Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Poruka iz Izraela svijetu. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Poruka iz Izraela svijetu.

Yoni Barak

8. jula 2014

Hej svijete, šta ima?

Da, opet smo mi.. narod Izraela.

Država je toliko mala da joj ne možete ni ime napisati na globusu jer ne štima, a dio morate napisati na moru, a dio na susjednoj državi.

Jedina država koju ima jevrejski narod, u kojoj govore svojim jezikom, žive svoje živote i pokušavaju da osiguraju da se holokaust kakav im se dogodio prije 60 godina više ne ponovi…

Zemlja koja je svojim ljudskim kapitalom, svojim tehnološkim mogućnostima i inovacijama doprinijela tokom svojih 60 godina postojanja, dala je ogroman doprinos čovječanstvu.

Imamo mali zahtjev za vas.

Ne, ne, nemojte se uzbuđivati, zauzeti ste i zaokupljeni globalnim zagrijavanjem, globalnom energetskom krizom i ekonomskom situacijom, razumijemo. Nećemo vam oduzimati puno vremena.

Takođe, kako to da kažemo? Nemamo mnogo zahteva od vas. Samo jedna takva pizza. Mala molba.

Izraelske odbrambene snage idućih dana (nadajmo se) odlaze u snažnu i bolnu operaciju na području iz kojeg se puca na teroriste (koje ste i sami odredili kao takve, dragi svijete), kako bi vratili mir stanovnicima Izrael.

Ljudi će davati otkaze, porodice otkazivati ​​letnje odmore, a napori će biti usmereni na uzvratiti onim prestupnicima kojima su tenk i škola ciljevi od jednakog značaja. kojima su djeca pravo i opravdano sklonište.

Za vas je ispaljivanje “glupih” projektila u gusto naseljena područja “legitiman” način protesta.

Ne ne, ne treba nam pomoć sa vojnicima.. Apsolutno ne dragi svet.

Imamo svoje vojnike. Vješti su i motivirani. Vjerujte nam, oni su najbolji na svijetu. Najbolja investicija ove zemlje.

Nećemo ni oružje. Sami ga razvijamo i ulažemo milijarde godišnje u tehnologije kako se djeca i nevini ne bi povrijedili. Došli smo do stvarno dobrih protumjera, sa svih strana dolazite da od nas naučite kako se pravilno boriti u asimetričnom ratu.

Takođe nam ne treba da nas podržavate rečima, ako vam je to preteško. Moglo bi biti lijepo, ali ipak… ovisite o arapskoj nafti, a razumijemo da ne želite da nervirate momke sa kapama na glavama i rukama na šivaru.

Uostalom, poznato je kako to diže cijenu barela nafte.

Tražimo samo jednu stvar.

ne ometaj

Nijedna zemlja neće dozvoliti da njeni populacijski centri budu bombardovani i danonoćno gađani projektilima, svakako ne zemlja poput naše, koja je opće veličine New Jerseya.

Nijedna zemlja neće pokazati toleranciju kao mi, kada njeni građani svih uzrasta postanu dalekometna meta ekstremističke vjerske terorističke organizacije koja to odbija priznati.

Bili smo dovoljno tihi, a gromoglasnu tišinu zamijenili su odjeci eksplozija.

Znate, dragi svijete, vaše ćutanje o pitanjima kao što su masakr u Siriji, kršenje ljudskih prava u Kini, nestanak manjina i LGBT osoba u Rusiji jednostavno vrišti.

Ali iz nekog razloga, kada je riječ o jedinoj zemlji koja stoji između bezgraničnog ubilačkog terorizma i Zapada, odjednom imate puno toga za reći. Mnogo.

Prepustite to nama.

Ne trebate nas da nas učite kako da budemo moralni, a nikako da zaštitimo svoju zemlju. Zbog toga smo ovde.

Ali ako nećeš pomoći, kao što si toliko puta stajao po strani i vidio kako su Jevreji masakrirani, zato što su Jevreji, onda se barem ne miješaj.

Samo ne ometaj.

hvala,

svih državljana Države Izrael.

 

             - Jeste li pronašli grešku? Pričaj mi o tome -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE