Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Osnovno zakonodavstvo. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Osnovno zakonodavstvo.

Osnovno zakonodavstvo.

 

Do:

Predmet: pitanje zakonodavstva.

Poštovane gospođe/gospodo.

Kao što je dobro poznato, u državi Izrael, kao iu mnogim drugim mjestima, postoji mnogo stanovništva koje teško preživljava i koje je u teškoj financijskoj situaciji, poput starijih osoba ili invalida.

Imam pitanje može li rješavanje materije u okviru cjelovitog temeljnog zakona dovesti do poboljšanja situacije. Mislim na donošenje “Osnovnog zakona o socijalnim pravima” – koji se, kao što znate, godinama spominjao iu raznim medijima.

Postavljam pitanje vezano za ovaj zakon kao netko tko je sudjelovao u borbi invalida u Izraelu od 2007. godine – i zanimalo bi me vaše mišljenje o tome.

Pozdrav,

Asaf Benjamin.

A. Ispod je e-mail koji sam poslao novinaru Keren Neubach. Nažalost, ovaj drugi nije odgovorio na moj zahtjev.

 

—– Proslijeđena poruka —–

Po:Assaf Benjamin < [email protected] >

do: [email protected] < [email protected] >

Poslano dana:Srijeda, 7. rujna 2022. u 23:21:07 PMGMT+3

Tema:Moja pisma gospođi Karen Neubach.

 

Pozdrav gospođi Keren Neubach:

Predmet: Problem praćenja lijekova.

Draga gospođo .

Ja, Asaf Binyamini, 49 godina, živim u zaštićenom smještaju za osobe s mentalnim poteškoćama udruge “Reot” u Jeruzalemu – u okviru smještaja za osobe s mentalnim poteškoćama u zajednici koja upravlja rehabilitacijskom košaricom u ime Ministarstva zdravstva .

Uzimam psihijatrijske lijekove – a posljednjih godina pojavila se nepodnošljiva stvarnost u kojoj su psihijatri u centrima za mentalno zdravlje prestali pratiti psihijatrijske lijekove (znam da će ovo zvučati pomalo apsurdno – ali nažalost to je stvarnost s kojom se uvijek iznova susrećem) . Ali kako živim s vrlo niskim primanjima – invalidninom Zavoda za nacionalno osiguranje – privatni odlasci liječnicima su mi nemogući.

Ali danas nema druge alternative, jer ni psihijatri u mentalnim stanicama više nisu adresa za mene, iz dva razloga:

1) Problematičan pristup liječenju – kad god stignete u postaju, duševno oštećeni se automatski tretiraju kao osobe koje su također mentalno oštećene – što dovodi do potpunog nedostatka sluha od strane liječnika. Od samog dolaska u stanicu liječnici su polazili od toga da će točno znati od kakvih me problema ne upoznaju ni površno ni minimalno. To je uvijek iznova rezultiralo pogrešnim postupcima liječenja koji su primjenjivani na mene, kao i mojom nesposobnošću da surađujem s omalovažavajućim stavom koji je dolazio s tim. I štoviše: čak iu slučajevima kada su me osoblje klinike ili liječnici poznavali, tretman se i dalje nije mijenjao – što je onemogućilo bilo kakvu mogućnost liječenja ili pomoći i beskrajne sukobe s osobljem koje je navodno ” Ostavio bih isto “praćenje” navodno kako bi se spriječili od daljnjih oštećenja i nepotrebnih duševnih boli pod krinkom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali što možete, to je stvarnost. Ostavio bih isto “praćenje” navodno kako bi se spriječili od daljnjih oštećenja i nepotrebnih duševnih boli pod krinkom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali što možete, to je stvarnost.

2) Fizičko zdravstveno stanje – početkom 1998. godine doživio sam radnu nesreću u hotelu “Larom” u Jeruzalemu gdje sam tada radio oko tri mjeseca u sklopu projekta organizacije “Alvin Israel” – i od tada imam razvio niz fizičkih problema od kojih Nacionalni zavod za osiguranje ne prepoznaje nijedan. Također, trenutno ne postoji nijedan drugi entitet ili državni ured koji prepoznaje ovu štetu.

Od te nesreće, moje stanje se polako, ali kontinuirano i dosljedno pogoršavalo – i danas sam došao do stanja u kojem mi je čak i fizički doći do stanica za mentalno zdravlje sve teže i problematičnije.

Fond općeg zdravstvenog osiguranja čiji sam član, a također i Ministarstvo zdravstva tvrdili su da nemaju rješenja za ovu situaciju i da nemaju psihijatrijsku službu koja radi kod kuće.

 

Posljednjih mjeseci pokušala sam pronaći rješenje na malo drugačiji način: odlaskom kod farmakologa. No, pokazalo se da farmakolog kod kojeg sam bila kod mene može samo djelomično pomoći, a kako nije psihijatar, nije mi mogao pomoći da riješim psihijatrijske lijekove koje uzimam.

Štoviše: postalo mi je jasno da zbog malog broja liječnika koji se bave ovim područjem (ilustracije radi: u cijeloj metropoli Jeruzalemu i okolici postoje samo 2 liječnika u ovom području – liječnik u svojoj klinici I. posjećena u javnoj medicini i još jedna liječnica do koje se može doći privatno, kada svaka posjeta košta nekoliko stotina šekela koji nisu, imam sve mogućnosti da ih platim, a ne znam radi li to i kod kuće – i iz očitih razloga ja ovdje ne pišem imena tih liječnika ili nazive medicinskih ustanova u kojima rade) – tako da farmakološko praćenje nije moguće u današnjoj stvarnosti. Kao što znate, postoji i potpodručje u farmakologiji koje se zove psihijatrijska farmakologija,

 

I da rezimiramo: ove okolnosti dovode osobu u mojoj situaciji, kojoj su potrebne usluge psihijatra koji radi kod kuće, u potpunu slijepu ulicu – i unatoč hitnoj potrebi da nadzirem lijekove koje uzimam, trenutno mi se ne nudi ništa razumno rješenje.

Moram naglasiti da doista postoji psihijatrica u društvenoj ustanovi za mentalno zdravlje – međutim, oni tvrdoglavo odbijaju dopustiti joj da ostane u mojoj kući – nešto što je moglo barem privremeno riješiti problem. Ovo odbijanje je dano samo tako i bez ikakvog razloga – i u znak potpune ravnodušnosti prema mom stanju i činjenici da nedostatak praćenja lijekova može čak ugroziti moj život.

Svejedno, tražim rješenje. Imate li ideju za rješenje koje se još može naći u ovoj situaciji?

Naglasit ću da znam da ste novinar, a ne liječnik – stoga ne tražim od vas liječničke preporuke. Ovo je birokratska poteškoća koja mi ne dopušta liječenje koje mi je potrebno – a možda ćete vi imati priliku pomoći u ovom pitanju. Također ću biti spreman ići u eter ako to bude potrebno.

Napominjem da ovo pišem kao netko tko sluša brojne programe koje vodite, a također iznimno cijeni vaše javno i medijsko djelovanje na teme vezane uz mentalno zdravlje. Slušao sam mnoge članke koje ste pripremili na tu temu – a budući da mi sva vladina ministarstva ne nude rješenje i ne čine ništa osim što me prebacuju iz jednog u drugo, tko zna – možda vaša intervencija može pomoći u ovome stvar koja je zapela mnogo mjeseci.

Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

3) Terapeutsko okruženje u kojem se nalazim:

Udruga “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit ul. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9650816.

Brojevi telefona u uredima hostela: 972-2-6432551. i: 972-2-6428351.

E-mail adresa hostela:

[email protected]

Socijalna radnica hostela, koja radi kao spremačica u mom stanu: gđa.

Sara Stora-972-55-6693370.

4) Liječnik obiteljske medicine kod kojeg se pratim:

Dr. Brandon Stewart,

“Clalit Health Services” – klinika “HATAYELET”,

Ulica Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9338601.

Broj telefona u ordinacijama klinike: 972-2-6738558.

Broj faksa u uredima klinike: 972-2-6738551.

B. Ispod je moja korespondencija s Facebook grupom:

helebarde, asistenti i moje zanimanje ljudi za radionice, odmore, festivale i događaje“.

Administratorski tim odbio je vašu objavu u grupi pomagača, pomoćnika i profesionalaca za radionice, odmore, festivale i događaje.

prije 3 sata

assaf benyamini okupio je pomoćnike, pomoćnike i profesionalce za radionice, povlačenja, festivale i događaje

  1. rujna u 22:43 ·

Za: “Pomagači, asistenti i profesionalci za radionice, retreat, festivale i događaje”.

