Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Ponudba za pridružitev. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skoči na vsebino
Home » Ponudba za pridružitev.

Ponudba za pridružitev.

10. julija 2018 sem se pridružila gibanju »nitgaber« – transparentni invalidi.

Trudimo se pomagati pri spodbujanju socialnih pravic »transparentnih invalidov«, to je: ljudi, kot sem jaz, ki trpijo za invalidnostjo in resnimi boleznimi, ki navzven niso vidno vidne – pomanjkanje zunanje vidnosti, ki povzroča hudo diskriminacijo tudi v odnosu drugim skupinam invalidov.

Vključitev v gibanje je odprta za vse in za to se lahko obrnete na direktorico, gospo Tatiano Kaduchkin:

972-52-3708001. ali: 972-3-5346644.

Nedelja-četrtek med 11:00 in 20:00 po izraelskem času – in to razen za judovske praznike in različne izraelske praznike.

assaf benyamini – pisec pisem.

Nauči se več:

https://www.nitgaber.com/

https://disability5.com

post Scriptum. 1) Spodaj je pismo, ki sem ga poslal podjetju “Radet oprema in sistemi RDT Equipment & Systems”:

—– Sporočilo posredoval —– avtor: Asaf Binyamini < [email protected] >

na: [email protected] < [email protected] > Poslano: torek, 16. avgust 2022 ob 20:57:34 GMT+3 Zadeva: Pisma “RDT Equipment & Systems” .

Podjetju “Redet oprema in sistemi”.

Pozdravi:

Predmet: Sumljiv telefonski klic.

Spoštovane gospe/gospodje.

Danes, v torek, 16. avgusta 2022 ob 14. uri me je na telefonsko številko 972-2-6427757 poklicala ženska, ki se je predstavila kot vaša uslužbenka, govorila je tekoče hebrejsko in se odločno ni hotela predstaviti z imenom. Po njenih besedah ​​naj bi družbeno gibanje, v katerem sem aktiven (“nitgaber” gibanje – transparentni invalidi), pri vas naročilo takšne ali drugačne meritvene storitve. Opozoril bom, da sem se med celotnim pogovorom slišal dvojiti, ko sem govoril (je mogoče, da je bilo to storjeno namenoma, da bi me zmedli?). Opozoril bom, da se mi celotna zgodba zdi zelo čudna iz dveh razlogov:

 1. a) Področja delovanja gibanja »nitgaber« – transparentni invalidi niso v nikakršni povezavi s področjem delovanja vašega podjetja.
 2. b) Pri gibanju nitgaber nikoli nismo naročili nobene storitve pri vas.

In glede na te begajoče in tudi sumljive okoliščine mi ni jasno, zakaj ste se sploh odločili, da me kontaktirate po telefonu.

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

Post scriptum. A) Moja številka ID: 029547403. B) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: assaf [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected]

2) Spodaj je pismo, ki sem ga poslal gibanju “Tzeirim Boarim” (hebrejsko ime: gibanje “sežiganje mladih”):

 [email protected]

Pozdrav gibanju “Tzeirim Boarim”:

Sledi sporočilo v imenu gospe Tatyane Kadochkin iz gibanja “nitgaber”.

Tema: gibanje “nitgaber” (“transparentni” invalidi)

Pred kakšnim desetletjem sem jaz, Ham, ustanovil gibanje “nitgaber”, za “prozorne” invalide. Invalidi z visokim odstotkom invalidnosti in nezmožnosti za delo, ki pa niso gibalno omejeni.

Moje gibanje šteje in predstavlja okoli 1300 ljudi iz vse države IZRAEL, ki imajo invalidnost od 75% do 100%, ki niso sposobni za delo in nimajo gibalne oviranosti ali potrebujejo povečanje odstotka invalidnosti . Gibanje omogoča tem ljudem, da najdejo vse svoje pravice iz celotne države IZRAEL, določeno finančno podporo pa dobijo tudi tisti, ki jih najbolj potrebujejo.

Naše gibanje se bori za cenovno dostopna javna stanovanja in ustrezne bivalne pogoje za omenjeno skupino prebivalstva. Številni invalidi, ki so nezmožni za delo in imajo 75-100-odstotno invalidnost, a niso gibalno omejeni, živijo v katastrofalnih razmerah.

