Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Rad na daljinu - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Rad na daljinu

Rad na daljinu

Za:

Predmet: produkcija učenja na daljinu.

Poštovane gospođe/gospođo.

Ovih dana tražim posao.

Kao što znamo, trenutno postoji tehnologija korištenja 3D printera za proizvodnju raznih proizvoda.

Postoji li i tehnologija koja omogućava proizvodnju proizvoda sa ovim štampačima bez potrebe za ljudskim prisustvom u blizini štampača, već davanjem instrukcija na daljinu ili sa personalnog računara kod kuće?

A ako takva tehnologija danas postoji – znate li koje kompanije nude takve poslove? A koje su lične vještine potrebne za ovu svrhu?

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

A. Ispod je email, koji šaljem na različita mjesta:

Za:

Predmet: Organizacije pisaca.

Poštovane gospođe/gospođo.

Pišem na sajtu disability55.com koji se bavi problematikom osoba sa invaliditetom.

Sajt je napravljen u sistemu ofwordpress.org – i radi se o višejezičnom sajtu na 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerbejdžanski, italijanski, indonežanski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, holandski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, letonski, litvanski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kineski, slovenački, slovački, španski, srpski, hebrejski, arapski, paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiski, hrvatski, rumunski, ruski, švedski i tajlandski.

Tražim uslugu pisanja članaka na ovim jezicima za svoj blog. Ali tu postoji još jedna poteškoća/problem: ja sam osoba koja živi od vrlo niskih primanja – invalidnine od Zavoda za osiguranje. Iz tog razloga nisam u mogućnosti da platim visoke cijene koje naplaćuju profesionalni pisci članaka.

Postoje li velike organizacije profesionalnih pisaca članaka na blogu od kojih možete naručiti veliku količinu članaka po sniženoj cijeni?

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

Izrael, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3) Link do web stranice: https://www.disability55.com/

B. Ispod je poruka koju sam poslao na nekoliko fakulteta za kompjuterske studije:

Za:

Predmet: Kurs za testiranje softvera.

Poštovane gospođe/gospođo.

Prije nekoliko godina (pišem ove riječi 11. februara 2023.) uradio sam test zanimanja John Bryce College– i pronađen sam prikladan za kurs testiranja softvera.

Ali moje učešće na kursu nije urodilo plodom. Razlog: nisam mogao, kao osoba koja živi od invalidnine Zavoda za osiguranje, da platim cenu kursa koja je bila više od 18.000 dinara.

Tražio sam theIzraelska služba za zapošljavanje da mi pomognu u finansiranju kursa naišla je na veoma glomaznu i neefikasnu birokratiju, koja me je u kombinaciji sa prezirnim stavom s njihove strane sprečila da učestvujem na kursu – i stoga sam morao da odustanem od toga. Neke dodatne poteškoće moraju se uzeti u obzir : Nemam auto ni vozačku dozvolu – a zbog bolesti i lijekova koje uzimam to nikako nije moguće. Takođe, veoma sam ograničena u pokretljivosti iz istog razloga – i zato mi jedina opcija koja može odgovarati je učešće na kursu na daljinu – preko kompjutera kod kuće.

Zanima me da li vaša škola ima nešto za ponuditi u vezi sa takvim kursom.

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, Poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3)Curriculum Vitae-Assaf Benyamini:

Lični podaci: Assaf

Benyamini, ID. 029547403.

Datum rođenja: 11.11.1972.

Adresa: 115 Costa Rica Street, Kiryat Menachem, Jerusalem, Izrael.

Brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757.

Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

obrazovanje:

10 godina studija i djelimična matura.

Vojna služba: izuzeće iz zdravstvenih razloga.

Radno iskustvo:

1991-Radio u stolariji RESHET (Južni Tel Aviv)

1998-2005-Rad u Narodnoj biblioteci, pomažući stručnom timu bibliotekara u raznim poslovima.

2009-2010-Rad u lancu “Avgad” za sortiranje nakita.

Februar-maj 2019-rad u kompjuterskoj kompaniji HMSOFT

Početak februara 2020-trodnevni rad na dijeljenju novina prolaznicima na ulici.

volontiranje:

Aktivan u štabu borbe invalida.

volontiranje

U centru za iskorištavanje prava opštine Jerusalim u pomoći ugroženom stanovništvu.

Opće informacije:

Visoka motivacija, visoka verbalna i pismena artikulacija, sposobnost improvizacije i rješavanja problema.

Ima dugogodišnje poznanstvo sa organizacijama civilnog društva.

Pati od fizičkog invaliditeta koji me sprečava da dižem teške terete i dugo stojim na nogama.

C. Ispod je email koji šaljem na različita mjesta:

Za:

Predmet: otvoreni tenderi.

Poštovane gospođe/gospođo.

Tražim softver, odnosno sisteme ovog ili onog tipa na internetu koji su namijenjeni za objavljivanje “otvorenih tendera” na različite teme.

Da li poznajete takve sisteme?

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. Ispod je primjer tendera koji želim da objavim u otvorenom sistemu za online objavljivanje tendera:

Nudim svoj blog disability55.com kao platformu za objavljivanje članaka o osobama s invaliditetom na svakom od sljedećih 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerbejdžanski, italijanski, indonežanski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, holandski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, letonski, litvanski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kineski, slovenački, slovački, španski, srpski, hebrejski, arapski, paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiski, hrvatski, rumunski, ruski, švedski i tajlandski.

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

post Scriptum. Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

D. Ispod je e-mail poruka koju sam poslao vodiču iz hostela “Avivit”:

Asaf Benjamin< [email protected] >

To:

[email protected]

[email protected]

Četvrtak, 16. februar u 17:01

Zdravo Vardan:

Nakon našeg sastanka, ovo je e-mail koji sam poslao dr. Hagit Peleg iz bolnice Hadassah Ein Kerem, gdje sam pod nadzorom zbog psorijaznog artritisa od kojeg bolujem (prema statistici, oko 16% pacijenata sa psorijazom razvije artritis – i nažalost , trenutno sam uključen u 16% ovih).

Također, što se tiče same psorijaze, važno je razumjeti da:

1) Uzrok psorijaze je nepoznat. Prvi istraživači koji će zaista uspjeti pronaći uzrok psorijaze, a naravno nakon što otkriće prođe odgovarajuće akademske testove recenzije, ovi istraživači će dobiti Nobelovu nagradu za medicinu.

