Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Rad na daljinu - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Rad na daljinu

Rad na daljinu

Do:

Predmet: produkcija učenja na daljinu.

Poštovane gospođe/gospodo.

Ovih dana tražim posao.

Kao što znamo, trenutno postoji tehnologija korištenja 3D printera za proizvodnju raznih proizvoda.

Postoji li i tehnologija koja omogućuje proizvodnju proizvoda s ovim printerima bez potrebe za ljudskom prisutnošću uz printer, već davanjem instrukcija na daljinu ili s osobnog računala kod kuće?

A ako takva tehnologija danas postoji – znate li koje tvrtke nude takve poslove? A koje su osobne vještine potrebne za tu svrhu?

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

A. Ispod je e-pošta koju šaljem na različita mjesta:

Do:

Predmet: Organizacije pisaca.

Poštovane gospođe/gospodo.

Pišem na stranicidisability55.com koja se bavi problematikom osoba s invaliditetom.

Stranica je izgrađena u sustavu ofwordpress.org – višejezična je stranica na 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerski, talijanski, indonezijski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, nizozemski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, latvijski, litavski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, sinhaleški, kineski, slovenski, slovački, španjolski, srpski, hebrejski, arapski, Paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiški, hrvatski, rumunjski, ruski, švedski i tajlandski.

Tražim uslugu pisanja članaka na ovim jezicima za svoj blog. Ali tu postoji još jedna poteškoća/problem: ja sam osoba koja živi s vrlo niskim primanjima – invalidninom Zavoda za nacionalno osiguranje. Iz tog razloga nisam u mogućnosti platiti visoke cijene koje naplaćuju profesionalni pisci članaka.

Postoje li velike organizacije profesionalnih pisaca blogova od kojih možete naručiti veliku količinu članaka po sniženoj cijeni?

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

Izrael, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3) Link na web stranicu: https://www.disability55.com/

B. Ispod je poruka koju sam poslao na nekoliko fakulteta za računalne studije:

Do:

Predmet: Tečaj za testere softvera.

Poštovane gospođe/gospodo.

Prije nekoliko godina (pišem ove riječi 11. veljače 2023.) napravio sam ispit zanimanja za John Bryce College– i proglašen sam prikladnim za tečaj testiranja softvera.

Ali moje sudjelovanje na tečaju nije urodilo plodom. Razlog: nisam mogao, kao osoba koja živi od invalidnine Zavoda za nacionalno osiguranje, platiti cijenu tečaja koja je iznosila više od 18.000 NIS.

tražio sam theIzraelska služba za zapošljavanje da mi pomogne u financiranju tečaja suočio se s vrlo glomaznom i neučinkovitom birokracijom, koja me u kombinaciji s prezirnim stavom s njihove strane spriječila da sudjelujem u tečaju – i stoga sam morao odustati od njega. Moraju se uzeti u obzir neke dodatne poteškoće : Nemam auto niti vozačku dozvolu – a zbog bolesti i lijekova koje pijem to nikako nije moguće. Također, iz istog sam razloga vrlo ograničena u kretanju – i stoga je jedina opcija koja mi može odgovarati sudjelovanje u tečaju na daljinu – preko računala kod kuće.

Volio bih znati ima li vaša škola nešto za ponuditi u vezi s takvim tečajem.

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, Poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese:[email protected] i:[email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3)Životopis-Assaf Benyamini:

Osobni podaci: Assaf

Benyamini, ID. 029547403.

Datum rođenja: 11.11.1972.

Adresa: 115 Costa Rica Street, Kiryat Menachem, Jeruzalem, Izrael.

Brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757.

Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

obrazovanje:

10 godina studija i djelomična matura.

Vojna služba: oslobođenje iz zdravstvenih razloga.

Radno iskustvo:

1991-Radi u stolariji RESHET (Južni Tel Aviv)

1998.-2005.-Rad u Nacionalnoj knjižnici, pomažući stručnom timu knjižničara u raznim poslovima.

2009-2010-Rad u lancu “Avgad” za sortiranje nakita.

Veljača-svibanj 2019.-rad u informatičkoj tvrtki HMSOFT

Početak veljače 2020. – tri dana rada na dijeljenju novina prolaznicima na ulici.

volontiranje:

Aktivan u borbenom stožeru invalida.

volontiranja

U centru za iskorištavanje prava općine Jeruzalem za pomoć potrebitom stanovništvu.

Opće informacije:

Visoka motiviranost, visoka verbalna i pisana artikuliranost, sposobnost improvizacije i rješavanja problema.

Ima dugogodišnje poznanstvo s organizacijama civilnog društva.

Pati od tjelesnog invaliditeta koji mi onemogućuje dizanje teških tereta i dugotrajno stajanje na nogama.

C. Ispod je e-pošta koju šaljem na različita mjesta:

Do:

Predmet: otvoreni natječaji.

Poštovane gospođe/gospodo.

Na internetu tražim softver, odnosno sustave ovog ili onog tipa koji su namijenjeni za objavu “otvorenih natječaja” na razne teme.

Poznajete li takve sustave?

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. Ispod je primjer natječaja koji želim objaviti u otvorenom sustavu za online objavu natječaja:

Nudim svoj blog disability55.com kao platformu za objavljivanje članaka o osobama s invaliditetom na svakom od sljedećih 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerski, talijanski, indonezijski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, nizozemski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, latvijski, litavski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, sinhaleški, kineski, slovenski, slovački, španjolski, srpski, hebrejski, arapski, Paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiški, hrvatski, rumunjski, ruski, švedski i tajlandski.

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

postskriptum. Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

D. Ispod je e-mail poruka koju sam poslala vodiču iz hostela “Avivit”:

Asaf Benjamin< [email protected] >

Do:

[email protected]

[email protected]

Četvrtak, 16. veljače u 17.01

Pozdrav Vardan:

Nakon našeg sastanka, ovo je e-mail koji sam poslao dr. Hagitu Pelegu iz bolnice Hadassah Ein Kerem, gdje sam pod nadzorom zbog psorijatičnog artritisa od kojeg bolujem (prema statistici, oko 16% pacijenata s psorijazom razvije artritis – a nažalost , trenutno sam uključen u 16% ovih).

Također, što se tiče same psorijaze, važno je razumjeti sljedeće:

1) Uzrok psorijaze je nepoznat. Prvi istraživači koji će doista uspjeti pronaći uzrok psorijaze, a naravno nakon što otkriće prođe odgovarajuće akademske testove recenzije, ti će istraživači dobiti Nobelovu nagradu za medicinu.

