Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Produkt reklamues - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Produkt reklamues

Ofroj për botim:

                                                                        Sugjerimi numër 1:

Tek:

Subjekti: Oferta për të publikuar video.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë kam 2 kanale në YouTube që kanë të bëjnë me personat me aftësi të kufizuara.

I sugjeroj të gjithë të interesuarve të më dërgojnë video që do të postoj në kanalet e mia. Videot mund të jenë në çdo gjuhë – dhe pa kufizime në gjatësinë e videos.

Marr përsipër të lë kredi me kërkesën e dërguesve të videove.

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Kanalet e mia në YouTube, ku propozoj të publikoj videot që do të më dërgohen:

https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

dhe: https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

3) Adresat e mia të postës elektronike, në të cilat mund të dërgohen videot: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

 

                                                          Sugjerimi numër 2:

Blogoj disability55.com-një blog që merret me personat me aftësi të kufizuara. Ky është një blog shumëgjuhësh në 67 gjuhë: uzbekisht, ukrainisht, urdu, azere, italisht, indonezisht, islandisht, shqip, amharisht, anglisht, estonez, armenisht, bullgarisht, boshnjakisht, birmanisht, bjellorusisht, bengali, baskisht, gjeorgjisht, gjermanisht, danez , holandisht, hungarisht, hindi, vietnamez, taxhik, turkmen, telugu, tamilisht, greqisht, jidish, japonez, letonisht, lituanisht, mongolisht, malajisht, maltez, maqedonisht, norvegjeze, nepalisht, suahilisht, sinhalezisht, kinezisht, sllovenisht, sllovakisht , spanjisht, serbisht, hebraisht, arabisht, pashto, polonisht, portugalisht, filipinase, finlandeze, persiane, çeke, franceze, koreane, kazake, katalane, kirgize, kroate, rumune, ruse, suedeze dhe tajlandeze.

Unë e ofroj blogun si një platformë për botimin e artikujve për personat me aftësi të kufizuara. Artikujt mund të jenë në cilëndo nga këto 67 gjuhë. Nuk ka asnjë kufizim në gjatësinë e artikujve.

Marr përsipër t’u lë kredi dërguesve të artikujve sipas kërkesave të tyre.

Përshëndetjet më të mira,

assaf Benyamini.

post Scriptum. 1) Artikujt mund t’i dërgohen kujtdo nga adresa ime e emailit: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose në numrin tim whatsapp 972-58-6784040-sipas zgjedhjes së dërguesit.

2) Lidhja me blogun:  https://www.disability55.com/

                                                             Sugjerimi numër 3:

Unë kam një kanal në soundcloud:

https://assaf-permalinks.com/tx60

që trajton çështjen e personave me aftësi të kufizuara.

I sugjeroj kujtdo që është i interesuar të më dërgojë audioklipe (mundësisht në format 3mp) me temën e personave me aftësi të kufizuara në çdo gjuhë që do të postoj në kanalin tim.

Marr përsipër të lë kredi sipas kërkesës së dërguesve.

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Benjamin.

post Scriptum. Ju mund të më dërgoni audioklipet në cilëndo nga adresat e e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose në numrin tim whatsapp 972-58-6784040 – sipas zgjedhjes së dërguesit.

                                                          Sugjerimi numër 4:

 

Unë ngarkoj video onlineugetube.com, në kanalin adresa e të cilit është:

https://ugetube.com/@assaww

I sugjeroj kujtdo që është i interesuar të më dërgojë video për personat me aftësi të kufizuara që unë i ngarkoj në kanalin tim. Videot mund të jenë në çdo gjuhë – pa asnjë kufizim në gjatësinë e videove.

Unë marr përsipër t’u lë merita dërguesve të videove sipas kërkesave të tyre.

Mund të më dërgoni videot në cilëndo nga adresat e e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: assafbenyamini@hotmail.com

ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose në numrin tim whatsapp 972-58-6784040 – sipas zgjedhjes së dërguesve.

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

A. Më poshtë është e-maili që dërgova në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: Thirrjet ngacmuese.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Kohët e fundit (po i shkruaj këto fjalë më 9 mars 2023) kam vuajtur shumë ngacmime telefonike. Unë do të doja të paraqes një ankesë të duhur në Policinë e Izraelit.

Për të paraqitur ankesën, duhet të zbuloj identitetin e thirrësve. Dua të theksoj se duke qenë se telefonatat vijnë nga një numër telefoni konfidencial, numri nuk shfaqet në detajet e telefonatave në llogarinë time në Bezeq. Gjithashtu do të vërej se telefoni në shtëpinë time nuk ka monitor.

Duhet të theksoj se telefonatat e fundit ngacmuese ishin në ditët/orët në vijim:

Data 8 Mars 2023, ora 23:56.

Data 9 Mars 2023, ora 00:08.

Data 9 Mars 2023, ora 00:10.

Në një nga telefonatat e fundit për ngacmim, ngacmuesit kanë pohuar se kanë telefonuar nga numri 972-54-7953047.

A dini ndonjë rast tjetër të ngacmimeve telefonike që vijnë nga ky numër? Ka shumë mundësi që ngacmuesit të kenë gënjyer në pretendimin e tyre se kanë telefonuar nga ky numër dhe po telefonojnë nga një numër tjetër.

Dua të theksoj se ngacmuesit telefonojnë herë pas here pa asnjë qëllim, duke më sharë dhe kërcënuar.

Thjesht nuk arrij ta kuptoj se për çfarë më thërrasin dhe çfarë duan nga jeta ime.

Unë jam një person me aftësi të kufizuara dhe të sëmurë – dhe këto ngacmime po kthehen pasi rreth dy muaj më parë bëra një kallëzim në polici kundër tyre.

Por policia nxitoi ta mbyllë çështjen pas disa ditësh – dhe tani ngacmimet fatkeqësisht kanë rifilluar.

Unë jam vetëm në një humbje.

Përshëndetjet më të mira,

assaf Benyamini.

B. Më poshtë është mesazhi që dërgova në vende të ndryshme:

Prej disa muajsh kam vuajtur ngacmime të vazhdueshme telefonike.

Ngacmuesit më thërrasin në mes të natës, më shajnë dhe më kërcënojnë – ashtu dhe pa arsye.

Si rezultat i ngacmimeve më është dashur të ndryshoj numrin e telefonit të shtëpisë.

Nuk kam regjistrime të thirrjeve, të cilat vijnë nga numri i telefonit 972-53-6285507.

Nuk e di identitetin e ngacmuesve.

Do të theksoj se nuk mund ta kuptoj se për çfarë më thërrasin këta njerëz dhe çfarë duan nga jeta ime.

Cilat mendoni se janë mënyrat e mundshme të veprimit në një situatë të tillë? A është e mundur të marrësh kompensim financiar për këtë? Dhe nëse po – si?

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

post Scriptum. 1) Duhet të theksoj se rreth dy muaj më parë kam bërë një ankesë për ngacmimin në Policinë e Izraelit. Por ankesa ime nuk u trajtua dhe policia e mbylli çështjen vetëm disa ditë më vonë dhe nuk bëri asgjë për të.

2) Do të deklaroj se jam invalid dhe i sëmurë dhe nuk kam fuqinë mendore apo fizike për t’u marrë me këtë lloj veprimtarie kriminale (në disa nga bisedat ngacmuese ngacmuesit pretendonin se i përkisnin një familjeje kriminele. ).

3) Numri im i telefonit: 972-58-6784040.

C. Më poshtë është një ide për një softuer/sistem në internet:

Softuer për testimin e “përdoruesve të mundshëm”. Dhe qëllimi: sërfistët plotësojnë lidhjet e profileve të tyre në rrjetet e ndryshme sociale në vendin e caktuar për këtë ose ngarkojnë skedarë që ata zgjedhin, në faqet e tyre të internetit/blogeve ose ndonjë lidhje/skedar tjetër rreth tyre. Gjithashtu, përdoruesit shkruajnë se cilat janë qëllimet e tyre.

Sistemi llogarit, duke përdorur inteligjencën artificiale, shanset e suksesit të projektit – dhe gjithashtu jep këshilla për mënyrat më të mira për ta realizuar atë – dhe e gjithë kjo bazuar në lidhjet dhe skedarët e ngarkuar nga përdoruesit në faqe.

D. Më poshtë janë disa postime që kam shpërndarë në rrjetin social Facebook:

1) Policia Kombëtare e Mendimit ka nevojë:

1. Analistë të valëve të trurit (certifikatë profesionale e sinjalizuesit nga Akademia Kombëtare e Denoncuesve – avantazh).

2. Personat e lënduar mendërisht të shtruar në një pavijon të mbyllur psikiatrik për një periudhë prej të paktën 2 vjet, 2 ditë, 3 orë, 16 minuta, 5 sekonda dhe 659 milisekonda, të cilët gjatë shtrimit të tyre treguan aftësi për të monitoruar mendimet e kolegëve të tyre. anëtarët. Mbajtësit e një certifikate auditori Waves of Thought-Avantage.

3. Psikiatër profesionistë, me aftësi të dëshmuara për të monitoruar dhe analizuar mendimet kombëtare. Unë kam një certifikatë të çmendur psikiatri – një avantazh.

Vetëm pyetjet nga ata me mendime legjitime do të jenë me interes.

lol…

2) Ne, Akademia Kombëtare për Gërmimet e Mendimit, ofrojmë kurset e mëposhtme në vitin e ardhshëm anti-mendim:

1. Shpimi i mendjeve, çmontimi dhe montimi i tyre – si dhe zhvillimi i fushës përgjatë historisë moderne intelektuale.

2. Mekanizmat e çlirimit dhe relaksimit nga shqetësimet e trurit. Kursi do të mësojë risitë më të fundit në këtë fushë – duke përfshirë mënyra inovative për t’u marrë me robotët e ngacmimit dhe psikiatër të bazuar në robotët virtualë.

3. Përgjumjet ideologjike dhe ndikimi i tyre në kulturën e re të psikiatrisë shqetësuese.

Ata që përfundojnë kurset e sipërpërmendura do të pajisen me certifikatën e një gërmuesi profesionist të mendimit.