Niso deležni enakih ugodnosti, kot jih uživajo upokojenci, ki prejemajo tudi dodatek. Se pravi, da nimajo popustov pri nakupu zdravil, popustov pri računih za elektriko in davka na nepremičnine, popustov pri prevozu v javnem prevozu in pomoči pri najemnini podobno kot upokojenci, niso upravičeni do subvencij za “ogrevanje/hlajenje” in še česa. . Z drugimi besedami, kljub slabemu položaju niso upravičeni do skoraj nobenih ugodnosti. Poleg tega tudi niso upravičeni do javnega stanovanja kljub težkim razmeram, v katerih vsak dan živijo.

Obstaja temeljna razlika med različnimi invalidnostmi in menimo, da ne bi smelo biti tako!

Invalid z motnjami gibanja, ki je upravičen do javnega stanovanja in prejema pomoč pri najemnini v višini od 3000 do 3900 NIS na mesec.

Prav tako gibalno ovirani prejemajo višje dodatke kot invalidi, ki jih predstavlja gibanje, zahvaljujoč dodatkom k osnovnemu dodatku, ki med drugim vključuje posebne storitve, dodatek za mobilnost in spremstvo in drugo.

v takšni situaciji višina teh dodatkov doseže 15.000–17.000 NIS na mesec. A v nasprotju z gibanjem zastopani invalidi, ki niso gibalno ovirani, imajo 75-100-odstotno invalidnost in niso sposobni za delo, prejmejo samo 3211 NIS na mesec neto!

Iz tega sledi, da je ta skupina najrevnejše in najbolj ranljivo prebivalstvo v državi IZRAEL!!!

V letih svoje dejavnosti sem se srečal s številnimi uradniki iz različnih strank v knesetu (IZRAELSKI parlament) in na različnih vladnih ministrstvih.

A žal gibanju že desetletje ne uspe uveljaviti predloga, ki bi gibalno neomejenim invalidom, ki imajo 75-100% invalidnost in so nezmožni za delo, omogočil javno stanovanje oz. vsaj povečati višino pomoči pri najemu stanovanja in vsaj nekoliko izboljšati svoje bivalne razmere.

Glede na zgoraj navedeno, jaz, Tatyana Kaduchkin, predsednica gibanja “nitgaber” (transparentni invalidi),

Rad bi se srečal z vami, da bi promovirali ta projekt in pomagali tem ljudem živeti bolj dostojno in primerno življenje.

Z blagoslovom in velikim upanjem, Tatyana Kaduchkin, predsednica gibanja “nitgaber” (prozorni invalidi).

Telefon 1: 972-52-370-8001. Telefon 2: 972-3-534-6644.

Spodaj je sporočilo, ki sem ga pustil članu kneseta (IZRAELSKI parlament) Mossiju Razu, ki sem ga poslal na srečanje z njim v knesetu. Na sestanek sem prišla v torek, 20. 4. 2021 ob 13.30.

20.4.2021

Lep pozdrav poslancu kneseta Mossiju Razu.

Predmet: Stanovanjski problem za invalide.

Dragi gospod.

Spodaj je nekaj vprašanj, povezanih z invalidi in duševno prizadeto populacijo (populacija, v katero sem vključen tudi sam), ki bi jih rad izpostavil pred vami.

Zanima me, v kolikšni meri ste sposobni spodbujati to problematiko in/ali nujne zakonske spremembe, da bi izboljšali naš položaj, pogoje našega zdravljenja in naše možnosti za preživetje in vključitev v družbo.

Poudaril bom, da sem se iz preteklih izkušenj naučil, da mi bo na tovrstnih sestankih, preden pridem, povedano, da bom dobil dovoljenje za govor, da bom izpostavil vprašanja, o katerih želim govoriti – vendar na samem sestanku ne bo dobil dovoljenja, da bi spregovoril niti za eno sekundo – in če bom poskušal spregovoriti, se bo to samodejno obravnavalo kot zelo resno “motnjo” in zato me bodo varnostniki napadli in zelo agresivno izgnali – in to celo ko tega ni treba in ko je popolnoma nepotrebno, pa tudi ko je popolnoma jasno, da nikomur ne predstavljam nobene “nevarnosti”.

In poznajoč to realnost, ti izročam to pismo – za vsak slučaj, da se bo tudi tokrat tako vedelo do mene. Očitno je že to, da si upam izpostaviti stisko invalidske skupnosti, interpretirano kot zelo resna grožnja – čeprav mi sploh ni jasno, koga in kaj točno ogroža. Zapuščam vas in zaposlene v vaši pisarni s tem pismom – ne bom ga odnesel nazaj domov.