Predmet: snimljena predavanja.

Poštovane gospođe/gospodo..

Vlasnik sam višejezičnog bloga https://disability5.comkoja se bavi problematikom bolesti i invaliditeta.

Blog je izgrađen u sustavu wordpress.org – i pohranjen na poslužiteljima servers24.co.il

Tražim web mjesto na kojem možete pronaći snimke predavanja koje se mogu koristiti bez problema s autorskim pravima (slično kao na primjer web mjesto Google Scholar u području članaka).

Znate li takvu uslugu?

Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

Povratne informacije

Nije relevantno za grupu

C. Ispod su 2 poruke koje sam ostavio na Facebook stranici novinarke Esti Perez Ben-Ami:

1)Asaf Benjamin

Gospođi Esti Perez Ben-Ami, pozdrav: Svaki dan slušam radio talk show

בחצי היוםEdith se srušila i doživjela moždani udar tijekom putovanja, Wilson je preuzeo njegovo mjesto. Iako je, kao što je spomenuto, između 1919. i 1920. godine nije bila izabrana ni u jednom demokratskom procesu – uostalom, tijekom tog razdoblja bila je predsjednica za sve namjere i svrhe – jedina žena predsjednica dosad u američkoj povijesti. Srdačan pozdrav, Asaf Binyamini.

2)Asaf Benjamin

Prilažem relevantni unos iz Wikipedije:https://he.wikipedia.org/…/%D7%90%D7%93%D7%99%D7%AA_%D7…

(unos je na hebrejskom (עברית-moj prvi jezik)-ali siguran sam da se može pronaći na gotovo svakom jeziku)

D. Ispod je pismo, koje sam poslao “bipolarni – ono što zanima one s poremećajima raspoloženja – depresija, anksioznost i manična depresija”.

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

do:

[email protected]

Ponedjeljak, 12. rujna u 16.18 sati

Za: “Bipolarni – što zanima one s poremećajima raspoloženja – depresija, anksioznost i manična depresija.”

Predmet: Problem praćenja lijekova.

Poštovane gospođe/gospodo.

Ja, Asaf Binyamini, 49 godina, živim u zaštićenom smještaju za osobe s mentalnim poteškoćama udruge “Reot” u Jeruzalemu – u okviru smještaja za osobe s mentalnim poteškoćama u zajednici koja upravlja rehabilitacijskom košaricom u ime Ministarstva zdravstva .

Uzimam psihijatrijske lijekove – a posljednjih godina pojavila se nepodnošljiva stvarnost u kojoj su psihijatri u centrima za mentalno zdravlje prestali pratiti psihijatrijske lijekove (znam da će ovo zvučati pomalo apsurdno – ali nažalost to je stvarnost s kojom se uvijek iznova susrećem) . Ali kako živim s vrlo niskim primanjima – invalidninom Zavoda za nacionalno osiguranje – privatni odlasci liječnicima su mi nemogući.

Ali danas nema druge alternative, jer ni psihijatri u mentalnim stanicama više nisu adresa za mene, iz dva razloga:

1) Problematičan pristup liječenju – kad god stignete u postaju, duševno oštećeni se automatski tretiraju kao osobe koje su također mentalno oštećene – što dovodi do potpunog nedostatka sluha od strane liječnika. Od samog dolaska u stanicu liječnici su polazili od toga da će točno znati od kakvih me problema ne upoznaju ni površno ni minimalno. To je uvijek iznova rezultiralo pogrešnim postupcima liječenja koji su primjenjivani na mene, kao i mojom nesposobnošću da surađujem s omalovažavajućim stavom koji je dolazio s tim. I štoviše: čak iu slučajevima kada su me osoblje klinike ili liječnici poznavali, tretman se i dalje nije mijenjao – što je onemogućilo bilo kakvu mogućnost liječenja ili pomoći i beskrajne sukobe s osobljem koje je navodno ” Ostavio bih isto “praćenje” navodno kako bi se spriječili od daljnjih oštećenja i nepotrebnih duševnih boli pod krinkom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali što možete, to je stvarnost. Ostavio bih isto “praćenje” navodno kako bi se spriječili od daljnjih oštećenja i nepotrebnih duševnih boli pod krinkom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali što možete, to je stvarnost.

2) Fizičko zdravstveno stanje – početkom 1998. godine doživio sam radnu nesreću u hotelu “Larom” u Jeruzalemu gdje sam tada radio oko tri mjeseca u sklopu projekta organizacije “Alvin Israel” – i od tada imam razvio niz fizičkih problema od kojih Nacionalni zavod za osiguranje ne prepoznaje nijedan. Također, trenutno ne postoji nijedan drugi entitet ili državni ured koji prepoznaje ovu štetu.

Od te nesreće, moje stanje se polako, ali kontinuirano i postojano pogoršavalo – i danas sam došla u situaciju da mi je čak i fizički dolazak u psihijatrijske stanice teška i sve problematičnija stvar.

Fond općeg zdravstvenog osiguranja čiji sam član, a također i Ministarstvo zdravstva tvrdili su da nemaju rješenja za ovu situaciju i da nemaju psihijatrijsku službu koja radi kod kuće.

 

Posljednjih mjeseci pokušala sam pronaći rješenje na malo drugačiji način: odlaskom kod farmakologa. No, pokazalo se da farmakolog kod kojeg sam bila kod mene može samo djelomično pomoći, a kako nije psihijatar, nije mi mogao pomoći da riješim psihijatrijske lijekove koje uzimam.

Štoviše: postalo mi je jasno da zbog malog broja liječnika koji se bave ovim područjem (ilustracije radi: u cijeloj metropoli Jeruzalemu i okolici postoje samo 2 liječnika u ovom području – liječnik u svojoj klinici I. posjećena u javnoj medicini i još jedna liječnica do koje se može doći privatno, kada svaka posjeta košta nekoliko stotina šekela koji nisu, imam sve mogućnosti da ih platim, a ne znam radi li to i kod kuće – i iz očitih razloga ja ovdje ne pišem imena tih liječnika ili nazive medicinskih ustanova u kojima rade) – tako da farmakološko praćenje nije moguće u današnjoj stvarnosti. Kao što znate, postoji i potpodručje u farmakologiji koje se zove psihijatrijska farmakologija,

I da rezimiramo: ove okolnosti dovode osobu u mojoj situaciji, kojoj su potrebne usluge psihijatra koji radi kod kuće, u potpunu slijepu ulicu – i unatoč hitnoj potrebi da nadzirem lijekove koje uzimam, trenutno mi se ne nudi ništa razumno rješenje.

Moram naglasiti da doista postoji psihijatrica u društvenoj ustanovi za mentalno zdravlje – međutim, oni tvrdoglavo odbijaju dopustiti joj da ostane u mojoj kući – nešto što je moglo barem privremeno riješiti problem. Ovo odbijanje je dano samo tako i bez ikakvog razloga – i u znak potpune ravnodušnosti prema mom stanju i činjenici da nedostatak praćenja lijekova može čak ugroziti moj život.

Svejedno, tražim rješenje. Imate li ideju za rješenje koje se još može naći u ovoj situaciji?

Pozdrav,

Asaf Binyamin,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

3) Terapeutsko okruženje u kojem se nalazim:

Udruga “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit ul. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9650816.

Brojevi telefona u uredima hostela: 972-2-6432551. i: 972-2-6428351.

E-mail adresa hostela:

[email protected]

Socijalna radnica hostela, koja radi kao spremačica u mom stanu: gđa

Sara Stora-972-55-6693370.

Psihijatrica iz tima hostela: dr. Katia Levin.

4) Liječnik obiteljske medicine kod kojeg se pratim:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – Ambulanta šetalište,

Ulica

Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9338601.

Broj telefona u ordinacijama klinike: 972-2-6738558.

Broj faksa u uredima klinike: 972-2-6738551.

E. Ispod je početak pisma koje šaljem na razna mjesta:

Do:

Predmet: novinarski savjeti.

Poštovane gospođe/gospodo.

  1. godine sam se pridružio borbi invalida u Izraelu, a od 10. srpnja 2018. godine to činim u sklopu pokreta „Natagver“ kojem sam pristupio. U pokretu “Nategber” nastojimo promicati prava “transparentnih invalida” – ljudi poput mene koji pate od invaliditeta i teških zdravstvenih problema koji nisu vidljivi prema van – što uzrokuje diskriminaciju iu odnosu na druge osobe s invaliditetom .

Naglasit ću da su uspjesi u napredovanju borbe bili krajnje ograničeni, a čak i danas (pišem ove riječi u četvrtak, 16. lipnja 2022.) različite vlasti u državi Izrael ne surađuju s nama – i ne čine ništa osim uputiti nas naprijed-natrag od jednog do drugog.

Nakon što brojni apeli izraelskim medijima i članci objavljeni u njima (u nekima od kojih je sudjelovao i pisac ovog pisma) nisu pomogli, pomislio sam pokušati na drugi način: apel stranim medijima izvan Države Izrael, u pokušaju pronalaska novinara iz raznih dijelova svijeta koji bi pokazali interes za tu temu.

Stoga vas pitam: imate li kakvu ideju na koji način bi se to moglo učiniti?

Pozdrav,

Asaf Benjamin.

 

F. Ispod su neke riječi objašnjenja o društvenom pokretu kojem sam se pridružio 10. srpnja 2018., kako su se pojavile u tisku:

Tatiana Kaduchkin, obična građanka, odlučila je osnovati pokret ‘Natgver’ kako bi pomogla onima koje naziva ‘prozirnim invalidima’. Do sada se njenom pokretu pridružilo oko 500 ljudi iz cijele zemlje. U intervjuu za Yoman s Channela 7 govori o projektu i onim osobama s invaliditetom koje ne dobivaju odgovarajuću i dovoljnu pomoć nadležnih agencija, samo zato što su transparentne.

Prema njezinim riječima, invalidnu populaciju možemo podijeliti u dvije skupine: invalide s kolicima i invalide bez kolica. Drugu skupinu definira kao “transparentne invalide” jer, prema njezinim riječima, oni nemaju iste usluge kao osobe s invaliditetom u kolicima, iako su definirani kao invalidi od 75 do 100 posto.

Ti ljudi, pojašnjava, ne mogu sami živjeti i potrebna im je pomoć dodatnih usluga na koje imaju pravo osobe s invaliditetom u kolicima. Na primjer, transparentni invalidi primaju nisku invalidninu od Državnog osiguranja, ne primaju određene dodatke kao što su dodatak za posebne usluge, dodatak za pratitelja, dodatak za mobilnost, a također primaju nižu naknadu od Ministarstva stanovanja.

Prema istraživanju koje je proveo Kaduchkin, ovi prozirni invalidi su trbuhom za kruhom unatoč pokušaju tvrdnje da u Izraelu 2016. nema trbuhom za kruhom. Istraživanje koje je provela također navodi da je među njima visoka stopa samoubojstava. U pokretu koji je osnovala, zalaže se za stavljanje osoba s transparentnim invaliditetom na liste čekanja za javni smještaj. To je zato što, prema njezinim riječima, oni obično ne ulaze na te liste iako bi trebali biti podobni. Ona održava dosta sastanaka s članovima Kneseta i čak sudjeluje na sastancima i raspravama relevantnih odbora u Knesetu, ali prema njezinim riječima oni koji mogu pomoći ne slušaju, a oni koji slušaju su u oporbi i stoga ne mogu Pomozite.

Sada poziva sve više “prozirnih” invalida da joj se pridruže, da joj se jave kako bi im pomogla. Prema njezinoj ocjeni, ako se situacija nastavi ovakva kakva je danas, neće biti spasa od demonstracija invalida koji će tražiti svoja prava i osnovne uvjete za egzistenciju.

G. Možete kontaktirati direktoricu pokreta “Nitgaber”, gospođu Tatianu Kaduchkin, od nedjelje do četvrtka između 11:00 i 20:00 sati po IZRAELSKOM vremenu, osim za židovske praznike i razne IZRAELSKE praznike.

Brojevi telefona koje možete koristiti za kontakt

ona: 972-52-3708001. i: 972-3-5346644.

H. Dolje je početak pisma, koje šaljem na razna mjesta:

Do:

Predmet: ideje za skripte.

Poštovane gospođe/gospodo.

Napisao sam 9 izmišljenih priča napisanih ovdje – i tražim web stranice koje održavaju neku vrstu “natjecanja” između korisnika koji nude ideje za filmsku ili televizijsku industriju kojoj se takve priče mogu prijaviti.

Znate li takve web stranice?

Pozdrav,

Asaf Benjamin.

 

Priča broj 1 – Smrtonosne temperature:

 

Godina je 2070. Klimatska kriza u državi Izrael iu cijelom svijetu se pojačava – međutim, čovječanstvo je uspjelo nadvladati probleme poput nedostatka vode tehnološkim sredstvima i pronaći način da čak održi poljoprivredu u tim uvjetima. Tijekom cijele godine temperatura u Državi Izrael (u cijeloj zemlji) raste do 90 stupnjeva Celzijevih poslijepodne i oko 70 stupnjeva Celzijevih noću. U takvoj stvarnosti ljudi ne mogu postojati bez posebne zaštitne opreme – bez nje je osoba zapravo osuđena na smrt. Ali radi se o sofisticiranoj i skupoj znanstvenoj opremi – au državi Izrael se razvija javna rasprava koja se bavi pitanjem kojim skupinama treba dopustiti, odnosno ne dopustiti pristup ovoj opremi: hoće li ljudi koji su počinili zločine i naštetili društvu , također imati pravo koristiti ga? Treba li država financirati skupu i spasonosnu opremu za sve – ili treba zakonom definirati tko će je dobiti, a tko ne (a za to nema alternativne opreme – unatoč beskrajnim pokušajima znanstvenika da je razviju)? A kakav je odnos pravnog sustava prema onima koji drugoj osobi onemogućuju pristup zaštitnoj opremi – nenamjerno ili zlonamjerno? I treba li Država Izrael po ovom pitanju pomagati zemljama trećeg svijeta u kojima oprema nedostaje ili je u kvaru – što uzrokuje masovnu smrtnost – ili zbog svoje visoke cijene, Država Izrael je dužna tu zaštitu pružiti prije svega svojim građanima – bez obzira na političko ili ideološko opredjeljenje? I kako mediji: radio, televizija,

A tu su i druge nedoumice vezane uz istu zaštitnu opremu: u nekim tvornicama koje je proizvode koriste ulje dobiveno od nekošer životinja, koje je bitan dio proizvodnog procesa, bez kojeg se ne može dobiti finalni proizvod. Glavni rabini ne dopuštaju korištenje ove opreme iz halahičkih razloga – stoga je religiozna i ultraortodoksna javnost pronašla način da istu zaštitnu opremu proizvede isključivo od ulja proizvedenog od košer životinja – što znatno poskupljuje cijeli proces proizvodnje . U ovoj situaciji dolazi do napetosti između sekularne javnosti, koja tvrdi da nije spremna financirati višak proizvodnih troškova, i ultraortodoksne javnosti, koja tvrdi da budući da je Država Izrael država židovskog naroda, a kako bi se očuvao židovski karakter države, cijela javnost mora sudjelovati u tim prekomjernim troškovima. Potreba za financiranjem tih posebnih poduzeća također se javlja u različitim izbornim sustavima – usred žučnih, vrlo strastvenih i beskrajnih rasprava između različitih stranaka. Naravno, i među muslimanima u svijetu,

A tu su i geopolitičke posljedice: znatan dio muslimana u Europi, koji su u međuvremenu postali većina na kontinentu, uz sve višak troškova uzdržava svoje tvornice. Kršćansko stanovništvo odbija poslušnost – i kao rezultat toga svjedočimo neprestanim sukobima koji klize u stvarne vjerske ratove. Situacija na kontinentu dostiže potpuni kaos – a intervencija sila samo pogoršava situaciju zbog sukoba interesa kada svaka sila intervenira kako bi pomogla drugoj strani u borbi. Država Izrael se ne miješa u ono što se događa – međutim, sigurnosne službe u državi Izrael vrlo su zabrinute zbog toga zbog relativne blizine nekih od područja gdje se vode bitke u istoj toj Europskoj uniji koja je prestala funkcionirati na civilnoj razini u bilo kojem pogledu – i postala arena beskrajne borbe u kojoj padaju mnoge žrtve. U Izraelu se poduzimaju mnogi napori kako bi se židovsko stanovništvo spasilo iz borbenih zona i pomoglo im se useliti u Izrael – međutim, zbog velikih sredstava koje je sama Država Izrael prisiljena platiti za proizvodnju zaštitne opreme, ostaje vrlo mali budžet za sigurnosne službe koje se bave ovim poslovima. Radnici obrambene industrije idu na velike demonstracije, organiziraju veliki javni prosvjed koji traje godinama i ne vjeruju državi Izrael jer nema dovoljno proračuna za operacije spašavanja. Ovi prosvjedi nisu uspješni i prema prosvjednicima različite izraelske vlade pokazuju potpunu ravnodušnost prema njima. Žao im je, a s obzirom na ovu nepodnošljivu situaciju u kojoj se operacije spašavanja ne mogu financirati, izraelske sigurnosne službe neprestano pokušavaju pronaći inovativne i kreativne načine za spašavanje Židova koji su se našli u zonama ratišta u krvavoj Europi: pokušaj prikupljanje sredstava putem posebnih udruga, kao i apel mladima koji su upućeni u tehnologiju u promatranju inovativnih i kreativnih ideja za ove akcije spašavanja. Ovi prosvjedi nisu uspješni i prema prosvjednicima različite izraelske vlade pokazuju potpunu ravnodušnost prema njima. Žao im je, a s obzirom na ovu nepodnošljivu situaciju u kojoj se operacije spašavanja ne mogu financirati, izraelske sigurnosne službe neprestano pokušavaju pronaći inovativne i kreativne načine za spašavanje Židova koji su se našli u zonama ratišta u krvavoj Europi: pokušaj prikupljanje sredstava putem posebnih udruga, kao i apel mladima koji su upućeni u tehnologiju u promatranju inovativnih i kreativnih ideja za ove akcije spašavanja. Ovi prosvjedi nisu uspješni i prema prosvjednicima različite izraelske vlade pokazuju potpunu ravnodušnost prema njima. Žao im je, a s obzirom na ovu nepodnošljivu situaciju u kojoj se operacije spašavanja ne mogu financirati, izraelske sigurnosne službe neprestano pokušavaju pronaći inovativne i kreativne načine za spašavanje Židova koji su se našli u zonama ratišta u krvavoj Europi: pokušaj prikupljanje sredstava putem posebnih udruga, kao i apel mladima koji su upućeni u tehnologiju u promatranju inovativnih i kreativnih ideja za ove akcije spašavanja.

 

Priča broj 2 – Farma insekata:

 

U vojnoj industriji diljem svijeta razvija se nova vrsta oružja: leteći elektronički kukci, kojima se upravlja na daljinu pomoću računala. Čipovi ugrađeni u ovog malenog kukca programirani su da “sjednu” na određenu metu (tj. vojnike iz neprijateljske vojske) i ubrizgaju im smrtonosni otrov koji će uzrokovati njihovu smrt za nekoliko sekundi. Odmah nakon toga djeluje mehanizam samouništenja u kojem se elektronički kukac kontroliranom eksplozijom zapravo “uništava”.

Razne zemlje potajno razvijaju ovo oružje – kada ga je zbog brzine kojom insekt djeluje vrlo teško otkriti – kada sve njegove radnje – “naslanjanje” na žrtvu, automatsko ubrizgavanje otrova kao i kontrolirana eksplozija traju samo nekoliko desetinki sekunde.

Ali neke od tajnih službi nekih svjetskih država uspijevaju otkriti postojanje tih sustava u neprijateljskim zemljama – nešto što se također drži u apsolutnoj tajnosti.

Sigurnosne službe u državi Izrael odlučuju se pridružiti ovoj “modi” ali rade nešto što je jedinstveno za Izrael – što ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji. Po cijelom svijetu, pogoni u kojima se proizvode ovi elektronički kukci vrlo su mali – a najveći od njih dosežu najviše nekoliko kubičnih metara po objektu – i ilustracije radi: u dnevnoj sobi normalne kuće nalazi se na najmanje nekoliko stotina takvih objekata. Ali u Državi Izrael događa se drugačija stvarnost, i to puno nečuvenija: na velikim područjima grade se golemi objekti – za koje, naravno, zbog tajnovitosti nitko ne zna što se s njima zapravo radi. . Građani Izraela ostaju bespomoćni: zbog velikih površina dodijeljenih svim tim proizvodnim pogonima (koji naravno nisu potrebni: (sigurno je moguće proizvesti ove elektroničke insekte na nula i beskonačno malim područjima) nema mjesta za bitne civilne potrebe kao što su bolnice, vrtići, škole – i zapravo sve Izraelsko gospodarstvo je porobljeno u korist ovih tajnih objekata. To dovodi do širokih javnih prosvjeda – međutim, oni su suzbijeni oštrom rukom uz žestoko nasilje od strane policije.

U ovoj stvarnosti, javni prosvjedi također eskaliraju i postaju sve teži i nasilniji – i uključuju sve više slučajeva pucanja u živo od strane snaga sigurnosti.

Zbog toga je država Izrael zahvaćena pravim građanskim ratom koji u njega uvlači i sve druge zemlje regije – što dovodi do razaranja, razaranja i istrebljenja velikih razmjera. Vlasnici velikih nekretninskih tvrtki, kojima ide sva financijska dobit od poslovanja objekata, od kojih su neki postali i svojevrsni tajni partneri i dobro su svjesni prevelike aktivnosti koja se u njima odvija, nastavljaju surađuju s vladom čak iu ovoj fazi građanskog rata – i uvijek daju prednost svojoj enormnoj financijskoj dobiti nad svojom imovinom, kao i životima mnogih tisuća koji poginu u ovom ratu.

 

Priča broj 3 – Sjevernokorejski agenti:

Kao što znate, u vojsci Sjeverne Koreje postoji “vojna” jedinica sa skandaloznim aktivnostima tzvposebnost zadovoljstvo. Vladar Sjeverne Koreje odlučuje o zlonamjernoj aktivnosti sjevernokorejskih agenata koji će djelovati u zemljama svijeta i pokušati prokrijumčariti mlade žene iz različitih zemalja i dovesti ih u Sjevernu Koreju prijevarnim putem. Većina tih “agenata” djeluje sofisticiranim metodama i ne biva uhvaćena – međutim priče o tim agentima i njihovim metodama djelovanja počinju se objavljivati ​​u svjetskom tisku. Javnost u raznim zemljama isprva ne vjeruje u horor priče koje se objavljuju – a svaki medij koji objavljuje članke o toj temi automatski se sumnjiči da to čini u pokušaju dobivanja dodatne gledanosti i ničemu drugom. Međutim, s povećanjem broja slučajeva, i sjevernokorejski agenti bivaju uhvaćeni u raznim dijelovima svijeta i osuđeni na duge zatvorske kazne, au nekim slučajevima čak i pogubljeni – i to u isto vrijeme dok se užasne priče nastavljaju objavljivati, vlade svijeta su prisiljene, također nakon široko rasprostranjenih prosvjeda ženskih organizacija u raznim zemljama, priznati postojanje problema i početi se boriti s njim. Istodobno, agenti nisu u svim slučajevima uhvaćeni – au mnogim regijama svijeta ne uspijevaju spriječiti otmice. Javna atmosfera je teška i mutna u cijelom svijetu, Sjevernoj Koreji su nametnute teške i prilično agresivne ekonomske sankcije – ali zbog nuklearnog oružja koje niti jedna zemlja ne posjeduje,

Nakon nekoliko godina, dva sjevernokorejska agenta stižu u Izrael iu nekoj fazi njihovih aktivnosti uhvaćeni su od strane Shin Beta – i odmah dolazi do širokog javnog prosvjeda koji zahtijeva njihovo pogubljenje – kao što se radi u mnogim drugim zemljama. Međutim, to se ne događa: dvojici agenata doista se sudi i osuđeni su za teška kaznena djela za trgovinu ljudima – i dobivaju kaznu doživotnog zatvora – no Vrhovni sud u državi Izrael odbija ih osuditi na smrt. Izrael pritom ne bježi od prijetnji Sjeverne Koreje, jer ako Izrael odmah ne oslobodi dvojicu osuđenika, započet će nuklearni rat koji će uništiti cijeli svijet. Time Država Izrael znatno poboljšava svoj položaj u međunarodnom javnom mnijenju.