Një certifikatë që është një trampolinë e shkëlqyer për të gjitha funksionet e parandalimit të mendimeve kombëtare.

lol…

3) Organizohet një demonstratë para shtëpisë së komandantit të Policisë së Sigurisë Intelektuale Kombëtare.

Komandanti i njësisë speciale të policisë u del përpara protestuesve: “Nuk e kuptoj çfarë kërkoni nga jeta ime”.

Protestuesit: “Çfarë do të thoni çfarë duam ne? Çfarë guximi keni ju!!!! Ne ju kemi kërkuar kaq shumë herë: ndaloni me mendimet tuaja – është një shqetësim publik.”

Komandanti i njësisë: “Si është e mundur që mendimet janë telash?”.

Protestuesit: “Është një telash – prandaj ju lutemi – ndaloni me mendimet tuaja. Mendojmë se kjo është një kërkesë legjitime nga një personazh publik në pozicionin tuaj.”

Komandanti i njësisë: “”Por si mund të ndalem me mendimet e mia – një person gjithmonë do të mendojë për diçka”.

Demonstruesit: “Ju duhet të gjeni një mënyrë për ta bërë këtë – mendoni për këtë!”.

4) Departamenti ndërkombëtar i degës izraelite të Shoqatës Ndërkombëtare të Lakmisë dhe Problemeve të Syve ka nevojë:

1. Menaxher i mendimeve të klientëve. Aftësia për të lexuar valët e mendimit në gjuhë të huaja – një avantazh.

2. Komandant i Departamentit të Operacioneve Speciale dhe Iniciativave. Diplomë akademike në spiunazh intelektual-e nevojshme.

3. Aneksi/departamenti i certifikimit mendor në një vend të huaj. Kërkohet aftësi e provuar për të menduar në gjuhën lokale. Vërtetim mospërfundimi i diplomës mendim-përparësi.

lol…

5) Krijohet një parti e re – Partia e Psikiatërve Suprem.

Në platformën e partisë:

1. Të gjithë psikiatër në shtetin e Izraelit do të ngrihen zyrtarisht në gradën e perëndive.

2. Çdo psikiatër tani e tutje do të marrë një pagë prej rreth një milion siklash në muaj.

3. Në përputhje me përcaktimin në seksionin 1, ne do të promovojmë ngritjen e tempujve për të cilët do të jetë i detyruar çdo qytetar në vend mbi moshën 18 vjeç, një ditë, një orë, një minutë, një sekondë dhe një të mijtë e sekondës. të vijnë dhe të përkulen para Zotit të Psikiatrit rreth 10 herë në ditë.

4. Një shtetas që devijon nga sa thuhet në paragrafin 3 do të deportohet menjëherë në qendrat e posaçme të paraburgimit psikiatrik që do të krijohen posaçërisht për këtë qëllim.

5. Çdo i sëmurë mendor që jeton në komunitet do të jetë i lidhur dhe do të ngjitet në derën e shtëpisë së tij tani e tutje përgjithmonë. Të sëmurët mendorë që ndodhen në institucione psikiatrike dhe spitale do të lidhen menjëherë në shtretërit e tyre tani e tutje përgjithmonë. Një diskutim i veçantë do të mbahet për personat me probleme mendore që janë të pastrehë ose që kanë vdekur.

6. Ata që shkelin atë që thuhet në seksionin 5 gjithashtu do të dëbohen menjëherë në qendrat e paraburgimit psikiatrik të përmendura në seksionin 4.

7. Financimi për hapat e nevojshëm të përmendur në seksionet 1-6 do të vijë nga një taksë e re psikiatrike prej 3000 NIS që do të mblidhet nga çdo qytetar i vendit.

8. Ata që nuk paguajnë taksën e përmendur në seksionin 7 gjithashtu do të deportohen menjëherë në rrjetin e qendrave të paraburgimit psikiatrik të përmendur në seksionin 4.

lol…

6) Rregulla të reja në lidhje me shkrimin e postimeve në rrjetet sociale:

1. Autori i postimit nuk është i sëmurë mendor.

2. Një person që nuk është i shqetësuar mendërisht do të lejohet të shkruajë një postim që nuk i kalon 3 fjalë.

3. Publikimi i një postimi prej 4 fjalësh ose më shumë do të përfshijë një pagesë prej një miliard siklash.

Unë jam i lënduar, kam shkruar një postim këtu me më shumë se 4 fjalë dhe nuk kam paguar një miliard shekel – do të më arrestoni?

lol…

7) Ne, themeluesit e diktaturës së re izraelite deklarojmë se:

1. Pjesëmarrja në demonstrata do të jetë absolutisht e ndaluar.

2. Kushdo që tenton të demonstrojë do të dërgohet menjëherë në një qendër të posaçme paraburgimi që do të krijohet për këtë qëllim.

3. Të gjithë të paraburgosurit sipas seksionit 2 nuk do të lirohen deri në ditën e vdekjes. Gjithashtu, çdo i burgosur do t’i nënshtrohet një trajtimi lobotomie për të frenuar çdo mundësi rezistence apo vetë-vullneti në të ardhmen.

4. Çdo mjet në vend lejohet të kalojë maksimumi 500 metra. Çdo udhëtim më i gjatë mund të bëhet vetëm me leje të posaçme nga Ministri i Udhëtimeve Kombëtare. Shkelësit e këtij udhëzimi do të shkojnë menjëherë në burg, sipas asaj që thuhet në seksionin 2.

5. Qeveria do të publikojë herë pas here lista fjalësh ose frazash, në hebraisht ose në gjuhë të tjera, që janë absolutisht të ndaluara të përdoren. Të gjithë ata që do të kapen duke thënë fjalët e ndaluara do të dërgohen në burg sipas asaj që thuhet në seksionin 2.

6. Një njësi kombëtare shprehjeje do të krijohet në Policinë e Izraelit, e cila do të jetë ekskluzivisht përgjegjëse për zbatimin e seksioneve 1-5.

lol…

8) Flitet shumë për “revolucionin administrativ” dhe kompetencat dhe kompetencat e pakufizuara që do të ketë qeveria para gjykatave dhe unë i bëj vetes disa pyetje (dhe jo – asnjë nga këto nuk është shaka. ):

Si do të dukej trajtimi mendor në një situatë të tillë? Për shembull: në një bujtinë, a do të jetë menaxheri i hostelit “udhëheqësi” dhe të gjithë qiramarrësit duhet të binden gjithmonë pa kushte?

A nuk e dëmton kjo opsionin bazë, për shembull të ofrojë trajtim psikologjik – sepse trajtimi psikologjik bazohet në faktin se pacienti mund të ndihet i qetë të thotë çfarëdo që ka në mendje. Por siç e dimë, një nga karakteristikat e regjimeve totalitare (kjo ishte, siç e dimë, edhe në Italinë fashiste, Gjermaninë naziste dhe Bashkimin Sovjetik) është ekzistenca e një policie sekrete që ndjek qytetarët pa pushim – pra si mundet të trajtohet një situatë e tillë? Apo po e dëgjon policia sekrete terapistin si dhe pacientin – dhe të dy duhet ta marrin parasysh këtë nëse jeta e tyre është e rëndësishme për ta?

A ka dikush përvojë në një situatë të tillë (duke nënkuptuar, për shembull, emigrantë të ardhur në shtetin e Izraelit nga vende jodemokratike)?

Natyrisht, në një shtet totalitar, këto gjëra janë pronë e të gjithë popullsisë – megjithatë kam përshtypjen se më së shumti do të goditen popullatat e dobëta.

Nëse deri më sot Izraeli ishte një vend demokratik dhe ishte e mundur të shkonte në gjykata dhe të merrte një përgjigje në rastet e padrejtësive të rënda që ndonjëherë mund të shkaktoheshin, çfarë mund të bëhej me veprimet e qeverisë qendrore – pasi në një regjim totalitar gjykatat i nënshtrohen plotësisht qeverisë një peticion kundër qeverisë, edhe nëse lejohet sipas ligjit, në çdo rast, ajo nuk do të jetë në gjendje të ndihmojë në asnjë situatë, madje edhe më keq: ajo patjetër do të jetë në gjendje të provokojnë ngacmime dhe akte hakmarrjeje nga ana e autoriteteve.

Një nga hapat e parë që çdo diktaturë hedh në fillim të rrugëtimit të saj (dhe këtë e dimë nga historia), përveç hapave të tillë si anulimi i të drejtave të njeriut dhe presioni ndaj partive politike që deri në atë kohë kundërshtonin partinë në pushtet për të shpallur ndërprerjen. aktivitetet e tyre dhe mbyllja e tyre – në fund të fundit, i njëjti presion mund të ushtrohet gradualisht edhe ndaj organizatave civile.

A do të mund të vazhdojnë të ekzistojnë organizatat me aftësi të kufizuara në Izrael, për shembull?

Ka mundësi që të ketë një kalim gradual në një situatë ku qytetari i vogël nuk do të ketë mundësi të veprojë kundër padrejtësive nga ana e pushtetit qendror apo vendor – sado të rënda dhe mizore që të jenë ato.

Dhe sigurisht, demonstratat apo protestat nuk janë asgjë për të folur – dhe çdo qytetar, jeta e të cilit është e rëndësishme për të, thjesht nuk do të guxojë të dalë e të protestojë apo të demonstrojë.

Epo, të paktën vazhdoj të shkruaj këtu – për aq kohë sa të jetë e mundur …

Epo, të paktën vazhdoj të shkruaj këtu – për aq kohë sa të jetë e mundur …

9) Pyetjet/mendimet e mia shtesë për revolucionin e regjimit (dhe këtë herë një çështje serioze – në asnjë mënyrë shaka)

Gjatë shekullit të 20-të, Tunizia kishte një president të quajtur Habib Bourguiba.

Ka një histori (nuk më kujtohet se ku dhe kur e kam dëgjuar) që në një nga takimet Liga Arabe Habib Bourguiba. Ai u përpoq të bindte liderët e tij të vendeve të tjera arabe që morën pjesë në takim se ata nuk do të shkonin në luftë kundër Izraelit.