2) U prošlosti je postojala hipoteza da je uzrok genetski – međutim nisu uspjeli pronaći temelj za to. Ova se hipoteza temeljila na činjenici da u dvije populacijske skupine s dokazanim genetskim srodstvom – Indijancima i Eskimima – nikada nije uočen niti jedan slučaj psorijaze. Međutim, treba imati na umu da se to ne može nedvosmisleno utvrditi, budući da kao što je poznato u vrlo dugim vremenskim razdobljima u povijesti (zapravo do kraja 16. stoljeća) ti narodi nisu imali nikakve veze s bijelim čovjekom – i ne možemo znati jesu li stvarno imali slučajeve psorijaze ili ne – i uzimajući u obzir da očito većina tih naroda nije imala pismo (a ni to se ne može jednoznačno utvrditi – jer uvijek postoji mogućnost da su postojali periodi kada su se pisma pisala na kvarljivim materijalima pa nam iz tog razloga danas ne raspolažu) – tada ne možemo doista znati nije li nikada bilo slučajeva psorijaze u tim populacijskim skupinama. Najraniji dokazi koje imamo potječu od španjolskih osvajača – ali naravno, radi se o relativno kasnim dokazima iz kojih nije moguće donijeti nikakve zaključke u ovoj stvari.

3) Što se tiče psorijatičnog artritisa, postoji jasna spolna karakteristika: oko dvije trećine pacijenata zapravo su pacijenti – a samo trećina oboljelih od ove bolesti su muškarci. Ne znam razlog za to – naravno možete pitati profesionalce.

4) Proračuni dodijeljeni za istraživanje u ovom području očito su znatno niži od istraživanja za druge bolesti kao što su rak, bolesti srca ili neurološke bolesti kao što su Alzheimerova ili Parkinsonova bolest. Razlog za to je jednostavan: u velikoj većini slučajeva psorijaza nije bolest opasna po život – a očekivani životni vijek oboljelih od psorijaze ne razlikuje se od očekivanog životnog vijeka opće populacije – i kada nema utjecaja na život očekivanom vijeku trajanja, niti o životnoj opasnosti same bolesti, već samo o kontinuiranoj patnji i značajnom narušavanju kvalitete života,

5) Bolest od psorijaze kod mene se pojavila u dobi od oko 15 godina – ali godinama nisam uopće znala da je to psorijaza. Iz tog razloga uvijek bih otišla dermatologu zbog nekog specifičnog problema, a budući da kao što znamo ne postoji tretman koji liječi psorijazu (čak će i istraživači koji pronađu takav tretman dobiti Nobelovu nagradu za medicinu) nikad ne bi pomoglo . Ovakvo stanje je trajalo do 2. siječnja 2007. godine, kada sam otišao kod dermatologa dr. Avrahama Zlotogorskog, od kojeg sam dobio dijagnozu psorijaze – kao i objašnjenja o samoj bolesti i njenim karakteristikama.

6) Nikada nije dokazana izravna veza između prisutnosti mentalne bolesti i psorijaze. Mnogo je psihički povrijeđenih ljudi koji ne boluju od psorijaze, a ima i mnogo psorijatičara (i to u mnogo težim situacijama od moje) koji nemaju nikakvu psihičku bolest i vode normalan način života kao i svaka druga osoba u društvu. S druge strane, poznato je da stresne situacije (psihički stres, depresija, tjeskoba) mogu sigurno dovesti do pogoršanja simptoma psorijaze kod oboljelih – međutim, to je samo kod nekih pacijenata, a ne kod svih.

7) Tretmani na Mrtvom moru ili na drugim prirodnim mjestima sličnim u svijetu (na primjer dobro poznato mjesto liječenja u Baden-Badenu u Njemačkoj) mogu pomoći nekim pacijentima mnogo više od bilo kojeg liječenja lijekovima. Postoje čak i turisti s psorijazom koji dolaze u Izrael iz različitih dijelova svijeta uglavnom u tu svrhu. Poznati su slučajevi u kojima ti tretmani dovode do remisije bolesti. Poznato je postojanje veće grupe turista (ne znam njihov broj – podaci su očito u rukama Ministarstva turizma preko kojeg su te grupe organizirane), oboljelih od psorijaze koji dolaze u Izrael i odmah putuju u Mrtvo more za tretmane kako bi se postigla remisija bolesti – i nakon što razdoblje remisije završi ili se približi kraju,

8) Ima Upamtite da tretmani u Mrtvom moru također ne pomažu svim pacijentima u cjelini. Teško je do nemoguće unaprijed znati u kojim slučajevima će pomoći, au kojim neće – a gotovo je uvijek nemoguće znati dok ne pokušate. Već sam putovao nekoliko puta i gotovo da nije utjecalo na moju psorijazu. Ne sjećam se koliko sam puta bio na Mrtvom moru – međutim, bilo je to više od jednom i nikad me nije stvarno pogodilo. Osim toga, pristup samim tretmanima danas je puno problematičniji zbog promjena koje se događaju u samom Mrtvom moru: pogoršanje fenomena vrtača posljednjih godina uzrokovalo je zatvaranje cijelih dijelova plaža – pa čak i u dijelovima mora. plaže koje nisu zatvorene, boravak na njima je mnogo opasniji nego u prošlosti. Također, već je bilo slučajeva vrtača koje su se pojavile na cestama ili na cestama gdje se ide prema hotelima – a danas je i sam dolazak u hotele i onda povratak odatle puno opasniji nego što je bio do 10-15. godina – i to je naravno također nešto što se uvijek mora uzeti u obzir. Čuo sam da je nedavno jedna izraelska tvrtka razvila tehnologiju koja zna unaprijed predvidjeti vrtače kako biste je mogli iskoristiti i uz prethodno upozorenje jednostavno napustiti to opasno područje. Ova tvrtka izvozi tehnologiju na mnoga mjesta u svijetu – i mislim da je prava šteta što se ta tehnologija ne koristi iu regiji Mrtvog mora – koja je regija u kojoj je takva tehnologija prijeko potrebna. Ne sjećam se naziva tvrtke – i ne sjećam se

—– Proslijeđena poruka —–

Sakrij originalnu poruku

  

Autor: assaf benyamini <[email protected]>

do: [email protected] <[email protected]>

Poslano: četvrtak, 26. siječnja 2023. u 4:28:06 PMGMT+2

Predmet: Pisma dr. Hagitu Pelegu.  

Neka je mir nad dr. Hagitom Pelegom:

Predmet: zahtjev za konzultacije.

Draga gospođo.

Zadnji put kad sam bio na pregledu u vašoj klinici, rekli ste mi da sada postoje novi lijekovi za liječenje psorijaze, te da je moguće da ljudima poput mene koji pate od teške financijske nevolje sada mogu pomoći “Prijatelji medicine” udruga u koju upućujete pacijente u ovoj situaciji.

Nakon toga sam posjetio svog obiteljskog liječnika – dr. Brandona Stewarta – i od njega sam shvatio da će s vama razgovarati o tome.

Jeste li razgovarali s njim?

Također, koliko ja znam, trenutno ne postoji tretman koji može izliječiti psorijazu – je li to istina? A ako to nije točno ili netočno, možete li objasniti koje su, od danas, mogućnosti liječenja psorijaze?

U prošlosti nisam želio primati lijekove za psorijazu zbog još jednog razloga: velike šanse da patim od nuspojava – au isto vrijeme vrlo kratka razdoblja remisije koja se mogu postići, ako se uopće mogu postići.

Iz Vaših riječi sam shvatio da je ovakva situacija bila prije 10-15 godina (a to je vrijeme kada su mi dermatolozi kod kojih sam bila na pregledu govorili o situaciji koju sam ranije spomenuo, te nisu preporučili biološki tretman iz navedenih razloga) – i danas više nije istina.

I stoga bih pitao: Koje je razdoblje remisije psorijaze koje mogu postići ako se počnem liječiti nekim od novih lijekova? A koji su to lijekovi?

Također, ako mi doista novi lijekovi mogu omogućiti produljeno razdoblje remisije psorijaze bez ozbiljnih nuspojava i doista postoji mogućnost korištenja udruge “Prijatelji medicine” za pomoć u financiranju liječenja – u tom slučaju ja zanimalo bi koji je postupak potreban za primanje liječenja od droge.

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini – pacijent na reumatološkoj ambulanti bolnice Hadassah Ein Kerem.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

E. Ispod je moja korespondencija s “Forumom civilnog društva”:

Adi Arbel< [email protected] >

Do:

assaf Benyamini

Ponedjeljak, 13. veljače u 10:23

tamo je.

U ponedjeljak, 13. veljače 2023. u 10:13 autor assaf benyamini <‪[email protected]>:

Sakrij originalnu poruku

Imaju li vaši uredi u Jeruzalemu pristup osobama s invaliditetom?

U ponedjeljak, 13. veljače 2023. u 09:59:12 GMT+2, Adi Arbel<[email protected]> Napisao:

Naši su uredi u Jeruzalemu, a ja živim u Givatayimu. Možete se sastati u našim uredima ili u trgovačkom centru Givatayim. Slobodno pošaljite e-poruku Tatiani kako biste izbjegli pokvareni telefon ako želite da sastanak bude s oboje.

U ponedjeljak, 6. veljače 2023. u 19:04 autor assaf benyamini <‪[email protected]>:

Ne koristim Zoom. Ne znam koristi li Tatiana ovaj softver. U svakom slučaju, Tatjana je voditeljica prometa i stoga mislim da odnos treba biti s njom. Možete je kontaktirati telefonom na 972-52-3708001. Ili: 972-3-5346644. Nedjelja-četvrtak od 11 do 20 sati. Srdačan pozdrav, Asaf Binyamini. PS Napominjem da sam invalid i bolesna osoba te nisam siguran da ću moći doći do vaših ureda u Jeruzalemu. Gdje su vam uredi? Postoji li pristupačnost za osobe s invaliditetom? U svakom slučaju, u svakom trenutku me možete kontaktirati telefonom. Moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

U ponedjeljak, 6. veljače 2023. u 12:21:25 GMT+2, Adi Arbel<[email protected]> Napisao:

Pozdrav Assaf i Tatiana, hvala na upitu! Zovem se Adi i direktor sam foruma civilnog društva. Vrlo rado ću dogovoriti uvodni sastanak s vama, na Zoomu ili u našem uredu u Jeruzalemu, prema vašim željama. Srdačan pozdrav, Adi

U nedjelju, 5. veljače 2023. u 15:22 autor Assaf Binyamini <‪[email protected]>: Za: “Forum za civilno društvo”. U nastavku je poruka u ime gospođe Tatyane Kaduchkin iz pokreta “Nitgaber”.

Predmet: pokret “Nitgaber” (“transparentne” osobe s invaliditetom)

Prije desetak godina, ja, Ham, osnovao sam pokret “Nitgaber”, za “prozirne” osobe s invaliditetom. Invalidi s visokim postotkom invaliditeta i nesposobnosti za rad, ali koji nisu ograničeni u kretanju. Moj pokret broji i predstavlja oko 1300 ljudi iz cijele zemlje, koji imaju invaliditet u kretanju Između 75% i 100%, koji nisu radno sposobni i koji nemaju smetnje u kretanju niti im je potrebno povećanje postotka invaliditeta.

Pokret omogućuje tim ljudima da iskoriste sva svoja prava u odnosu na državu, a daje se i određena financijska potpora najpotrebitijima.

Naš pokret se bori za pristupačno javno stanovanje i primjerene životne uvjete za navedenu populacijsku skupinu.

Mnogi invalidi koji nisu sposobni za rad, a imaju 75%-100% invaliditeta, ali nisu ograničeni u kretanju, žive u katastrofalnim uvjetima.

Oni ne primaju iste pogodnosti koje uživaju umirovljenici koji također primaju dodatak na dohodak. Odnosno, nemaju popuste za kupnju lijekova, popuste na račune za struju i porez na imovinu, popuste za prijevoz javnim prijevozom i pomoć za stanarinu kao umirovljenici, nemaju pravo na potpore za “grijanje/hlađenje” i ostalo.

Drugim riječima, nemaju pravo na gotovo nikakve beneficije, unatoč teškoj situaciji.

Nadalje, oni također nemaju pravo na javno stanovanje unatoč teškim uvjetima u kojima svakodnevno žive.

Postoji temeljna razlika između različitih invaliditeta, a mi smatramo da to ne bi trebalo biti tako!

Osoba s invaliditetom s poteškoćama u kretanju ima pravo na javno stanovanje i prima pomoć za stanarinu u rasponu od 3000 do 3900 NIS mjesečno. Također, osobe s poteškoćama u kretanju ostvaruju veće naknade od osoba s invaliditetom zastupljenih u kretanju, zahvaljujući dodacima na osnovnu naknadu koja između ostalog uključuje posebne usluge, naknadu za mobilnost i pratnju i drugo.

U takvoj situaciji veličina tih naknada doseže 15.000-17.000 NIS mjesečno.

No, za razliku od njih, invalidi koje zastupa pokret, koji nemaju invaliditet u kretanju, imaju 75%-100% invaliditeta i nisu sposobni za rad, primaju samo 3211 NIS mjesečno neto! Odavde proizilazi da je ova skupina najsiromašnije i najugroženije stanovništvo u državi Izrael!!! Tijekom godina svog djelovanja susreo sam se s mnogim dužnosnicima iz različitih stranaka u Knesetu iu raznim vladinim ministarstvima. No, nažalost, pokret već desetljeće nije bio uspješan u promicanju prijedloga koji bi omogućio osobama s invaliditetom koje nisu ograničene u kretanju, koje imaju 75%-100% invaliditeta i nesposobne su za rad, da dobiju javni smještaj, ili barem povećati iznos pomoći koju dobivaju pri najmu stana i makar malo poboljšati svoje životne uvjete.

Želio bih se sastati s vama, kako bismo promovirali ovaj projekt i pomogli ovim ljudima da žive dostojanstvenijim i ispravnijim životom.

S blagoslovom i velikom nadom, Tatyana Kaduchkin, predsjednica pokreta “Nitgaber” (transparentni invalidi).

 

Telefon 1: 972-52-370-8001

Telefon 2: 972-3-534-6644

Ispod je poruka koju sam ostavio članu Knesseta Mossiju Raz-Asheru za sastanak s njim u Knessetu. Stigao sam u utorak, 20. travnja 2021. u 13:30.

20. travnja 2021

Pozdrav članu Knesseta (“Knesset”-IZRAELSKI parlament) Mossiju Razu

Predmet: Problem stambenog zbrinjavanja invalida.

Dragi gospodine.

U nastavku su navedena brojna pitanja vezana uz populaciju s invaliditetom i mentalno oštećenu populaciju (populacija u koju sam i ja uključena) koja bih želio iznijeti pred vas. Zanimalo bi me u kojoj mjeri ste u mogućnosti promicati ove probleme i/ili hitno mijenjati zakonske odredbe kako bi se poboljšala naša situacija, uvjeti liječenja i naše šanse za preživljavanje i integraciju u društvo.

Moram istaknuti da sam iz prošlog iskustva naučio da će mi na sastancima ove vrste biti rečeno prije nego što stignem da ću dobiti dopuštenje da govorim kako bih pokrenuo pitanja o kojima želim govoriti – međutim na samom sastanku neće dobiti dopuštenje da govorim niti jednu sekundu – a ako pokušam govoriti, ne daj Bože, to će se automatski smatrati vrlo ozbiljnim “poremećajem” i stoga će me zaštitari napasti i vrlo agresivno izbaciti – i ovo čak i kad za to nema potrebe i kad je potpuno nepotrebno, a i kad je posve jasno da nikome ne predstavljam nikakvu “opasnost”.

I poznavajući tu stvarnost, predajem ti ovo pismo – za svaki slučaj da će se i ovoga puta tako ponašati prema meni. Očito samu činjenicu da se usuđujem govoriti o stanju invalidne javnosti tumačim kao vrlo ozbiljnu prijetnju – iako mi uopće nije jasno od koga i što točno prijeti. Ostavljam Vas i zaposlenike Vašeg ureda s ovim pismom – neću ga vratiti svojoj kući.

A sada o detaljima samih tema:

1) Problem financiranja/plaćanja najamnine – prije mnogo godina je određeno (i nije jasno tko – no vjerojatno jedan ili drugi državni dužnosnik) da osobe s invaliditetom koje žive u zajednici imaju pravo na pomoć u iznosu od 770 NIS mjesečno u svrhu plaćanja stanarine. Kao što znamo, posljednjih godina došlo je do vrlo značajnog rasta cijena stanova u državi Izrael – a kao posljedica toga, naravno, došlo je i do značajnog povećanja najamnine. No, iznos potpore od 770 kuna, koji je prije mnogo godina određen potpuno proizvoljno, bez ikakvog obrazloženja i logike, ne ažurira se. Nažalost, čak i nakon silne korespondencije (a riječ je o barem nekoliko tisuća ili čak desetaka tisuća pisama, a na žalost pisca ovih riječi, ovi brojevi uopće nisu pretjerani), koji su poslani svim mogućim stranama: Ministarstvu graditeljstva i stanovanja i njegovim raznim podružnicama, drugim vladinim ministarstvima poput Ministarstva financija i Ureda premijera, mnogim novinarima s kojima je pisac ovaj dokument je govorio osobno, Mnogi odvjetnici, pa čak i istražni uredi i veleposlanstva stranih zemalja – ništa ne pomaže – i kao rezultat toga, iznos pomoći se ne ažurira, mnogi invalidi su bačeni na ulicu i tamo nalaze smrt od gladi, žeđi ili hladnoće zimi i alternativno od toplinskog udara ili dehidracije ljeti. Treba napomenuti da su organizacije za iskorištavanje prava poput udruge “Yadid” (koja, kako znamo, zatvorena prije nekoliko mjeseci) niti klinike za pravnu pomoć na sveučilištima i fakultetima s kojima je pisac ovog članka također u kontaktu ne mogu pomoći, a razlog tome je jednostavan: iznos pomoći od 770 NIS daje se prema zakonu , i organizacije za iskorištavanje prava mogu pomoći samo prema postojećem zakonu, a jedina adresa u slučajevima kada su potrebne izmjene zakona je, kao što znate, Kneset. Ali ovdje se situacija samo komplicira: kao što znamo, vrlo dugo razdoblje od preko dvije godine ne postoji funkcionalna vlada, a Kneset i Država Izrael su zapravo u stanju kontinuirane prijelazne vlade. Izravan i poražavajući rezultat ove situacije je nedostatak mogućnosti da se donesu bitne izmjene zakona koje su hitno potrebne – neke od njih ovdje detaljno opisujem. Valja napomenuti da čak i kada su Knesset i Vlada postupili po zahtjevima pisca ovih redaka, kao i zahtjevima organizacija osoba s invaliditetom i mnogih drugih stranaka o visini pomoći članovima Knesseta, oni bile automatski usmjerene na organizacije za iskorištavanje prava – i to iako sami članovi Knesseta dobro znaju da u ovom slučaju organizacije za iskorištavanje prava ne mogu biti adresa nego samo oni sami.

2) Komunikacija sa stanodavcima – postoje brojni slučajevi u kojima osobe s invaliditetom imaju poteškoća u pregovorima sa stanodavcem zbog razloga vezanih uz njihovu bolest ili invaliditet. U takvim situacijama od socijalnih radnika se zahtijeva da djeluju kao posrednici – a vrlo velik dio socijalnih radnika ne može stvarno preuzeti tu ulogu u svakom slučaju. I štoviše: opsežna rezanja posljednjih godina u standardima za radna mjesta socijalnih radnika, u kombinaciji s teškim uvjetima rada, niskim plaćama, neadekvatnim tretmanom obitelji pacijenata koji ih u mnogim slučajevima doživljavaju kao, i nepravedno,

3) Načini plaćanja pacijenata – postoje situacije u kojima se osoba nakon dužeg boravka u bolnici preseli živjeti u zajednicu, a bez životnih navika koje se smatraju normativnima poput odlaska na posao, preuzimanja odgovornosti za upravljanje svojim životom. , itd. Vrlo često zahtjevi koji se postavljaju kao uvjet za potpisivanje ugovora o najmu kao što je Potpisivanje jamstvenog čeka nedostižni su ljudima u ovoj životnoj dobi.Mnogi okviri liječenja i rehabilitacije koji su postojali u prošlosti (u jednom od kojih je piscu ovog dokumenta pružena pomoć prije otprilike 26 godina pri izlasku iz bolnice radi potpomognutog života) zatvorili su ili značajno smanjili opseg svoje aktivnosti posljednjih godina – nešto što bi moglo spriječiti rehabilitaciju kod ljudi koji u ovoj fazi svog života neće moći napredovati bez ovih bitnih terapijskih i rehabilitacijskih ovojnica.

4) Problem regulacije – danas postoji potpuna neravnoteža kada su u pitanju obveze i prava vlasnika stanova s ​​jedne strane i iznajmljivača stanova s ​​druge strane. Postoje mnogi zakoni koji štite stanodavce od jedne ili druge zlouporabe razdoblja najma koja može biti od strane stanara. S druge strane, nema zakona kojima bi se zaštitili ljudi koji žive u stanovima od iskorištavanja stanodavaca – zbog čega se u mnogim ugovorima o najmu mogu naći skandalozne, drakonske, a ponekad i nezakonite klauzule – a nema zakona s ciljem zaštite stanara tih stanova koji su prisiljeni potpisivati ​​te ugovore. U puno slučajeva, stanari stanova nemaju zakonsko pravo prigovarati uvredljivim klauzulama koje su potpisane kao uvjet za najam nekretnine – te će biti potpuno izloženi hirovima vlasnika stanova, a ponekad i tijekom trajanja najma sebe. Vlasnici stanova u ovakvim situacijama su, naravno, teži za ugrožene skupine kao što su invalidi ili bolesni.

5) Poteškoće u informiranju – postoje znatne poteškoće kada je u pitanju isticanje navedenih poteškoća i njihovo iznošenje u javnost radi potrebnih korekcija. Trenutni prioriteti raznih medija koji su slabo zainteresirani za ovu problematiku, rascjepkanost među organizacijama osoba s invaliditetom, nevoljkost mnogih elemenata društva u kojem živimo da aktivno sudjeluju u pokušajima da se stanje ispravi i poboljša – sve to opteretiti i jako otežati napore da se o ovim problemima podigne svijest javnosti na način koji će članove Kneseta prisiliti da donesu potrebne izmjene i dopune zakonodavstva umjesto da i dalje ignoriraju i ne poduzimaju ništa. Još jedna poteškoća postoji kada je u pitanju podizanje reklamne kampanje:

6) Vrijeme čekanja na liječenje – postoje brojni slučajevi u kojima osobe koje do određene faze svog života uopće nisu trebale pomoć službi za mentalno zdravlje – već kao rezultat teških životnih okolnosti ili traumatičnog ili teškog događaja ova ili ona vrsta trebaju pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje – i naravno, u mnogim slučajevima ovo je privremena ili jednokratna pomoć, a ne kronična. Danas su razdoblja čekanja na liječenje ili psihološku pomoć vrlo duga – a kao posljedica nedostatka pravovremene pomoći, stanje ljudi može se nepotrebno pogoršati. Ulaganje dodatnih sredstava u javni sustav mentalnog zdravlja svakako može promijeniti situaciju. Mora se imati na umu da čak ni s ekonomskog i proračunskog stajališta nema logike u takvom ponašanju: kada ljudi Stanje im se pogoršava tijekom dugotrajnog čekanja na liječenje, njihovo se stanje i dalje komplicira – a ono što je mogla biti jednokratna pomoć koja košta državu pretvara se u još ozbiljniju situaciju koja državu kasnije košta visoke financijske troškove Beskrajno . Iz tih razloga, potrebno je razmotriti dodavanje standarda javnom sustavu mentalnog zdravlja i njegovo poboljšanje – mora se imati na umu da velika većina stanovništva u državi Izrael ne može privatno financirati ove tretmane – koji koštaju nekoliko stotina šekela za svaki individualna sesija. njihovo se stanje i dalje komplicira – a ono što je mogla biti jednokratna pomoć koja košta državu pretvara se u još ozbiljniju situaciju koja državu naknadno košta beskonačno visoke financijske troškove. Iz tih razloga, potrebno je razmotriti dodavanje standarda javnom sustavu mentalnog zdravlja i njegovo poboljšanje – mora se imati na umu da velika većina stanovništva u državi Izrael ne može privatno financirati ove tretmane – koji koštaju nekoliko stotina šekela za svaki individualna sesija. njihovo se stanje i dalje komplicira – a ono što je mogla biti jednokratna pomoć koja košta državu pretvara se u još ozbiljniju situaciju koja državu naknadno košta beskonačno visoke financijske troškove. Iz tih razloga, potrebno je razmotriti dodavanje standarda javnom sustavu mentalnog zdravlja i njegovo poboljšanje – mora se imati na umu da velika većina stanovništva u državi Izrael ne može privatno financirati ove tretmane – koji koštaju nekoliko stotina šekela za svaki individualna sesija.

7) Liječenje zuba – kao što znate, u državi Izrael osoba kojoj je potrebno liječenje zuba gotovo uvijek ide kod privatnih liječnika – a to je zato što javni zdravstveni sustav trenutno ne daje odgovor na ovo područje. Treba napomenuti da je mentalno oštećenim, ali i osobama s invaliditetom općenito, čije su ekonomske poteškoće vrlo teške na svakodnevnoj razini, čak i bez veze sa stomatološkim tretmanima, još teže dobiti te tretmane, ako i kada je potrebno. Kombinacija ozbiljnih psihičkih problema i teške ekonomske nevolje dovodi do toga da se ti ljudi po potrebi suočavaju s slomljenim koritom i potpunom slijepom ulicom, a ponekad i hitnom stomatološkom skrbi. Treba uzeti u obzir da danas zapravo ne postoji,

8) Područja hospitalizacije – osoba kojoj je trenutačno potrebno opsežno psihijatrijsko liječenje u javnoj bolnici ili klinici, može ga primiti samo u klinici ili bolnici koja je blizu područja njenog prebivališta. Postoje slučajevi u kojima se pacijenti, iz ovog ili onog razloga, radije liječe u drugoj klinici – ne nužno onoj koja je vrlo blizu područja njihovog prebivališta. Pacijentima treba dopustiti slobodu izbora – a pacijentu koji nije zadovoljan liječenjem u određenoj klinici ili bolnici treba dati priliku da prijeđe u kliniku ili bolnicu negdje drugdje. Ova mogućnost trenutno postoji u svim drugim područjima medicine – i nema razloga uskratiti slobodu izbora mjesta liječenja samo u području mentalnog liječenja. Štoviše: takva sloboda izbora, ako je dana,

9) Svijest stanovništva – opća populacija ponekad pokazuje vrlo značajan otpor kada su u pitanju tretmani mentalnog zdravlja koji se pružaju u području gdje ljudi žive – nešto što proizlazi iz nedostatka svijesti i neprepoznavanja polja – i bez ikakvog praktičnog ili logičnog opravdanja. Smanjivanje otpora i nevoljkosti stanovništva kroz odgovarajući sistemski informacijski sustav svakako može olakšati živote oboljelih i bolesnika kojima je zbog bolesti i vlastitih invaliditeta život u svakom slučaju vrlo težak. Nedostatak svijesti u društvu u kojem živimo uzrokuje slučajeve prigovora stanovnika na otvaranje hostela ili ustanova za skrb u blizini njihovih prebivališta – što dovodi do znatnih kašnjenja u otvaranju tih objekata, a ponekad čak i do sprječavanja njihova otvaranja nakon tužbi stanovnika. Štoviše: nemali je broj slučajeva namjernog uznemiravanja stanovništva prema tim ustanovama za njegu kada se nalaze u području njihovog stanovanja – i vrlo je moguće da bi podizanje svijesti javnosti moglo dovesti do znatnog smanjenja broja ovih slučajeva. Pozdrav, Asaf Binyamini,

Costa Rica St. 115,

ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected]

3) Okvir liječenja u kojem sam bio do 16. ožujka 2021. (zbog stalnih rezova i smanjenja proračuna za zdravstvo i socijalnu skrb i nedostatka tretmana ovih pitanja u nedostatku funkcionalne vlade ili Knesseta) ostavljen sam, kronično oboljeli od vrlo teških bolesti i problema bez odgovarajućeg okvira liječenja. Sve svoje pokušaje da nađem relevantan okvir za liječenje za nju mogu se pouzdati u izrađivače keramike – i ne zna se koliko će ova katastrofalna situacija trajati):

Udruga “Reut” – Hostel “Avivit”,

ulica Ha-Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9650816.

telefonski brojevi u uredima hostela: 972-2-6432551. ili: 972-2-6428351.

E-mail adresa hostela: [email protected]

Socijalna radnica iz tima hostela s kojom sam bila u kontaktu:

Oshrat-972-50-5857185.

4) Liječnik obiteljske medicine kod kojeg se pratim:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinika Hatayelet,

Ul. Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9338601.

Broj telefona ordinacija klinike:

972-2-6738558. Broj faksa u uredima klinike: 972-2-6738551.

5) Podaci o redovitim lijekovima koje uzimam:

  1. Psihijatrijski lijekovi:

I. Seroquel-

2 tablete od 300 mg svaku večer.

II.Tegretol CR-

400 mg – svako jutro. 400 mg-svaku večer.

III. Effexor-

150 mg – svako jutro. 150 mg-svaku večer.

2. simvastatin-

10 mg svaki dan navečer.

6) Ispod je popis zdravstvenih problema od kojih patim:

I. Mentalna bolest-kompulzivni sindrom OKP kao i definirana bolest

kao shizo-afektivni poremećaj.

II. Psorijatični artritis.

III. Neurološki problem čija definicija nije jasna. Njezini glavni simptomi: predmeti koji mi padaju iz ruku, a da ne primijetim, vrtoglavica, gubitak osjeta u nekim dijelovima dlanova i određeni problem s ravnotežom i držanjem.

IV. Kronična diskus hernija u leđima u kralješcima 4-5 – koja se također širi u noge i otežava hodanje.

V. Sindrom iritabilnog crijeva.

VI. Početak znakova kardiološkog problema iz prošlog mjeseca (pišem ove riječi u četvrtak, 22. ožujka 2018.). U trenutku pisanja ovih redaka još uvijek nije razjašnjena suština problema koji se očituje bolovima u prsima tijekom većeg dijela dana, otežanim disanjem, ali i govorom.

VII. Značajno slabljenje vida, koje je počelo prije otprilike šest mjeseci (ove riječi pišem u ponedjeljak, 19. travnja 2021.).

7) Dodatni osobni podaci: Dob: 48. Bračni status: Neoženjen. Datum rođenja: 11.11.1972.

Prosvjed za povećanje starosne mirovine Jedan od inicijatora prosvjeda: Uri Flom – Tel. 972-54-4725676 Email: [email protected]

Yigal Grinstein – Tel. 972-50-7534271 Email: [email protected]

Giora Harlofsky – Tel. 972-52-3820050 Email: [email protected]

22. prosinca 2022

Poziv okupljanja – mlađa generacija se pridružuje borbi.

Mi vaši roditelji, vaše bake i vaši djedovi pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete u borbi za povećanje sramotne starosne mirovine koju danas primamo,

a koja mnogima od nas ne dopušta dostojanstven život.

Ako se danas pridružite našim borbama, poštedjet ćete se potrebe da se vratite i borite

Kad dođeš u naše godine.

Naša djeca i unuci, naš džeparac je bio blizu do 2003. godine

Na prosječnu plaću u gospodarstvu, a bilo je moguće do 2003. godine nastaviti upravljati našim životima,

Uz razuman životni standard, čak i nakon što odemo u mirovinu.

Neki od nas (ne svi) također su uspjeli uštedjeti, neki više, a neki manje, u mirovinskim planovima uz podršku.

Mnogi od nas, koji nismo imali privilegiju raditi u javnoj službi ili velikim organizacijama, nemamo nikakvu mirovinu i oslanjamo se isključivo na džeparac. Nema spora da visina doplatka danas ne dopušta minimalan dostojanstven život.

Mnogi se pitaju kako smo u zemlji koja se definira kao socijalna država dospjeli u ovako jadnu situaciju. Odgovor je, najblaže rečeno, pohlepa i sramotno kršenje naših prava.

Sve je počelo 2003. godine kada je tadašnji ministar financija odlučio prekinuti vezu između sredstava za starosnu mirovinu, koja je kasnije postala starosna mirovina, i vezanost uz prosječnu plaću u gospodarstvu te povezati s mirovine na “indeks potrošača”.

Ovaj potez je preko noći ispraznio starosnu mirovinu, a s godinama je mirovina potpuno izgubila utjecaj na život starijeg građanina.

Istodobno, stotine milijardi šekela postupno su se akumulirale u fondu Nacionalnog osiguranja.

Riječ je o novcu koji nam je uzet desetljećima rada, kako bi nam se vratio u starosti, kako bi nam se omogućila razumna socijalna sigurnost i omogućio nam da nastavimo svoj život na primjerenoj i poštenoj razini.

Odvajanje starosne mirovine od veze s indeksom “prosječne plaće u gospodarstvu” i njene veze s “indeksom potrošača” umjetno je stvorilo “višak sredstava” u Nacionalnom osiguranju, dosegnuvši stotine milijardi šekela.

Ministarstvo financija je goleme iznose koji su se nagomilali u HZO-u drsko smatralo viškovima, a sebi je prisvojilo novac koji je od početka bio namijenjen osiguravanju osnovnog životnog standarda za više od milijun građana

i branitelja (trenutno oko 1.300.000).

Postoji i traje zavjera šutnje čija je svrha omogućiti nastavak ove kriminalne pljačke.

Veza prelazi strane!

Dok je plaća visokih dužnosnika u gospodarstvu počevši od premijera preko ministara i zastupnika u Knessetu, čelnika javnih vijeća i gradonačelnika do predsjednika uprava javnih poduzeća i drugih visokih dužnosnika u javnoj službi, vezana uz prosječnu plaću u gospodarstva, i automatski se ažurira svake godine-

Starosna mirovina potisnuta je u ponor ženstva i jednostavno zaboravljena.

Ne više!

Tijekom posljednja dva desetljeća stotine milijardi šekela prebačeno je iz Državnog osiguranja u Odjel za proračun Ministarstva financija. Sredstva su dana kao “posudba”, a cijeli potez je odrađen tiho iza scene i bez pravog publiciteta. Kredit nikad nije vraćen. Naprotiv, narasla je do monstruoznih razmjera.

Vraćamo se i tražimo vašu podršku u našoj pravednoj borbi. Danas smo mi, sutra ste vi.

Linkovi za pridruživanje:

Grupa otvorena za raspravu (bučna grupa): https://chat.whatsapp.com/Juztm79HMFYAWsXETIcKkI

Grupa bez rasprava, ali s redovitim ažuriranjem (tiha grupa):

https://chat.whatsapp.com/F8j6n3d1HeX8BCmU2c3TIC

Link na Facebook grupu:

https://www.facebook.com/groups/1120435948847976

Pogledajte gdje je pohlepa stigla (natpis na grafikonu je na hebrejskom)

  

Knesset (“knesset”-IZRAELSKI parlament) grafikon povećanja plaća članova zahvaljujući našim prijateljima inženjeru Yehudi Gasseru

Giora Harlofsky – jedna od osnivačica protestne zajednice Adv.

Giora Harlofsky, Tel. 972-52-3820050 [email protected]

Yigal Grinstein, Tel. 972-50-7534271 [email protected]

Uri Flom, Tel. 972-54-4725676 [email protected]

Moji osobni podaci:

Ime – assaf. Prezime – benyamini.

Matični broj – 029547403.

Puna adresa za dostavu pošte –

assaf Benyamini,

Costa Rica St. 115,

Ulaz A – Apartman 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

Moja web stranica: https://www.disability55.com/

Adi Arbel, Crkveni forum za civilno društvog

Što biste željeli raditi danas? Upoznati /forum tvrtki civil

primati ažuriranja događaja Forum kanal za civilno društvo

pomno nas pratite našu facebook stranicu pronaći načine za promjenu naš civilni alat

iskoristite naše iskustvo /konzultacija i pratnja strateških

učiti iz tuđeg iskustva /code civil open

Znaš što se događa kada? /svi događaji u blizini

Pretvorite ideju u stvarnost u jednom danu /radionica starter

proniknuti u zamršenosti državnog proračuna/Ronjenje besplatno

koristiti javne informacije u svoju korist /izvaditi u svjetlu

Dobijte početni novac za svoju novu inicijativu /Grants poni

Razumjeti kako pravilno raditi s članovima Knesseta /recept za učinak

Saznajte kako prikupiti sredstva od šire javnosti /On line skok

F. Ispod su postovi koje sam podijelio na svom Facebook računu:

1)dobra večer. Nisam napisao sljedeći odjeljak. Pisac se na dnu nije potpisao. Distribuirao sam svom snagom i tražim da učinite isto.

Iskreno se nadam da političari i predsjednica na čelu ne misle da izlazimo na ulice zbog broja članova povjerenstva za imenovanje sudaca…

Borimo se za izgubljenu dušu zemlje.

Noćima ne spavamo od brige. Naš kompas treperi i osjećamo kako nebo pada i zemlja se trese.

I shvatismo da nema spasa i ostali smo sami, a prozvali smo se zastavom.

Dajemo sve od sebe jer si poludio.

Izlazimo zbog roditelja i djece. Jer tako smo mi odgajani i tako ih odgajamo, da vole domovinu i rade za nju, marljivo rade i poštuju druge…

I odlazimo jer smo ljuti, a ne zbog klauzula.

Ljut što su politički lideri postali vodiči za korupciju, mržnju, pohlepu i žudnju za čašću i pohlepu.

Ljuti ljudi koji izmiču i odvajaju isisavaju teren i budućnost države.

Ljuti što naše poreze beskičmenjaci, nesposobni cmizdri bacaju kao otpadne dionice.

Ljutiti kriminalci u odijelima preuzeli su zakon kako bi legalizirali svoju blagajnu.

Ljuti su na premijera koji je spreman da zemlja gori i da se narod komada, samo da spasi svoju kožu.

I odlazimo jer smo umorni od ludila ponižavanja, a ne zbog sitnica u zakonima.

Dosta nam je zidnih mahovina koje nas nazivaju izdajicama, a vi šutite.

Umorni smo od jadnih ministara koji nas nazivaju rasistima i Aškenazima, a naša djeca nemaju pojma odakle su.

Umorni smo od toga da zaglavimo s Rolex satovima koje nemamo niti ćemo ih imati.

Dosta nam je slušati kriminalce kako se izmiču i ministre koji se pretvaraju da smo anarhisti.

Želimo vam reći, gospodine predsjedniče, zaposleni političari i plitki novinari – propuštate puno vremena.

Probudite se jer živimo u horor filmu i nemamo namjeru sjediti i gledati sa strane kako će završiti svađe između vas.

Probudili smo se jer smo umorni od šutnje. Jer smo preuzeli odgovornost.

Nemojte tražiti vođu kojeg možete kupiti od nas i nemojte nam širiti izmišljene kompromise. Mi nismo kao ti.

Započeli smo borbu i nastavit ćemo se boriti sve dok ne dignete ruke od Vrhovnog suda, dok ne naučite poštivati ​​drugoga (ili barem zašutite) i dok Deklaraciju o neovisnosti ne uzmete u srce.

Ni trenutak prije.

Osjećate li se i vi tako? Proslijedite tako da dopre do pravih ušiju.

2)Rotem Peer

Direktor

Grupni stručnjak u području konzultanata za mentalno zdravlje

1 dana ·

Uređivanje posta radi pojašnjenja:

Važno je napomenuti da je moguće da je ubojica doista bio traumatiziran. Ne isključujem to.

Samo mislim da ima mnogo slučajeva u kojima to nije tako i pokušaj da se gotovo svako ubojstvo pripiše psihičkoj borbi je povreda cijele populacije.

Osim toga, statistički je jasno da ako uzmete uzorak od 10.000 ljudi koji trče u usporedbi s 10.000 ljudi koji ne trče, šansa da postoji netko tko je ubojica veća je među populacijom koja ne trči.

Prema zakonu, svaki je ubojica potencijalno psihički bolestan. Čak i ako nema psihičku pozadinu, šalje ga se na psihički pregled.

A netko tko je već jednom bio hospitaliziran prije mnogo godina ne smatra se da je povrijedio dušu i pokušaj da se opravda ubojstvo zbog psihičke borbe jednostavno je nepravda.

Svi žele pobjeći iz zatvora i što se onda događa?

da su sve novine pune groznih stigmatizirajućih rečenica koje gotovo svakog ubojicu nazivaju duševno poremećenim.

Ovo je dovoljno da nanese štetu cijeloj populaciji.

Treba postojati zakon protiv ovoga.

Ako Etiopljanin ubije, kažemo li da je ubio zato što je Etiopljanin?

Ako je Marokanac ubio, reći ćemo da je ubio jer je Marokanac?

naravno da ne!

Čovjek ubija jer ubija jer je loša osoba.

Šizofreničari nisu ubojice.

Depresivni ljudi ne ubijaju.

Ljudi s anksioznošću nisu ubojice.

Osudite ovu pojavu, to ovisi samo o nama jer nikoga nije briga za nas i zbog ovakvih objava ljudi se plaše mentalno poremećenih osoba i prozivaju ih iz društva, iz posla, iz politike.

Ne daj mu ruku.

————————————————– —–

Umoran sam od automatskog povezivanja svakog ubojice s ozljeđivanjem duša!

Duševno oštećena osoba nije ubojica!!!!

Ubojica je ubojica jer je loš čovjek.

Želi biti ubojica jer nema što izgubiti.

Zločinac, silovatelj, ubojica, napadač su kriminalci, a ne emocionalno oštećeni.

Nije ni čudo što u zemlji postoji stigma prema mentalno poremećenim osobama kada se o svakome tko počini ubojstvo piše da je mentalno poremećena osoba.

Država neznalica

3) kaosaf Benjaminja

10 u veljači B-20:11

Prije nekoliko minuta na vijestima su rekli da je terorist koji je danas izveo stravičan napad u Jeruzalemu psihički bolestan. U studiju je postavljeno i pitanje koliko je činjenica da je prokleti terorist (koji je ubijen u napadu – i to dobra stvar) psihički bolestan čimbenik ili rizik terorističkog djelovanja.

Mora se zapamtiti da nisu svi mentalno bolesni teroristi, ubojice ili kriminalci.

Na primjer, definiran sam kao mentalno poremećen i ne izvodim terorističke napade i nisam član nijedne kriminalne ili terorističke organizacije.

Ova stigma u kojoj se svi mentalno bolesni definiraju kao ubojice ili kriminalci vrlo je problematična – i ponekad jako otežava pružanje odgovarajućeg medicinskog tretmana.

4) assaf benyaminja

7 u veljači 2023. B-23:25

Prije nekoliko minuta vijesti su najavile potres u području Jeruzalema.

Živim u Jeruzalemu, u četvrti Kiryat Menachem – i nisam ništa osjetio.

Vjerojatno bih trebao otići na pregled.

Tko liječi takav poremećaj? Kojem liječniku da idem?

I kako se zove takav poremećaj?

hahaha…

5)7 u veljači B- 23:15

I ovaj put jedno ozbiljno pitanje (nikako humor):

Prije otprilike dvije do tri godine, nova platforma javnog prijevoza pokrenuta je u državi Izrael: linija koja opslužuje putnike od Haife do Acre i natrag morem, brodom. Je li moguće koristiti ovu rutu s višelinijskim ili besplatnim mjesečnim kartama (slično autobusima)?

Je li ovaj prometni pravac već postojao u povijesti? I ako ima, tko ima detalje o tome (u kojem razdoblju, za što se koristila trasa, kakva je bila politička/politička pozadina itd.?)?

Tko ima detalje o ovome?

G. Ispod je e-pošta koju šaljem na različita mjesta:

Do:

Predmet: otvoreni natječaji.

Poštovane gospođe/gospodo.

Na internetu tražim softver, odnosno sustave ovog ili onog tipa koji su namijenjeni za objavu “otvorenih natječaja” na razne teme.

Poznajete li takve sustave?

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

postskriptum. Ispod je primjer natječaja koji želim objaviti u otvorenom sustavu za online objavu natječaja:

Nudim svoj blog disability55.com kao platformu za objavljivanje članaka o osobama s invaliditetom na svakom od sljedećih 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerski, talijanski, indonezijski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, nizozemski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, latvijski, litavski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, sinhaleški, kineski, slovenski, slovački, španjolski, srpski, hebrejski, arapski, Paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiški, hrvatski, rumunjski, ruski, švedski i tajlandski.

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini.

postskriptum. Mojemail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] ili: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

H. Ispod je e-mail koji sam poslao na različita mjesta:

Do:

Predmet: Dozvole za objavljivanje.

Poštovane gospođe/gospodo.

Imam 2 YouTube kanala https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

i:

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

Želio bih dopustiti drugim korisnicima YouTubea da dodaju videozapise na moje kanale. Moji kanali se bave problematikom osoba s invaliditetom – stoga sam zainteresiran za dopuštanje dodavanja sadržaja isključivo o ovoj temi – i to na bilo kojem jeziku.

Postoji li način za to? I ako da – kako?

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

I. Ispod je poruka e-pošte koju šaljem na različita mjesta:

Do:

Predmet: članci za blog.

Poštovane gospođe/gospodo.

Imam blog disability55.com – izgrađen na sustavu wordpress.org.

Ovo je blog koji se bavi problematikom osoba s invaliditetom – višejezični blog na 67 jezika: uzbečki, ukrajinski, urdu, azerski, talijanski, indonezijski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski , bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, nizozemski, mađarski, hindski, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, latvijski, litvanski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški , nepalski, svahili, sinhaleški, kineski, slovenski, slovački, španjolski, srpski, hebrejski, arapski, pašto, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiški, hrvatski, rumunjski, ruski , švedski i tajlandski.

Želio bih dopustiti web korisnicima da postavljaju članke na moju stranicu – članke o osobama s invaliditetom koji mogu biti na bilo kojem od 67 spomenutih jezika.

Postoji li način za to? I ako da – kako?

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3) Link na moju web stranicu: https://www.disability55.com/

J. Moji linkovi:

1)svijet i puni-centar za zdravlje duše i žene

2)push.house-mrežno oglašavanje

3)udruga “jedrenje Haifa”

4)zaštita Idan Dark

5)obraćanje organizacije Obitelj u Izraelu – terapeutski zubi potrebitima

6)submenow.com-promotivni kanal YouTube

7)world one-Traffic for democracy global

8)udruga mreža za disanje-kamin stabla-opasnost zdrav

9)program partnera stranice clickcease.com

 

- Jeste li pronašli grešku? Pričaj mi o tome -

Print Friendly, PDF & Email