Istovremeno, daljnje postojanje fenomena, te nemogućnost da ga svijet iskorijeni dovodi do velike tjeskobe i nepodnošljive stvarnosti u kojoj žene diljem svijeta u svakom trenutku strahuju da će biti kidnapirane. Obavještajne organizacije diljem svijeta objavljuju svojevrsni međunarodni “natječaj” u kojem se nude visoke novčane nagrade svakome tko uspije pronaći kreativne načine za iskorijenjivanje fenomena otmica. Razvijaju se svojevrsna “natjecanja” u kojima sudjeluju obavještajci iz cijeloga svijeta – a svake se godine održava tajna ceremonija na kojoj se dodjeljuju nagrade. Dobitnici potpisuju obrasce povjerljivosti s vrlo visokom razinom tajnosti – i to usred “rata agenata” koji se razvija diljem svijeta:

 

 

Priča broj 4 – Rak valovi:

Mala skupina znanstvenika iz različitih zemalja svijeta razvija inovativni tretman koji liječi sve vrste raka. Tretman se u prvoj fazi provodi na identifikaciji sićušnog zvučnog otiska (koji ljudsko uho ne može razaznati) krvotoka u tijelu pacijenta – identifikacija koja je moguća i s udaljenosti od tisuća kilometara, i s uređajima koji znaju kako prepoznati ove zvučne tvrdnje, a zanemaruju zvučne valove koji dolaze iz mnogih drugih izvora kao što su buka automobila, buka radijskog ili televizijskog prijenosa, normalan razgovor među ljudima itd. Nakon što uređaj prepozna zvučni ispis iz krvi pacijenta, zna, prema svojim jedinstvenim karakteristikama, identificirati vrstu raka od kojeg pacijent boluje, te u roku od nekoliko sekundi da “

No riječ je o tajnoj tehnologiji koja nije dostupna široj javnosti koja uopće ne zna za njezino postojanje. Ova tehnologija je dostupna vrlo ograničenom broju svjetskih lidera kao što su milijarderi i najveći kapitalisti, predsjednik Sjedinjenih Država ili predsjednik Rusije.

Agent izraelskog Mossada smrtno je bolestan od raka – a kada mu liječnici priopće da mu je preostalo još samo šest mjeseci života, on aktivira svoje jedinstvene vještine i uspije otkriti postojanje jedinstvene metode liječenja – a čovjek to podijeli sa svojim liječnici koji mu isprva ne vjeruju, tretiraju ga s prijezirom i dijagnosticiraju mu bolesnu dušu i gubitak dodira sa stvarnošću. Ali čovjek nije štetan za okoliš i nije opasan – stoga ga ne tjeraju na silu u psihijatrijsku bolnicu – i odlučuju ga prepustiti samom sebi s obzirom na to da mu ionako još dugo ostaje život. . Čovjek Mossada koji prekorači tajni tretman također je očito preziran od strane svojih prijatelja u obavještajnoj zajednici – i jednostavno mu kažu da “prestane pričati gluposti”. Čovjek odlučuje, u pokušaju da mu spasi život, kontaktira izravno s programerima inovativnog tretmana, te ih uspijeva, uz teško kazneno djelo, podmititi kako bi od njih dobio potrebnu medicinsku pomoć. Njegovo se stanje ubrzano popravlja – što je potpuno iznenađeno među svim ljudima oko njega – a to se događa u isto vrijeme kada se otkrije ozbiljno djelo podmićivanja koje se dogodilo. Kada izraelska policija počne istraživati ​​slučaj, sve više i više ljudi u sustavu počinje tvrditi da ovdje ne može biti riječ o pukoj slučajnosti i da mora postojati veza između to dvoje. Čovjek iz Mossada koji je obolio od raka i oporavio se od inovativnog tretmana bio je odveden na mnoge pretrage – a potaknut značajnim poboljšanjem zdravstvenog stanja, odlučili su ga istraživati ​​sve intenzivnije – iu jednom ili drugom trenutku on je zakinuo u istrazi, što je istražitelje dovelo do metoda koje je koristio za liječenje koje je primio. Istražitelji su u ovoj fazi uvjereni da u ovim okolnostima nema razloga za nastavak istrage i hitno puštanje subjekta. U isto vrijeme odlučuju, iz ideoloških razloga, otkriti inovativnu metodu liječenja i procuriti je u tisak. Čovjek iz Mossada, koji je obolio od raka i oporavio se od inovativnog tretmana, bio je odvođen na mnoge pretrage – a ponukani značajnim poboljšanjem zdravstvenog stanja odlučili su ga sve intenzivnije istraživati ​​- i u jednom trenutku se slomio istraga, dovodeći istražitelje do metoda koje je koristio za liječenje koje je primio. Istražitelji su u ovoj fazi uvjereni da u ovim okolnostima nema razloga za nastavak istrage i hitno puštanje subjekta. U isto vrijeme odlučuju, iz ideoloških razloga, otkriti inovativnu metodu liječenja i procuriti je u tisak. Čovjek iz Mossada, koji je obolio od raka i oporavio se od inovativnog tretmana, bio je odvođen na mnoge pretrage – a ponukani značajnim poboljšanjem zdravstvenog stanja odlučili su ga sve intenzivnije istraživati ​​- i u jednom trenutku se slomio istrage, dovodeći istražitelje do metoda koje je koristio za liječenje koje je primio. Istražitelji su u ovoj fazi uvjereni da u ovim okolnostima nema razloga za nastavak istrage i hitno puštanje subjekta. U isto vrijeme odlučuju, iz ideoloških razloga, otkriti inovativnu metodu liječenja i procuriti je u tisak.

Isprva nitko ne vjeruje u priču, ali s iznošenjem sve više dokaza o postojanju inovativne tehnologije liječenja, njezina se slika u javnosti za nekoliko godina mijenja i dobiva legitimitet. Međutim, unatoč širokom javnom legitimitetu, bivši čovjek Mossada, kao i njegovi istražitelji, uhićeni su i izvedeni pred sud zbog niza optužbi kao što su dobivanje nečega na prijevaru pod otegotnim okolnostima, kršenje obveze čuvanja tajne službenih osoba i više . Javnost traži oslobađanje optuženih, au njihovu podršku održavaju se i brojni prosvjedi. Ali ništa ne pomaže – i Vrhovni sud u državi Izrael šalje optužene na duge zatvorske kazne, potpuno zanemarujući mnoge olakotne okolnosti, uključujući i nužnost otkrivanja posebne tehnologije liječenja kako bi se spasili životi.

Na kraju, rezultat je sumoran: jedinstvena tehnologija liječenja više nije tajna, ali je zbog svoje astronomske cijene od 80 milijuna dolara dostupna malom broju ljudi. Također, isti ljudi koji su to objavili, bivši agent Mossada i njegovi ispitivači ostaju u zatvoru do kraja života – a sud ovdje inzistira na suhom zakonu i inzistira da optuženici ostanu u zatvoru zbog zločina koje su počinili. – i naravno, olakotne okolnosti koje su tako značajne za spašavanje života nemaju nikakvu vrijednost u očima sudaca u državi Izrael.

 

Priča broj 5 – Profesorova smrt:

Skupina IZRAELSKIH i američkih istraživača mozga surađuje – na predavanjima, zajedničkim znanstvenim konferencijama pa čak i rade u bolnicama u Izraelu i SAD-u na odjelima gdje liječe pacijente s neurološkim bolestima: Parkinsonovom, Alzheimerovom, multiplom sklerozom itd. Jedan od izraelski istraživač postiže neviđena znanstvena postignuća u svojim istraživanjima – što kod jednog od njegovih američkih kolega budi snažne osjećaje ljubomore – a izraelski liječnik za to uopće ne zna, iako se ljubomora američkog liječnika brzo pretvara u pravu mržnju prema njegovom izraelskom kolega, potonji ne može znati za Dakle, u ovoj fazi kada toga nema u stvarnosti i stvari se odvijaju, naizgled, kao i obično.

