sajt scammers-out.com. Svrha stranice je da služi kao platforma za korisnike interneta koji žele da se međusobno konsultuju o pitanjima koja se odnose na sigurnost informacija ili online prevare. Stranica scammers-out.com je izgrađena na sistemu wordpress.org, a sistem foruma na sajtu je zasnovan na dodatku bbpress.org.

Tražim kompaniju za web hosting od koje mogu naručiti sljedeće usluge za web stranicu:

1) Trebat će mi pomoć pri povezivanju stranice sa odgovarajućim sistemom kompenzacije preko kojeg mogu primati uplate od korisnika koji se registruju na stranici.

2) Takođe bih bio zainteresovan za hosting kompaniju na koju će sajt biti prenet kako bih mogao da pružim usluge tehničke podrške korisnicima sajta.

3) Bio bih zainteresovan da budem u stalnom kontaktu sa skladišnom kompanijom kako bih pomno pratio kako vezu sa sistemom kompenzacije na sajtu, tako i u vezi tehničke podrške koja će biti ponuđena korisnicima interneta koji se registruju na sajtu.

4) Ambicija je da se maksimalno internet korisnika registruje na sajt, ja ga oglašavam na maksimalnom broju platformi. Iz tog razloga, a kako bih korisnicima interneta pružio što bolju i povoljniju uslugu, važno mi je da plan pohrane uključuje što veći obim prometa, kao i što više prostora za pohranu stranice sebe.

5) Važno mi je da imam SSL certifikat koji trenutno imam za domenu web stranice.

6) Naravno, zanimalo bi me kakva je politika skladišne ​​kompanije u vezi sa svakom od tačaka koje sam ovdje spomenuo.

 

I tu postoji još jedna poteškoća/problem: zbog moje teške finansijske situacije (živim od invalidnine od Zavoda za nacionalno osiguranje) nisam u mogućnosti da platim hosting kompaniji web stranice da s njima hostira web stranicu i poveže web stranicu sa klirinški sistem. Takođe, nisam u mogućnosti da platim programerima za otklanjanje kvarova na sajtu – ako ih ima i kada ih ima.

Istaknuti ću da su troškovi (oko) nekoliko desetina šekela mjesečno kod većine skladišnih kompanija i nekoliko stotina šekela koje će biti potrebno platiti programerima da poprave kvarove na stranici – ako i kada ih ima .

Moje pitanje je: koja je po vama najprikladnija platforma za pokušaj prikupljanja sredstava za jedan takav projekat?

S poštovanjem,

assaf benyamini.

post Scriptum. 1) Moj broj telefona: 972-58-6784040.

2) Link do predmetne stranice:  https://scammers-out.com

3) Web stranica na kojoj možete dobiti više informacija o meni:  https://www.disability55.com/

4) I još jedna poteškoća koja se mora uzeti u obzir: zbog svog zdravstvenog stanja ograničena sam u pokretljivosti i ne mogu ići na sastanke na mjesta koja nisu dostupna osobama sa invaliditetom i veoma udaljena od svoje kuće (živim u Naselje Kiryat Menachem u jugozapadnom Jerusalemu). Štaviše, nemam ni auto ni vozačku dozvolu i putujem samo gradskim prevozom.

 

A. Ideja za web stranicu/projekat na koji sam razmišljao – projekat pod nazivom “Zahvalnost zaposlenima”.

Kao što znamo, u mnogim građevinskim kompanijama koje su postojale kroz istoriju (kralj David, biblijska ličnost koja je, prema predanju, sagradila Jerusalim, Kineski zid koji postoji do danas i koji je, prema predanju, sagradio kraljevi dinastije Ming u 15. i 16. veku, Ajfelov toranj u Parizu koji je sagradio inženjer Gustav Eiffel i više) navode se imena kraljeva ili pripadnika plemstva ili visokog društvenog statusa tokom kojih su ovi projekti građeni.

 

Ali, kao što znamo, oni koji su gradili ove zgrade nisu bili ovi kraljevi ili pripadnici višeg društvenog sloja – već obični radnici koji su radili u polju i o kojima se nikad ne govori.

Stoga je cilj projekta “Zahvalnost zaposlenima” da pokuša prikupiti lične priče ovih jednostavnih radnika iz raznih građevinskih fabrika kroz istoriju, kako bi se te priče postavile na web stranicu.

Mislim (kao onaj koji je došao na ideju) da ponekad lične priče ovih jednostavnih radnika ne mogu biti manje zanimljive od priča o kraljevima ili pripadnicima plemstva koje svi znamo).

 

B. Ispod su poruke koje sam podijelio na Facebook društvenoj mreži:

1) Traumatizirana osoba dolazi sa grupom volontera da učestvuje u arheološkom iskopavanju. Na svoje iznenađenje, upoznaje psihologa koji ga liječi.

Povrijeđeni se obraća psihologu i pita ga: „Šta radiš ovdje? “.

Psiholog odgovara: „Šta ja radim ovde? Došao sam da pomognem oko iskopavanja, baš kao i ti.

Traumatizirani odgovara: “Mislio sam da su psiholozi zaranjali u duše svojih pacijenata. Nikad ne bih pomislio da su i oni zaranjali u zemlju.”

Psiholog odgovara: “Istina je – kopam u ljudsku dušu. To je moj posao – i to je ono čime se bavim cijeli život. Nalazim mnogo zanimljivih stvari u svom kopanju. Ali mislim da čak i kada kopate u zemlji možete pronaći mnogo zanimljivih stvari.”

Ozlijeđeni okleva i ne zna šta da odgovori, a po navici počinje da čačka nos.

Psiholog nastavlja i kaže: “U pravu ste. Takođe možete pronaći mnogo zanimljivih stvari u ovoj iskopini.”

hahaha…

 

2) Za: “federacija Izraelu-autonomija zajednicama“.

Tema: Platforme za prikupljanje sredstava.

Drage dame/gospodo.

Ja sam izraelski državljanin i živim u Jerusalimu. Rođen sam krajem 1972. godine i danas, 2023. godine, imam 50 godina.

Patim od raznih invaliditeta i zdravstvenih, fizičkih i psihičkih problema zbog kojih se godinama ne mogu uklopiti na tržište rada. Moj životopis je poslat u nekoliko desetina hiljada privatnih kompanija (i nažalost ne preuveličavam te brojke) – ali jednostavno ne mogu pronaći odgovarajući posao.

Činim razne pokušaje da zaobiđem ovu poteškoću.

Početkom jula 2023. godine kreirao sam sitescammers-out.com. Svrha stranice je da služi kao forum stranica na kojoj korisnici interneta mogu konsultovati jedni druge o pitanjima vezanim za sigurnost informacija.

Ali sada postoji još jedna poteškoća: zbog moje akutne finansijske nevolje, nemam kapacitet da finansiram finansijske troškove koji su mi potrebni za osnivanje kompanije.

Koje su po Vašem mišljenju platforme najpogodnije za prikupljanje sredstava u tu svrhu?

S poštovanjem,

Asaf Benjamin.

post Scriptum. 1. Link na predmetnu web stranicu:  https://scammers-out.com

2. Moj broj telefona (koji je ujedno i dopisni broj na društvenoj mreži WhatsApp): 972-58-6784040.

3. Web stranica preko koje možete dobiti sve detaljnije informacije o meni:  https://disability55.com/

 

3) Tajno razvijanje aplikacije pod nazivom “Serika Rabha”.

Koristeći ovu aplikaciju, gradovi ili aglomeracije se konstantno skeniraju kako bi se uočilo problematično ponašanje građana: prijetnje po živote izabranih zvaničnika tokom demonstracija, isticanje znakova na zabranjenim mjestima itd. Osim toga, sistem može pomoći u rješavanju teških zločina kao što su ubistvo, silovanje, krađa itd.

Mehanizam rada sistema neće biti objavljen.

Veliko zadovoljstvo od strane vlasti: “Imamo efikasan alat za praćenje protivnika ili potencijalnih protivnika koji ugrožavaju red, spokoj i mir u javnosti. Nećemo tolerisati nepotrebne opstrukcije – one ometaju naš rad.”

Pa, sledeći put kada budem hodao ulicom, potrudiću se da ne radim stvari koje bi, ne daj Bože, mogle da uvrede službenike koji imaju na raspolaganju sistem „produženog čišćenja“. Postoji zakon koji zabranjuje vrijeđanje službenih lica.

Ali čekajte – šta vrijeđa naše službenike?

Kako ću znati kako da ih ne uvrijedim?

Ne objavljuju propise koji su dovoljno jasni javnosti o tome – jako ozbiljno!!!

lol…

 

4) U vijestima je najavljeno da će u sklopu protesta protiv zakona za promjene u pravosudnom sistemu doći i do “poreske pobune”.

Ali nisu objasnili: ko će platiti porez, a ko neće? I pod kojim uslovima?

Objašnjenja molim…

 

5) Kao što znate, u Sjedinjenim Državama je u porastu uticaj grupa stanovništva koje nikada nisu bile na značajnim uticajnim pozicijama kao što su Hispanjolci na primer.

Međutim, ono što je zajedničko ovim grupama stanovništva je neprijateljski stav prema Izraelu – što znači da je za nekoliko decenija, ako i kada ove grupe stanovništva dođu do ključnih pozicija u vladi – vrlo je moguće i pod ovim okolnostima pritisak na američko društvo smanjiti pomoć Izraelu, ili je čak potpuno zaustaviti, tokom godina će se povećavati

Moguće je da će nedavne vladine mjere početi uzimati u obzir ove tendencije, prisiljavajući Izrael da dugoročno postane zavisan od druge sile, poput Kine ili Rusije, na primjer.

Naravno, ovo je spor proces koji traje i trajat će još mnogo godina.

Također je moguće da je zakonsko zakonodavstvo dio ovog procesa, u kojem će Izrael, kako bi se povezao sa Kinom ili Rusijom, sve više usvajati karakteristike ovih režima – što bi moglo dovesti do kontinuirane štete, pa čak i mnogo važnije od onoga što mi vidi danas u izraelskim građanskim i ljudskim pravima.

Ovo bi moglo staviti tačku na sve procese amerikanizacije kroz koje je izraelsko društvo prošlo u proteklim decenijama.

Trend je po mnogo čemu vrlo problematičan – međutim, s obzirom na ono što se dešava u američkom društvu, moguće je da je politika izraelske vlade danas vrlo pametna i zaista nije promiskuitetna ili glupa, kako neki kažu.

Vrlo je moguće da izbora nema i jednostavno je nemoguće zanemariti ove dugoročne procese.

6) U vijestima čujemo o enormnoj ekonomskoj šteti za izraelsku ekonomiju kao rezultatu smanjenih ulaganja u izraelsku ekonomiju kao rezultat novog zakonskog zakonodavstva.

S druge strane, isti informativni kanali izvještavaju o sve više ugovora o saradnji izraelskih kompanija sa raznim kompanijama širom svijeta, njihovom širenju i prosperitetu.

Pa zašto vjerovati? Da li se stanje ekonomije Izraela pogoršava ili poboljšava?

Zbunjen sam…

 

7) Kapetan broda poludi i naređuje mornarima da izbuše rupe na dnu broda.

Putnici broda su uplašeni i viču mornarima: “Šta radite? Voda će ući u brod, a mi ćemo se utopiti u moru!!!”.

Brodski mornari odgovaraju: “Ovo je instrukcija koju smo dobili od kapetana. Nemojte se miješati u našu profesionalnu procjenu!!!”.

 

8) U vijestima su objavili da je velika grupa rezervista prestala sa volontiranjem. Postoji li stvarna opasnost za nastavak postojanja Države Izrael?

Hoće li biti strane vojske koja će iskoristiti situaciju da osvoji Izrael i preuzme ga? Uznemirujuće i zastrašujuće…

Hoće li to biti sirijska vojska, vojnici terorističke organizacije Hezbolah, vojnici egipatske vojske (iako Izrael ima mirovni sporazum sa Egiptom, ali moguće je da u takvoj situaciji dođe do izražaja njihova velika mržnja prema Izraelu – a možda i ista opasnost dolazi od jordanske vojske?). Ili će to biti vojnici Hamasa iz pojasa Gaze?

U svakom slučaju, jasno je da ako vojska iz arapske zemlje ili teroristička organizacija uspije ući u Državu Izrael, doći će do masakra vrlo velikih razmjera među nama – jevrejskim stanovništvom.

Okupacioni vojnici zaista neće pokazivati ​​interes ko podržava ili se protivi promjenama u pravosudnom sistemu. Također, neće praviti razliku između muškog i ženskog, mladog ili starog, desnog ili lijevog, i zaista ih neće zanimati da li su Jevreji koje će pokušati i vjerovatno uspjeti ubiti što veći broj religiozni, sekularni ili ultra -Pravoslavni. Sektaške razlike ili zemlje porijekla također neće igrati nikakvu ulogu – Jevreji Sefardi i Jevreji Aškenazi biće viktimizirani na potpuno isti način.

Na kraju krajeva, samo jedno će ih zanimati: ubijanje Jevreja.

Naravno, mnogo je teže znati kako će se okupatorske snage odnositi prema izraelskim Arapima ili Palestincima – hoće li ih dodati u svoje redove i dozvoliti im da učestvuju u “proslavi”, da tako kažem – ili će biti oni sami žrtve?

Pa možda bi neko ovdje trebao stati i sjetiti se da su pravi neprijatelji preko granice, a ne u nama?

Ovo ludilo treba da prestane!!!

Kada neprijateljske vojske budu u zemlji, one će se vratiti i podsjetiti nas ko smo (kao što se već mnogo puta dogodilo u jevrejskoj istoriji). Pa zašto ne saznati sada? Zašto čekati da nam sjekira bude na vratu – biće kasno. Uostalom, u našim izvorima piše da je “kraj čina prva pomisao”.

Pa možda možemo stati i napraviti podjelu vlasti?

I na kraju krajeva, uveče Tisha B’Av – moramo pronaći razum, razum i rasuđivanje – inače jednostavno ne bismo bili ovdje – i mnogi od nas uopće ne bi bili ovdje.

Jednom sam pročitao knjigu u kojoj je opisana takva situacija, knjigu u kojoj je opisana stvarnost u kojoj Izrael gubi šestodnevni rat i okupiran od strane arapskih zemalja. Opisi su bili jednostavno zastrašujući.

Naziv knjige je “Ako je Izrael poražen”.

Drugih detalja o knjizi nemam – ne sjećam se ko su joj bili autori niti kod kojeg izdavača je objavljena.

