Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Posljedice krize.

Posljedice krize.

Do:

Predmet: Zaštita od posljedica krize

Poštovani g. i gđo.

Kao što znate, već nekoliko dana (pišem ih 3. lipnja 2022.) postoji zabrinutost zbog izbijanja ozbiljne krize u području sigurnosti prehrane u cijelom svijetu, a to je zbog niza okolnosti:

1) Rat između Rusije i Ukrajine, koji je gotovo potpuno zaustavio mogućnost uvoza pšenice, žitarica i kukuruza iztamo, za koje se zna da čini oko 30 do 40 posto dostupnih zaliha ovih usjeva u cijelom svijetu, a s druge strane, postoji ogroman potencijal uvoza ovih proizvoda iz Kine i Indije, što je danas daleko od mogućnosti. izvršiti, a to je vrlo teško izvedivo i iz političkih razloga (zemlje koje su u povijesti bile žrtve zapadnih imperija sada ne žele surađivati, videći zapadni svijet kao krivca za krizu, a takva je situacija, i za to mora samo platiti cijenu.Naravno, pokušaji da se vladarima ovih zemalja objasni da je kriza međunarodna i da će u konačnici svi stanovnici svijeta trpjeti njezine posljedice bez obzira tko je kriv –ova objašnjenja nailaze na gluhe uši, a često i na povijesni bijes i razmišljanje,nakon čega slijedi želja za osvetom bivših kolonijalnih sila, koja je puno važnija od iskrene zabrinutosti zbog tekuće i zaoštrene globalne krize koja će na kraju i njih povrijediti).

2) Povratak COVID krize u Kinu, čije luke igraju vrlo značajnu ulogu u trgovini mnogim sirovinama uprehrambenoj industriji u svijetu. Povratkom krize i tamošnjih strogih lockdowna, postoji značajna šteta za mogućnost ispravnog funkcioniranja pomorskog prometa i trgovine koja odatle dolazi, što uzrokuje smanjenje ponude mnogih proizvoda.

3) Kao što znate, posljednjih mjeseci došlo je do značajnog rasta cijena goriva u cijelom svijetu, što povećava troškove transporta i skladištenja u hlađenju, a naravno posljedično i cijene proizvoda, uključujući osnovne potrebe hrane u svijet.

4) Neprestane i razorne posljedice klimatske krize: suše, sužavanje površina pogodnih za preradu ili poljoprivredu, potpuna drenaža s obzirom na količine oborina: vrlo velike količine kiše koje padnu u kratkim vremenskim razdobljima koje uzrokuju goleme poplave i poplave, koje, osim nanošenja štete ljudskim životima i imovini, štete i poljoprivrednim površinama. S druge strane, prolazimo kroz vrlo duga vremenska razdoblja, ponekad mnogo godina u kojima nema mogućnosti podržati mnoge usjeve zbog nedostatka oborina i dugih sušnih razdoblja.

Osim toga, trend dezertifikacije i ekstremni toplinski valovi uzrokuju iscrpljivanje izvora vode, što, naravno, predstavlja vrlo ozbiljnu prijetnju velikim populacijama, a također otežava održavanje poljoprivrede i opskrbu hranom diljem svijeta. .

5) I jedan specifičan razlog za Izrael: prometne gužve u lukama, kako u luci Haifa tako i u luci Ashdod, zbog kojih su uvoznici u Državi Izrael prisiljeni apsorbirati višak troškova uzrokovan strane brodarske tvrtke. Kao što znate, ovaj problem nije bioveć duže vrijeme rješavan zbog političkih razloga i neriješenih problema u oblasti radnih odnosa u Državi Izrael.

 

Kao što znate, rezultati ove stvarnosti su povećanja cijena, od kojih najviše pate, kao i uvijek, slabe klase koje su u ekonomskim problemima u raznim zemljama.

Kao osoba s invaliditetom koja živi od naknade i pripada ovim kategorijama, želim pitati: Postoje li trenutno političke i/ili javne organizacije, u državiIzraelu ili drugim mjestima u svijetu, čiji je cilj pokušati ublažiti štetu tim ljudima i pomoći im da prežive? Imate li kakvih informacija o tome?

Pozdrav,

Asaf Benjamin

Costa Rica St. br. 115,

Ulaz A.- Apartman 4,

Kiryat Menachem

Jeruzalem

Izrael, Poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: Kućni -972-2-6427757 .

Mob.- 972- 58-6784040.

Broj faksa–97277-2700076.

Madame B. 1) Moj matični broj: 029547403

2) Moja adresa e-pošte: [email protected]

I: [email protected]

I: [email protected]

I: [email protected]

I: [email protected]

I: [email protected]

I: [email protected]

I: [email protected]

I: [email protected]

3) Napomenut ću da pripadam oslabljenoj populaciji i živim na ainvalidnina od Zavoda za nacionalno osiguranje. Stoga i ja pripadam populaciji koja će sigurno biti povrijeđenatakvom krizom na najteži i najteži način.

4) Moja web stranica:/https://disability5.com

5) I imam dodatno pitanje: Postoje li trenutačno znanstvena i/ili tehnološka istraživačka polja koja imaju potencijal dovesti do ovakvih rješenja ili drugih rješenja? I ako da, u kojoj mjeri promiču i primaju istraživanja irazvojni proračuni svjetskih vlada?

6) Ispod je niz poveznica na članke (na hebrejskom) koji su nedavno objavljeni u izraelskom tisku na tu temu:

https://www.israelhayom.co.il/business/article/8528423

 

https://www.calcalist.co.il/world_news/article/ryi9v2cvc

 

https://www.mako.co.il/nexter-magazine/bite_from_tomorrow/Article-4375d0721cd1d71026.htm

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001400653

7) Napomenut ću da govorim hebrejski, a moje znanje stranih jezika je vrlo ograničeno. Osim srednje do niske razine engleskog i vrlo niske razine francuskog, nemam više znanja u ovom području.

U pisanju ovog dokumenta pomogla mi je profesionalna prevoditeljska tvrtka.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email