Američki profesor odlučuje se osvetiti svom izraelskom kolegi na šokantan način: dolazi u Izrael, navodno kako bi posjetio jednog od pacijenata izraelskog liječnika – čovjeka koji boluje od teške neurološke bolesti – mladića bez rodbine. Osoblje bolnice u Izraelu dirnuto je takozvanom humanitarnom gestom – a nitko ne zamišlja čin koji je američki liječnik do detalja isplanirao. S obzirom na veliko povjerenje koje stariji liječnik ima, dopušteno mu je da ostane sam u istoj sobi s pacijentom izraelskog liječnika. Američki liječnik iskorištava veliko povjerenje koje mu je dano i izvlači male škarice, koje bolničke sigurnosne mjere nisu uspjele otkriti, kojima “prereže” cijev kroz koju pacijent izraelskog liječnika prima kisik – što uzrokuje njegovu smrt za nekoliko sekundi. Zbog velikog opterećenja u bolnicama u Izraelu, ali i zbog činjenice da nitko nije slutio da je to prava namjera američkog liječnika, slučaj se otkriva tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara otkriva Užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu tek dva dana kasnije – zbog preopterećenosti poslom koja onemogućuje trenutačno rješavanje incidenta unatoč njegovoj ozbiljnosti. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki liječnik doista počinitelj nedjela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki liječnik koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u SAD. A i zbog činjenice da nitko nije slutio da je to prava namjera američkog liječnika, slučaj se otkriva tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkrivaju užas odmah uključuje policiju – koja tek otvara istragu dva dana kasnije – kao rezultat posla koji onemogućuje trenutačno rješavanje incidenta unatoč njegovoj težini. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki liječnik doista počinitelj nedjela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki liječnik koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u SAD. A i zbog činjenice da nitko nije slutio da je to prava namjera američkog liječnika, slučaj se otkriva tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkrivaju užas odmah uključuje policiju – koja tek otvara istragu dva dana kasnije – kao rezultat posla koji onemogućuje trenutačno rješavanje incidenta unatoč njegovoj težini. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki liječnik doista počinitelj nedjela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki liječnik koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u SAD. slučaj se otkrije tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkrije užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu tek dva dana kasnije – zbog preopterećenosti poslom koja onemogućuje odmah rješavanje incidenta unatoč njegovu žestinu. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki liječnik doista počinitelj nedjela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki liječnik koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u SAD. slučaj se otkrije tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkrije užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu tek dva dana kasnije – zbog preopterećenosti poslom koja onemogućuje odmah rješavanje incidenta unatoč njegovu žestinu. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki liječnik doista počinitelj nedjela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki liječnik koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u SAD.

Vlasti u državi Izrael obraćaju se američkim kolegama i traže izručenje čovjeka kako bi ga u Izraelu procesuirali za teško djelo. Ali vlasti u Sjedinjenim Državama odlučno odbijaju njegovo izručenje i čvrsto inzistiraju da mu se suđenje treba voditi u Sjedinjenim Državama, a ne u Izraelu. U SAD-u je u tijeku koruptivni i nepošteni pravni proces – na kraju kojeg profesor biva oslobođen svih teških optužbi, a ne gubi ni licencu te nastavlja liječiti pacijente u SAD-u. Tijekom njegovog suđenja čule su se i eklatantne antisemitske tvrdnje o “opravdanoj osveti” američkog liječnika, da tako kažemo, Židovima. Njegovi kolege u Izraelu su jako ljuti i prekinuli su kontakt s njim – a istovremeno vode javnu borbu za izručenje kriminalnog američkog profesora Izraelu. Ali Država Izrael ovisi, kao što znamo, o američkoj pomoći, pa su joj ruke vezane, a mogućnosti djelovanja vrlo ograničene – ako ih uopće ima.

Nekoliko mjeseci nakon okončanja sudskog procesa u Sjedinjenim Državama, supruga mladog američkog profesora jednog dana u dvorištu njihove kuće pronalazi njegovo tijelo – s teškim tragovima nasilja na tijelu. Ona, naravno, odmah kontaktira lokalnu policiju – a istraga je u tijeku koja zalazi u slijepu ulicu i nitko nema pojma o identitetu ubojice. Istrage američkih obavještajnih službi, CIA-e i FBI-a također dolaze u slijepu ulicu i ne uspijevaju pronaći ni najmanji trag o identitetu ubojice.

Mnoga su pitanja ostala neodgovorena: taj profesorov dom bio je dobro zaštićen električnim vratima, pametnim sustavom identifikacije (zbog kojeg je čak i njegovoj rodbini bilo vrlo teško ući u njihovu kuću) – pa kako su ubojice uspjele doći do dvorišta, odvući tamošnjeg profesora i ubiti ga – i još više kad nitko nije primijetio čin u stvarnom vremenu? Kako takva situacija uopće može postojati? i zašto su CIA i FBI uopće pokrenuli istragu ili se uključili, s obzirom da se radi o privatnom kaznenom slučaju, a ne o pitanju nacionalne sigurnosti Izraela ili Sjedinjenih Država? Jesu li njegovi bivši izraelski suradnici bili ti koji su uzrokovali njegovu smrt – s obzirom na njihov veliki bijes zbog njegove izdaje prema njima, njegovog zločinačkog čina, antisemitskim izjavama tijekom njegovog suđenja koje je uslijedilo kao i kao rezultat korumpiranog pravnog procesa u kojem je oslobođen? A ako je to doista tako, zašto u državi Izrael nitko ne sumnja na njih, niti se protiv njih vodi policijska istraga? Je li moguće da takozvana “istraga” CIA-e i FBI-a nije bila prava istraga nego izrežiran potez? A ako je to doista bio slučaj – zašto su CIA i FBI uopće imali interes iznositi takvu lažnu prezentaciju? Ili postoji još jedna mogućnost: narcisoidni pacijent kojeg je američki profesor ubio zapravo nije bio jedan, a imao je veze za koje nitko u bolnici nije znao? I jesu li ti ljudi (za koje nitko ne zna tko su) odlučili osvetiti se američkom profesoru i ubiti ga? Može li takva situacija postojati?

 

Priča broj 6 – sustav:

U cijelom svijetu mnoge smrti događaju se iznenada čije podrijetlo ili uzrok nitko ne razumije. Nakon višemjesečne istrage slučajeva od strane svih svjetskih policija, konačno uspijevaju saznati da su svi pokojnici zapravo ubijeni hicima iz vatrenog oružja – au tijeku su istrage u kojima se osuđuju oni za koje je sigurno da su počinili sva ubojstva. Ali nitko ne zna objasniti kako je stopa kriminala mogla odjednom tako naglo porasti bez ikakvog logičnog objašnjenja ili razloga. Kao rezultat ove situacije, sve više i više zatvora je prisiljeno graditi – a industrija izgradnje zatvora postaje glavna industrija u cijeloj globalnoj ekonomiji, kojom počinju upravljati svjetski bogataši.

Nakon nekoliko godina u kojima broj žrtava doseže milijune, svjetske policije surađuju u istrazi slučajeva u pojačanim naporima da pokušaju saznati što je pravi razlog naglog porasta stope kriminala – i otkrivaju nevjerojatan stvarnost u svojoj neobičnosti: sve pucnjave, i to bez iznimke, nisu počinili kriminalci od krvi i mesa, već – računalni sustav za prepoznavanje lica – koji je zbog softverske greške počeo automatski ubijati svaku osobu koja stavi osmijeh na njihovim licima. Ponavljani pokušaji najboljih stručnjaka da poprave grešku u softveru neuspješno propadaju – sve dok svijet konačno nije prisiljen pomiriti se s postojanjem užasnog sustava koji odnosi sve više i više žrtava.

Diljem svijeta održavaju se radionice na kojima se pokušavaju naučiti građane da se ne smiješe – i na taj način spasiti svoje živote. Ove su radionice definirane kao radionice preživljavanja koje dopiru posvuda: radna mjesta, škole, ali i mediji ih neprestano prenose – a svaki medij koji se usudi iznositi stvari, o bilo kojoj temi koja je duhovita, odmah se zatvara po nalogu vlasti. Stvara se sumorna društvena stvarnost u kojoj je zakonom zabranjeno izgovarati ili objavljivati ​​bilo kakve šale ili cinične izjave – a oni koji odstupe od tih uputa masovno se pogubljuju. Postoje i posljedice u mnogim drugim područjima života:

S druge strane, ovi kapitalisti odlučno odbijaju svaki prijedlog da se smanji ogroman broj zatvorskih objekata i puste na slobodu svi zatvorenici koji su osuđeni za ubojstva i prije nego što je svijet saznao da ih je izvršio kompjuterizirani sustav, a ne ubojice koje dolaze iz ljudskog društva, pa iako se i sami masovno strijeljaju . I štoviše: čak i kada je jasno da će ti kapitalisti biti sljedeće žrtve, oni još uvijek nisu spremni osloboditi niti jednog zatvorenika da im se ne bi naštetila financijska dobit. Puno je priča o kapitalistima koji na to nisu pristali ni u posljednjim trenucima života.

Ta stvarnost dovodi do radikalnih promjena iu mnogim drugim područjima života: postojanje pjesničkih predstava, kazališnih ili filmskih projekcija u kinima strogo je i potpuno zabranjeno. Također, sve tvrtke koje se bave razvojem računalnih igrica ili kreativnih igara bilo koje vrste se odmah zatvaraju po nalogu svjetskih vlada. Zatvorene su i sve trgovine koje prodaju knjige ili igračke za djecu. Policajci koji su postavljeni na ulicama strogo provode zabranu bilo kakvog veselja – svatko tko prekrši tu zabranu odmah je uhićen. U sklopu akcija spašavanja potrebno je pod svaku cijenu spriječiti veselje ljudima – a svi mediji imaju naputak da emitiraju samo horor emisije.

Stvara se kaotična društvena stvarnost u kojoj cijeli svijet bespomoćno stoji pred smrtonosnim sustavom. Hoće li čovječanstvo ipak pronaći izlaz iz krize – ili će taj smrtonosni sustav prepoznavanja lica uzrokovati izumiranje cijelog čovječanstva? Hoće li se naći netko tko će uspjeti pronaći patent koji će spasiti ljude od sustava i tehnologije koju su sami razvili?

Priča broj 7 – stroj:

Negdje je izmišljen neobičan stroj, čija je jedina funkcija da ozbiljno ozlijedi svakoga tko prođe kroz njega. Grupa mentalno oboljelih pronalazi čudnu mašinu, ulazi u nju – i nakon što iz nje izađe s teškim ozljedama (i nikome nije jasno zašto, jer ova mala grupa ljudi jedina na cijelom svijetu zna za njeno postojanje ) uspijevaju posljednjom snagom potražiti pomoć i hospitalizirani su mjesecima s gipsom po cijelom tijelu – kada kažu medicinskim timovima koji ih liječe da su se proaktivno ozlijedili – međutim postojanje stroja oni drže u tajnosti – a ni nakon brojnih razgovora s njima liječničke ekipe ne mogu shvatiti što je uzrok njihovih teških ozljeda. Tijekom hospitalizacije, medicinsko osoblje se prema osobama odnosi s velikom predanošću,

Napokon se ova skupina ljudi oporavi – i unatoč svim patnjama koje su ih zadesile, vraćaju se u isti stroj, ponovno prolaze kroz njega i bivaju ozbiljno ozlijeđeni – ali ovaj put ne prežive teške ozljede i umiru. Odsutnost grupe osjeti se u mjestu stanovanja, policija dobije dojavu o tome – i krene u potragu za njima. Nakon dugih mjeseci potrage, policija konačno pronalazi tijela ljudi – i također primjećuje postojanje tog čudnog stroja koji se odnosi na pregled. Čudna priča biva objavljena – a zatim se otkriva i čudan rad smrtonosnog stroja te se počinje istraživati ​​u pokušaju da se shvati tko je odgovoran za njegov izum, s namjerom da ih privede pravdi.

Ali istraga zađe u slijepu ulicu – i nitko ne uspijeva odgovoriti na pitanje tko je izmislio neobičan stroj i zašto je uopće napravljen. Upitnici se samo povećavaju s obzirom na to da niti jedna strana nije imala koristi od njegove aktivnosti – i nije korištena ni u koje svrhe osim da ozlijedi one koji kroz nju prolaze. Stvari ostaju misterij. Postoje žrtve – ali ne i krivci koji se mogu privesti pravdi – a budući da nitko ne može razumjeti kako je ovaj stroj napravljen, zašto je napravljen i tko je kriv za njegovu izgradnju, oni ga odlučuju uništiti – i misterija oko njega će ostati neriješeno zauvijek i zauvijek.

 

Priča broj 8 – Zgrade:

Kao što znamo, zbog globalnog zatopljenja, stabilnost mnogih stambenih zgrada je narušena: željezo u kosturu zgrada se širi, puca beton i što tehnički dovodi do rušenja cijele zgrade. Kao rezultat znatnog pogoršanja situacije, mnoge stambene zgrade u cijelom svijetu više nisu pogodne za stanovanje – a sve veće i veće populacije prisiljene su se pomiriti sa značajnim padom životnog standarda – prelazeći na život u blatu kućama ili čak špiljama – a budući da u nekim slučajevima čak ni ova stambena rješenja nisu moguća i velika populacija je prisiljena upravljati cijelim svojim životom pod nebom.

U ovakvoj situaciji svjetski bogataši se tajno okupljaju i plaćaju pozamašne svote novca arhitektonskim tvrtkama kako bi za njih izmislile alternativne metode gradnje pomoću kojih će se moći graditi kuće koje će trajati u novim uvjetima. Arhitekti diljem svijeta konačno pronalaze prikladnu tehnologiju za te kapitaliste – a nova tehnologija, kao i veze između ureda arhitekata i kapitalista drže se u tajnosti i te informacije nisu dostupne sve većem broju stanovnika koji ne duže imati gdje živjeti. Na temelju izgradnje ovih posebnih građevina nastala je čitava grana globalne ekonomije.

Šira javnost primjećuje da kapitalisti imaju kuće koje traju i ne ruše se – ali nitko nema objašnjenje za ovaj fenomen koji se mnogima čini vrlo čudnim. Sumnjičavost šire javnosti, kao i velika znatiželja koja prati ovu misteriju tjeraju širu javnost da istražuje i pokušava shvatiti zašto ti bogataši imaju tako stabilne kuće. Napokon se otkriva istina – što dovodi do velikog bijesa i nedvosmislenog zahtjeva tih kapitalista da tehnologija koja im omogućuje život u stabilnim kućama od sada bude dostupna široj javnosti – a ne samo njima.

No, vlasnici kapitala, usprkos višekratnim obećanjima da će se to učiniti – uostalom, u praksi se to ne događa, a jedinstvena tehnologija gradnje ostaje dostupna samo ovoj ograničenoj skupini stanovništva – što izaziva gnjev javnosti. i početak nasilnih pokušaja invazije u posebne stambene komplekse. Kapitalisti, iz interesa da se zaštite, koriste svoj novac za novačenje neke vrste privatnih policijskih snaga – i to nakon što njihovi apeli policiji ili vojnim snagama u njihovim zemljama nisu odgovoreni zbog želja policajaca ili vojnika, od kojih velika većina također nema gdje živjeti nakon što su im se kuće također srušile, nije odgovoreno. Vojnici u ovakvim privatnim vojskama dobivaju, zauzvrat za svoje akcije,

No, iznenađujuće, regularne vojne i policijske snage nisu u stanju poraziti privatne vojske kapitalista – i ti “stambeni ratovi” ostaju neriješeni i odnose desetke milijuna žrtava. Svjetski bogataši još uvijek nisu spremni na kompromis – i unatoč opsežnom i strašnom krvoproliću, svom snagom drže kontrolu nad građevinskom tehnologijom koja im omogućuje stambeno rješenje koje je opljačkano od stotina milijuna ljudi diljem svijeta svijet.

Vidimo li u nekome od njih ikakvu iskru ljudskosti? Hoće li itko od najbogatijih ljudi na svijetu doista biti voljan objaviti jedinstvenu građevinsku tehnologiju cijeloj javnosti i po razumnim cijenama – što bi moglo okončati neodlučne ratove iscrpljivanja između njihovih vojski i vojski raznih zemalja svijeta? Ili je čak iu tako ekstremnoj stvarnosti granica profita jedina stvar koja određuje?

 

Priča broj 9 – Arheologija iz budućnosti:

Jesu li svi prisutni u razredu? Fino. U prethodnim lekcijama smo opširno govorili o iskapanjima koja su provedena na području Kraljevine Jordan, koja su rasvijetlila i uvelike proširila naše znanje o tome što se događalo u Kraljevini početkom i sredinom 21. stoljeća. Dobili smo i važne podatke o njihovoj kulturi, jeziku i složenim odnosima koji su vladali između njih i susjedne Kraljevine Izrael, kako za vrijeme vladavine Benjamina Netanyahua, tako iu godinama koje su uslijedile. Oni koji žele nešto opširnije mogu pročitati poučan i poučan članak profesorice Mashere Tukado koja, kao što znate, već dugi niz godina predaje na našem sveučilištu. Također preporučujem da pročitate važnu knjigu pisca 23. stoljeća Shatutu Croato pod nazivom “

Kao što smo spomenuli, robotska i računalna revolucija bile su na početku – automobili, kamioni, zrakoplovi pa čak i veliki dio vlakova za svoje putovanje i pogon koristili su ljudske vozače, a ne strojeve kakve poznajemo danas 2540. godine. mnogo dokaza da su razne druge aktivnosti kao što su čišćenje kuća i zgrada, distribucija paketa ili pošte kao i provođenje prometnih zakona obavljali ljudi, a ne strojevi. Istovremeno, postoje proturječni dokazi o ulozi koju imaju 3D printeri – i nije nam sasvim jasno zašto ili pod kojim okolnostima su izumljeni, a čak ni područja života u kojima su se koristili nas.

Imamo dokaze o prometnim nesrećama – koje su bile udio u populaciji cijelog svijeta u tom razdoblju – i moramo zapamtiti da je sustav koji zna kako ih u potpunosti spriječiti, a koji danas poznajemo kao “superautomobilski sustav inteligencije” bio izumljen tek 1940-ih od strane automobilskih inženjera koji su izumili superautomobile koji su u upotrebi do danas. Ovdje vam pokazujem fotografije strašnih posljedica nesreća tih dana – a na web stranici sveučilišta možete pronaći i video zapise koji ilustriraju načine na koje su se dogodile.

U zadnjem dijelu našeg predavanja spomenut ću iskapanja koja se provode na nalazištu u južnom dijelu grada Jeruzalema – gdje smo naišli na zanimljive nalaze. U mnogim dijelovima područja iskopavanja naišli smo na natpise “Kiryat Menachem”, Kiryat Moshe”, “Hostel Avivit”, “Beit Hakarem kvart” kao i na natpis “Yad Sarah Association”. Još uvijek ne znamo što znači od ovih natpisa je: jesu li to bile velike javne zgrade? Imena zajednica? Imena velikih organizacija – možda poput drugih velikih organizacija kao što je “Stranka Likud” koje znamo iz ovog razdoblja između 2010. i 2020.? Danas imamo samo nagađanja – ali još nismo uspjeli razumjeti pravo značenje ovih natpisa – koji su napisani potpuno drugačijim slovima od novog digitalnog hebrejskog pisma koje se koristi do danas, a koje je izumljeno već 2080. godine.

Napominjemo da nam danas nije jasno značenje nekih drugih natpisa kao što su “Parada ponosa”, “Centralni izborni odbor za Kneset” kao i natpis “Palestinski narod” – a još uvijek ne znamo koje je značenje tih koncepata bilo je u tim danima početka 21. stoljeća. U međuvremenu nastavljamo s iskapanjima – iskopavanjima vodi predavač arheologije Shotio Crotti s kojim se možete konzultirati ili mu postavljati pitanja.

Tako da do idućeg sata možete pregledati materijale kojima sam pokušao pobuditi vašu znatiželju – a vidimo se na satu koji će se održati sljedeći tjedan.

 

I. Dolje je pismo, koje šaljem na razna mjesta:

Do:

Predmet: akcije na mjestu.

Poštovane gospođe/gospodo.

Vlasnik sam višejezične stranice https://disability5.comkoja se bavi problematikom osoba s invaliditetom.

Moja stranica je izgrađena na sustavu ofwordpress.org – i pohranjena na poslužiteljima servers24.co.il

Zanima me usluga dostavljanja članaka na web stranicu – prema temama koje odabire vlasnik web stranice. Na primjer (što nije relevantno za moj blog, a navedeno je samo u svrhu objašnjenja stvari: kada se blog bavi automobilskom industrijom, u isto vrijeme web stranica automatski prima članke za svoj blog s iste web stranice s koje objavljuju se članci).

Znate li koje stranice ili sustave na Internetu koji pružaju takvu uslugu?

Pozdrav,

Asaf Binyamin,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

Izrael, Poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: Kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

3) Moj blog uključuje 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerski, talijanski, indonezijski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, nizozemski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, latvijski, litavski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, sinhaleški, kineski, slovenski, slovački, španjolski, srpski, hebrejski, arapski, Paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiški, hrvatski, rumunjski, ruski, švedski i tajlandski.

 Tražim web mjesto ili sustav na internetu koji može omogućiti automatsko dodavanje članaka na ovim jezicima.

4) Izjavit ću da sam kupio dodatak “” po jednokratnoj cijeni od 25 NIS Enhanced media library” – i ovdje prilažem poveznicu na web stranicu na kojoj možete preuzeti softver i zatim ga učitati kao dodatak za WordPress.

 https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Koje se radnje mogu izvesti s ovim dodatkom? Za što se može koristiti?

J. Ispod je moja korespondencija s vodičem hostela “Avivit”:

972-54-2604842.

Zadnji put viđen danas u 17:24

Srijeda 14. rujna 2022

Poruke su end-to-end kriptirane. nikome izvan ovog chata, čak ni WhatsAppu, nije ih moguće čitati ni slušati. Kliknite za više detalja.

Zdravo Vardane: Sutra oko 10 sati ujutro u stan bi trebala doći pedikerka s kojom sam se javila radi tretmana (do danas sam povremeno dolazila u institut “Shol” na takve tretmane – međutim, zbog daljnjeg pogoršanja mog zdravstvenog stanja, od sada ću po potrebi morati pozivati ​​pedikera doma umjesto da fizički dolazim u institut u centru Jeruzalema). Zbog toga u ovo vrijeme neće biti moguće imati kuću u Koru. Kod kućne prehlade to će biti moguće već od kasnog jutra ili poslijepodneva (ovo je tretman kojem sam već bila podvrgnuta mnogo puta – a traje otprilike između 20 minuta i pola sata). I za općenite informacije: ovo liječenje nije uključeno u zdravstvenu košaricu za osiguranike zdravstvenih blagajni – osim za dijabetičare koji mogu dobiti liječenje u okviru zdravstvenih blagajni. Jedina mogućnost za sve ostale osiguranike kojima je ovaj tretman potreban je da se liječe privatno – kao što ja danas činim. Napominjem da ne znam koliku stopu subvencije dijabetičari imaju pravo iz zdravstvenog osiguranja za ovo liječenje. Pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz skloništa hostela “Avivit”. Napominjem da ne znam koliku stopu subvencije dijabetičari imaju pravo iz zdravstvenog osiguranja za ovo liječenje. Pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz skloništa hostela “Avivit”. Napominjem da ne znam koliku stopu subvencije dijabetičari imaju pravo iz zdravstvenog osiguranja za ovo liječenje. Pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz skloništa hostela “Avivit”.

19:45 sati

četvrtak

OK, dogovorit ćemo se kasnije

7:02

U međuvremenu, Tana (Etiopska kuhinja Tana) stigla je danas u jutarnjim satima – oko pola sata nakon završetka tretmana. Srdačan pozdrav, assaf benyamini.

 

K. Reumatolog iz bolnice “Hadasa Ein Kerem” kod kojeg sam na praćenju: dr. Hagit Peleg.

Njezina email adresa:[email protected]

L. Ispod su 2 poruke koje sam napisao na Facebook stranici svog internet provajdera, Bezeq:

Asaf Benjamin

Pozdrav za Bezeq: što će se dogoditi? Zašto se (opet) ponavljaju prekidi veze s internetom, potpuno legitimne stranice koje su (opet) blokirane bez ikakvog razloga i jako sporo pregledavanje – i to nakon što sam vam se nekoliko puta obratio s tim problemima, svaki put kad ste bili, pa govoriti, “brižno” – I ti problemi se uvijek nakon kratkog vremena ponove!! Samo mu je dosta!!!! Dakle, ne razumijem: ja vam plaćam uslugu optičkog vlakna, u sklopu koje trebam dobiti stabilnu internetsku uslugu – a kada kupac plati proizvod, svakako ga treba i dobiti!!! I to bez svih tih nepotrebnih trikova!! Pa koji je tvoj problem to srediti i riješiti problem jednom zauvijek??? Održi riječ i ne laži: ja plaćam vam za optička vlakna i stabilnu internetsku uslugu? Dakle, to je upravo ono što trebam dobiti – i to je to!!! I prestani pametovati – trebao bih dobiti ono što sam platio – a time nikome ne činiš uslugu – to si obećao!!! Asaf Benjamin.

 Kao

  

 odgovor

  13 sati

  aktivan

  Asaf Benjamin

 I čekam da već jednom riješiš problem!!! Moji telefonski brojevi:

Kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

M. Ispod je nekoliko linkova, preko kojih možete pronaći više informacija o meni io borbi invalida u Izraelu u kojoj sudjelujem:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://www.nitgaber.com/

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email