9) Do prije nekog vremena, ako su rije “dog” napisali 19 puta u Google Translateu na engleskom, prevođenje na maorski, a zatim natrag na engleski rezultiralo bi kršćansko-mesijanskom izjavom, ali i antisemitskom.

Nakon što je slučaj objavljen u medijima, problem je riješen (provjerio sam).

Dakle, da li to ukazuje da je antisemitizam postojao ili još uvijek postoji u Googleu?

Pretpostavljam da nije u pitanju greška, već zlonamerni čin jednog od zaposlenih u kompaniji, koji se uplašio objavljivanjem stvari i onda požurio da, da tako kažem, “popravi” problem.

U prošlosti je antisemitizam, kao što znamo, stalno mijenjao svoje oblike i metode – i to je vrlo čudan, ali i uznemirujući način na koji zaposlenici velike tehnološke kompanije odlučuju da izraze svoje mišljenje. antisemitski.

Ne znam da li zaposleni koji su to radili i dalje rade u Google Onu da su nakon objave vijesti otpušteni – i vrlo je sumnjivo da je o tome moguće dobiti bilo kakvu informaciju.

Također, nisu objavljena imena osoba koje su navodno odgovorne za taj čin – i vrlo je sumnjivo da se do relevantnih informacija može doći.

10)Asaf Yasu organizacija prava osoba sa invaliditetom

28. novembra 2021

 

Ljudi ulaze u grupe za pomoć, donacije i bilo koje druge grupe koje mogu pomoći osobama sa invaliditetom i traže pomoć od zdravih ljudi! Napišite postove po Fejsbuku u grupama koje nisu vezane za osobe sa invaliditetom i tamo pišite o situaciji osoba sa invaliditetom i da država ignoriše nevolje osoba sa invaliditetom, počnite da tražite pomoć od ljudi, uradite – njihovo razumevanje situacije osobe sa invaliditetom i da nam je potrebna hitna pomoć.

 

11)Benjamin Asaf

18. jul B-3:43 pm.

 

Već nekoliko godina govori se (uglavnom o svemirskim poduzetnicima) o ambiciji osnivanja ljudskih kolonija na Marsu.

Ali da li je neko dao svoje mišljenje o kompatibilnosti života pripadnika različitih religija, da li će i kada tamo zaista biti ljudi? Na primjer:

1. U islamu postoji mitzvot hadža, u kojem je svaki musliman dužan, barem jednom u životu, da hodočasti u Meku. Pa šta će musliman koji živi na Marsu učiniti? Na kraju krajeva, Meke nema… Da li je moguće naći odgovor na to u Hadifu?

2. A što se tiče Jevreja: vremena praznika se određuju prema kalendaru koji poznajemo ovde na Zemlji, to jest: 365 dana – što je, kao što znate, vremenski period tokom kojeg Zemlja vrši revoluciju oko Sunca. Ali na Marsu dužina godine iznosi 686 dana, a zemaljski kalendar će biti nebitan i još jedan problem: poznato je da dužinu mjeseca na Zemlji određuje mjesec: na kraju krajeva, mjesec je vremenski period u koju mjesec napravi jedan okret oko Zemlje. Ali Mars ima više od jednog mjeseca – kako će onda odrediti dužinu mjeseca? A kako će znati kada su praznici? Ili će se možda osloniti na halahu koja postoji u nekom od jevrejskih izvora (ne znam tačno gde – naravno, možete provjeriti ovo) – koji kaže da Jevrej koji je išao putem i zaboravio kada je Šabat, onda će početi da broji dane od kada shvati da je zaboravio broj dana u sedmici – i sve to dok ne stignu jevrejsku zajednicu u kojoj će mu pomoći da se “ispravi” prema tačnom broju dana. Ali Jevrej koji stigne na Mars neće stići ni u jednu jevrejsku zajednicu tamo, niti bilo koje zajednice – kako će onda početi da broji dane u nedelji i godine? onda će početi da broji dane od trenutka kada shvati da je zaboravio broj dana u nedelji – i sve to dok ne stignu do jevrejske zajednice gde će mu pomoći da se “oporavi” prema tačnom broju dana. Ali Jevrej koji stigne na Mars neće stići ni u jednu jevrejsku zajednicu tamo, niti bilo koje zajednice – kako će onda početi da broji dane u nedelji i godine? onda će početi da broji dane od trenutka kada shvati da je zaboravio broj dana u nedelji – i sve to dok ne stignu do jevrejske zajednice gde će mu pomoći da se “oporavi” prema tačnom broju dana. Ali Jevrej koji stigne na Mars tamo neće stići ni u jednu jevrejsku zajednicu, niti u bilo koju zajednicu – kako će onda početi da broji dane u nedelji i godine?

I takođe je jasno da praznici koji se sastoje od hodočašća na određeno fizičko mesto (poput 3 Omera, tokom kojeg hodočaste na planinu Meron, ili grobnice pravednika u Ukrajini, gde Hasididi odlaze pre Roš Hašane ) će takođe biti nedostižna – na Marsu nema ni planine Miron ni Ukrajine. Pa kako će se ponašati? Hoće li Jevreji koji tamo žive najaviti otkazivanje ovih praznika zbog nedostatka tehničke mogućnosti njihovog održavanja? Ili će pronaći način da promijene značenje festivala i njegove običaje kako bi ih zaista bilo moguće promatrati i na Marsu? I ako da, kako će to učiniti? Štaviše: kao što je poznato u judaizmu, postoje „micvosi koji zavise od zemlje“, što će reći:

I, naravno, takva pitanja se postavljaju i za pripadnike drugih religija: Što se tiče hrišćanstva, na Marsu nema ni Crkve groba, ni Golgote, ni Hoya Dolorosa.

Čini mi se da trenutno na ova pitanja ne treba odgovarati iz dva razloga:

1. U trenutku pisanja ovog teksta, na Marsu ne postoji ljudsko naselje (i vrlo je sumnjivo da će ga ikada postojati).

2. Autora ovih redova boli što se na njegove apele ionako ne odgovara, i nemaju veze sa onim što se očekivalo.

LOL…

 

12)Benjamin Asaf

9

 

Podijeljeno sa javnošću

aktivan

Benjamin Asaf  WordPress

9

 

IMA: “WordPress“.

Posjedujem web-stranicu Webassaf-permalinks.com izgrađenu na wordpress.org sistemu i pohranjenu na hostgator.com serverima.

Koristim dodatak za lijepe veze.

Sada postoji problem: linkovi koje pokušavam dodati na listu se ne ažuriraju i ne prikazuju.

Kompanija za skladištenje hostgator tvrdi da se ne bavi takvim problemom.

Dakle, šta se može učiniti? Kako se takav problem može riješiti?

Navodim da nisam ni profesionalac ni kompjuterski programer i ne znam kako sam da riješim takav problem.

Takođe, zbog mojih malih primanja, ne mogu da platim programerima da reše problem.

Pa šta da radimo?

Ovdje prilažem snimku ekrana greške – 177 veza u lijepim vezama – ali samo 174 od njih se prikazuju na listi.

S poštovanjem,

assaf benyamini.

 

 

13)

Benjamin Asaf

23 sata

 

Podijeljeno sa javnošću

https://pen.org/…/banned-usa-growing-movement-to…/

Članak sa američkog sajta za odbijanje knjiga.

Ispostavilo se da posljednjih godina u navodno demokratskim, otvorenim i pluralističkim Sjedinjenim Državama postoji rastući trend diskvalifikacije i cenzure knjiga.

Stvari su došle do te tačke da je u nekim državama u Sjedinjenim Državama nezakonito prodavati ili trgovati dijelovima Biblije!!

Naravno, danas je ova zabrana prilično glupa – pošto možete naručiti, a ako je zabranjeno naručiti određenu knjigu, možete je pronaći na internetu i preuzeti na svoj lični računar kod kuće, a zatim čitati koliko želite.

Mislim da je najnečuvenija stvar u čitavoj istoriji ogromna energija i napor koji se trenutno ulaže u američkom društvu u pogledu cenzure knjiga (za razliku od toga, mi u državi Izrael, mnogo smo otvoreniji i demokratskiji od njih su u tom pogledu – uostalom, čak i knjige poput hebrejskog prijevoda “Mein Kampf” ili hebrejskog prijevoda “Protokola sionskih mudraca” su knjige koje se mogu naći u Izraelu i njihova kupovina ne predstavlja kršenje bilo koji zakon – a Amerikanci i dalje propovijedaju moral demokratije…).

Mislim da su sav trud i svi resursi koji se sada ulažu u Sjedinjene Države u ovoj smiješnoj i uzaludnoj borbi mogli biti usmjereni na rješavanje teških i mnogo ozbiljnijih problema koji postoje u današnjem američkom društvu: masovnih medija i nepodnošljivih lakoća nabavke oružja koje povremeno izaziva pucnjavu i masakre na raznim mjestima. Također je bilo moguće svu tu energiju usmjeriti na suočavanje s ekstremnim siromaštvom u Sjedinjenim Državama – zemlji tako bogatoj, ali s milionima beskućnika na ulicama…

Da nije tužno i tragično, moglo bi se smijati…

14) I ovog puta ozbiljno pitanje (iako je tu i humor):

U mnogim jevrejskim zajednicama u srednjem vijeku postojala je uloga osobe koja se zvala “badhan”.

Uloga džokera bila je pojavljivanje na proslavama kao što su vjenčanja, bar/bat mitzvah ceremonije, itd. – i u šale bi uključivao imena ljudi koji su bili sretni na tom događaju.

Danas od ove prakse gotovo da i nema traga – a čak je i u ultrapravoslavnom društvu vrlo teško pronaći nešto poput ovoga što je postalo vrlo rijetko čak i u ovoj publici.

Evo nekoliko zanimljivih pitanja:

1. Imamo li neke dokaze ili priče o ovim komičarima – priče o njihovim životima, nastupima na događajima itd. ?

2. Ima li naučnika na akademiji koji predaju polja izraelske misli ili jevrejske studije koji su istraživali ovo? I ako jeste, o čemu su bile ove studije?

3. Postoje li danas neke privatne organizacije ili udruženja koja su pokušala ponoviti ovaj običaj i vratiti ga u događaje i proslave koje se danas održavaju? I ako jeste, zašto su ovi pokušaji neuspješni?

Poznajem mnoga udruženja i organizacije, iako nikada nisam proučavao organizaciono savjetovanje na uredan način – a takvu organizaciju ili udruženje nisam nigdje našao.

4. Da li su u pogledu ovog običaja postojale razlike između jevrejskih zajednica u Evropi (ili pod drugim nazivom: aškenaske zajednice) i zajednica koje su postojale u islamskim zemljama od druge polovine 7. vijeka – širenjem muslimanskog carstva u tim godine?

5. Kakve su bile reakcije nejevrejskog okruženja na ove šaljivdžije? Da li je postojao drugačiji odnos vlasti prema njima u odnosu na ostale pripadnike zajednica – ili su oni i njihove porodice trpeli progon (krvne zalihe, nemiri tokom krstaških ratova i sl.) kao i svi ostali pripadnici jevrejskih zajednica?

15) U vijestima je objavljeno da će zbog penzionisanja velikog broja rezervista sa svojih pozicija u sklopu borbe protiv zakona koji se bave vladinim promjenama u pravosudnom sistemu u roku od mjesec dana ili manje, doći do značajnog smanjenja u vojnoj veštini.

uznemirujuće…

Mora se pretpostaviti da ako vojska jedne od arapskih zemalja uspije ući u Državu Izrael, okupirajući je u cijelosti ili djelomično, doći će do općeg masakra jevrejske populacije – masakra kojeg bismo svi mogli biti žrtve .

Naravno, mnogo je manje jasno i vrlo je teško znati šta će izraelski Arapi učiniti u takvom slučaju – hoće li se pridružiti “proslavi” sa svoje tačke gledišta ili zbog sukoba interesa, au mnogim slučajevima i otvorenog neprijateljstva između palestinskih izbjeglica sa cijelog Bliskog istoka i vlasti arapskih zemalja, oni će odlučiti da ne učine ništa ili čak pokušaju djelovati na aktivan i zbunjujući način protiv napadačkih vojski.

Ili kada razmislite o tome, možda postoji i treća mogućnost, a nejasno je koliko je razumna: aktivna intervencija jedne od zapadnih sila (SAD ili neke od najnovijih članica koje su pobjegle iz NATO-a) koja bi spriječila takvi masakri djelovanjem protiv napadačkih vojski – Uvijek govore o tome da su Sjedinjene Države i njihovi saveznici posvećeni sigurnosti Izraela…

Naravno, malo je vjerovatno da će se druge velike sile, npr. Rusija ili Kina, umiješati u takav rat – a čak i ako to učine, to će biti intervencija za arapske zemlje, a ne za Izrael.

16) U vijestima je sada objavljeno da postoje velike olakšice koje će biti u svemu u vezi sa upotrebom medicinskog kanabisa (koji je, kao što znate, droga marihuane).

Štaviše, u znak protesta protiv zakonskog zakonodavstva, mnogo medicinskog osoblja napušta Izrael.

Zaključak: ne postoji medicinski tretman. Mogućnost dobijanja medicinskog odgovora biće sve problematičnija u bliskoj budućnosti. I ne mogu svi koristiti privatne medicinske usluge. Ja, na primjer, živim od invalidske penzije i vjerovatno neću moći da se liječim u bliskoj budućnosti.

Šta je moguće? Uzmite medicinski kanabis, zaboravite na sve nevolje i vjerujte da će navodno “biti dobro” – čak i ako je jasno da tu ništa nije u redu.

Pretvaranje pacijenata u narkomane, naravno, neće riješiti ništa, već će samo pogoršati ionako veoma tešku situaciju. Sjećam se da je jedan od posljednjih puta kada sam išao na psihijatrijsku kliniku (bilo je to prije otprilike tri godine) psihijatar kojeg sam upoznao samoinicijativno je pokrenuo pitanje kanabisa – iako to nije imalo nikakve veze sa problemima Doveo sam ga.

Dakle, da li je psihijatar koji pokušava da ubedi pacijente da koriste drogu (i da, tako ja to zovem) zaista doktor koji pokušava da pomogne?

Mislim da nije – i vrlo brzo nakon što sam napustio kliniku i više se nisam vratio.

Upotreba droga tipa kanabisa nije način za liječenje mentalnih problema – i osim u ekstremnim i rijetkim slučajevima nisam imao ništa što bi to na bilo koji način spominjalo. To je zapravo bijeg od problema i nevoljkost da se suočimo s istinom – i siguran sam da je psihijatar koji me je pokušao nagovoriti to vrlo dobro znao.

Dakle, da li je popustio pod pritiscima kompanija za proizvodnju kanabisa i postao njihov prodajni predstavnik, ili je ovo uvredljiva preporuka koju je psihijatar (a moguće je da i psihijatri čine u mnogim drugim slučajevima) zlonamjernošću?

U svakom slučaju, to nije način na koji se tretiraju ljudi – i istina je, ja nisam doktor ili psihijatar, ali ne morate biti stručni psihijatar da biste to shvatili.

Dakle u zaključku, dragi terapeuti: neće biti medicinskog osoblja i neće se moći izliječiti – recite mi iskreno i nemojte mi nuditi lijekove!!!

Samo nečuveno!!!

 

17)Roman Volkovsky

20. jul B- 12:50 h.·

Svim mojim prijateljima koji govore ruski ovde sa starijim roditeljima i bakama i dekama

Postoji pokušaj telefonskog uboda na broj 972-53-889-2350 (ima ih još, dodaću kasnije)

Zovu starije telefonom i WhatsApp-om (!!!) na ruskom jeziku i tvrde da je na računu otkriven nenormalan pokret.

Oni traže lične podatke i bankovne podatke kako bi pomogli policiji da riješi ovaj problem, te preciziraju da je o tome zabranjeno razgovarati sa bilo kim jer se radi o “tajnoj policijskoj djelatnosti”.

Ove kompanije zovu sa izraelskog broja, ali iz inostranstva pa vas #Izraelska policija Nije tako zanimljivo

 

18) Članak o “električnom putu” kompanije “Electreon” – putu kojim se kreće električno vozilo, koji puni vozilo tokom vožnje – i na taj način možete putovati bez ograničenja bez potrebe za punjenjem baterija vozilo – i naravno uz ogromne finansijske uštede.

Kada će putevi u Izraelu biti ovakvi?

https://www.google.co.il/search…

C. Evo poruke koju sam poslao na HMO kliniku gdje me prate:

 

2.8.2023

Za: Klalit Health Services – Tayelet Clinic.

Predmet: Odobrenje bolesti.

Drage dame/gospodo.

U Vašoj klinici me liječi porodični ljekar po imenu Dr. Brandon Stewart.

Nedavno sam naišao na pravni problem u vezi sa određenim slučajem. Kao neko ko živi od invalidnine Nacionalnog zavoda za osiguranje, ne mogu sebi priuštiti da platim privatnog advokata.

U ovoj situaciji zatražio sam pomoć od Ureda javnog branioca u Jerusalimu.

Tokom telefonskog razgovora sa predstavnikom njihove službe po imenu Merav danas, srijeda, 2. avgusta 2023. godine sa početkom u 9:05 sati, rečeno mi je da, da bih dobio uslugu od njih, moram pokazati potvrdu o mentalitetu bolesti od koje bolujem. .

Stoga bih vam bila zahvalna ako biste mogli poslati zahtjev doktoru jer će mi doktor poslati potvrdu o mentalnoj bolesti od koje bolujem.

S poštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A stan 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Moji brojevi telefona:

U tajnoj kući zbog uznemiravanja i žalbe izraelskoj policiji koja nije riješena.

Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje email adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i : [email protected] i: [email protected] i: assafben[email protected] i: [email protected] i: [email protected]

D. Ispod je email koji sam poslao Odjelu za javne istrage Ministarstva pravde Izraela:

Asaf Benjamin < [email protected] >

ima:

[email protected]

Srijeda, 2. avgust u 23:18.

Za: Služba za obraćanje javnosti Ministarstvu pravde.

U pitanju je problem činovničkog ponašanja.

Drage dame/gospodo.

Nedavno (pišem ove riječi u srijedu, 2. avgusta 2023. godine) naišao sam na pravni problem u vezi s jednom stvari – optužnicu protiv mene.

Moram istaći da živim od veoma niskih primanja – invalidnine od Zavoda za osiguranje. Iz tog razloga ne mogu platiti privatnog advokata da me zastupa. Iz tog razloga sam se obratio Uredu javnog branioca sa zahtjevom za pomoć. Međutim, službenik iz ureda javnog branioca u Jerusalimu po imenu Merav odbija im proslijediti moje pismo na daljnju obradu, uz razne izgovore. Smatram da je njegovo ponašanje nečuveno: kao što znamo, službenici po zakonu ne smiju sami suditi i odlučuju da ne proslijede zahtjev na profesionalnom nivou samo iz proizvoljnih razloga. To je lakomislena uvreda koja se ovdje koristi bez ikakvog objašnjenja ili logike. Želim da znam šta se može učiniti da kancelarija javnog branioca počne da obrađuje moj zahtev. Molim vas da moju žalbu tretirate kao žalbu protiv Kancelarije javnog branioca. S poštovanjem, 

assaf beyamini.. 

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403. 

2) Moj broj telefona: 972-58-6784040

3) U nastavku je poruka koju sam o tome poslao Ministarstvu pravde putem društvene mreže Facebook: Zvao me predstavnik javnog branioca Meriv jutros – i prema njenim riječima, oni ne mogu nastaviti s obradom mog zahtjeva dok im ne dostavim potvrdu o psihičkoj bolesti od koje bolujem, ili Meravovim jezikom: “Donesite mi potvrdu da ste psihički bolesni.” Istaknuti ću da je ovo zbunjujuće i neshvatljivo – jer, kao što vidite iz moje prepiske sa njima, predmet mog obraćanja njima nema nikakve veze sa poljem mentalnog zdravlja. Nekoliko sati kasnije vratio mi se branilac i objasnio da im je potrebno ovo odobrenje prije nego što budem oslobođen optužbe. Zašto onda potvrda o mojim prihodima od socijalnog osiguranja koju sam im već poslao nije dovoljna za ovu svrhu? Od kada je, da bi se platila naknada klijentu, potrebno detaljno navesti sve psihičke bolesti od kojih boluje? Kakva je veza između te dvije stvari? Zašto me uzalud maltretiraju? Pa šta će se dogoditi? sta da radim? Asaf Benjamin. post Scriptum. Imejl adresa branioca s kojim sam razgovarao nekoliko sati nakon razgovora sa Meravom: Javio mi se branilac i objasnio da im treba ovo odobrenje kako bih se oslobodio optužbe. Zašto onda potvrda o mojim prihodima od socijalnog osiguranja koju sam im već poslao nije dovoljna za ovu svrhu? Od kada je, da bi se platio honorar klijenta, potrebno detaljno navesti sve psihičke bolesti od kojih boluje? Kakva je veza između te dvije stvari? Zašto me uzalud maltretiraju? Pa šta će se dogoditi? sta da radim? Asaf Benjamin. post Scriptum. Imejl adresa branioca s kojim sam razgovarao nekoliko sati nakon razgovora sa Meravom: vratio mi se advokat odbrane i objasnio da im je potrebno ovo odobrenje kako bih mogao biti oslobođen optužbe. Zašto onda potvrda o mojim prihodima od socijalnog osiguranja koju sam im već poslao nije dovoljna za ovu svrhu? Od kada je, da bi se platila naknada klijentu, potrebno detaljno navesti sve psihičke bolesti od kojih boluje? Kakva je veza između te dvije stvari? Zašto me uzalud maltretiraju? Pa šta će se dogoditi? sta da radim? Asaf Benjamin. post Scriptum. Imejl adresa branioca sa kojom sam razgovarao nekoliko sati nakon razgovora sa Meravom: da se izmiri naknada klijentu, da li je potrebno detaljno navesti sve mentalne bolesti od kojih pati? Kakva je veza između te dvije stvari? Zašto me uzalud maltretiraju? Pa šta će se dogoditi? sta da radim? Asaf Benjamin. post Scriptum. Imejl adresa branioca s kojim sam razgovarao nekoliko sati nakon razgovora sa Meravom: da li je za plaćanje honorara klijentu potrebno detaljno navesti sve psihičke bolesti od kojih boluje? Kakva je veza između te dvije stvari? Zašto me uzalud maltretiraju? Pa šta će se dogoditi? sta da radim? Asaf Benjamin. post Scriptum. Imejl adresa branioca s kojim sam razgovarao nekoliko sati nakon razgovora sa Meravom: [email protected] 

4) Uz ovaj zahtjev prilažem zapisnik moje prepiske sa Uredom javnog branioca.


E. Ispod je moja prepiska sa uredom moje članice Knesseta, Shelly tal-Meiron:

assaf benyamini < [email protected] >

ima:

Shelly Tal Meiron

Četvrtak, 3. avgust u 23:40.

U kancelariji kneseta (“kneset” – IZRAELSKI parlament) član Kneseta Tal

Meiron, pozdrav:

Prije svega, želio bih da vam se zahvalim na zahtjevima koje ste uputili i što ste pokušali pomoći u ovom pitanju.

S tim u vezi, podnio sam zahtjev opštem zdravstvenom fondu čiji sam član i Ministarstvu zdravlja, ali mi nisu odobrili pomoć.

Želim da istaknem da postoje privatne kompanije kao što je “”mydoctor” preko kojih možete naručiti uslugu. Trenutno ne mogu koristiti usluge ovih kompanija zbog visokih naknada koje naplaćuju za mogućnost naručivanja doktora za moja kuća u slučaju potrebe – isplate stotina, a ponekad i hiljada šekela mesečno koje ne mogu da finansiram zbog svojih niskih primanja, koji su podržani invalidninom Nacionalnog instituta za osiguranje. Nadam se da će račun kongresmenke Tatjane Mazarsky proći naprijed i biti u mogućnosti pomoći ljudima u situacijama kojima je ova pomoć potrebna. S poštovanjem,

assaf benyamini. Sakrij originalni post
Četvrtak, 3. avgust 2023. u 3:11:48 GMT+3, Shelly Tal Meiron [email protected] >

Zdravo Assaf

Prema anketama koje smo sproveli, postoji usluga zdravstvenog osiguranja da oni koji ispunjavaju uslove prema svojim uslovima mogu dobiti uslugu eksterne kompanije koja dolazi da im pruži negu kod kuće (uključujući krvne pretrage, previjanje itd.). ) ili usluga ljekara iz fonda koji je namijenjen za domaćinstva/staračke domove/rizično stanovništvo.

Ali ova usluga je uslovljena uputom porodičnog doktora iz njegove ponude.

Takve privatne usluge danas je nemoguće koristiti jer nije izložen zdravstveni karton pacijenta.

Ako osoba želi kućnu uslugu, treba se obratiti svom fondu zdravstvenog osiguranja i saznati na šta ima pravo i koju uslugu može pružiti zbog svog zdravstvenog stanja.

Član Kneseta Tatiana Mazarsky naše stranke radi na prijedlogu zakona koji će ubuduće omogućiti ovakve slučajeve stvaranjem jedinstvenog medicinskog kartona, ali do tada, nažalost, svaku medicinsku uslugu pruža fond i komplementarna osiguranja ovog fonda.

HVALA.

Itzik Selma

Savjetnica članice Kneseta Shelly Tal Meiron.

972-58-5656777

Od: assaf benyamini < [email protected] >

Poslano: ponedeljak, 31. jul 2023. u 13:47.

Za: Shelly Tal Meiron < [email protected] >

Predmet: Moje pismo upućeno uredu mog člana Kneseta, Tala Meirona.

F. Ispod je email koji sam poslao raznim kompanijama:

IMA:

Predmet: odbrambene mjere.

Drage dame/gospodo.

Kao što znamo, u ovom periodu moramo se suočiti sa sigurnosnim incidentima ili terorističkim napadima koji se, nažalost, dešavaju s vremena na vrijeme.

Kada je osoba napadnuta na javnom mjestu, postoje, kao što znate, 2 opcije odgovora: jedna opcija je osveta i uzvratiti istom prijetnjom, a druga opcija je pokušati pobjeći s mjesta dok ne bijes prolazi.

Ali kada je u pitanju osoba sa invaliditetom (a to je još tačnije kada je u pitanju osoba vezana za invalidska kolica) nijedan od ova dva puta nije moguć.

Moje pitanje je da li se razmišljalo o razvoju dostupnog oružja ili oružja koje bi moglo pomoći osobi sa invaliditetom, ako i kada se nađe u takvoj situaciji?

A u mjeri u kojoj je takvo oružje zaista tehnički moguće, jesu li razmišljali o tome kako uspostaviti kriterije i testove, čija će svrha biti da utvrde koji će invalidi imati pristup takvom oružju, zbog potencijalne zloupotrebe takvog prava? na samoodbranu?

Ili je to zabluda i luda (ili etički ili moralno neprihvatljiva) ideja koja ne zaslužuje nikakvu pažnju?

šta ti misliš?

Navodim da nemam nikakva znanja – ni iz oblasti otvorenog oružja ni iz oblasti pristupačnosti, koju poznajem samo kao invalid koji povremeno traži proizvode koji bi mi po potrebi pomogli u svakodnevnom životu.

S poštovanjem,

Assaf Binyamini.

post Scriptum. 1) Moj broj telefona: 972-58-6784040.

2) Moja web stranica: https://www.disability55.com

G. Ispod je moja prepiska sa kompanijom g. Neva Rozija:

slova tonevorozi.co.il”

Yahoo/Inbox

Petak, 4. avgust u 21:53.

Zdravo Asaf, veoma lepo!

U ovom trenutku, preporučujem vam da počnete s mojim uputama za pisanje. Na YouTube kanalu možete pronaći 32 epizode podcasta (svaka epizoda na drugu temu), pored desetina kratkih snimljenih tutorijala za pisanje:

https://www.youtube.com/channel/UCWnmSbaecp0AgamBTo4GFgQ

Sa uspjehom!

 

Petak, 4. avgusta 2023. u 13:53 od assaf benyamini < [email protected] >:

Sakrij originalni post

ima:  “nevorozi.co.il“.

Tema: Dokumentovanje životne priče.

Drage dame/gospodo.

Otprilike od 2007. godine sam uključen u borbu invalida u Državi Izrael – borbu koja je, kao što znate, također naširoko popraćena u medijima. Razmišljao sam o tome da pokušam i promoviram rvanje na način koji do danas nisam pokušao: dokumentirati svoju životnu priču i objaviti je na internetu. Navodim da nemam iskustva ili znanja o ovoj temi, pa stoga barem u ovoj fazi (pišem ove riječi svakodnevno.

Nedjelja 12. septembra 2021. – nekoliko dana nakon Roš Hašane) Nemam jasan plan djelovanja i otvoren sam za prijedloge – i rado ću prihvatiti sve prijedloge koji vam padnu na pamet.

S poštovanjem

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A stan 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: u tajnoj kući zbog uznemiravanja i pritužbe izraelskoj policiji koja nije obrađena.

Mobitel-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: assaf[email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3) Ispod je nekoliko linkova na kojima možete pronaći više informacija o meni i borbi za osobe sa invaliditetom u kojoj sam uključen:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0

https://www.nitgaber.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://assafcontent.ghost.io

https://docs.google.com/document/d/1MMRR3Djnk8dBUglAH6AZgidhy-zOgO7K4CUKEhJxX18/edit

  

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

7) S obzirom na to da sam osoba koja živi sa veoma niskim primanjima – invalidninom od Zavoda za nacionalno osiguranje – plaćanje usluge moje dokumentacije o životnoj istoriji nije moguće. I još: zbog ozbiljnosti moje situacije, čak mi ni vrlo visoki popusti jednostavno neće pomoći.

S poštovanjem,

Nebo Rosi, pisac i književni pratilac

♫za slušanje programa podcast-sat vremena pisanja♫

H. Ispod je objava koju sam podijelio u Facebook grupi  “javno stanovanje“:

 

ima: “javno stanovanje“.

Predmet: MAGAAR. kompanija – bez odgovora.

Drage dame/gospodo.

Gornji e-mail sam poslao kompaniji MGR u Jerusalimu – preko njih dobijam pomoć za plaćanje stanarine.

Ali oni ne odgovaraju na ovaj zahtjev.

Mislim da državni službenici u državnoj kancelariji, koji primaju platu od poreza koje im mi, građani zemlje, plaćamo, svakako mogu pružiti razumnu i bolju uslugu.

Njihov omalovažavajući stav je deplasiran.

Pa šta će se dogoditi? sta da radim?

S poštovanjem,

Asaf Benjamin.

—– Proslijeđena poruka —–

Autor: assaf benyamini < [email protected] >

Za: Jerusalim najam < [email protected] >

Poslano: utorak, 8. avgust 2023. u 11:45:43 AMGMT+3

Predmet: Moja pisma MAGAAR-u.

MAGAAR. pozdravi:

Predmet: Kontaktirao sam vas iz policije.

Drage dame/gospodo.

Poslao sam ti poziv policiji prije nekoliko dana.

Želio bih znati zašto ne odgovarate na ovaj zahtjev.

S poštovanjem,

assaf benyamini.

Moja pisma MAGAAR-u 4

yahoo

/

poslano

assaf benyamini < [email protected] >

ima:

[email protected]

Nedjelja, 6. avgust u 13.08 sati.

MAGAAR. pozdravi:

Predmet: socijalno stanovanje.

Drage dame/gospodo.

Jedan sam od Vaših klijenata iz okoline Jerusalima i preko Vas dobijam pomoć za plaćanje kirije u iznosu od 770 NIS mesečno.

Želio bih provjeriti da li ispunjavam uslove za stan za niski najam.

Želim da dobijem urednu referencu u pisanom obliku u ime Odeljenja za građevinarstvo i stanovanje na moj zahtev.

S poštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A stan 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: u tajnoj kući zbog uznemiravanja i pritužbe izraelskoj policiji koja nije obrađena.

Mobitel-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected]

I. Ispod je e-mail koji sam poslao na “Lokalni uticaj – vlasti, preduzeća i zajednica rade zajedno za klimu”:

 

yahoo/sent

assaf benyamini

[email protected] >

ima:

[email protected]

Četvrtak 10. avgusta u 14 sati.

Za: “Lokalni uticaj – vlasti, preduzeća i zajednica rade zajedno za klimu”.

Predmet: traženje pomoćnih sredstava.

Drage dame/gospodo.

Imam fizički invaliditet koji se godinama pogoršava – od nesreće na poslu koju sam imao početkom 1998. godine. Zbog dodatnog pogoršanja posljednjih sedmica, sve je teže fizički oprati sudove u kuhinji nakon jedenje.

Želim da naglasim da mi je pitanje kvaliteta životne sredine veoma važno – i stoga me ne zanima korišćenje alata za jednokratnu upotrebu.

Takođe, tu postoji još jedna poteškoća: ja sam osoba koja živi od veoma niskih primanja – invalidnine od Zavoda za osiguranje. Iz tog razloga kupovina skupih pomagala nikako nije moguća.

Mislio sam da bi kupovina jednokratnog ili jednokratnog pribora za jelo po razumnim cijenama moglo biti rješenje u takvoj situaciji.

Da li znate neke firme od kojih se može kupiti takav pribor za jelo?

S poštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A stan 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: u tajnoj kući zbog uznemiravanja i pritužbe izraelskoj policiji koja nije obrađena.

Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. Ja sam invalid sa smanjenom pokretljivošću i nemam vozačku dozvolu ni auto. Stoga tražim kompanije od kojih mogu naručiti proizvode za kućnu dostavu.

J. Ispod je email koji sam poslao članovima finansijskog odbora Knesseta:

Za: Članove finansijskog odbora Kneseta.

Predmet: trajna stambena rješenja.

Drage dame/gospodo.

Ja, Assaf Benyamini, 50, živim u iznajmljenom stanu u Jerusalemu u naselju Kiryat Menachem.

Živim od invalidske penzije od Nacionalnog zavoda za osiguranje. Takođe, dobijam oko 770 NIS mesečno kao pomoć za kiriju od Ministarstva građevinarstva i stanovanja preko MGR

Kao što je poznato, cijene stanova u Državi Izrael su posljednjih godina značajno porasle – što je dovelo i do značajnog povećanja cijena najma.

Međutim, uprkos brojnim zahtjevima, iznos pomoći za iznajmljivanje nije ažuriran dugi niz godina – a ova ruta trenutno ne može biti adekvatno stambeno rješenje za invalidnu populaciju. Osim toga: kada je u pitanju smještaj za osobu sa invaliditetom, ponekad dolazi do dodatnih troškova zbog potrebe za različitim aranžmanima pristupačnosti.

Moje pitanje je da li sadašnja vlast ima planove da omogući osobama sa invaliditetom pristup trajnim stambenim rješenjima?

S poštovanjem,

Asaf Benjamin.

post Scriptum. Ispod je moja prepiska sa MAGAAR-om. :

Nedjelja 13. avgust u 10:51

Dokumenti koje sam vam slao poslednjih godina su prilično relevantni – od tada se nije promenilo.

Moj zahtjev svakako možete proslijediti na naznačena mjesta.

Vaše insistiranje da ne proslijedite moju prijavu i činjenica da me uzalud i dalje uznemiravate je pravo zlostavljanje vaših klijenata – s kakvim sam se ponašanjem susreo, nažalost, ne prvi put.

Sakrij originalni post

U nedelju, 13. avgusta 2023. u 10:30:18 GMT+3, Jerusalim rent< [email protected] > Napisao:

Tako da ću vam ponovo odgovoriti.

Jedini dokumenti koji su mi stigli su medicinska dokumenta. (Neki od njih su veoma stari i nebitni

Pošaljite ono što sam vas pitao, inače nećemo moći nastaviti obradu.

Imajte na umu da ovo sto ste slali zadnjih godina nije relevantno, potrebna su vam azurna dokumenta!!!

Hvala i dobar dan.

 

—–Originalni post—–

Od: assaf benyamini < [email protected] >

Poslano: nedelja, 13. avgust 2023. u 10:17

Za: Jerusalim najam < [email protected] >

Predmet: Re: Moja pisma MGER-u

Stoga (ponovo) ističem da su vam svi ovi dokumenti već u više navrata slati posljednjih godina.

U nedelju 13. avgusta 2023. u 09:38:28 GMT+3, Jerusalim rent< [email protected] > Napisao:

Dobro jutro,

Dobio sam medicinsku dokumentaciju.

Relevantni su samo posljednjih šest mjeseci.

Društveni izvještaj za 2011. irelevantan

Osim toga, potrebni su i drugi dodatni dokumenti koji se ne odnose na medicinske dokumente.

Ovde pišem šta treba da ponesete:

Potvrda o invalidnosti 2023

Detalji plaćanja 2023

Protokol Nacionalne provizorne komisije (koja je priznala vaš invaliditet) potvrda o neaktivnosti ili listići 2-7/23 (ako je aktivan) 4 mjeseca unatrag detaljno pismo prijave kompjuterizovani medicinski izvještaj socijalni izvještaj (ako je primjenjivo) ažuran!!! !

Potvrde o dugu (ako je primjenjivo)

Poreska prijava (može se popuniti putem web stranice)

 

Dok dokumenti ne budu primljeni, nećemo moći nastaviti obradu.

sa uspjehom,

—–Originalni post—–

Od: assaf benyamini < [email protected] >

Poslano: srijeda, 9. avgust 2023. u 11:21

Za: Jerusalim najam < [email protected] >

Predmet: Moja pisma MAGAAR-u.

Tako da nisam razumeo – koji dokumenti su vam sada potrebni?

Sva moja medicinska dokumenta su Vam već poslana mnogo puta!!!

Pa šta je onda problem sa davanjem urednog odgovora u ime Ministarstva za zemljište i stambena pitanja???

Stoga ovdje (ponovo) prilažem dosije sa mojim medicinskim dokumentima.

assaf benyamini.

U srijedu, 9. avgusta 2023. u 10:53:45 GMT+3, Jerusalem rent< [email protected] > Napisao:

Zahtjevi za dostavljanje ažurnih dokumenata, inače komisija neće moći raspravljati o zahtjevu

—–Originalni post—–

Od: assaf benyamini < [email protected] >

Poslano: srijeda, 9. avgust 2023. u 10:52

Za: Jerusalim najam < [email protected] >

Predmet: Re: Moja pisma MAGAAR-u

MAGAAR pozdrav:

Sva dokumenta koja ovdje tražite već su vam poslana nekoliko puta.

Tako da opet tražim uredan odgovor Odjeljenja za građevinarstvo i stanovanje u vezi socijalnog stanovanja – odgovor koji ste mi poslali je jednostavno nebitan po tom pitanju!! Srdačan pozdrav,

assaf benyamini.

 

U srijedu, 9. avgusta 2023. u 09:45:20 GMT+3, Jerusalim rent< [email protected] > Napisao:

—–Originalni post—–

Od: assaf benyamini < [email protected] >

Poslano: ponedeljak, 7. avgust 2023. u 22:58.

Za: Jerusalim najam < [email protected] >

Predmet: Fw: Moja pisma MAGAAR-u

 

—– Proslijeđena poruka —–

Autor: assaf benyamini < [email protected] >

Za: [email protected] <[email protected]> Poslano: nedelja, 6. avgust 2023. u 13:08:58 GMT+3

Predmet: Moja pisma MAGAAR-u.

MAGAAR pozdrav:

 

Predmet: socijalno stanovanje.

Drage dame/gospodo.

Jedan sam od Vaših klijenata iz okoline Jerusalima i preko Vas dobijam pomoć za plaćanje kirije u iznosu od 770 NIS mesečno.

Želio bih provjeriti da li ispunjavam uslove za stan za niski najam.

Želim da dobijem urednu referencu u pisanom obliku u ime Odeljenja za građevinarstvo i stanovanje na moj zahtev.

S poštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A stan 4,

Kiryat Menahem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: u tajnoj kući zbog uznemiravanja i pritužbe izraelskoj policiji koja nije obrađena.

Mobitel-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected]

K. Evo moje prepiske sa američkom glumicom Charlize Theron:

Enter

Jackson

Drago mi je da sam te upoznao i odakle si draga moja

Enter

אתה שלחת

Živim u Jerusalem-IZRAEL.

Enter

Jackson

U redu

Enter

Jackson

Pa jesi li u braku ili samac sa djecom draga

Enter

אתה שלחת

Sve ove informacije ćete naći u poruci koju sam vam poslao ovdje. assaf benyamini.

Enter

אתה שלחת

Ali ko si ti? Zašto ti je toliko interesantno da li sam oženjen ili ne? Molim te objasni mi!! assaf benyamini.

Enter

Jackson

Ja sam Charlize Theron iz Južne Afrike, ali živim u Los Angelesu, Kalifornija SAD i slobodna sam i izgledam i američka sam glumica

Enter

Jackson

Pa jesi li u braku ili samac sa djecom draga

Enter

אתה שלחת

Ja sam samac. Ja sam 50-godišnji jevrejski invalid iz Jerusalima, IZRAEL. Ne mogu otići u Los Angeles da te upoznam, samo uzmi to u obzir. assaf benyamini.

Enter

אתה שלחת

I vidim na tvom profilu ime “Jackson August”. Vidim i da glumica Charlize Theron ima još jednu facebook stranicu – možda klasičnu prevara i lažni profil. assaf benyamini.

Enter

19:57

Jackson

Ne, koristio sam ime svoje djece da kreiram tajni privatni račun za slanje poruka prijateljima

Enter

קיבלת תשובה מאת‏‎  Jackson‎‏

ההודעה המקורית:

Ja sam samac. Ja sam 50-godišnji jevrejski invalid iz Jerusalima, ISRAE…

Ali ako me voliš, još uvijek mogu doći u Izrael

Enter

Jackson

Dakle, možemo li biti dobri, bliski, korisni, pouzdani i pouzdani prijatelji, draga

Enter

אתה שלחת

Dakle, priča koju mi ​​ovdje pričate nema smisla: vi ste slavna osoba i imate milione (ako ne i više) obožavatelja širom svijeta – i koristite svoj tajni profil da mi pišete – privatna osoba u IZRAELU od koje niko zna nešto? Zašto nisi pisao npr. nekome u Sjedinjenim Državama, nekome u Evropi itd. ? zašto meni? Ovo je jako cudno, nema razumnog objasnjenja za ovako nesto!! Imam 50 godina – nisam dijete i imam životno iskustvo – zašto bih vjerovao u tako čudnu priču? assaf benyamini.

Enter

21:24

Jackson

U redu, draga moja, s vremenom ćemo se bolje upoznati.

 

L. Moji linkovi:

1) zajedno dijele majčinstvo

 

2) Facebook grupa  “žene👩dijelite, posavjetujte se i preporučite🌷“.

 

3) Facebook stranica  “defanzivno isključeno“.

 

4) Klinika za zdravlje duše “HAVA”.

 

5) organizacija “majke ispred

 

6) web stranica novakid.com– Časovi engleskog za djecu

 

7) “precizan” projekat – za promociju žena u egzaktnim naukama

 

8) Sindikalna udruženja obraćaju se starcu u Izraelu

 

9) udruženje “za njihovo dobro” – Žene doktorice i adresa doktora koji su preživjeli Holokaust u Izraelu”

 

Print Friendly, PDF & Email