Duhet theksuar se Bourguiba nuk e ka thënë këtë nga qëndrimet sioniste apo dashuria ndaj Izraelit. Por është e vërtetë saktësisht e kundërta: njeriu (i cili jetoi midis viteve 1903-2000) kishte pikëpamje të qarta anti-izraelite – dhe ai gjithashtu kishte mjaft deklarata antisemite në të cilat ai nxiti kundër Izraelit dhe hebrenjve.

Rekomandimi i tij për miqtë e tij nga Liga Arabe bazohej jo vetëm në aftësinë parandaluese të Izraelit, të cilën ai gjithashtu e njihte mirë.

Kishte një arsye tjetër për këtë, të cilën ai u përpoq ta shpjegonte – megjithëse asnjë nga miqtë e tij të Ligës Arabe nuk e besoi ose nuk e dëgjoi. Ai pohoi se në mungesë të një kërcënimi të jashtëm të prekshëm dhe mjaft të fortë, shteti i Izraelit do të shpërbëhet si rezultat i debateve dhe konflikteve të brendshme – dhe kjo pa që ushtritë arabe të qëllojnë asnjë të shtënë në drejtim të tij. Për këtë arsye, ai e shihte çdo largim për një luftë të drejtpërdrejtë dhe frontale kundër Izraelit si një emërtim të gabuar dhe një veprim joefektiv nga ana e vendeve arabe.

Siç u përmend, askush nuk e dëgjoi atë dhe qëndrimi i tij nuk u pranua nga asnjë vend arab.

A mund të mësojmë ende diçka nga kjo?

Ushqim për të menduar … armiku im – mësuesi im …

E. Më poshtë është një mesazh e-mail që ia dërgova “bridgethelanguagegap.com”:

letrën time drejtuar “bridgethelanguagegap.com”.

Yahoo/dërguar

assaf Benyamini< [email protected] >

 te:

[email protected]

E martë, 14 mars b-0:42

Për: “bridgethelanguagegap.com”.

Subjekti: lëvizja “Personat me Aftësi të Kufizuara të Padukshme”.

I nderuar Zotëri/Zonjë,

Vitet e fundit jam partner në luftën e personave me aftësi të kufizuara, në të cilën kam marrë pjesë

në ngritjen e përfitimeve të aftësisë së kufizuar në një nivel që do të na lejojë ne, personat me aftësi të kufizuara në Izrael, të arrijmë një

stil jetese minimale dinjitoze.

Si pjesë e kësaj lufte, unë erdha, më 10 korrik 2018, në një seancë të Komitetit të Transparencës të Knesset-it për strehimin publik. Kjo datë shënon edhe Ditën e Banesave Publike.

Në komitet takova një grua të quajtur Tatyana Kaduchkin, e cila krijoi një lëvizje shoqërore të quajtur “Nitgaber” (“Ne do të kapërcejmë”) – një lëvizje që përpiqet të promovojë të drejtat e personave me aftësi të kufizuara të padukshme – domethënë njerëzve që vuajnë nga probleme të rënda mjekësore, si dhe aftësi të kufizuara të rënda, por në pamje të parë sipërfaqësore nuk vihej re asgjë për aftësinë e kufizuar të tyre dhe duken si çdo person tjetër. Fakti që aftësia e kufizuar e njerëzve (përfshirë edhe timen) është shkaqe të padukshme nga jashtë, në praktikë, diskriminimi dhe refuzimi për t’u dhënë atyre shumë të drejta që u jepen personave të tjerë me aftësi të kufizuara – institucionet qeveritare shpesh përdorin qasje shumë sipërfaqësore dhe të cekëta, duke çuar në shënjimin e njerëzve. në këtë grup si gjoja “të shëndetshëm”.

Në lëvizjen tonë të re, lëvizjen “Nitgaber”, ne përpiqemi të luftojmë këtë refuzim të përhapur për të na siguruar të drejta, për të rritur ndërgjegjësimin për këtë temë në publikun e gjerë, si dhe midis vendimmarrësve izraelitë.

Për këtë arsye, unë e ndaj këtë mesazh në mediat sociale – dhe do të jem mirënjohës nëse dikush e ndesh atë për ta shpërndarë më tej në mediat sociale, forumet e internetit dhe sa më shumë korniza të jetë e mundur.

Dhe para se të përfundoj, një detaj tjetër: numri i telefonit të themelueses së lëvizjes, zonjës Tatyana Kaduchkin, është 972-52-3708001 dhe ajo është e disponueshme nga ora 11:00 deri në 20:00 këto ditë.

E juaja,

assaf benyamini.

115 Kosta Rika r.,

Hyrja A – Apartament 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, Kodi Postar: 9662592

Numrat e telefonit: Home – 972-2-6427757. Celular – 972-52-4575172.

Faks – 972-77-2700076.

PS: 1) Numri im ID: 029547403

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Institucioni terapeutik ku trajtohem:

OJQ “Reut” – Hostel “Avivit”.

Rr. 6 Haavivit,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

IZRAEL, Kodi Postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hotelit: 972-2-6432551 ose: 972-2-6428351

Adresa e emailit të Hostel: [email protected]

4) Punonjësja sociale e hotelit “Avivit”, kur e takova të martën, datë 12 dhjetor 2017, në orën 13:30, më ndaloi të jap çdo detaj për të dhe/ose punonjës të tjerë të hotelit “Avivit” ose ” Reut” OJQ.

5) Mjeku im i përgjithshëm që trajton:

Dr Michael Halab

“Clalit Medical Services” – Klinika “Borochov”.

KIryat Yovel,

Jerusalemi,

ISRAEL, Kodi Postar: 9678150

Numri i telefonit të zyrës së klinikës: 972-2-6440777. Numri i faksit të zyrës së klinikës: 972-2-6438217

6) Të dhëna personale shtesë: Mosha: 47. Gjendja martesore: Beqar.

Data e lindjes: 11 nëntor 1972.

7) Më poshtë është një shpjegim i shkurtër i lëvizjes “Nitgaber”, i shfaqur në shtyp:

Tatyana Kaduchkin, një qytetare e zakonshme, vendosi të themelojë lëvizjen ‘Nitgaber’ për të ndihmuar ata që ajo i quan ‘Personat me Aftësi të Kufizuara të Padukshme’. Deri më tani, rreth 500 njerëz nga të gjitha pjesët e Izraelit i janë bashkuar lëvizjes së saj. Në një intervistë për Channel 7 ajo tregon për projektin dhe për ata persona me aftësi të kufizuara që nuk marrin ndihmën e duhur dhe të mjaftueshme nga palët përkatëse, vetëm se janë të padukshëm.

Ajo thotë se popullata me aftësi të kufizuara mund të ndahet në dy grupe: personat me aftësi të kufizuara me karrocë dhe personat me aftësi të kufizuara pa karrocë. Ajo e përkufizoi grupin e dytë si “Personat me aftësi të kufizuara të padukshme”, pasi, siç thotë ajo, nuk marrin të njëjtat shërbime që u ofrohen personave me aftësi të kufizuara me karrige me rrota, megjithëse përkufizohen si me aftësi të kufizuara 75%-100%.

Këta persona, shpjegon ajo, nuk mund të fitojnë jetesën e tyre dhe kërkojnë ndihmën e shërbimeve të mëtejshme që kanë të drejtën e personave me aftësi të kufizuara me karrige me rrota. Për shembull, personat me aftësi të kufizuara të padukshme marrin përfitime më të ulëta të aftësisë së kufizuar nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve dhe nuk marrin disa shtesa, si përfitimet e shërbimeve speciale dhe përfitimet e lëvizshmërisë, si dhe marrin përfitime më të ulëta nga Ministria e Strehimit.

Sipas hulumtimit të kryer nga Kaduchkin, këta ‘Persona me Aftësi të Kufizuara të Padukshme’ janë të varfër pavarësisht përpjekjes për të pohuar se në Izraelin e 2016-ës askush nuk ka uri. Hulumtimi i saj tregon gjithashtu se përqindjet e tyre të vetëvrasjeve janë të larta. Në lëvizjen që ajo themeloi, ajo punon për të shtuar ‘Personat me Aftësi të Kufizuara të Padukshme’ në listën e pritjes së banesave publike. Kjo pasi, thotë ajo, ata zakonisht nuk hyjnë në këto lista, pavarësisht se e kanë këtë të drejtë formalisht. Ajo mban shumë takime me anëtarët e Knesset-it, madje merr pjesë në seancat dhe diskutimet e komisioneve përkatëse të Knesset-it, por thotë se njerëzit që mund të ndihmojnë nuk dëgjojnë, dhe ata që dëgjojnë janë në opozitë dhe kështu janë të pafuqishëm për të ndihmuar.

Ajo tani u bën thirrje gjithnjë e më shumë ‘Personave me Aftësi të Kufizuara të Padukshme’ që t’i bashkohen asaj, në mënyrë që ajo t’i ndihmojë ata. Ajo vlerëson se nëse gjërat do të vazhdojnë si sot, nuk do të ketë rrugë tjetër veç organizimit të një proteste të personave me aftësi të kufizuara për të kërkuar të drejtat e tyre dhe jetesën e tyre elementare.

8) Këtu është një lidhje për faqen tonë të lëvizjes në facebook: https://www.facebook.com/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%AA-%D7%A0%D7% AA%D7%92%D7%91%D7%A8-105177934167352/?modal=admin_todo_tour

9) Këtu është korrespondenca ime me Maria Krivosheina nga faqja e internetit semrush.com:

Përshëndetje Assaf,

Po të lutem. Do ta vlerësoja nëse mund të më jepnit detaje në lidhje me projektin tuaj dhe pritshmëritë tuaja nga SEMrush.

Ju falenderoj paraprakisht!