2) U prošlosti je postojala hipoteza da je uzrok genetski – međutim nisu uspjeli pronaći osnovu za to. Ova hipoteza se temeljila na činjenici da u dvije populacijske grupe s dokazanim genetskim srodstvom – Indijanci i Eskimi – nikada nije uočen nijedan slučaj psorijaze. Međutim, treba imati na umu da se to ne može nedvosmisleno utvrditi, budući da kao što je poznato kroz veoma duge periode u istoriji (u stvari do kraja 16. veka) ovi narodi nisu imali nikakve veze sa belim čovekom – i ne možemo znati da li su zaista imali slučajeve psorijaze – i s obzirom na da očito većina ovih naroda nije imala pismo (a ni to se ne može nedvosmisleno utvrditi – jer uvijek postoji mogućnost da su postojali periodi kada su spisi pisani na kvarljivim materijalima i iz tog razloga nam danas nisu na raspolaganju) – onda ne možemo stvarno znati da li nikada nije bilo slučajeva psorijaze u ovim grupama stanovništva. Najraniji dokazi koje imamo su od španjolskih osvajača – ali to su naravno relativno kasni dokazi iz kojih se ne može donijeti bilo kakav zaključak po ovom pitanju.

3) Što se tiče psorijatičnog artritisa, postoji jasna rodna karakteristika: oko dvije trećine pacijenata su zapravo pacijenti – a samo trećina oboljelih od ove bolesti su muškarci. Ne znam razlog tome – naravno možete pitati profesionalce.

4) Budžeti koji se izdvajaju za istraživanja u ovoj oblasti su očigledno znatno niži od istraživanja za druge bolesti kao što su rak, bolesti srca ili neurološke bolesti kao što su Alchajmerova ili Parkinsonova bolest. Razlog za to je jednostavan: u velikoj većini slučajeva psorijaza nije bolest opasna po život – a očekivani životni vijek pacijenata s psorijazom se ne razlikuje od očekivanog životnog vijeka opće populacije – i kada nema utjecaja na život očekivanog trajanja, niti o životno opasnoj prirodi same bolesti, već samo o kontinuiranoj patnji i značajnom narušavanju kvalitete života,

5) Bolest psorijaze kod mene se pojavila oko 15 godina – međutim dugi niz godina uopće nisam znao da je to psorijaza. Iz tog razloga bih uvijek išla kod dermatologa zbog nekog specifičnog problema, a pošto znamo da ne postoji lijek koji liječi psorijazu (a čak i istraživači koji pronađu takav tretman dobiće Nobelovu nagradu za medicinu) to nikada ne bi pomoglo . Ovakva situacija se nastavila sve do 2. januara 2007. godine, kada sam otišao kod dermatologa po imenu dr. Avraham Zlotogorski, od kojeg sam dobio dijagnozu psorijaze – kao i objašnjenja u vezi same bolesti i njenih karakteristika.

6) Nikada nije dokazana direktna veza između prisustva mentalne bolesti i psorijaze. Mnogo je mentalno povrijeđenih osoba koje ne boluju od psorijaze, a ima mnogo pacijenata sa psorijazom (i to u mnogo težim situacijama od moje) koji nemaju psihičke bolesti i vode normalan način života kao i svaka druga osoba u društvu. S druge strane, poznato je da stresne situacije (mentalni stres, depresija, anksioznost) sigurno mogu dovesti do pogoršanja simptoma psorijaze kod oboljelih – međutim, to je samo kod nekih pacijenata, a ne kod svih.

7) Tretmani na Mrtvom moru, ili na drugim prirodnim lokacijama sličnim u svijetu (na primjer, dobro poznato mjesto za liječenje u Baden-Badenu u Njemačkoj) mogu pomoći nekim pacijentima mnogo više od bilo kojeg liječenja lijekovima. Postoje čak i turisti sa psorijazom koji u Izrael dolaze iz različitih dijelova svijeta uglavnom u tu svrhu. Poznati su slučajevi u kojima ovi tretmani dovode do remisije bolesti. Poznato je za postojanje velike grupe turista (ne znam njihov broj – podaci su očigledno u rukama Ministarstva turizma preko kojeg se te grupe organizuju), oboljelih od psorijaze koji stignu u Izrael i odmah putuju u Mrtvo more za tretmane u cilju postizanja remisije bolesti – i nakon što period remisije završi ili se približi svom kraju,

8) Imajte na umu da tretmani u Mrtvom moru također ne pomažu svim pacijentima na sveukupni način. Teško je ili nemoguće unaprijed znati u kojim slučajevima će pomoći, a u kojim ne – i gotovo je uvijek nemoguće znati dok ne pokušate. Već sam putovao nekoliko puta i skoro da nije uticalo na moju psorijazu. Ne sjećam se koliko sam puta dolazio na Mrtvo more – međutim, bilo je to više puta i nikad me nije baš uticalo. Osim toga, pristup samim tretmanima danas je mnogo problematičniji zbog promjena koje se dešavaju u samom Mrtvom moru: pogoršanje fenomena vrtača posljednjih godina dovelo je do zatvaranja čitavih dionica plaže – pa čak i na dijelovima mora. plažama koje nisu zatvorene, boravak tamo je mnogo opasniji nego u prošlosti. također, već je bilo slučajeva vrtača koje su se pojavljivale na putevima ili na putevima gdje se ide do hotela – a danas je i sam dolazak u hotele pa povratak odatle mnogo opasniji nego što je bilo do 10 ili 15 sati godine – i to je naravno nešto o čemu se uvijek mora voditi računa. Čuo sam da je nedavno jedna izraelska kompanija razvila tehnologiju koja zna kako unaprijed predvidjeti vrtače tako da je možete koristiti, i ako dobijete upozorenje unaprijed, jednostavno napustite to opasno područje. Ova kompanija izvozi tehnologiju na mnoga mjesta u svijetu – i mislim da je prava šteta što se ova tehnologija ne koristi iu regiji Mrtvog mora – što je regija u kojoj je takva tehnologija preko potrebna. Ne sećam se imena kompanije – i ne sećam se

—– Proslijeđena poruka —–

Sakrij originalnu poruku  

Autor: assaf benyamini <[email protected]>

za: [email protected] <[email protected]>

Poslano: četvrtak, 26. januara 2023. u 4:28:06 PMGMT+2

Predmet: Pisma dr. Hagit Peleg.  

Mir dr. Hagit Peleg:

Predmet: zahtjev za konsultacije.

Draga Madame.

Zadnji put kada sam bio na pregledu u Vašoj klinici, rekli ste mi da sada postoje novi lijekovi za liječenje psorijaze i da je moguće da ljudima poput mene koji pate od teških materijalnih teškoća sada mogu pomoći “Prijatelji medicine”. “ udruženje u koje upućujete pacijente u ovoj situaciji.

Nakon toga sam posjetio svog porodičnog ljekara – dr Brandona Stewarta – i od njega sam shvatio da će razgovarati s vama o tome.

Jeste li razgovarali s njim?

Također, koliko ja znam, trenutno ne postoji lijek koji može izliječiti psorijazu – da li je to istina? A ako ovo nije tačno ili netačno, možete li objasniti koje su od danas opcije za liječenje psorijaze?

U prošlosti nisam želio da se liječim lijekovima za psorijazu zbog još jednog razloga: velike šanse da imam nuspojave – i istovremeno vrlo kratke periode remisije koji se mogu postići, ako se uopće mogu postići.

Iz Vaših riječi sam shvatio da je ova situacija bila tačna prije 10-15 godina (što je vrijeme kada su mi dermatolozi kod kojih sam bio na pregledu pričali o situaciji koju sam ranije spomenuo, a nisu preporučili biološko liječenje iz navedenih razloga) – i danas više nije tačno.

I zato bih se pitao: Koji je period remisije psorijaze koji mogu postići ako počnem da se liječim nekim od novih lijekova? A koje su to droge?

Također, i ako mi zaista novi lijekovi mogu omogućiti da postignem produženi period remisije psorijaze bez ozbiljnih nuspojava i zaista postoji mogućnost korištenja udruženja “Prijatelji medicine” za pomoć u finansiranju liječenja – u tom slučaju ja bi bio zainteresovan da sazna koja je procedura potrebna da bi se dobio tretman od droge.

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini – pacijent u reumatološkoj ambulanti bolnice Hadassah Ein Kerem.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

E. Ispod je moja prepiska sa “Forumom civilnog društva”:

Adi Arbel< [email protected] >

Za:

assaf Benyamini

Ponedjeljak, 13. februar u 10:23

tu je.

U ponedjeljak, 13. februara 2023. u 10:13 od assaf benyamini <‪[email protected]>:

Sakrij originalnu poruku

Da li vaše kancelarije u Jerusalimu imaju pristup osobama sa invaliditetom?

U ponedjeljak, 13. februara 2023. u 09:59:12 GMT+2, Adi Arbel<[email protected]> Napisao:

Naše kancelarije su u Jerusalimu, a ja živim u Givatayimu. Možete se naći u našim uredima ili u tržnom centru Givatayim. Slobodno pošaljite e-poštu Tatjani kako biste izbjegli pokvareni telefon ako želite da sastanak bude sa vama oboje.

U ponedjeljak, 6. februara 2023. u 19:04 od assaf benyamini <‪[email protected]>:

Ne koristim Zoom. Ne znam da li Tatjana koristi ovaj softver. U svakom slučaju, Tatjana je upravnik saobraćaja i zato mislim da bi odnos trebalo da bude sa njom. Možete je kontaktirati telefonom na broj 972-52-3708001. Ili: 972-3-5346644. Nedjelja-četvrtak od 11:00 do 20:00 sati. Srdačan pozdrav, Asaf Binyamini. PS Želim da istaknem da sam invalidna i bolesna osoba, te stoga nisam sigurna da ću moći doći do vaših ureda u Jerusalimu. Gdje su vaše kancelarije? Postoji li pristupačnost za osobe s invaliditetom? U svakom slučaju, možete me kontaktirati telefonom u bilo koje vrijeme. Moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

U ponedjeljak, 6. februara 2023. u 12:21:25 GMT+2, Adi Arbel<[email protected]> Napisao:

Zdravo Assaf i Tatiana, hvala na upitu! Moje ime je Adi i direktor sam foruma civilnog društva. Bilo bi mi drago da dogovorim uvodni sastanak sa vama, na Zoom-u ili u našoj kancelariji u Jerusalimu, prema vašim željama. Srdačan pozdrav, Adi

U nedjelju, 5. februara 2023. u 15:22 od strane Assaf Binyamini <‪[email protected]>: Za: “Forum za civilno društvo”. Ispod je poruka u ime gospođe Tatjane Kadučkin iz pokreta “Nitgaber”.

Tema: pokret “Nitgaber” (“transparentne” osobe sa invaliditetom)

Prije desetak godina, ja, Ham, osnovao sam pokret “Nitgaber”, za “transparentne” osobe sa invaliditetom. Osobe sa invaliditetom sa visokim procentom invaliditeta i nesposobnosti za rad, a koje nisu ograničene u kretanju. Moj pokret broji i predstavlja oko 1300 ljudi iz cijele zemlje, koji imaju invaliditet između 75% i 100%, koji nisu radno sposobni i koji nemaju smetnje u kretanju ili im je potrebno povećanje procenta invaliditeta.

Pokret omogućava tim ljudima da iscrpe sva svoja prava vis-a-vis države, a određena finansijska podrška se daje i onima kojima je najpotrebnija.

Naš pokret se bori za pristupačne javne stambene prostore i adekvatne uslove života za pomenutu grupu stanovništva.

Mnogi invalidi koji nisu sposobni za rad, a imaju 75%-100% invaliditet, ali nisu ograničeni u kretanju žive u žalosnim uslovima.

Oni ne primaju iste beneficije koje uživaju penzioneri koji takođe primaju dodatak na prihod. Odnosno, nemaju popuste za kupovinu lijekova, popuste na račun za struju, porez na imovinu, popuste za putovanje u gradskom prevozu i pomoć pri najmu kao penzioneri, nemaju pravo na dotacije za “grijanje/hlađenje” i drugo.

Drugim riječima, nemaju pravo na skoro nikakve beneficije, uprkos njihovoj teškoj situaciji.

Osim toga, nemaju pravo na javni smještaj uprkos teškim uslovima u kojima svakodnevno žive.

Postoji fundamentalna razlika između različitih invaliditeta i vjerujemo da to ne bi trebalo biti tako!

Invalid sa invaliditetom ima pravo na javno stanovanje i prima pomoć za kiriju od 3000 do 3900 NIS mesečno. Takođe, invalidi sa smetnjama u kretanju dobijaju veće naknade od invalida koje predstavlja pokret, zahvaljujući dodacima na osnovnu naknadu, koja između ostalog uključuje posebne usluge, dodatak za mobilnost i pratioca i drugo.

U takvoj situaciji visina ovih naknada dostiže 15.000-17.000 NIS mesečno.

Ali nasuprot tome, invalidi koje predstavlja pokret, koji nemaju invaliditet kretanja, imaju 75%-100% invaliditet i nisu sposobni za rad, primaju samo 3211 NIS mesečno samo neto! Odavde proizilazi da je ova grupa najsiromašnije i najugroženije stanovništvo u Državi Izrael!!! Tokom godina rada, sreo sam se sa mnogim zvaničnicima iz različitih stranaka u Knesetu i raznim vladinim ministarstvima. Ali, nažalost, pokret već deceniju nije uspeo da promoviše predlog koji bi omogućio invalidima koji nisu ograničeni u kretanju, koji imaju 75-100% invaliditet i nisu sposobni za rad, da dobiju javni smeštaj, ili u najmanju ruku povećati iznos pomoći koju primaju pri iznajmljivanju stana i makar malo poboljšati svoje životne uslove.

Želio bih da se sretnem s vama, kako bismo promovirali ovaj projekat i pomogli ovim ljudima da žive dostojanstvenije i primjerenije.

S blagoslovom i velikom nadom, Tatyana Kaduchkin, predsjedavajuća pokreta “Nitgaber” (transparentni invalidi).

 

Telefon 1: 972-52-370-8001

Telefon 2: 972-3-534-6644

Ispod je poruka koju sam ostavio članu Kneseta Mosiju Raz-Ašeru za sastanak sa njim u Knesetu. Stigao sam u utorak, 20. aprila 2021. u 13:30.

  1. aprila 2021

Pozdrav za poslanika Knesseta („Knesset“-IZRAELSKI parlament) Mossi Raza

Predmet: Problem stanovanja za invalide.

Dragi gospodine.

U nastavku se nalaze brojna pitanja koja se odnose na populaciju s invaliditetom i mentalno poremećenu populaciju (populaciju u koju sam i ja uključen) koja bih želio pokrenuti pred vama. Zanimalo bi me u kojoj mjeri ste u mogućnosti promovirati ova pitanja i/ili napraviti hitne zakonske izmjene kako bismo poboljšali našu situaciju, uslove za liječenje i naše šanse za opstanak i integraciju u društvo.

Trebalo bi da istaknem da sam iz dosadašnjeg iskustva naučio da će mi na sastancima ovog tipa prije nego što stignem biti rečeno da ću dobiti dozvolu da govorim kako bih pokrenuo pitanja o kojima želim govoriti – međutim na samom sastanku ja neću dobiti dozvolu da govorim ni na sekundu – a ako pokušam da govorim, ne daj Bože, ovo će se automatski smatrati za vrlo ozbiljnu “smetnju” i stoga će me zaštitari napasti i izbaciti vrlo agresivno – i ovo čak i kada za tim nema potrebe i kada je potpuno nepotrebno, a i kada je potpuno jasno da nikome ne predstavljam nikakvu “opasnost”.

I znajući ovu stvarnost, predajem vam ovo pismo – za svaki slučaj i ovaj put će biti takvo ponašanje prema meni. Očigledno, sama činjenica da se usuđujem da iznosim nevolje invalidne javnosti tumači se kao vrlo ozbiljna prijetnja – iako mi uopće nije jasno kome ili čemu to tačno prijeti. Ostavljam vama i zaposlenima u vašoj kancelariji ovo pismo – neću ga ponijeti kući.

A sada za detalje o samim temama:

1) Problem finansiranja/plaćanja stanarine – pre mnogo godina je utvrđeno (a nije jasno od koga – ali verovatno je reč o jednom ili drugom državnom funkcioneru) da invalidi koji žive u zajednici imaju pravo na pomoć u iznosu od 770 dinara mjesečno u svrhu plaćanja zakupnine. Kao što znamo, posljednjih godina došlo je do vrlo značajnog povećanja cijena stanova u Državi Izrael – a kao rezultat toga, naravno, došlo je i do značajnog povećanja kirija. Međutim, iznos pomoći od 770 NIS, koji je pre mnogo godina određen potpuno proizvoljno, bez ikakvog objašnjenja i logike, ne ažurira se. Nažalost, čak i nakon velike prepiske (a riječ je o barem nekoliko hiljada, pa čak i desetina hiljada pisama, a na nesreću pisca ovih riječi, ovi brojevi nisu nimalo preuveličani), koji su upućeni svim mogućim stranama: Ministarstvu građevinarstva i stanovanja i njegovim raznim filijalama, drugim vladinim ministarstvima kao što su Ministarstvo finansija i Kabinet premijera, brojnim novinarima s kojima je pisac ovaj dokument je govorio lično, Mnogi advokati, pa čak i istražni uredi i ambasade stranih zemalja – ništa ne pomaže – i kao rezultat toga, iznos pomoći se ne ažurira, mnogi invalidi su izbačeni na ulicu i tamo pronalaze svoju smrt od gladi, žeđi ili hladno zimi i alternativno od toplotnog udara ili dehidracije ljeti. Treba napomenuti da su organizacije za iskorišćavanje prava poput udruženja „Jadid“ (koje, kao što znamo, zatvorena prije nekoliko mjeseci) ili ambulante pravne pomoći na univerzitetima i fakultetima sa kojima je i pisac ovog članka u kontaktu nikako ne mogu pomoći, a razlog tome je jednostavan: iznos pomoći od 770 NIS daje se po zakonu , a organizacije za iskorišćavanje prava mogu pomoći samo prema postojećem zakonu, a jedina adresa u slučajevima kada su zakonske izmjene neophodne je, kao što znate, Kneset. Ali ovdje se situacija samo komplikuje: kao što znamo, veoma dug period od više od dvije godine nema funkcionalne vlade, a Knesset i Država Izrael su u stanju, zapravo, kontinuirane prelazne vlade. Direktan i poražavajući rezultat ove situacije je nepostojanje mogućnosti da se unesu suštinske izmjene zakona koje su hitno potrebne – neke od njih detaljno opisujem. Treba napomenuti da čak i kada su Knesset i vlada postupili po zahtjevima pisca ovih redova, kao i zahtjevima organizacija invalida i mnogih drugih stranaka u pogledu iznosa pomoći poslanicima Kneseta, oni su automatski su upućeni organizacijama za iskorišćavanje prava – i to iako sami članovi Kneseta dobro znaju da u ovom slučaju organizacije za eksploataciju prava ne mogu biti adresa već samo oni sami.

2) Komunikacija sa stanodavcem – postoji mnogo slučajeva u kojima osobe sa invaliditetom imaju poteškoća u pregovorima sa stanodavcem zbog razloga koji se odnose na njihovu bolest ili invaliditet. U ovakvim situacijama od socijalnih radnika se traži da djeluju kao posrednici – a veliki dio socijalnih radnika ne može zaista preuzeti tu ulogu u svakom slučaju. I šta više: opsežna smanjenja standarda radnih mjesta socijalnih radnika posljednjih godina, u kombinaciji s teškim uslovima rada, niskom plaćom, neadekvatnim tretmanom od strane porodica pacijenata koje ih u mnogim slučajevima doživljavaju kao, i nepravedno,

3) Sredstva plaćanja pacijenata – postoje situacije u kojima se osoba seli da živi u zajednici nakon dužeg boravka u bolnicama, a bez životnih navika koje se smatraju normativnim kao što je odlazak na posao, preuzimanje odgovornosti za vođenje svog života. itd. Vrlo često su uslovi koji se postavljaju kao uslov za potpisivanje ugovora o zakupu kao što je Potpisivanje garancijskog čeka nedostižni za ljude u ovoj fazi njihovog života.Mnogi okviri liječenja i rehabilitacije koji su postojali u prošlosti (u jednom od kojih je piscu ovog dokumenta pomoglo prije otprilike 26 godina pri izlasku iz bolnice radi potpomognutog života) zatvorili su ili značajno smanjili obim Svoje aktivnosti posljednjih godina – nešto što bi moglo spriječiti rehabilitaciju kod ljudi koji u ovoj fazi svog života neće moći napredovati bez ovih osnovnih terapijskih i rehabilitacijskih omotača.

4) Problem regulacije – danas postoji potpuni disbalans kada su u pitanju obaveze i prava vlasnika stanova s ​​jedne strane i iznajmljivača stanova s ​​druge strane. Postoji mnogo zakona koji štite stanodavce od jedne ili druge zloupotrebe perioda zakupa koja može biti od strane stanara. S druge strane, nema zakona koji bi zaštitili ljude koji žive u stanovima od eksploatacije od strane stanodavaca – pa se kao rezultat toga u mnogim ugovorima o najmu mogu naći skandalozne, drakonske, a ponekad čak i nezakonite klauzule – i nema zakona u cilju zaštite stanara ovih stanova koji su primorani da potpišu ove ugovore. u mnogim slučajevima, zakupci stanova nemaju zakonsko pravo prigovora na uvredljive klauzule koje su potpisane kao uslov za davanje nekretnine – i biće potpuno izloženi hirovima vlasnika stanova, a ponekad čak i tokom perioda zakupa sebe. Vlasnici stanova u ovakvim situacijama su prirodno teži za ugrožene populacije kao što su invalidi ili bolesni.

5) Poteškoće u informisanju – postoje znatne poteškoće kada je u pitanju iznošenje navedenih poteškoća i njihovo izlaganje u javnosti radi potrebnih korekcija. Aktuelni prioriteti raznih medija koje ta tematika jedva zanima, rascjepkanost među organizacijama invalida, nevoljnost mnogih elemenata društva u kojem živimo da aktivno učestvuju u pokušajima da se situacija popravi i poboljša – sve to opterećuju i veoma otežavaju napore da se ovi problemi podignu na svest javnosti na način da će biti primorani članovi Kneseta da unesu neophodne izmene u zakonodavstvo umesto da nastave da ignorišu i ne rade ništa. Još jedna poteškoća postoji kada je u pitanju podizanje reklamne kampanje:

6) Vrijeme čekanja na liječenje – brojni su slučajevi u kojima osobama kojima do određenog perioda u životu nije uopće bila potrebna pomoć službi za mentalno zdravlje – već kao posljedica teških životnih okolnosti ili traumatskog ili teškog događaja jednoj ili drugoj vrsti potrebna je pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje – i naravno, u mnogim slučajevima ovo je privremena ili jednokratna pomoć, a ne kronična. Danas su periodi čekanja na liječenje ili psihološku pomoć veoma dugi – a zbog nedostatka pravovremene pomoći, stanje ljudi može se nepotrebno pogoršati. Ulaganje dodatnih sredstava u javni sistem mentalnog zdravlja svakako može promijeniti situaciju. Mora se imati na umu da čak i sa ekonomske i budžetske tačke gledišta nema logike u takvom ponašanju: kada ljudi stanje se pogoršava tokom dužeg perioda čekanja na liječenje, njihovo stanje se i dalje komplikuje – a ono što je mogla biti jednokratna pomoć koja je koštala državu, pretvara se u još ozbiljniju situaciju koja državu naknadno košta beskrajno velike finansijske troškove . Iz ovih razloga, potrebno je razmotriti dodavanje standarda javnom sistemu mentalnog zdravlja i njegovo poboljšanje – mora se imati na umu da velika većina stanovništva u državi Izrael ne može privatno financirati ove tretmane – koji koštaju nekoliko stotina šekela za svaki individualna sesija. njihovo stanje se i dalje komplikuje – a ono što je mogla biti jednokratna pomoć koja je koštala državu, pretvara se u još ozbiljniju situaciju koja državu naknadno košta beskrajno velike finansijske troškove. Iz ovih razloga, potrebno je razmotriti dodavanje standarda javnom sistemu mentalnog zdravlja i njegovo poboljšanje – mora se imati na umu da velika većina stanovništva u državi Izrael ne može privatno financirati ove tretmane – koji koštaju nekoliko stotina šekela za svaki individualna sesija. njihovo stanje se i dalje komplikuje – a ono što je mogla biti jednokratna pomoć koja je koštala državu, pretvara se u još ozbiljniju situaciju koja državu naknadno košta beskrajno velike finansijske troškove. Iz ovih razloga, potrebno je razmotriti dodavanje standarda javnom sistemu mentalnog zdravlja i njegovo poboljšanje – mora se imati na umu da velika većina stanovništva u državi Izrael ne može privatno financirati ove tretmane – koji koštaju nekoliko stotina šekela za svaki individualna sesija.

7) Stomatološki tretmani – kao što znate, u Državi Izrael osoba kojoj je potreban stomatološki tretman će skoro uvijek ići kod privatnih ljekara – a to je zato što javni zdravstveni sistem trenutno ne daje odgovor u ovoj oblasti. Treba napomenuti da je mentalno poremećenim, ali i hendikepiranim uopšte, čija je ekonomska teškoća na dnevnom nivou veoma teška, čak i bez veze sa stomatološkim tretmanima, još teže primati ove tretmane, ako i kada je to neophodno. Kombinacija ozbiljnih psihičkih problema i teške ekonomske nevolje dovodi do toga da se ovi ljudi suočavaju sa slomljenim koritom i potpunim ćorsokakom kada je to potrebno, a ponekad i hitno stomatološko zbrinjavanje. Treba uzeti u obzir da danas, zapravo, ne postoji

8) Područja za hospitalizaciju – osoba kojoj je trenutno potrebno masovno psihijatrijsko liječenje u javnoj bolnici ili klinici može ga primiti samo u klinici ili bolnici koja je u blizini njegovog područja stanovanja. Postoje slučajevi u kojima pacijenti preferiraju, iz ovog ili onog razloga, da se liječe u drugoj klinici – ne nužno onoj koja je vrlo blizu područja njihovog stanovanja. Pacijentima treba omogućiti slobodu izbora – a pacijentu koji nije zadovoljan liječenjem na određenoj klinici ili bolnici treba dati priliku da se preseli u kliniku ili bolnicu na drugom mjestu. Ova opcija je trenutno data u svim drugim oblastima medicine – i nema razloga da se negira sloboda izbora mjesta liječenja samo u oblasti mentalnog liječenja. Štaviše: takva sloboda izbora, ako je data,

9) Svijest stanovništva – opća populacija ponekad pokazuje vrlo značajan otpor kada je riječ o tretmanima mentalnog zdravlja koji se pružaju u području gdje ljudi žive – nešto što proizilazi iz nedostatka svijesti i nepriznavanja oblasti – i bez ikakvog praktičnog ili logičkog opravdanja. Smanjenje otpora i nevoljnosti stanovništva kroz odgovarajući sistemski informacioni sistem svakako može olakšati život pacijentima i pacijentima čiji je život u svakom slučaju veoma težak zbog bolesti i sopstvenih invaliditeta. Nedostatak svijesti u društvu u kojem živimo uzrokuje slučajeve prigovora stanovnika na otvaranje hostela ili ustanova za njegu u blizini njihovih rezidencija – nešto što dovodi do značajnih kašnjenja u otvaranju ovih objekata, a ponekad čak i do sprečavanja njihovog otvaranja nakon tužbi stanara. Štaviše: ima dosta slučajeva u kojima postoji namjerno uznemiravanje stanovništva prema ovim ustanovama za njegu kada se nalaze u njihovom području stanovanja – a vrlo je moguće da bi podizanje svijesti javnosti moglo dovesti do značajnog smanjenja broja ovih slučajeva. Pozdrav, Asaf Binyamini,

115 Costa Rica St.,

ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected]

3) Okvir liječenja u kojem sam bio do 16. marta 2021. (zbog kontinuiranih rezova i smanjenja budžeta za zdravstvo i socijalnu skrb i izostanka tretmana ovih pitanja u odsustvu funkcionalne vlade ili Knesseta) ostao sam, kronično oboleli od veoma ozbiljnih bolesti i problema bez odgovarajućeg okvira lečenja. Sve svoje pokušaje da pronađem relevantan okvir liječenja za nju mogu se osloniti na keramičare – i ne može se reći koliko će ova katastrofalna situacija trajati):

Udruženje “Reut” – Hostel “Avivit”,

Ha-Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9650816.

brojevi telefona u kancelarijama hostela: 972-2-6432551. ili: 972-2-6428351.

E-mail adresa hostela: [email protected]

Socijalni radnik iz tima hostela sa kojim sam bio u kontaktu:

Oshrat-972-50-5857185.

4) Porodični ljekar kod kojeg sam na praćenju:

dr Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinika Hatayelet,

Daniel Yanovsky 6,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9338601.

Broj telefona ordinacije klinike:

972-2-6738558. Broj faksa u ordinaciji klinike: 972-2-6738551.

5) Detalji o redovnim lekovima koje uzimam:

1. Psihijatrijski lijekovi:

I. Seroquel-

2 tablete od 300 mg svake večeri.

II. Tegretol CR-

400 mg-svako jutro. 400 mg – svako veče.

III. Effexor-

150 mg-svako jutro. 150 mg – svako veče.

2. Symvastatin-

10 mg svaki dan uveče.

6) Ispod je lista zdravstvenih problema od kojih patim:

I. Mentalna bolest-kompulzivni sindrom OKP kao i bolest definirana

kao šizoafektivni poremećaj.

II. Psorijatični artritis.

III. Neurološki problem čija definicija nije jasna. Njeni glavni simptomi: predmeti koji mi padaju iz ruku, a da nisam primijetio, vrtoglavica, gubitak osjeta u pojedinim dijelovima dlanova i određeni problem sa ravnotežom i držanjem.

IV. Hronična diskus hernija u leđima u pršljenova 4-5 – koja također zrači na noge i otežava hodanje.

V. Sindrom iritabilnog crijeva.

VI.. Početak znakova kardiološkog problema od prošlog mjeseca (pišem ove riječi u četvrtak, 22.03.2018.). U trenutku pisanja ovih redova još je nejasna suština problema, koja se manifestuje bolovima u grudima tokom većeg dela dana, otežanim disanjem, ali i govorom.

VII. Značajno slabljenje vida, koje je počelo prije otprilike šest mjeseci (pišem ove riječi u ponedjeljak, 19. aprila 2021.).

7) Dodatni lični podaci: Starost: 48. Bračno stanje: Neoženjen. Datum rođenja: 11.11.1972.

Protest za povećanje starosne penzije Jedan od inicijatora protesta: Uri Flom – Tel. 972-54-4725676 Email: [email protected]

Yigal Grinstein – Tel. 972-50-7534271 Email: [email protected]

Giora Harlofsky – Tel. 972-52-3820050 Email: [email protected]

22. decembar 2022

Poklič okupljanja – mlađa generacija se uključuje u borbu.

Mi vaši roditelji, vaše bake i djedovi vas pozivamo da se pridružite i pomognete nam u našoj borbi za povećanje sramne starosne penzije koju danas primamo,

i koja mnogima od nas ne dozvoljava da žive dostojanstveno.

Pridruživanje našim borbama danas će vas spasiti potrebe da se vratite i borite

Kada dostigneš naše godine.

Naša djeca i unuci, naš dodatak je bio blizu do 2003. godine

Do prosječne plate u privredi, a bilo je moguće do 2003. godine nastaviti upravljati našim životima,

Uz razuman životni standard, čak i nakon što smo otišli u penziju.

Neki od nas (ne svi) su također uspjeli uštedjeti, neki više, a neki manje, u pomoćnim penzionim planovima.

Mnogi od nas, koji nisu imali privilegiju da rade u javnoj službi ili u velikim organizacijama, nemaju nikakve penzije i u potpunosti se oslanjaju samo na naknadu. Nema spora da stopa naknade danas ne dozvoljava minimalan dostojanstven život.

Mnogi se pitaju kako smo u zemlji koja sebe definiše kao državu blagostanja došli u tako jadnu situaciju. Odgovor je, najblaže rečeno, pohlepa i sramno kršenje naših prava.

Sve je počelo 2003. godine kada je tadašnji ministar finansija odlučio da prekine vezu između sredstava za starosnu penziju, koja je kasnije postala penzija za starije osobe, i vezu sa prosječnom platom u privredi, te da poveže penzije u “potrošački indeks”.

Preko noći je ovaj potez ispraznio starosnu penziju, a tokom godina penzija je potpuno izgubila uticaj na život starijeg građanina.

Istovremeno, stotine milijardi šekela postepeno su se akumulirale u fondu nacionalnog osiguranja.

To je novac koji nam je uzet decenijama rada, da bi nam se vratio kada doživimo starost, da bi nam pružio razumnu socijalnu sigurnost i omogućio nam da nastavimo život na adekvatnom nivou i poštovanju.

Odvajanje starosne penzije od veze sa indeksom „prosečne plate u privredi” i njeno povezivanje sa „indeksom potrošača” veštački je stvorilo „višak sredstava” u nacionalnom osiguranju, koji je dostigao stotine milijardi šekela.

Ministarstvo finansija je drsko smatralo viškovima ogromne sume koje su se nagomilale u Fondu za osiguranje i sebi je prisvojilo novac koji je od početka bio namenjen da obezbedi osnovni životni standard za preko milion građana

i veterani (trenutno oko 1.300.000).

Postoji i postoji zavera šutnje čija je svrha da se dozvoli nastavak ove kriminalne pljačke.

Veza ukršta stranke!

Dok je plata visokih zvaničnika u privredi počevši od premijera preko ministara i članova Knesseta, šefova javnih vijeća i gradonačelnika do generalnih direktora javnih preduzeća i drugih visokih zvaničnika u javnoj službi, vezana za prosječnu platu u ekonomije, i automatski se ažurira svake godine-

Starosna penzija je gurnuta u ponor ženskosti i jednostavno zaboravljena.

Dosta!

Tokom protekle dvije decenije, stotine milijardi šekela prebačeno je iz nacionalnog osiguranja u odjeljenje za budžet Ministarstva finansija. Sredstva su data kao “pozajmica”, a cijeli potez je urađen tiho iza kulisa i bez ikakvog pravog publiciteta. Kredit nikada nije vraćen. Naprotiv, porastao je do monstruoznih razmjera.

Vraćamo se i tražimo vašu podršku u našoj pravednoj borbi. Danas smo mi, sutra si ti.

Linkovi za pridruživanje:

Grupa otvorena za diskusiju (bučna grupa): https://chat.whatsapp.com/Juztm79HMFYAWsXETIcKkI

Grupa bez diskusija, ali sa redovnim ažuriranjima (tiha grupa):

https://chat.whatsapp.com/F8j6n3d1HeX8BCmU2c3TIC

Link na Facebook grupu:

https://www.facebook.com/groups/1120435948847976

Pogledajte gdje je stigla pohlepa (naslov na grafikonu je na hebrejskom)

Grafikon povećanja plata članova Knesseta („kneset“-IZRAELSKI parlament) ljubaznošću naših prijatelja inženjera Yehude Gassera

Giora Harlofsky – jedan od osnivača protestne zajednice Adv.

Giora Harlofsky, Tel. 972-52-3820050 [email protected]

Yigal Grinstein, Tel. 972-50-7534271 [email protected]

Uri Flom, Tel. 972-54-4725676 [email protected]

Moji lični podaci:

Ime – assaf. Prezime – benyamini.

Matični broj – 029547403.

Puna adresa za dostavu pošte –

assaf Benyamini,

115 Costa Rica St.,

Ulaz A – Apartman 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

moja web stranica:  https://www.disability55.com/

Adi Arbel, Crkveni forum za civilno društvoy

Šta biste voljeli raditi danas? Upoznati /forum za kompaniju civil

primati ažuriranja događaja Forumski kanal za civilno društvo

pratite nas pomno našu facebook stranicu pronađite načine za promjenu naš civilni alat

iskoristite naše iskustvo /konsultacije i strateška pratnja

učiti iz iskustva drugih /kod civil otvoren

Znate šta se dešava kada? /svi događaji najbliži

Pretvorite ideju u stvarnost u jednom danu /radionica starter

uroniti u zamršenosti državnog budžeta/Ronjenje besplatno

koristiti javne informacije u svoju korist /izvaditi u svjetlu

Dobijte početni novac za svoju novu inicijativu /Grant ponija

Razumjeti kako pravilno raditi sa članovima Kneseta /recept za efekat

Saznajte kako prikupiti resurse od šire javnosti /On line skok

F. Ispod su postovi koje sam podijelio na svom Facebook računu:

1)Dobro veče. Nisam napisao sljedeći dio. Pisac se nije potpisao na dnu. Ja sam distribuirao svom snagom i tražio da i vi učinite isto.

Zaista se nadam da političari i predsednik na njihovom čelu ne misle da izlazimo na ulice zbog broja članova komisije za imenovanje sudija…

Borimo se za izgubljenu dušu zemlje.

Ne spavamo noću od brige. Naš kompas treperi i osjećamo kako nebo pada i zemlja se trese.

I mi shvatimo da nema spasa i ostali smo sami, i nazvali smo se zastavom.

Sklanjamo se s puta jer si poludio.

Izlazimo zbog roditelja i naše djece. Jer mi smo tako odgajani i tako ih vaspitavamo, da vole zemlju i rade za nju, vredno rade i poštuju druge…

I odlazimo jer smo ljuti, a ne zbog klauzula.

Ljuti što su politički lideri postali vodiči za korupciju, mržnju, pohlepu i žudnju za časti i pohlepom.

Ljuti ljudi koji izmiču i odvajaju sišu teren i budućnost zemlje.

Ljut što se naše poreze bacaju kao smeće od strane beskičmenih, nekompetentnih kukavica.

Ljuti kriminalci u odijelima preuzeli su zakon kako bi legalizirali svoju riznicu.

Ljuti su na premijera koji je spreman da zemlja gori, a narod rasparčan, pod uslovom da sačuva svoju kožu.

I odlazimo zato što smo umorni od ludila poniženja, a ne zbog malih crtica u zakonima.

Dosta nam je zidnih mahovina koje nas nazivaju izdajicama, a vi šutite.

Umorni smo od jadnih ministara koji nas nazivaju rasistima i Aškenazima kada naša djeca nemaju pojma odakle dolaze.

Umorni smo od zaglavljivanja sa Rolex satovima koje nemamo i nećemo imati.

Dosta nam je da slušamo kako kriminalci izmiču i ministre koji se pretvaraju da smo anarhisti.

Želimo vam reći, gospodine predsjedniče, zaposlenim političarima i plitkim novinarima – propuštate mnogo.

Probudite se jer živimo u horor filmu i nemamo namjeru sjediti i gledati sa strane da vidimo kako će se svađa između vas završiti.

Probudili smo se jer smo bili umorni od ćutanja. Zato što smo preuzeli odgovornost.

Ne tražite lidera kojeg možete kupiti od nas i ne širite nam izmišljene kompromise. Mi nismo kao ti.

Započeli smo borbu i nastavićemo da se borimo sve dok ne skinete ruke sa Vrhovnog suda, dok ne naučite da poštujete drugog (ili barem ućutite) i dok ne uzmete Deklaraciju nezavisnosti u svoje srce.

Ni malo prije.

Da li se i vi tako osjećate? Prenesite ga tako da dopre do desnih ušiju.

2)Rotem Peer

Direktor

Grupni ekspert u oblasti konsultanata za mentalno zdravlje

1 dan ·

Uređivanje posta radi pojašnjenja:

Važno je napomenuti da je moguće da je ubica zaista bio traumatiziran. Ne isključujem to.

Samo mislim da ima mnogo slučajeva u kojima to nije slučaj i pokušaj da se skoro svako ubistvo pripiše mentalnoj borbi je povreda čitave populacije.

Osim toga, statistički je jasno da ako uzmete uzorak od 10.000 ljudi koji trče u odnosu na 10.000 ljudi koji ne trče, šansa da postoji neko ko je ubica veća je među netrčanjem.

Prema zakonu, svaki ubica je potencijalno psihički bolestan. Čak i ako nema mentalno iskustvo, šalje se na mentalni pregled.

A za nekoga ko je jednom prije mnogo godina bio hospitaliziran ne smatra se da je nanio štetu duši i pokušaj opravdanja ubistva mentalnom borbom je jednostavno nepravda.

Svi žele da pobegnu iz zatvora i šta se onda dešava?

da su sve novine pune užasnih stigmatizirajućih rečenica koje gotovo svakog ubicu nazivaju psihički poremećenim.

Ovo je dovoljno da naškodi cijeloj populaciji.

Trebalo bi postojati zakon protiv ovoga.

Ako Etiopljanin ubije, da li kažemo da je ubio zato što je Etiopljanin?

Ako je Marokanac ubio, reći ćemo da je ubio zato što je Marokanac?

naravno da ne!

Čovek ubija zato što ubija zato što je loš čovek.

Šizofreničari nisu ubice.

Depresivni ljudi ne ubijaju.

Ljudi sa anksioznošću nisu ubice.

Osudite ovu pojavu, zavisi samo od nas jer niko ne brine o nama i zbog ovih publikacija ljudi se plaše mentalno obolelih i prozivaju ih iz društva, od posla, od politike.

Ne daj mu ruku.

————————————————– —–

Umoran sam od automatskog povezivanja svakog ubicu sa nanošenjem štete dušama!

Duševno oštećena osoba nije ubica!!!!

Ubica je ubica jer je loš čovjek.

Želi da bude ubica jer nema šta da izgubi.

Zločinac, silovatelj, ubica, napadač su kriminalci i nisu emocionalno oštećeni.

Nije ni čudo što u zemlji postoje stigme prema mentalno poremećenim osobama kada se o svakom ko počini ubistvo piše da je mentalno poremećen.

Zemlja neznalica

3)kaosaf Benyamini

10. februara B-20:11

Prije nekoliko minuta u vijestima su rekli da je terorista koji je danas izveo zastrašujući napad u Jerusalimu psihički bolestan. U studiju je postavljeno i pitanje u kojoj mjeri je činjenica da je prokleti terorista (koji je ubijen u napadu – i to dobra stvar) psihički bolestan faktor ili rizik od terorističkog djelovanja.

Mora se imati na umu da nisu svi mentalno bolesni teroristi, ubice ili kriminalci.

Na primjer, ja sam definiran kao mentalno poremećen i ne izvodim terorističke napade i nisam član nijedne kriminalne ili terorističke organizacije.

Ova stigma u kojoj se svi psihički bolesnici definiraju kao ubice ili kriminalci je vrlo problematična – i ponekad otežava pružanje odgovarajućeg medicinskog tretmana.

4) assaf benyamini

7. februara 2023. B-23:25

Prije nekoliko minuta vijest je najavila zemljotres u području Jerusalima.

Živim u Jerusalimu, u naselju Kiryat Menachem – i nisam ništa osjetio.

Vjerovatno bih trebao otići na pregled.

Ko liječi takav poremećaj? Kojem lekaru da idem?

I kako se zove takav poremećaj?

hahaha…

5)7. februara B- 23:15

I ovog puta ozbiljno pitanje (ni na koji način humor bilo koje vrste):

Prije otprilike dvije do tri godine, u Državi Izrael je pokrenuta nova platforma javnog prijevoza: linija koja opslužuje putnike od Haife do Acre i natrag morem, brodom. Da li je moguće koristiti ovu rutu koristeći višelinijske ili besplatne mjesečne karte (slično autobusima)?

Da li je ovaj transportni put već postojao tokom istorije? I ako jeste, ko ima detalje o tome (u kom periodu, čemu je ruta korišćena, kakva je bila politička/politička pozadina, itd.?)?

Ko ima detalje o ovome?

G. Ispod je e-mail koji šaljem na razna mjesta:

Za:

Predmet: otvoreni tenderi.

Poštovane gospođe/gospođo.

Tražim softver, odnosno sisteme ovog ili onog tipa na internetu koji su namijenjeni za objavljivanje “otvorenih tendera” na različite teme.

Da li poznajete takve sisteme?

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. Ispod je primjer tendera koji želim da objavim u otvorenom sistemu za online objavljivanje tendera:

Nudim svoj blog disability55.com kao platformu za objavljivanje članaka o osobama s invaliditetom na svakom od sljedećih 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerbejdžanski, italijanski, indonežanski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, holandski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, letonski, litvanski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kineski, slovenački, slovački, španski, srpski, hebrejski, arapski, paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiski, hrvatski, rumunski, ruski, švedski i tajlandski.

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini.

post Scriptum. Moje-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] ili: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

H. Ispod je e-mail koji sam poslao na razna mjesta:

Za:

Predmet: Dozvole za objavljivanje.

Poštovane gospođe/gospođo.

Imam 2 YouTube kanala https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

i: https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

Želio bih dozvoliti drugim korisnicima YouTube-a da dodaju videozapise na moje kanale. Moji kanali se bave pitanjem osoba sa invaliditetom – i stoga sam zainteresovan da dozvolim dodavanje sadržaja isključivo o ovoj temi – i to na bilo kom jeziku.

Postoji li način da se ovo uradi? I ako jeste – kako?

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

I. Ispod je e-mail poruka koju šaljem na razna mjesta:

Za:

Predmet: članci za blog.

Poštovane gospođe/gospođo.

I blog disability55.com – izgrađen na wordpress.org sistemu.

Ovo je blog koji se bavi pitanjem osoba sa invaliditetom – višejezični blog na 67 jezika: uzbečki, ukrajinski, urdu, azerbejdžanski, italijanski, indonežanski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski , bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, holandski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, latvijski, litvanski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški , nepalski, svahili, singalski, kineski, slovenački, slovački, španski, srpski, hebrejski, arapski, paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiski, hrvatski, rumunski, ruski , švedski i tajlandski.

Želio bih dozvoliti korisnicima weba da postavljaju članke na moju stranicu – članke o osobama s invaliditetom koji mogu biti na bilo kojem od 67 navedenih jezika.

Postoji li način da se ovo uradi? I ako jeste – kako?

Srdačan pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3) Link do moje web stranice: https://www.disability55.com/

J. Moji linkovi:

1)svet i pun-centar zdravlja duše i žene

2)push.house-mrežno oglašavanje

3)udruženje “jedrenje Haifa”

4)zaštita Idan Dark

5)organizacija se obraća Porodici u Izraelu-Terapeutski zubi potrebitima

6)submenow.com-promotivni kanal YouTube

7)world one-Traffic for democracy global

8)udruženje disanje mreža-kamin drveće-opasnost zdravo

9)program partneri stranice clickcease.com

 

Print Friendly, PDF & Email