Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Poruka iz Izraela svijetu. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Poruka iz Izraela svijetu.

Poruka iz Izraela svijetu.

Yoni Barak

  1. srpnja 2014

 

Hej svijete, što ima?

Da, opet smo mi.. narod Izraela.

Država je toliko mala da joj ne možeš ni ime napisati na globusu jer ne stane, a moraš dio napisati na more, a dio na susjednu državu.

Jedina zemlja koju židovski narod ima, u kojoj govore svojim jezikom, žive svoje živote i trude se da se holokaust kakav im se dogodio prije 60 godina više ne ponovi…

Zemlja koja je doprinijela svojim ljudskim kapitalom, svojim tehnološkim sposobnostima i svojim inovacijama, tijekom svojih 60 godina postojanja, dala je ogroman doprinos čovječanstvu.

Imamo mali zahtjev za vas.

Ne ne, nemojte se uzbuđivati, zauzeti ste i preokupirani globalnim zagrijavanjem, globalnom energetskom krizom i gospodarskom situacijom, razumijemo. Nećemo vam oduzeti puno vremena.

Također, kako to kažemo? Nemamo puno zahtjeva od vas. Samo jedna takva pizza. Mala molba.

U nadolazećim danima Izraelske obrambene snage kreću (nadajmo se) u snažnu i bolnu operaciju na području s kojeg se puca na teroriste (koje si sam tako definirao, dragi svijete), kako bi vratili mir stanovnicima Izrael.

Ljudi će davati otkaze na poslu, obitelji otkazivati ​​ljetovanja, a napor će biti usmjeren na uzvratiti udar na one nepravomoćnike kojima su tenk i škola jednako važni ciljevi. kojima su djeca pravi i opravdani zaklon.

Za vas je ispaljivanje “glupih” projektila na gusto naseljena područja “legitiman” način protesta.

Ne ne, ne treba nam pomoć s vojnicima.. Apsolutno ne dragi svijete.

Imamo svoje vojnike. Vješti su i motivirani. Vjerujte nam, oni su najbolji na svijetu. Najbolja investicija koju ova zemlja ima.

Nećemo ni oružje. Sami ga razvijamo i godišnje ulažemo milijarde u tehnologije kako djeca i nedužni ne bi stradali. Dostigli smo stvarno dobre protumjere, sa svih strana dolazite učiti od nas kako ispravno voditi asimetrični rat.

Ne trebamo ni da nas podržavate riječima, ako vam je to teško. Moglo bi biti lijepo, ali ipak… ovisiš o arapskoj nafti, a razumijemo da ne želiš živcirati tipove s kapama na glavi i rukama na šivaru.

Uostalom, zna se kako to diže cijenu barela nafte.

Tražimo samo jedno.

ne smetaj

Niti jedna zemlja neće dopustiti da njezina naseljena središta budu bombardirana i danonoćno gađana projektilima, pogotovo ne zemlja poput naše, koja je veličine New Jerseyja.

Niti jedna država neće pokazati toleranciju kao mi, kada njezini građani svih dobi postanu dalekosežna meta ekstremističke vjerske terorističke organizacije koja to odbija priznati.

Bili smo dovoljno tihi, a gromoglasnu tišinu zamijenili su odjeci eksplozija.

Znate, dragi svijete, vaša šutnja o temama kao što su masakr u Siriji, kršenje ljudskih prava u Kini, nestanak manjina i LGBT osoba u Rusiji jednostavno vrišti.

Ali iz nekog razloga, kada se radi o jedinoj zemlji koja stoji između ubojitog terorizma bez granica i Zapada, odjednom imate puno toga za reći. Puno.

Prepustite to nama.

Ne trebate nas vi da nas učite kako da budemo moralni, a pogotovo ne kako da čuvamo svoju zemlju. Zbog toga smo ovdje.

Ali ako nećete pomoći, kao što ste toliko puta stajali sa strane i gledali kako su Židovi masakrirani, zato što su Židovi, onda se barem nemojte miješati.

Samo ne smetaj.

Hvala.

svih građana Države Izrael.

 

Print Friendly, PDF & Email