Përshëndetje,

Maria

Maria Krivosheina

Menaxheri i llogarisë

Telefoni: + 442032870265

E-mail: [email protected]

SEMrush www.semrush.com

Të Hënën, 14 Tetor 2019 në orën 22:13Asaf Benjamin < [email protected] > shkroi:

Unë nuk kam “koleg” – lëvizja jonë është shumë e vogël – dhe shpresojmë që në të ardhmen të jetë më e madhe. Aktiviteti ynë është shumë i rëndësishëm për ne – dhe unë mund t’i jap detajet tuaja që tani në të gjitha platformat ku ju shkruaj nëse mendoni se keni dëshirën dhe gjithashtu aftësinë për të bërë shumë më tepër ndërgjegjësimin e publikut dhe gjithashtu legjislacionin përkatës në mbarë botën që mund të promovojë publikun të personave me aftësi të kufizuara. Nëse jeni dakord dhe jepni miratimin tuaj, unë filloj ta bëj.

Assaf Benyamini.

në 14 tetor 2019 15:13, Maria Krivosheina shkroi:

Përshëndetje Assaf,

Shpresoj te jeni mire. Dua t’ju bëj të ditur se javën e kaluar u përpoqa të kontaktoja zonjën Kadochkin, fatkeqësisht pa sukses.

Nëse është e mundur, a mund t’ua jepni numrin tim të telefonit kolegëve tuaj dhe t’i kërkoni asaj të më telefonojë, ju lutem? Ju falenderoj paraprakisht! Përshëndetje, Maria Krivosheina Menaxhere e llogarisë Tel: + 442032870265 E-mail: [email protected]


Të Premten, 4 Tetor 2019 në orën 23:17Asaf Benjamin < [email protected] > shkroi:

Unë nuk kam një faqe interneti. Përpiqem të promovoj popullatën e personave me aftësi të kufizuara. Mund të bisedoni me menaxheren tonë – znj. Kadochkin-ajo nuk ka një adresë emaili. Mund ta telefononi në numrin e telefonit 972-52-3708001. E di që ajo flet rusisht si gjuhë të parë dhe hebraisht që mësoi në Izrael. Nuk jam i sigurt se ajo flet edhe anglisht-ndoshta…. Assaf Benjamin.

Tetor 20:17:30, Maria Krivosheina shkroi:

Përshëndetje Assaf,

Faleminderit për komentet tuaja të hollësishme.

Tetor 20:17:30, Maria Krivosheina shkroi:

Përshëndetje Assaf,

Faleminderit për komentet tuaja të hollësishme.

A ju kuptova mirë, se dëshironi të promovoni faqen tuaj të internetit?

Nëse dëshironi, mund të flas me zonjën Kadochkin. Mund të më dërgoni një e-mail të zonjës Kadochkin ju lutem?

Ju falenderoj paraprakisht!

Përshëndetje,

Maria

Maria Krivosheina

Menaxheri i llogarisë

Telefoni: + 442032870265

E-mail: [email protected]

SEMrush www.semrush.com

Përmbajtja e këtij emaili dhe dokumentet e bashkangjitura këtu (nëse ka) janë konfidenciale dhe janë të destinuara vetëm për marrësin e specifikuar në mesazh. Është rreptësisht e ndaluar të ndahet ndonjë pjesë e këtij mesazhi dhe/ose dokumentet e bashkangjitura këtu (nëse është e aplikueshme) me ndonjë palë të tretë, pa pëlqimin me shkrim të dërguesit. Nëse e keni marrë gabimisht këtë mesazh, ju lutemi, përgjigjuni këtij mesazhi dhe vazhdoni me fshirjen e tij, në mënyrë që të sigurohemi që një gabim i tillë të mos ndodhë në të ardhmen.

Të Mërkurën, 2 Tetor 2019 në orën 17:23Asaf Benjamin < [email protected] > shkroi:

Po përpiqem të promovoj fushatën tonë – personat që vuajnë nga problemet e aftësisë së kufizuar. Këtu janë disa fjalë të tjera shpjegimi për lëvizjen në të cilën u bashkova vitin e kaluar. Ju gjithashtu mund të bisedoni me menaxherin e lëvizjes sonë – ajo flet hebraisht dhe rusisht. Nuk e di nëse ajo flet edhe anglisht, ne po përpiqemi të promovojmë personat me aftësi të kufizuara që nuk shihen nga jashtë – kështu që të drejtat tona civile nuk përmbushen. ne dëshirojmë ta rregullojmë këtë situatë padrejtësie.

Menaxherja jonë është znj. tatyana kadochkin, dhe ajo është në dispozicion në numrin e saj të telefonit 972-52-3708001 nga

Nga ora 11:00 deri në 20:00 të dielën deri të enjten – me përjashtim të festave hebraike.

lëvizja jonë quhet me emrin hebraik “nitgaber”.

*Këtu është një lidhje me faqen tonë të lëvizjes në facebook:

https://www.facebook.com/movement-netgabr-105177934167352/?modal=admin_todo_tour

 

____________________________________

në 1 tetor 2019 13:33, Maria Krivosheina shkroi:

Përshëndetje Assaf,

Emri im është Maria, unë jam menaxher i llogarisë në SEMrush Company.

Po ju shkruaj për shkak të kërkesës suaj. Ju lutemi mund të specifikoni se çfarë lloj ndihme ju nevojitet? Dëshironi të gjeni fjalë kyçe për të cilat renditen faqet e tilla të internetit?

Ju falenderoj paraprakisht!

Përshëndetje,

Maria

Maria Krivosheina

Telefoni: + 442032870265

E-mail: [email protected]

SEMrush www.semrush.com

Përmbajtja e këtij emaili dhe dokumentet e bashkangjitura këtu (nëse ka) janë konfidenciale dhe janë të destinuara vetëm për marrësin e specifikuar në mesazh. Është rreptësisht e ndaluar të ndahet ndonjë pjesë e këtij mesazhi dhe/ose dokumentet e bashkangjitura këtu (nëse është e aplikueshme) me ndonjë palë të tretë, pa pëlqimin me shkrim të dërguesit. Nëse e keni marrë gabimisht këtë mesazh, ju lutemi, përgjigjuni këtij mesazhi dhe vazhdoni me fshirjen e tij, në mënyrë që të sigurohemi që një gabim i tillë të mos ndodhë në të ardhmen.

10) Këtu është korrespondenca ime me anëtaren e parlamentit britanik Caroline Lucas:

I dashur Assaf,

Shumë faleminderit për emailin tuaj, të cilin do të sigurohem që Caroline ta shohë sa më shpejt që të jetë e mundur. Kam frikë se ajo nuk ka kapacitetin të korrespondojë me jo zgjedhës, por ajo do të shohë mesazhin tuaj.

Urimet më të mira, EnoNë emër të Caroline Lucas

Caroline Lucas, deputete për pavijonin e Brighton

Dhoma e Komunave

Londër SW1A 0AA

Telefoni: 020 7219 7025

Email: [email protected]

Web www.carolinelucas.com

Facebook /carolinelucas.page

Twitter @carolinelucas

Nëse dëshironi të merrni buletinet javore të lajmeve me email nga Caroline Lucas, ju lutemi, përgjigjuni këtij mesazhi duke vendosur ‘buletinin e emailit’ në rreshtin e temës.

Për detaje se si përdoren të dhënat tuaja personale, si ruajmë sigurinë e informacionit tuaj dhe të drejtat tuaja për të pasur akses në informacionin që ju mbajmë, ju lutemi vizitoni: https://www.carolinelucas.com/get-in-touch

Nga: Assaf Binyamini < [email protected] >Dërguar: 17 tetor 2019 10:37

Për: LUCAS, Caroline < [email protected] >; [email protected]

Subjekti: paaftësi e padukshme.

Tema: Veprimi social.

Atij që mund t’i interesojë.

Po kërkoj mënyra se si të vazhdoj llojin e veprimit shoqëror për të cilin po shkruaj?

Keni ndonjë ide apo sugjerim?

assaf benyamini.

—–Një mesazh i përcjellë—–

Nga:Asaf Benjamin< [email protected] >

Për: Skip Moen < [email protected] >

Dërguar: E shtunë, 14 korrik 2018 15:28

Subjekti: Përgjigju: Studimi i fjalëve hebraike | Kalo Moen “Nevojat”

Kështu që unë përpiqem të shpjegoj dhe shtjelloj: vitet e fundit ne, personat me probleme me aftësinë e kufizuar në Izrael përpiqemi të bëjmë një aktivizim publik për të rritur pagën tonë mujore. por për fat të keq, edhe pasi kemi demonstruar për muaj shumë të gjatë, qeveria izraelite ende refuzon të lidhet seriozisht me problemet dhe vështirësitë tona.

Mendova se ndoshta përfshirja e organizatave ndërkombëtare mund të ndikojë si anëtarët e qeverisë dhe parlamentit tonë (që në ISRAEL quhet “knesset”) që të fillojnë të trajtojnë shqetësimin tonë, dhe gjithashtu të kontrollojnë potencialin e bashkëpunimit midis organizatave të njerëzve me probleme me aftësi të kufizuara nga vende të ndryshme për përmirësim. kushtet e trajtimit të popullatave me aftësi të kufizuara në mbarë botën.

Do të doja të dija nëse mund të ndihmoni me këtë lloj aktiviteti publik.

Pra, faleminderit shumë për gatishmërinë tuaj për të ndihmuar,

assaf benyamini.

*Dhe më fal për shumë gabimet e mia në anglisht si folës hebraik.

Nga: Skip Moen < [email protected] >

Për: [email protected]

Dërguar: E shtunë, 14 korrik 2018 14:23

Tema: Re: Studimi i fjalëve hebraike | Kalo Moen “Nevojat”

I dashur Assaf,

Ju lutem më jepni disa sqarime. A po kërkoni në Tryezën e Perëndisë t’ju ndihmojë drejtpërdrejt, apo t’ju sigurojë disi të gjithë njerëzit me aftësi të kufizuara në Izrael? Nëse është për ju, çfarë saktësisht është paaftësia juaj dhe pse jeni në nevojë?

Kapërce

Më të Premte, 13 Korrik 2018 në 4:43 pasdite, assaf benyamini < [email protected] > shkroi:

Nga: assaf benyamini

Tema: Nevojat

Përshkrimi i kontaktit:

A mund t’i ndihmoni personat me aftësi të kufizuara në fushatën e tyre në Izrael?

Assaf Benyamini.

*1) adresat e mia të emailit: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

2) Adresa ime postare: Rruga Kosta Rika 115/4, lagja qiriat menahem, Jerusalem, ISRAEL, zip: 9662592.

3) numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. celular-972-52-4575172. faks-972-77-2700076.

4) Unë trajtohem në hostel avivit., numrat e telefonit: 972-2-6432551. ose: 972-2-6428351.

5) Gjuha ime e parë është hebraishtja.

6) adresa e emailit të punonjësit tim social: [email protected]

———————

 

Ky e-mail u dërgua nga një formular kontakti në Studimin e Fjalës Hebraike Skip Moen (https://skipmoen.com)

Atij që mund t’i interesojë

Re: Kërkoni një zgjidhje

I nderuar Zotëri/Zonjë,

Unë jam një burrë 47 vjeç që vuaj nga disa sëmundje kronike dhe nuk jam në gjendje të marr trajtim mjekësor për shkak të dështimeve të sistemit mjekësor publik në Izrael. Kohët e fundit e dërgova letrën e bashkangjitur në shumë vende, por asnjë zyrë qeveritare, organizatë apo shoqatë e çfarëdo lloji në shtetin e Izraelit nuk mund të më ofrojë një zgjidhje. Nga ana tjetër kam nevojë për një zgjidhje që do të më japë një vëzhgim urgjent mjekësor dhe duke qenë se jetoj me një pension invaliditeti 3208 NIS në muaj nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve, nuk jam në gjendje të përdor shërbimet mjekësore private, ndaj e gjej veten. në një qorrsokak absolut, që mund të më rrezikonte edhe jetën. Dua të di nëse keni ndonjë ide për një zgjidhje. Theksoj se jam i gatshëm të pranoj çdo ide që ju vjen në mendje – qoftë edhe diçka që në pamje të parë duket “budallaqe” apo “e çmendur”.

PS 1) Më poshtë është korrespondenca ime e fundit (po e shkruaj këtë të mërkurën 20.11.2019) me Dr. nuk ka mundësi për ndjekje apo trajtim mjekësor për shkak të sjelljes së tij problematike: koha e gjatë që mjeku shpenzon në telefonata që me sa duket nuk kanë të bëjnë me mua (ai i bën këto telefonata në rusisht – një gjuhë që nuk e di. Nuk mund ta di se për çfarë po flet ndërsa pres në dhomë). Dua të theksoj se kjo është sjellja e tij e rregullt, jo një herë, dhe kështu kur merr një vendim, ai nuk është i fokusuar dhe vendimet e tij bazohen gjithmonë në informacione të pjesshme, sepse telefonatat e tij të gjata nuk i lënë kohë të ekzaminojë informacionin për pacientin që supozohet të trajtojë. Kjo situatë çoi në faktin se në një rast Dr. Halab më dërgoi për një test që jam i ndaluar ta bëj në gjendjen time, dhe që mund të më rrezikonte vërtet jetën – diçka që u parandalua në minutën e fundit falë vigjilencës sime dhe atë të infermieres që duhej të më përgatiste për atë provë të rrezikshme. Ky është “trajtimi” që marr nga ky mjek i familjes “i shkëlqyer” që ju e njihni.

Unë tashmë e kam raportuar këtë dhe jam ankuar për të gjithë të mundshëm: Departamenti i Ankesave Publike të Shërbimeve Shëndetësore Clalit, Shoqata Mjekësore e Izraelit, Unioni i Mjekëve Familjar në Izrael, Departamenti i Ankesave Publike të Ministrisë së Shëndetësisë dhe madje dërgova letra në shtëpinë e rabinit Yaakov Litzman, i cili siç e dini ka qenë Ministër i Shëndetësisë për një pjesë të periudhës. Fatkeqësisht, nuk mora përgjigje nga asnjë prej tyre – dhe si rezultat jam i detyruar të arrij dy përfundime të trishtueshme dhe dëshpëruese: prestigji profesional i Dr. Michael Halab dhe pagesa e vazhdueshme e pagës së tij mujore janë shumë më të rëndësishme për Shërbimet Shëndetësore Clalit se shëndeti. , apo edhe të drejtën për jetë dhe mbijetesë të vazhdueshme të pacientëve. Ankesat e mia nuk trajtohen seriozisht nga askush sepse jam i përcaktuar si i sëmurë mendor.

Teksa e kuptova këtë realitet, thjesht pushova së shkuari për të parë Dr. Michael Halab, duke e ditur qartë se udhëzimet e tij të gabuara, rezultati siç thashë i mungesës së vëmendjes së tij, janë më të rrezikshme për mua se çdo sëmundje apo gjendje mjekësore.

Fakti që askush në sistemin shëndetësor nuk është i përgatitur të lidhet apo të bëjë diçka edhe në një situatë kaq të rëndë, tregon se edhe kalimi te një mjek tjetër, apo një klinikë tjetër, apo edhe një ofrues tjetër shëndetësor nuk do të më ndihmojë në asnjë mënyrë.

Theksoj se këto nuk janë në asnjë mënyrë konkluzione të nxituara apo të nxituara, por konkluzione që jam detyruar të arrij pas shumë vitesh sqarimesh dhe analizash themelore dhe shumë gjithëpërfshirëse – dhe për shkak të rrethanave mbetem sot pa asnjë trajtim apo përgjigje mjekësore. , megjithëse sistemi mjekësor nuk do ta pranojë kurrë këtë.

Për ta përmbledhur, unë vlerësoj shumë përpjekjet tuaja për të ndihmuar dhe trajtimin tuaj të përkushtuar – dhe kritika e ashpër që kam shkruar këtu i referohet sjelljes së sistemit mjekësor në përgjithësi ndaj meje, dhe sigurisht jo ndaj jush personalisht. Për sa kohë që kjo sjellje nuk ndryshon – mjekët që nuk dëgjojnë dhe rrezikojnë jetën e pacientëve, dhe një sistem mjekësor që me vetëdije mbështet lëshimet e tyre serioze në vend që të merret me to – nuk do të jetë e mundur të merret asnjë ndihmë mjekësore nga mjekët e familjes.

Urimet më të mira, Assaf Benyamini

20:25:09 E hënë, 18 nëntor 2019, GMT+2

Hagit Peleg

Hagit < [email protected] >

Fshih mesazhin origjinal

Të vetmit mjekë që njoh atje janë Emma Saporni dhe Dr. Halab, dhe të dy janë mjekë të shkëlqyer të familjes.

Nga Assaf Benyamini < [email protected]ërguar : E hënë 18 Nëntor 2019 20:21 Për: Peleg HagitRe: Letër Dr. Hagit Peleg

Shalom Dr Peleg

Po ju dërgoj një lidhje me listën e të gjithë mjekëve në klinikën Borochov ku unë trajtohem. Nëse nuk jeni në gjendje të hapni lidhjen, unë do ta kopjoj listën.

Urimet më të mira,

Assaf Benyamini,

Kiryat Hayovel

Jerusalem: Shërbimet Shëndetësore Clalit

Kiryat Hayovel, Jerusalem | Shërbimet Shëndetësore Clalit

Informacion dhe detaje kontakti për Kiryat Hayovel – Klinikën Jerusalem e cila ofron shërbime diagnostike të frymëmarrjes (helicobacter); teste laboratorike; bedikomat (rezultatet e testit automatik) në…

Më 20:16:09 e hënë, 18 nëntor 2019, GMT+2

Hagit Peleg

Hagit < [email protected] > shkroi

I dashur Assaf, ju lutem më shkruani dhe më tregoni se cilët mjekë familjarë pranojnë pacientë në degën tuaj dhe ndoshta mund t’ju drejtoj te një mjek që njoh. Urimet më të mira,

Hagit

2) Më poshtë është korrespondenca ime për këtë temë (po shkruaj të mërkurën 20.11.19) me klinikën Hatikva

Nga: Assaf BenyaminiDërguar: E mërkurë 6 nëntor 2019 11.31.44 Për: [email protected]

Tema: Pyetja ime Unë jam trajtuar në klinikën tuaj për disa kohë. Përveç trajtimit dentar, fatkeqësisht vuaj edhe nga sëmundje të tjera kronike. Kohët e fundit nuk kam qenë në gjendje të marr një përgjigje mjekësore nga Clalit Health Services ku jam nën vëzhgim për shkak të gjendjes në rënie të sistemit shëndetësor publik në Izrael. Pyetja ime për ju është: a ka ndonjë organizatë që është në kontakt me Shoqatën e Projektit Hatikva që mund të më ndihmojë në fusha mjekësore si mjekësia familjare, ortopedia, neurologjia apo reumatologjia? Keni ndonjë informacion për këtë? Urimet më të mira, Assaf Benyamini

115 Kosta Rika Rr., Hyrja A, Apartament 4

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

IZRAEL, 9662592

Telefoni në shtëpi: 972-2-6427757, celulari: 972-52-4575172, Faksi: 972-77-2700076.

Post Scriptum: 1) Numri im ID është 029547403

2) Adresa ime e emailit: walla.co.il@029547403 ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Korniza ime e trajtimit është Reut Association, Avivit Hostel, 6 Ha’avivit St., Kiryat Menachem, Jerusalem 9658016.

Telefoni në zyrën e hostelit: 972-2-6432551 ose 972-2-6428351 Adresa e emailit të hostelit: [email protected]

4) Punonjësja sociale e Avivit Hostel, me të cilën u takova të martën, datë 12.12.2017 në orën 13.30, më ndaloi absolutisht dhe rreptësisht të jap çdo detaj për të dhe/ose për stafin tjetër në Avivit Hostel apo Shoqatën Reut.