In zdaj podrobnosti o samih temah:

1) Problem financiranja/plačevanja najemnine – že pred mnogimi leti je bilo določeno (pa ni jasno kdo – verjetno pa en ali drug državni uradnik), da so invalidi, ki živijo v skupnosti, upravičeni do pomoči v višini 770 šeklov na mesec za plačilo najemnine. Kot vemo, je v zadnjih letih prišlo do zelo velikega dviga cen stanovanj v državi Izrael – posledično pa se je seveda močno povečala tudi najemnina. Ne posodablja pa se višina pomoči 770 NIS, ki je bila pred mnogimi leti določena popolnoma samovoljno in brez vsake obrazložitve in logike. Žal tudi po velikem obsegu dopisovanja (govorimo o vsaj nekaj tisoč ali celo desettisočih pismih, in žal za pisca teh besed te številke sploh niso pretirane), ki so bile poslane na vse možne strani: Ministrstvu za gradbeništvo in stanovanja in njegovim različnim izpostavam, drugim vladnim ministrstvom, kot sta Ministrstvo za finance in Ministrstvo predsednika vlade. Urad, številni novinarji, s katerimi se je pisec tega dokumenta osebno pogovarjal, številni odvetniki in celo preiskovalni uradi in veleposlaništva tujih držav – nič ne pomaga – posledično se višina pomoči ne posodablja, številni invalidi so vrženi v ulici in tam najdejo svojo smrt zaradi lakote, žeje ali mraza pozimi ter alternativno zaradi toplotnega udara ali dehidracije poleti. Opozoriti je treba, da organizacije za izkoriščanje pravic, kot je združenje »Yadid« (ki kot vemo, zaprta pred nekaj meseci) ali klinike za pravno pomoč na univerzah in visokih šolah, s katerimi je pisec tega članka tudi v stiku, nikoli ne morejo pomagati, razlog za to pa je preprost: znesek pomoči 770 NIS je zagotovljen v skladu z zakonom, in organizacije za izkoriščanje pravic lahko pomagajo le po obstoječi zakonodaji, edini naslov v primerih, ko so potrebne zakonodajne spremembe, pa je, kot veste, kneset. Toda tu se položaj samo še zapleta: kot vemo, že zelo dolgo obdobje, več kot dve leti, ni delujoče vlade, kneset in država Izrael pa sta pravzaprav v stanju stalne prehodne vlade. Neposredna in uničujoča posledica te situacije je pomanjkanje možnosti za bistvene spremembe zakona, ki so nujno potrebne – nekatere od njih tukaj podrobno opisujem. Opozoriti je treba, da tudi ko sta kneset in vlada ukrepala po zahtevah pisca teh vrstic, pa tudi po zahtevah invalidskih organizacij in mnogih drugih strank glede višine pomoči poslancem kneseta, sta avtomatsko usmerjene k organizacijam za izkoriščanje pravic – in to čeprav poslanci kneseta sami dobro vedo, da v tem primeru ne morejo biti naslov organizacije za izkoriščanje pravic, temveč le oni sami.

2) Komunikacija z najemodajalci – veliko je primerov, ko se invalidi težko pogajajo z najemodajalcem zaradi razlogov, povezanih z njihovo boleznijo ali invalidnostjo. V teh situacijah so socialni delavci dolžni delovati kot mediatorji – in zelo velik del socialnih delavcev te vloge ne more prevzeti v vsakem primeru. In še več: obsežni rezi v standardih za delovna mesta socialnih delavcev v zadnjih letih, v kombinaciji s težkimi delovnimi pogoji, nizkim plačilom, neustrezno obravnavo družin bolnikov, ki jih v mnogih primerih vidijo kot in neupravičeno,

3) Načini plačila pacientov – obstajajo situacije, v katerih se oseba preseli živeti v skupnost po dolgem obdobju bivanja v bolnišnici in brez življenjskih navad, ki veljajo za normativne, kot je odhod v službo, prevzem odgovornosti za upravljanje svojega življenja , itd. Zelo pogosto so zahteve, ki so postavljene kot pogoj za sklenitev najemne pogodbe, kot je podpis garancijskega čeka, za ljudi v tej fazi življenja nedosegljive.Številni okviri zdravljenja in rehabilitacije, ki so obstajali v preteklosti (v enem od njih je pisec tega dokumenta dobil pomoč pred približno 26 leti, ko je zapustil bolnišnico za oskrbovano življenje), so zaprli ali bistveno zmanjšali obseg svoje dejavnosti v zadnjih letih – nekaj, kar lahko preprečijo rehabilitacijo ljudem, ki v tej fazi svojega življenja ne bodo mogli napredovati brez teh bistvenih terapevtskih in rehabilitacijskih ovojnic.

4) Problem ureditve – danes vlada popolno neravnovesje glede obveznosti in pravic etažnih lastnikov na eni strani in najemnikov stanovanj na drugi strani. Obstaja veliko zakonov, ki najemodajalce ščitijo pred takimi ali drugačnimi zlorabami najemnih obdobij s strani najemnikov. Po drugi strani ni zakonov, ki bi ščitili ljudi, ki živijo v stanovanjih, pred izkoriščanjem najemodajalcev – posledično je v številnih najemnih pogodbah mogoče najti škandalozne, drakonske in včasih celo nezakonite klavzule – in ni zakonov namenjene zaščiti najemnikov teh stanovanj, ki so prisiljeni podpisati te pogodbe. V mnogih primerih,

Seveda je ta problem prebivalstva

Vendar pa je treba upoštevati, da je obravnavanje najemodajalcev v teh situacijah seveda težje prikrajšanim skupinam prebivalstva, kot so invalidi ali bolniki.

5) Težavnost obveščanja – precejšnje težave so, ko je treba omenjene težave izpostaviti in izpostaviti v javnosti z namenom potrebnih popravkov. Trenutne prioritete različnih medijev, ki jih problematika skorajda ne zanima, razdrobljenost med invalidskimi organizacijami, nepripravljenost mnogih elementov družbe, v kateri živimo, da bi se aktivno vključili v poskuse popravljanja in izboljšanja stanja – vse to obremenjuje in močno otežuje prizadevanja za ozaveščanje javnosti o teh problemih na način, da bodo poslanci kneseta prisiljeni v potrebne spremembe zakonodaje, namesto da bi še naprej ignorirali in ne storili ničesar. Druga težava obstaja, ko gre za dvig oglaševalske kampanje:

6) Čakalna doba za zdravljenje – veliko je primerov, v katerih ljudje, ki do določenega obdobja svojega življenja sploh niso potrebovali pomoči služb za duševno zdravje, vendar zaradi težkih življenjskih okoliščin ali travmatičnega ali težkega dogodka oz. tako ali drugače potrebujejo pomoč strokovnjaka s področja duševnega zdravja – in seveda v mnogih primerih je to začasna ali enkratna pomoč in ne kronična. Danes so čakalne dobe za zdravljenje ali psihološko pomoč zelo dolge – zaradi pomanjkanja pravočasne pomoči se lahko stanje ljudi po nepotrebnem poslabša. Vlaganje dodatnih sredstev v javni sistem duševnega zdravja lahko stanje zagotovo spremeni. Ne smemo pozabiti, da tudi z ekonomskega in proračunskega vidika takšno vedenje nima nobene logike: ko ljudje

7) Zdravljenje zob – Kot veste, bo v državi Izrael oseba, ki potrebuje zdravljenje zob, skoraj vedno šla k zasebnim zdravnikom – in to zato, ker javni zdravstveni sistem trenutno ne daje odgovora na tem področju. Vedeti je treba, da duševno prizadeti in tudi invalidi nasploh, katerih finančna stiska je v vsakdanjem življenju zelo težka, tudi brez povezave z zobozdravstvenim zdravljenjem, še težje do tega zdravljenja pridejo, če in ko je to potrebno. Kombinacija hudih psihičnih težav in hude ekonomske stiske povzroči, da se ti ljudje po potrebi soočajo s potrtim koritom in popolno slepo ulico, včasih pa tudi nujno zobozdravstveno oskrbo. Upoštevati je treba, da danes pravzaprav ni več

8) Območja hospitalizacije – oseba, ki trenutno potrebuje obsežno psihiatrično zdravljenje v javni bolnišnici ali kliniki, ga lahko prejme samo v kliniki ali bolnišnici, ki je blizu območja njegovega stalnega prebivališča. Obstajajo primeri, ko se pacienti iz takšnih ali drugačnih razlogov raje zdravijo na drugi kliniki – ne nujno v tisti, ki je zelo blizu njihovega kraja bivanja. Bolnikom je treba omogočiti svobodo izbire – in bolniku, ki ni zadovoljen z zdravljenjem na določeni kliniki ali v bolnišnici, je treba dati možnost, da se preseli na kliniko ali bolnišnico drugje. Ta možnost je trenutno dana na vseh drugih področjih medicine – in ni razloga za odrekanje svobode izbire kraja zdravljenja samo na področju duševnega zdravljenja. Še več: takšna svoboda izbire, če je dana,

9) Ozaveščenost prebivalstva – splošna populacija včasih kaže zelo veliko nasprotovanje zdravljenju duševnega zdravja, ki se izvaja na območju, kjer ljudje živijo – nekaj, kar izhaja iz pomanjkanja ozaveščenosti in pomanjkanja priznanja področja – in brez kakršnega koli praktično ali logično utemeljitev. Zmanjševanje odpora in nenaklonjenosti prebivalstva z ustreznim sistemskim informacijskim sistemom lahko zagotovo olajša življenje bolnikom in pacientom, ki so tako ali tako zaradi same bolezni in invalidnosti zelo težka. Pomanjkanje ozaveščenosti v družbi, v kateri živimo, povzroča primere nasprotovanja prebivalcev odprtju hostlov ali zdravilišč v bližini kraja njihovega bivanja – kar vodi do precejšnjih zamud pri odpiranju teh objektov, včasih celo do preprečitve njihovega odprtja po tožbah prebivalcev. Še več: kar nekaj je primerov, ko prihaja do namernega šikaniranja prebivalstva do teh varstvenih ustanov, ko so le-ti na območju njihovega bivanja – in zelo možno je, da bi ozaveščanje javnosti povzročilo precejšnje zmanjšanje število teh primerov.

S spoštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757.

Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

 

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected]

ali: [email protected]

ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected]

ali: [email protected]

3) Okvir zdravljenja, v katerem sem bil do 16. marca 2021 (zaradi nenehnih rezov in zmanjševanja proračunov za zdravje in socialno varstvo ter pomanjkanja obravnave teh vprašanj v odsotnosti delujoče vlade ali kneseta) sem kronično opuščen bolni z zelo resnimi boleznimi in težavami brez ustreznega okvira zdravljenja. Pri vseh mojih poskusih, da bi našel ustrezen okvir zdravljenja zanjo, se lahko zanesem na glinene posode – in ne vem, kako dolgo bo trajala ta katastrofalna situacija):

Združenje “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

Izrael, poštna številka: 9650816.

Telefonske številke v pisarnah hostla:

972-2-6432551. Ali: 972-2-6428351.

Elektronski naslov hostla: [email protected]

Socialna delavka iz ekipe hostla, pri kateri sem bil

kontakt: Oshrat-972-50-5857185.

4) Družinski zdravnik, pri katerem sem pod nadzorom:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinika “tayelet”,

Ulica Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9338601.

Telefonske številke ordinacije klinike:

972-2-6738558. Pisarna klinike

številka faksa: 972-2-6738551.

 

5) Podrobnosti o rednih zdravilih, ki jih jemljem:

 1. Psihiatrična zdravila:

A.Seroquel-

Vsak večer 2 tableti po 300 mg.

B.Tegretol CR-

400 mg – vsako jutro. 400 mg – vsak večer.

C .Effexor-

150 mg – vsako jutro. 150 mg – vsak večer.

 1. simvastatin-

10 mg vsak dan zvečer.

 

 

6) Spodaj je seznam zdravstvenih težav, za katerimi trpim:

 

 1. Duševna bolezen-kompulzivni sindrom OCD kot tudi bolezen, opredeljena kot shizoafektivna motnja
 2. Psoriatični artritis.
 3. Nevrološka težava, katere definicija ni jasna. Glavni simptomi težave: predmeti mi padajo iz rok, ne da bi opazil, omotica, izguba občutka na nekaterih predelih dlani in določene težave z ravnotežjem in držo.
 4. Kronična diskus hernija zadaj v vretencih 4-5 – ki seva tudi v noge in otežuje hojo.
 5. Sindrom razdražljivega črevesa.
 6. Začetek znakov kardiološke težave iz zadnjega meseca (te besede pišem v četrtek, 22.3.2018). V času pisanja teh vrstic je še vedno nejasno bistvo problema, ki se kaže v bolečinah v prsih večji del dneva, težavah z dihanjem in tudi govorjenjem.
 7. Občutno oslabitev vida, ki se je začela pred približno šestimi meseci (te besede pišem v ponedeljek, 19. aprila 2021).

7) Dodatni osebni podatki: Starost: 48 let.

Zakonski stan: Samski. Datum rojstva: 11.11.1972.

               - Našli ste chybu? Povedz mi o tom -
Print Friendly, PDF & Email