5) Mjeku i familjes me të cilin jam nën vëzhgim: Dr. Michael Halab, Clalit Health Services, Borochov Clinic, 63 Borochov St., Kiryat Hayovel, Jerusalem,

IZRAEL, zip: 9678150

Telefoni i zyrës së klinikës: 972-2-6440777 Numri i faksit të zyrës së klinikës: 972-2-6438217

Për: Re: Trajtim mjekësor I nderuar Zotëri/Zonjë, unë jam një burrë 47 vjeç nga zona e Jerusalemit që vuaj nga një sërë problemesh të rënda mjekësore dhe nuk jam në gjendje të marr trajtim në Klinikën e Shërbimeve Shëndetësore me mjekun e familjes që supozohet të më trajtojë, për shkak të defekteve në sistemin mjekësor dhe situatës së mjekësisë publike – për të cilën siç dihet është shkruar në media. Do të doja të dija nëse organizata juaj ka lidhje me ndonjë klinikë dhe/ose mjek ku mund të marr përgjigjen mjekësore që më nevojitet. I referohem kryesisht fushave të praktikës së përgjithshme, reumatologjisë, kardiologjisë dhe neurologjisë. Urimet më të miraAssaf Benyamini115 Costa Rica St., Hyrja A, Apartament 4

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, zip: 9662592 Telefoni në shtëpi: 972-2-6427757. celular: 972-52-4575172. Faks: 972-77-2700076. NB: 1) Numri im ID është 029547403

2) Adresat e mia të emailit janë: walla.co.il@029547403 ose [email protected] ose [email protected] ose [email protected] ose [email protected]. 3) Korniza ime e trajtimit është:

Reut Association-Avivit Hostel,

Rr. 6 Haavivit,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL.zip: 9658016. Telefoni në zyrën e hostelit: 972-2-6432551 ose 972-2-6428351 Adresa e emailit të hotelit: [email protected].

4) Punonjësja sociale e Avivit Hostel, me të cilën u takova të martën, datë 12.12.2017 në orën 13.30, më ndaloi absolutisht dhe rreptësisht të jap çdo detaj për të dhe/ose për stafin tjetër në Avivit Hostel apo Shoqatën Reut.

5) Mjeku i familjes me të cilin jam nën vëzhgim:

Dr. Michael Halab,

Clalit Health Services-Ir Ganim Clinic, 63 Borochov St.,

Kiryat Hayovel,

Jerusalemi,

 ISRAEL 9678150

 

Telefoni i zyrës së klinikës: 972-2-6440777 Numri i faksit të zyrës së klinikës: 972-2-6438217

6) Të dhëna të tjera personale: mosha 47 vjeç Statusi familjar: beqar, datëlindja: 11.11.1972.

7) Detajet e mjekimit të rregullt që marr:

1. Barnat psikiatrike: 

I. Seroquel – 2 tableta nga 300 mg. çdo mbrëmje.

II. Tegretol CR – 400 mg në mëngjes, 400 mg në mbrëmje.

III. Effexor – 150 mg në mëngjes, 150 mg në mbrëmje.

 

2. Symvastatin – 10 mg çdo mbrëmje.

8) Më poshtë keni disa shpjegime për sindromën e zorrës së irrituar nga e cila vuaj.

Për: Re: Trajtimi me peglax I nderuar Zotëri/Zonjë, Për shumë vite kam vuajtur nga probleme të ndryshme të shëndetit fizik dhe mendor. Një nga problemet fizike që vuaj quhet sindroma e zorrës së irrituar – një sëmundje simptomat kryesore të së cilës janë ndryshimet ekstreme të oreksit, të vjellat që ndonjëherë e vështirësojnë pirjen e mjaftueshme të ujit (dhe si pasojë vitet e fundit kam vuajtur raste dehidrimi për të cilat Më duhej të shkoja në A&E në spital), kapsllëk dhe dhimbje pas defekimit. Pasi fola me një numër mjekësh dhe bëra analiza, mësova se kam një sëmundje kronike që nuk mund të trajtohet. Megjithatë ekziston një preparat i quajtur peglax i cili, kur kombinohet me ushqim të mirë, sigurisht që më ndihmon shumë. Ky preparat nuk është në shportën e barnave dhe për shkak të gjendjes së vështirë ekonomike nuk mund ta marr rregullisht.

Urimet më të mira, Assaf BenyaminiNB: Kam një mendim që kam marrë nga një dietolog i quajtur Liron Landheim, i cili më kontrolloi më 27.3.2007 në Clalit Health Services (në klinikën Kiryat Moshe në Jerusalem ku isha nën vëzhgim në atë kohë nga një familje doktor i quajtur Dr. Yehudit Saadon).

9) Më poshtë është një listë e problemeve të mia mjekësore: 

I. Sëmundja mendore – Çrregullimi Obsesiv Kompulsiv (OCD) dhe diçka e përcaktuar si çrregullim skizo-afektiv.

II. Artriti psoriatik. 

III. Një çrregullim neurologjik përkufizimi i të cilit nuk është i qartë. Simptomat kryesore janë: rënia e sendeve pa e ditur, humbja e ndjenjave në pjesë të duarve të mia dhe probleme me ekuilibrin dhe stabilitetin.

IV. Rrëshqitja kronike e diskut midis rruazave 4-5, e cila ka efekte në këmbë dhe vështirëson ecjen.

V. Sindroma e zorrës së irrituar.

VI. Simptomat e hershme të një problemi kardiologjik të muajit të kaluar (po e shkruaj të enjten, 22.3.2018). Për momentin natyra e këtij problemi nuk është ende e qartë, por kam dhimbje gjoksi në pjesën më të madhe të ditës, vështirësi në frymëmarrje dhe gjithashtu me të folur. 10) Ky është fillimi i një letre që kam dërguar dikur në vende të ndryshme (këtë po e shkruaj të martën, 6.8.2019):

Për: Re: Shërbimi mjekësor I nderuar Zotëri/Zonja, Unë Assaf Benyamini jetoj në banesë me qira në Kiryat Menachem në Jerusalem dhe vuaj nga probleme të ndryshme të shëndetit fizik dhe mendor. Si paciente kronike më duhet të vizitoj mjekun tim të familjes herë pas here për një problem apo një tjetër. Fatkeqësisht, situata është shumë e bezdisshme: në takimet e mia me mjekun, nuk jam në gjendje të ngre problemet mjekësore që duhet të diskutoj, për shkak të kohës së gjatë që mjeku shpenzon në telefonata që nuk kanë të bëjnë me mua – dhe si një rezultojnë kur mjeku jep këshilla mjekësore ai nuk është i përqendruar, jep këshilla që me shumë mundësi mund të jenë të gabuara dhe të bazuara vetëm në informacione të pjesshme ose sipërfaqësore.

Për një pacient kronik si unë, kjo situatë është e padurueshme – dhe nga përvoja ime e gjatë me shërbimet shëndetësore ku supozohet të trajtohem, kam mësuar se situata po përkeqësohet dhe me sa duket nuk do të marr përgjigje më të mirë mjekësore. sado serioze apo e rrezikshme gjendja ime. Pyetja ime për ju është: çfarë mendoni se mund të bëhet për këtë çështje? Urimet më të mira, Assaf BenyaminiNB: Nuk po mendoj të shkoj te një mjek tjetër ose një ofrues tjetër shëndetësor. Nga përvoja ime kam mësuar se situata me mjekët e tjerë nuk është shumë e ndryshme nga ajo që përshkruaj këtu, dhe kalimi te një ofrues tjetër shëndetësor nuk do të kishte asnjë efekt, përveç humbjes së të drejtave të mia për sigurimin e infermierisë (Clalit Mushlam – i cili Unë jam anëtarësuar në vitin 1998), sepse në raste të tilla nuk mund të marrësh me vete vjetërsinë e sigurimit.

F. Më poshtë është një mesazh me e-mail që u kam dërguar pedagogëve në fakultetet e dizajnit të produkteve të universiteteve dhe kolegjeve në Shtetin e Izraelit:

Tek:

Subjekti: Një propozim për një projekt studentor.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Jam një burrë 50 vjeç me një paaftësi fizike që më vështirëson kryerjen e aktiviteteve të ndryshme ditore. Një nga aktivitetet e përditshme me të cilat kam vështirësi është të përkulem mbi lavamanin e kuzhinës për të larë enët.

Dëshiroj të theksoj se duke qenë se çështja e cilësisë së mjedisit është shumë e rëndësishme për mua dhe shumë për zemrën time, zgjedh të mos blej apo përdor mjete të disponueshme.

Për një kohë të gjatë jam përpjekur të gjej një pajisje ose një makinë larëse enësh që mund të vendoset në banak – diçka që mund ta bëjë më të lehtë për mua, dhe të jetë një zgjidhje për një situatë të tillë.

Por pas shumë kërkimesh, m’u bë e qartë se me sa duket nuk ekziston një produkt i tillë.

Prandaj, pyetja ime për ju është: A ekziston mundësia që ju t’u ofroni studentëve tuaj një ose një projekt tjetër përfundimtar të zhvillimit të një produkti të tillë?

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9662592

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im i telefonit të shtëpisë mund të jepet më vonë. Në çdo rast, numri nuk do të jepet në rrjetin whatsapp ose në ndonjë rrjet tjetër social, përveç vetëm në thirrjet telefonike (dhe kam parasysh telefonatat normale dhe jo video thirrjet duke përdorur programe si skype ose zoom që nuk i përdor).

2) Numri im ID: 029547403.

3) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

G. Më poshtë e-mail-i që u dërgova punonjësve të shoqatës “Miqtë e Mjekësisë”:

Përshëndetje për punonjësit e shoqatës “Miqtë e Mjekësisë”:

Subjekti: Kam kontaktuar me policinë.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Apeli u dërgua nga një punonjës i shoqatës me emrin Yael Heller në adresën e e-mail [email protected]

Por për arsye të panjohura nuk marr asnjë përgjigje dhe/ose përgjigje.

Në çdo rast, do të isha i interesuar të përditësohesha në lidhje me aplikacionin tim.

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Benjamin.

6 mars 2023

Përshëndetje zonjës Yael Heller:

Subjekti: Kërkesë për konsultim.

E dashur zonja.

Email-i në fjalë është dërguar nga doktor Hagit Pelag, mjek në Klinikën Reumatologjike të Spitalit Hadassah Ein Kerem, me të cilin jam monitoruar prej shumë vitesh për shkak të artritit psoriatik nga i cili vuaj. Këto ditë drejtor i departamentit është doktor Peleg.

Për arsye të paqarta, Dr. Peleg nuk i përgjigjet këtij hetimi.

Si mendoni se mund të vazhdojë trajtimi i çështjes?

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e bujtinave: 972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, që punon në banesën time: zonja Sara

Stora-972-55-6693370.

4) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinika shëtitore,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit në zyrat e klinikës: 972-2-5098282.

Numri i faksit në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

Paqja qoftë mbi Dr. Hagit Peleg:

Subjekti: Kërkesë për konsultim.

E dashur zonja.

Herën e fundit që u ekzaminova në klinikën tuaj, ju më thatë se tani ka ilaçe të reja për trajtimin e psoriasis dhe se është e mundur që njerëz si unë që vuajnë nga vështirësi të rënda financiare tani mund të ndihmohen nga “Miqtë e Mjekësisë”. “ shoqata të cilës ju i drejtoni pacientët në këtë situatë.

Pas kësaj vizitova mjekun tim të familjes – Dr. Brandon Stewart – dhe kuptova prej tij se ai do të fliste me ju për këtë.

A keni folur me të?

Gjithashtu, me sa di unë, aktualisht nuk ka asnjë trajtim që mund të shërojë psoriasis – a është e vërtetë kjo? Dhe nëse kjo nuk është e vërtetë ose e pasaktë, a mund të shpjegoni se cilat janë, që nga sot, opsionet për trajtimin e psoriasis?

Në të kaluarën, nuk doja të merrja trajtim medikamentoz për psoriasis për shkak të një konsiderate tjetër: shanset e larta për të vuajtur nga efektet anësore – dhe në të njëjtën kohë periudha shumë të shkurtra të faljes që mund të arrihen, nëse fare.

Nga fjalët e tua kuptova që kjo situatë ishte e vërtetë 10-15 vjet më parë (është koha kur dermatologët me të cilët isha ekzaminuar më treguan për situatën që përmenda më parë dhe nuk rekomanduan trajtim biologjik për arsyet e përmendura) – dhe nuk është më e vërtetë sot.

Prandaj do të doja të pyesja: Cila është periudha e faljes në psoriasis që mund të arrij nëse filloj të trajtohem me një nga barnat e reja? Dhe cilat barna janë këto?

Gjithashtu, dhe nëse me të vërtetë barnat e reja mund të më lejojnë të arrij një periudhë të zgjatur të faljes në psoriasis pa efekte anësore serioze dhe ekziston vërtet mundësia e përdorimit të shoqatës “Miqtë e Mjekësisë” për ndihmë në financimin e trajtimit – në atë rast unë do të ishte i interesuar të dinte se cila procedurë kërkohet për të marrë trajtimin medikamentoz.

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini – një pacient në klinikën ambulatore të reumatologjisë të Spitalit Hadassah Ein Kerem.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

H. Më poshtë janë një sërë pyetjesh/pikëpyetjesh që më lindin në lidhje me rekomandimin që kam marrë për trajtim mjekësor:

Rreth tre muaj më parë (po shkruaj këtë të mërkurën, 15 mars 2023) isha me Dr. Hagit Peleg, një mjek reumatolog në Spitalin Hadassah Ein Kerem.

Gjatë vizitës time në klinikën e saj, ajo më sugjeroi që të filloja një trajtim biologjik për sëmundjen e psoriazës nga e cila vuaj, e cila më filloi rreth moshës 15-vjeçare. Rezulton se këto janë ilaçe që nuk janë në koshin e ilaçeve. kostoja e të cilave është shumë e lartë.

Mjeku Peleg, i cili gjithashtu e njeh mirë gjendjen time financiare, për shkak të së cilës nuk mund t’i blej këto medikamente, më sugjeroi që të paraqes një kërkesë për financimin e këtyre medikamenteve me ndihmën e shoqatës “Miqtë e Mjekësisë”.

Diçka këtu më duket shumë e palogjikshme dhe e pamundur: siç e dimë, për shkak të një sërë krizash ekonomike që kanë ndodhur në 15 vitet e fundit (kriza ekonomike mbarëbotërore që filloi në 2008 në Shtetet e Bashkuara, mashtrimi i Madoff si dhe kriza ekonomike e shkaktuar nga epidemia e Corona) shumë shoqata në shtetin e Izraelit janë prekur gjithashtu në një mënyrë shumë të vështirë – dhe shoqata si shoqata “Miqtë e Mjekësisë” që përpiqen të ndihmojnë popullatat në nevojë janë bërë në mënyrë të pavullnetshme vetë në nevojë.

Në këtë situatë, është e arsyeshme të supozohet se shoqata “Miqtë e Mjekësisë” do të ketë buxhete të kufizuara dhe se do të ketë vështirësi të asistojë edhe në rastet mjekësore që përfshijnë kushte kërcënuese për jetën. Do të ishte shumë e palogjikshme që doktor Hagit Peleg të arrinte në një realitet të tillë të mblidhte donacione për trajtimin e pacientëve me psoriasis si unë, sëmundja e të cilëve nuk rrezikon jetën e tyre, por vetëm dëmton cilësinë e jetës.

Pra, cili është shpjegimi? Ku e kam gabim?

Unë thjesht nuk e kuptoj…

 

I. Më poshtë është mesazhi i postës elektronike që u dërgova punonjësve të Spitalit Hadassah:

Për: Punonjësit dhe stafin mjekësor të Spitalit Hadassah.

Subjekti: një problem i përgjigjes mjekësore.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

E-mailin e mësipërm ia dërgova Dr. Hagit Peleg, drejtor i Klinikës Ambulatore të Reumatologjisë të Spitalit Hadassah Ein Kerem.

Vendimi i saj për të mos iu përgjigjur kërkesës sime tani rezulton në një situatë ku unë nuk mund të marr vendime kritike në lidhje me kujdesin mjekësor.

Besoj se dhënia e informacionit bazë për trajtimin mjekësor është një kusht i domosdoshëm për aftësinë për të marrë vendime të tilla.

Unë jam vetëm në një humbje.

Çfarë duhet bërë?

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

assaf Benyamini< [email protected]

te:

[email protected]

E mërkurë, 15 mars në orën 15:44

Paqja qoftë mbi Dr. Hagit Peleg:

Pasi erdha për herë të fundit në klinikën tuaj, kontaktova me shoqatën “Miqtë e Mjekësisë” lidhur me çështjen në fjalë – dhe kjo është përgjigja që mora prej tyre.

Sipas mendimit tim, kur më sugjeruat t’i përdorja, do të kishte bërë që ai të mos merrte parasysh: krizat ekonomike të 15 viteve të fundit (kriza ekonomike globale që filloi në 2008 në Shtetet e Bashkuara, mashtrimi i Madoff, si si dhe kriza e rëndë ekonomike që shoqëroi epideminë e koronës) dhe ndikimin e tyre dramatik në shoqatat bamirëse dhe bamirëse në shtetin e Izraelit, duke përfshirë këtë edhe në shoqatën “Miqtë e Mjekësisë”.

Herën e fundit që isha në klinikën tuaj, më thatë se i referon shumë pacientë për ndihmë në financimin e trajtimeve biologjike të psoriasis në shoqatën “Miqtë e Mjekësisë” – e cila më pas ndihmon edhe në financimin e trajtimeve. Si është e mundur kjo? Duke patur parasysh se shoqatat bamirëse si “Miqtë e Mjekësisë” e kanë shumë të vështirë të ndihmojnë edhe në raste shpëtimi jetësh, në raste shumë më të rënda se të miat – është e qartë se për gjendjen aktuale të shoqatave nuk ka asnjë shans që do të jetë e mundur të ndihmohet financimi i ilaçeve për psoriasis për një person si unë, duke qenë se ky nuk është një rast rreziku Haim. Pra, ku jam duke gabuar? Dhe kam edhe një pyetje tjetër: duke qenë se nuk mund të trajtohem me ilaçe biologjike për psoriasis në asnjë rast (mundem’ të paguaj për të në çdo rast) – kështu që a ka ende një pikë që unë të testohem për tuberkulozin latent? Unë kam bërë tashmë analizat e gjakut dhe fotografitë që ju më referuat – dhe kam takime në Institutin Farmacist për të testuar për tuberkulozin latent më 30 mars 2023 dhe 2 prill 2023.

Pra, a është ende i nevojshëm ky test – apo është më mirë të heqësh dorë dhe të anulosh takimin? Kuptova që bëhet një test për tuberkulozin latent përpara se të fillohet trajtimi biologjik për psoriasis për shkak të disa simptomave të tuberkulozit që mund të shkaktojë trajtimi me barna biologjike. Pra, duke qenë se nuk do të mund të trajtohem me këto barna në asnjë rast – prandaj është më mirë të heq dorë nga ky test – apo është i rëndësishëm për mua një test për tuberkulozin latent edhe për arsye të tjera? E di që keni vendosur të mos përgjigjeni në emailet e mia – por në këtë rast sigurisht që pres një përgjigje. Nuk kam Është një çështje e kryerjes së analizave mjekësore të panevojshme. Në masën që një test për tuberkulozin latent është ende i nevojshëm në situatën time edhe pa asnjë lidhje me trajtimin biologjik të psoriasis, do ta vlerësoja nëse mund të më shpjegonit pse. Në çdo rast, siç u përmend këtë herë, sigurisht që pres një përgjigje. Përshëndetje, Asaf Binyamini, një pacient në klinikën ambulatore të reumatologjisë të Spitalit Hadassah Ein Kerem.

 

Të mërkurën, 15 mars 2023 në orën 09:46:52 GMT+2, Yael Heller<[email protected]> Shkruar nga:

Përshëndetje Assaf, si jeni? Me vjen keq per veshtiresite qe duhet te kaloni, nuk mund te ndihmoj ne rastet e meposhtme

Shëndet dhe pushime të mbara

Yael

Yael Heller

fondet dhe marrëdhëniet me publikun,

Departamenti për Trajtimin e Emergjencave Ndërkombëtare

Nga sot qarkullon në favor të miqve mjekë,

Telefoni direkt: 972-73-2198804.

WhatsApp: 972-73-2198804.

Faks direkt: 972-3-5777653.

 [email protected]

www.haverim.org.il

—–Mesazh origjinal—–

Nga: assaf benyamini <[email protected]>

Dërguar: E martë, 14 mars 2023 13:34

Për: Yael Heller <[email protected]>

Tema: Letrat e mia drejtuar zonjës Yael Heller.

Përshëndetje për znj. Yael Heller: Tema: një kërkesë për një konsultim. GN Emaili i mësipërm është dërguar nga Dr. Hagit Pelag, mjek në Klinikën Reumatologjike Ambulatore të Spitalit Hadassah Ein Kerem, me të cilin kam qenë nën mbikëqyrje për shumë vite për shkak të artritit që vuaj nga psoriasis. Këto ditë drejtor i departamentit është doktor Peleg. Për arsye të panjohura, Dr. Peleg nuk po i përgjigjet këtij hetimi. Si mendoni se mund të vazhdojë trajtimi i çështjes? Sinqerisht, Asaf Binyamini, 115 Costa Rica Street, Hyrja A-Apartment 4,

Kiryat Menachem, Jerusalem, kodi postar: 9662592. Numrat e telefonit: home-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut” – Hostel “Avivit”,

Rruga 6 Ha-Avivit,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hotelit: 972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351. Adresa e emailit të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, i cili punon në banesën time:

Zonja Sara Stora-972-55-6693370.

4) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Shërbimet Shëndetësore Klalit” – Klinika Hateylet,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit në zyrat e klinikës: 972-2-5098282. Numri i faksit në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

Për: Dr. Hagit Peleg

Subjekti: një kërkesë për një konsultë.

E dashur zonja.

Herën e fundit që u ekzaminova në klinikën tuaj më thatë se sot ka medikamente të reja për trajtimin e psoriasis dhe gjithashtu se është e mundur që edhe njerëz si unë që vuajnë nga vështirësi të rënda financiare tani mund të ndihmohen nga “Miqtë” të Mjekësisë” shoqata të cilës ju i drejtoni pacientët në këtë gjendje. Pas kësaj vizitova mjekun tim të familjes – Dr. Brandon Stewart – dhe kuptova prej tij, sepse ai do të flasë me ju për këtë. A keni folur me të? Gjithashtu, me sa di unë, aktualisht nuk ka asnjë trajtim që mund të shërojë psoriasis – a është e vërtetë kjo? Dhe nëse kjo nuk është e vërtetë ose e pasaktë, a mund të shpjegoni se cilat janë, që nga sot, opsionet për trajtimin e psoriasis?

Në të kaluarën, nuk doja të merrja trajtim medikamentoz për psoriasis për shkak të një konsiderate tjetër: shanset e larta për të vuajtur nga efektet anësore – dhe në të njëjtën kohë periudha shumë të shkurtra të faljes që mund të arrihen, nëse fare.

Nga fjalët e tua kuptova që kjo situatë ishte e vërtetë 10-15 vjet më parë (është koha kur dermatologët me të cilët isha ekzaminuar më treguan për situatën që përmenda më parë dhe nuk rekomanduan trajtim biologjik për arsyet e përmendura) – dhe nuk është më e vërtetë sot.

Prandaj do të doja të pyesja: Cila është periudha e faljes në psoriasis që mund të arrij nëse filloj të trajtohem me një nga barnat e reja? Dhe cilat barna janë këto?

Gjithashtu, dhe nëse me të vërtetë barnat e reja mund të më lejojnë të arrij një periudhë të zgjatur të faljes në psoriasis pa efekte anësore serioze dhe ekziston vërtet mundësia e përdorimit të shoqatës “Miqtë e Mjekësisë” për ndihmë në financimin e trajtimit – në atë rast unë do të ishte i interesuar të dinte se cila procedurë kërkohet për të marrë trajtimin medikamentoz. Të fala,

Assaf Binyamini – një pacient në klinikën ambulatore të reumatologjisë të Spitalit Hadassah Ein Kerem.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

 

J. Më poshtë është e-maili që dërgova në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: test për tuberkulozin latent.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Jam një burrë 50-vjeçar që vuaj prej shumë vitesh nga artriti psoriatik – dhe së fundmi mjeku me të cilin po monitorohem më rekomandoi të filloj trajtimin me ilaçe biologjike për psoriazën.

Megjithatë, pas disa pyetjeve m’u bë e qartë se nuk do të mund ta filloja këtë trajtim për shkak të vështirësive të rënda financiare (jetoj me një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve).

Mjeku më rekomandoi të testohesha për tuberkuloz latent – dhe kuptova që ky test bëhet sepse trajtimi me ilaçe biologjike për psoriasis mund të shkaktojë simptoma të caktuara të tuberkulozit.

Por duke qenë se nuk mund të trajtohem me ilaçe biologjike për psoriasis, lind pyetja nëse testi për tuberkulozin latent është ende i nevojshëm.

Duhet të theksoj se mjeku reumatolog me të cilin po monitorohem nuk i përgjigjet pyetjes sime në këtë drejtim.

pra cfare po bejme?

Si mund ta di nëse duhet ta bëj apo jo këtë test?

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Benjamin.

K. Më poshtë është mesazhi i postës elektronike që dërgova në Njësinë e Reumatologjisë të Spitalit Shaarey Tzedek:

 

Jam një burrë 50 vjeç që vuaj nga artriti psoriatik.

Për shumë vite kam qenë nën monitorim në Klinikën Ambulatore të Reumatologjisë të Spitalit Hadassah Ein Kerem me një mjek të quajtur Dr. Hagit Peleg.

Dr. Peleg aktualisht është drejtor i departamentit. Për shumë vite kam marrë kujdes të shkëlqyer dhe të përkushtuar mjekësor prej saj, por së fundmi

Një ndryshim domethënës në qëndrimin e saj ndaj meje – dhe ajo nuk u përgjigjet më pyetjeve të mia – duke përfshirë një pyetje thelbësore mjekësore që i drejtova asaj.

 

Në dritën e gjithë kësaj, do të doja të kontrolloja mundësinë e ndalimit të ndjekjes terapeutike në klinikën e Dr. Peleg dhe fillimit të ndjekjes në klinikën tuaj.

A është e mundur kjo? Dhe nëse po, cila është procedura e nevojshme për këtë?

Dua të përmend se jam anëtar i një fondi të shëndetësisë së përgjithshme.

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numri im i telefonit: 972-58-6784040. Numri i faksit-972-77-2700076.

post Scriptum. Numri im i ID: 029547403.

 

L. Më poshtë është mesazhi i postës elektronike që dërgoj në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: Kërkesë për këshillim social.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Pasi u dërgova mesazhin e mësipërm pedagogëve të fakulteteve të dizajnit në shtetin e Izraelit, m’u bë e qartë se, ndryshe nga sa mendova fillimisht, ka produkte të llojit për të cilin po flasim këtu (një pjatalarëse që mund të vendoset në banak, në një mënyrë që mund ta bëjë më të lehtë për një person me aftësi të kufizuara në situatën time, i cili ka vështirësi për t’u përkulur për të larë enët – por gjithashtu nuk është i interesuar të përdorë mjetet e disponueshme për shkak të dëmit që sjell kjo në mjedis.

Por këtu ka një problem tjetër: unë jam një person që jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve dhe nuk jam në gjendje t’i paguaj këto ndihma.

Pyetja ime për ju është: A njihni ndonjë fondacion apo organizatë bamirësie të cilës mund t’u drejtohen kërkesa për një ndihmë të tillë?

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Benjamin.

post Scriptum. Më poshtë janë lidhjet që kam marrë nga pedagogët me të cilët jam konsultuar përmes të cilave mund të blini këto produkte ndihmëse:

1)https://www.amazon.com/Best-Sellers-Countertop-Dishwashers/zgbs/appliances/19201451011

2)https://ksp.co.il/web/cat/3065..7669

3)https://assaf-permalinks.com/7h8r

4)https://www.disability55.com/01en

5)https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-dishwasher&db6682=6685

6)https://www.payngo.co.il/appliances/home-appliances/dish-washers/marble-dishwashers.html

Tek:

Subjekti: Një propozim për një projekt studentor.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Jam një burrë 50 vjeç me një paaftësi fizike që më vështirëson kryerjen e aktiviteteve të ndryshme ditore. Një nga aktivitetet e përditshme me të cilat kam vështirësi është të përkulem mbi lavamanin e kuzhinës për të larë enët.

Dëshiroj të theksoj se duke qenë se çështja e cilësisë së mjedisit është shumë e rëndësishme për mua dhe shumë për zemrën time, zgjedh të mos blej apo përdor mjete të disponueshme.

Për një kohë të gjatë jam përpjekur të gjej një pajisje ose një makinë larëse enësh që mund të vendoset në banak – diçka që mund ta bëjë më të lehtë për mua, dhe të jetë një zgjidhje për një situatë të tillë.

Por pas shumë kërkimesh, m’u bë e qartë se me sa duket nuk ekziston një produkt i tillë.

Prandaj, pyetja ime për ju është: A ekziston mundësia që ju t’u ofroni studentëve tuaj një ose një projekt tjetër përfundimtar të zhvillimit të një produkti të tillë?

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im i telefonit të shtëpisë mund të jepet më vonë. Në çdo rast, numri nuk do të jepet në rrjetin whatsapp ose në ndonjë rrjet tjetër social, përveç vetëm në thirrjet telefonike (dhe kam parasysh telefonatat normale dhe jo video thirrjet duke përdorur programe si skype ose zoom që nuk i përdor).

2) Numri im ID: 029547403.

3) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

M. Lidhjet e mia:

1)Ndërtimi i aktivistit të presionit të grupeve alternative A-Partizane e grave në ekonomi dhe në shoqëri atë izraelite

2)tani radha jote-kush do personazhi femëror që iniciativa e saj ndryshoi tek ju diçka?

3)fivver.com-punojnë përkthyes të pavarur

4)mbulimi i grave sportive egalitare-promovuese në media atë izraelite

5) kontrollues i plagjiaturëssoftueri për inspektimin e përmbajtjes është kopjuar

6)faqe aiseo.ai

7)faqe tweetstorm.ai

8)Izzy Licenca-licencë puthje

9)Trafikoni atë izraelit kundër bërthamës

10)shoqata ndërkombëtare e mjekëve për parandalimin e luftës Bërthamore

           - Keni gjetur një gabim? Me trego per te -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE