Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Realiti undang-undang - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Realiti undang-undang

Kepada:

Subjek: tidak masuk akal undang-undang.

Puan/Puan yang dihormati.

Hari ini (saya menulis kata-kata ini pada hari Ahad, 25 Disember 2022) di Negara Israel terdapat angka yang menakjubkan iaitu 98% sabitan di mahkamah. Ini bermakna hampir setiap orang yang memfailkan dakwaan secara automatik disabitkan, dan tanpa mahkamah menjalankan sebarang siasatan ke atas kesnya. Maksud perkara-perkara ini adalah dahsyat dan dahsyat: ramai orang yang duduk dalam penjara tanpa ketidakadilan di pihak mereka – sedangkan satu-satunya dosa mereka ialah mahkamah yang tidak membuat sebarang siasatan mengenai jenayah yang dituduh orang ini.

Saya juga berpendapat bahawa terdapat kaitan langsung antara hukuman ringan (dan kadang-kadang bahkan tidak masuk akal) yang dikenakan oleh mahkamah di Negara Israel ke atas penjenayah yang didapati bersalah atas kesalahan yang sangat serius dan penyalahgunaan pelbagai badan pentadbiran di Negara Israel terhadap orang sakit, kurang upaya atau memerlukan. Saya tidak ragu-ragu bahawa ramai orang akan menafikan ini dan dengan tegas berhujah bahawa tidak ada kaitan antara kedua-dua perkara itu. Saya, seperti yang dinyatakan, tidak berfikiran seperti mereka. Lagipun, orang bijak telah berkata bahawa “Dia yang menunjukkan belas kasihan kepada yang kejam akan berakhir dengan kejam kepada yang berbelas kasihan.” Ternyata wawasan abadi yang dikatakan dalam sumber Yahudi ini masih berlaku 2000 tahun selepas ia dikatakan.

Saya rasa realiti ini memerlukan pembetulan segera.

Selamat sejahtera,

Asaf Benjamin.

A. Di bawah ialah mesej, yang saya hantar ke tempat yang berbeza:

Kepada:

Subjek: cadangan untuk diterbitkan.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya memiliki blogdisability55.com. Blog ini dibina dalam sistem wordpress.org-dan blog saya mempunyai trafik pelayar yang tinggi.

Ini ialah blog berbilang bahasa dalam 67 bahasa: Uzbekistan, Ukraine, Urdu, Azeri, Itali, Indonesia, Iceland, Albania, Amharik, Inggeris, Estonia, Armenia, Bulgaria, Bosnia, Burma, Belarus, Benggali, Basque, Georgia, Jerman, Denmark , Belanda, Hungary, Hindi, Vietnam, Tajik , Turki, Turkmen, Telugu, Tamil, Greek, Yiddish, Jepun, Latvia, Lithuania, Mongolia, Melayu, Malta, Macedonia, Norway, Nepal, Swahili, Sinhala, Cina, Slovenia, Slovak , Sepanyol, Serbia, Ibrani, Arab, Pashto , Poland, Portugis, Filipina, Finland, Parsi, Czech, Perancis, Korea, Kazakh, Catalan, Kyrgyz, Croatia, Romania, Rusia, Sweden dan Thai.

Saya sedang mencari perkhidmatan untuk menerbitkan pelbagai kandungan (artikel, video, foto, dll.) di blog – dan ini adalah untuk bayaran yang diterima oleh pemilik blog untuknya.

Adakah anda tahu perkhidmatan sedemikian?

Selamat sejahtera,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

Israel, Poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. mudah alih-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected]

B. Di bawah adalah fail yang dihantar dalam salah satu kumpulan WhatsApp yang saya sertai:

Bantahan untuk menaikkan pencen hari tua

Salah seorang pemula protes: Uri Flom – nombor telefon: 972-54-4725676 Alamat e-mel: [email protected]

Yigal Grinstein – nombor telefon: 972-50-7534271 alamat e-mel: [email protected]

Giora Kharlofsky – nombor telefon: 972-52-3820050. Alamat E-mel: [email protected]

22 Disember 2022

Laungan rali – generasi muda menyertai perjuangan.

 

Kami adalah ibu bapa, nenek dan datuk anda, memanggil anda untuk menyertai dan membantu.

Bagi kami dalam perjuangan kami untuk meningkatkan pencen hari tua yang memalukan yang kami terima hari ini,

dan yang tidak membenarkan ramai daripada kita hidup dengan bermaruah.

Menyertai perjuangan kami hari ini akan menjimatkan keperluan anda untuk kembali dan berjuang

Apabila anda mencapai umur kami.

Anak cucu kami, elaun kami dekat sehingga 2003

kepada gaji purata dalam ekonomi, dan mungkin sehingga 2003 untuk terus menguruskan kehidupan kita,

Pada taraf hidup yang berpatutan, walaupun selepas kita bersara.

Sebahagian daripada kami (bukan semua) juga berjaya menyimpan, ada yang lebih dan ada yang kurang, dalam rancangan itu

Pencen sokongan.

Bagi kebanyakan daripada kita, yang tidak dapat bekerja dalam perkhidmatan awam atau dalam organisasi besar,

Tidak ada pencen langsung, dan mereka bergantung sepenuhnya pada pencen. Tidak ada pertikaian bahawa kadar elaun hari ini tidak membenarkan kehidupan yang minimum dengan bermaruah.

Ramai yang bertanya kepada diri sendiri bagaimana dalam negara yang mentakrifkan dirinya sebagai negara berkebajikan kita telah mencapai keadaan yang begitu menyedihkan. Jawapannya, dengan lembut,

Ketamakan dan pencabulan hak kita yang memalukan.

Semuanya bermula pada tahun 2003 apabila Menteri Kewangan pada masa itu memilih untuk memutuskan hubungan antara wang untuk pencen hari tua, yang kemudiannya menjadi pencen warga emas, dan kaitan dengan gaji purata dalam ekonomi, dan untuk menghubungkan pencen kepada “indeks pengguna.”

Sekelip mata, langkah ini mengosongkan pencen hari tua, dan selama bertahun-tahun, pencen itu telah kehilangan sepenuhnya kesannya terhadap kehidupan warga emas itu.

Pada masa yang sama, ratusan bilion syikal secara beransur-ansur terkumpul dalam dana Insurans Nasional.

Ini adalah wang yang diambil daripada kami selama beberapa dekad bekerja, untuk dikembalikan kepada kami apabila kami mencapai usia tua, untuk memberi kami jaminan sosial yang munasabah, dan untuk membolehkan kami meneruskan kehidupan kami pada tahap yang mencukupi dan dihormati.

Pemutusan pencen hari tua daripada kaitan dengan indeks “gaji purata dalam ekonomi” dan kaitannya dengan “indeks pengguna” secara buatan mencipta “dana berlebihan” dalam Insurans Nasional, mencecah ratusan bilion syikal.

Kementerian Kewangan, dengan berani, menganggap jumlah besar yang telah terkumpul dalam Dana Insurans Nasional sebagai lebihan, dan memperuntukkan kepada dirinya sendiri wang yang dimaksudkan dari awal untuk memastikan taraf hidup asas untuk lebih sejuta rakyat.

dan veteran (kini kira-kira 1,300,000).

Terdapat dan terus berlaku konspirasi senyap yang tujuannya adalah untuk membenarkan kesinambungan rompakan jenayah ini.

Hubungan merentasi parti!

 

Manakala gaji pegawai kanan dalam ekonomi bermula daripada perdana menteri melalui menteri dan ahli Knesset, ketua majlis awam dan datuk bandar, CEO syarikat awam dan pegawai kanan lain dalam perkhidmatan awam,

Dipautkan kepada purata gaji dalam ekonomi, dan dikemas kini secara automatik setiap tahun –

Pencen hari tua telah diturunkan ke jurang kewanitaan dan dilupakan begitu sahaja.

Tiada lagi!

Sepanjang dua dekad yang lalu, ratusan bilion syikal telah dipindahkan daripada Insurans Nasional kepada Bahagian Belanjawan Kementerian Kewangan. Dana itu diberikan sebagai “pinjaman” dan keseluruhan langkah itu dilakukan secara senyap-senyap di belakang tabir dan tanpa sebarang publisiti yang sewajarnya.

Pinjaman itu tidak pernah dibayar balik. Sebaliknya, ia berkembang mengikut perkadaran

dahsyat.

Kami kembali dan meminta sokongan anda dalam perjuangan adil kami. Hari ini adalah

Kami esok, kamulah.

Pautan untuk menyertai:

Kumpulan terbuka untuk perbincangan (kumpulan bising)

https://chat.whatsapp.com/Juztm79HMFYAWsXETIcKkI

Kumpulan tanpa perbincangan tetapi dengan kemas kini tetap (kumpulan senyap)

https://chat.whatsapp.com/F8j6n3d1HeX8BCmU2c3TIC

Pautan ke kumpulan Facebook

https://www.facebook.com/groups/1120435948847976

 

Lihat di mana datangnya ketamakan (Graf ini ditulis dalam bahasa Ibrani):

Knesset(Parlimen ISRAELI) graf kenaikan gaji ahli ihsan jurutera rakan kami Yehuda Gasser

Giora Harlofsky – salah seorang pengasas komuniti peguam protes.

Nira Stupai Schwartz-syarikat pengurusan komuniti protes.

Yigal Grinstein-pengasas komuniti protes.

Uri Flom – salah seorang pengasas komuniti protes.

 

Giora Harlofsky, nombor telefon: 972-52-3820050   [email protected]

 

Yigal Grinstein, nombor telefon: 972-50-7534271 [email protected]

 

Uri Flom, nombor telefon: 972-54-4725676 [email protected]

 

C. Berikut adalah beberapa catatan yang saya terbitkan di rangkaian sosial Facebook:

1)Seorang lelaki pekak sedang mati di jalanan. Dia melalui sebuah tadika – dan pada ketika itu juga sebuah kereta polis lalu.

Anggota polis itu berpaling kepada lelaki pekak itu, menunjuk kepada kanak-kanak yang bermain di situ dan bertanya kepada lelaki pekak itu: “Katakanlah, adakah ini anak-anak kamu?”.

Orang pekak itu tidak menjawab.

Seorang anggota polis marah dan meninggikan suaranya: “Adakah ini anak-anak kamu? Tolong jawab apa yang mereka tanyakan kepada kamu!!”.

Orang pekak tidak mendengar – dan oleh itu tidak bertindak balas sama ada.

Anggota polis yang gugup itu keluar dari kereta: “Beritahu saya, apa yang awak tidak dengar? Saya tanya awak satu soalan – jawab saya sudah!!!”.

Orang pekak itu mengeluarkan nota dari poketnya yang mengatakan dia pekak dan tidak boleh mendengar orang atau menjawabnya – dan dia menunjuk kepada guru tadika yang menjaga mereka.

Polis: “Saya faham – tetapi anda ditahan. Apabila seorang anggota polis bercakap dengan warganegara, dia sentiasa, tetapi sentiasa perlu menjawab!!! Adakah anda pekak? Masalah anda – itu undang-undang!!!”.

 

2) Seorang malaikat bertemu dengan seorang manusia dan menawarkan kepadanya: “Saya ingin menunjukkan kepada anda rupa neraka, dan juga rupa syurga.”

Seorang lelaki terkejut, dan menjawab dengan penolakan: “Saya sentiasa ingin tahu bagaimana rupa neraka dan syurga. Tetapi sementara itu saya masih hidup – selepas saya mati, apabila saya pergi ke dunia seterusnya saya akan tahu pula. “

Malach menjawab: “Jangan bimbang – saya akan memberikan anda lawatan yang sangat singkat hanya beberapa minit – dan selepas itu saya akan mengembalikan anda ke kehidupan duniawi anda.”

Seseorang itu yakin dan bersetuju dengan permintaan itu.

Malaikat: “Pertama, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana rupa neraka.”

Anda tiba di tempat di mana sekumpulan orang sedang duduk mengelilingi semangkuk sup. Tetapi tiada seorang pun daripada mereka berjaya makan dari sup. Alasannya: sudu terlalu panjang, dan tiada siapa yang boleh makan dari sup menggunakan sudu yang ada pada mereka. Mereka semua kelihatan buta, sangat kurus dan terabai.

Seorang malaikat menambah dan berkata: “Mari sekarang dan saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana rupa syurga.”

Kami tiba di tempat lain di mana terdapat lagi sekumpulan orang duduk di sekitar semangkuk sup – hanya kali ini semua orang makan sepuas-puasnya dari sup dan menikmatinya. Alasannya: masing-masing, menggunakan sudu panjang dalam miliknya, memberikan yang di hadapannya dalam bulatan untuk makan dari sup.

Sudah tentu kesimpulannya jelas…

 

3) Berikut adalah catatan yang saya tulis di halaman Facebook Ha’ad Kaan B (Rangkaian B):

Asaf Benjamin

Dalam program “Here Tonight” penyiar berkata beberapa minit yang lalu bahawa Negara Vatican adalah negara terkecil di dunia. Nah-itu tidak benar. Tidak jauh dari Vatican terdapat sebuah negara bernama San Marino (yang merupakan kawasan kejiranan di bandar Rom – tetapi ditakrifkan sebagai negara yang berasingan dan bukan sebahagian daripada Itali). Selain itu, beberapa kilometer di barat bandar Liverpool di England terdapat entiti negeri yang juga lebih kecil kawasannya daripada Vatican – yang merangkumi hanya kira-kira 27 penduduk – sebuah negara pulau di tengah laut. Rupa-rupanya yang benar-benar boleh memenangi gelaran negara terkecil di dunia hari ini ialah Principality of Sealand – yang sebenarnya merangkumi satu menara pemerhatian di tengah-tengah Terusan Lemanche – dan setakat hari ini hanya mempunyai kira-kira 2 penduduk di wilayahnya. Walau bagaimanapun, negara ini tidak diiktiraf oleh negara-negara dunia sebagai entiti negara yang berasingan. Negara terkecil di dunia yang turut diiktiraf sebagai entiti negara bebas mungkin San Marino dan bukannya Vatican.

 

4)https://www.youtube.com/watch?v=a1dFMnzvQsU

Syarahan Profesor Mordechai Keidar mengenai kebenaran di sebalik Piala Dunia di Qatar yang telah berakhir beberapa hari yang lalu(Kuliahnya dalam bahasa Ibrani):

Saya fikir setiap orang yang mengambil bahagian dalam satu cara atau yang lain dalam apa yang dipanggil “perayaan bola sepak” ini akan menanggung stigma di dahi mereka selama-lamanya.

Tolong dengar – adakah nyawa manusia sudah tiada nilai? Lagipun, berapa ribu pekerja yang tidak berkemampuan membayar dengan nyawa mereka untuk pembinaan kemudahan itu!!! Jadi mengapa ia tidak dikira? Kerana mereka adalah populasi yang kurang bernasib baik dari dunia ketiga?

Budaya di mana permainan bola sepak – 22 orang berlari mengejar bola adalah lebih penting daripada nyawa manusia – adalah budaya kebinatangan dan tidak bermoral!!!

Memalukan dunia dan manusia bahawa mereka membenarkan perkara sedemikian sama sekali!!!!

Dan jangan lupa bahawa Qatar juga menyokong pertubuhan pengganas – seperti pertubuhan Hamas yang menumpahkan darah begitu ramai rakyat Israel!!!

Saya hanya malu dengan semua orang Israel yang pergi ke sana untuk menonton perlawanan.

Tiada sebab untuk bekerjasama dengan perusahaan rasuah ini – dan amat memalukan kami berbuat demikian.

 

Asaf Benjamin

Dan Negara Israel memilih untuk bekerjasama – dan negara yang berkelakuan seperti ini tidak boleh bermoral atau dicerahkan untuk sebarang sebab!!

 

5)Undang-undang baharu telah diluluskan, yang mewajibkan setiap orang yang cacat mental atau yang mengalami masalah mental untuk meletakkan papan tanda berhampiran rumah mereka di tempat terkemuka yang mengumumkan perkara ini.

Seseorang yang trauma yang tinggal di bandar memilih untuk tidak mematuhi undang-undang, tetapi pihak berkuasa di pihak mereka tidak menguatkuasakan peraturan itu.

Penduduk kejiranan mula menganjurkan demonstrasi di hadapan rumah lelaki itu setiap malam, dan memanggil melalui pembesar suara: “Letakkan tanda sudah – anda cedera dan orang harus tahu itu dan berhati-hati dengan anda!!”.

Lelaki itu pergi kepada penunjuk perasaan: “Apa yang anda mahu dari hidup saya? Saya tidak meletakkan sebarang tanda – saya seorang penduduk seperti anda. Tinggalkan saya sendiri.”

Penduduk: “Tidak. Kami tidak akan meninggalkan anda sendirian. Sehingga anda mematuhi undang-undang dan meletakkan papan tanda, kami tidak akan membiarkan anda tidur pada waktu malam!!!”.

Hahaha…

 

6) Surat amaran akan dihantar dari majlis perbandaran ke rumah orang yang sakit mental: “Kejiranan kami dan bandar kami adalah persekitaran hidup biasa, orang biasa. Oleh itu dan selaras dengan ini kami meminta anda, dan dalam mana-mana bahasa atas permintaan, untuk berhenti dengan segera simptom penyakit anda. Kegagalan mematuhi arahan Ini akan membawa kepada pemindahan segera dari bandar kami.”

Dua minggu berlalu, dan pegawai penguatkuasa tiba dengan perintah pengusiran: “Anda mengabaikan undang-undang dan perintah pihak berkuasa – kami terpaksa mengusir anda dari harta itu.”

Penduduk: “Tetapi saya tidak mempunyai tempat lain.”

Pemeriksa perbandaran: “Kami tidak berminat. Ini masalah anda – anda menerima arahan untuk menghentikan gejala penyakit anda dan anda hanya menghentikan kami. Sekarang kosongkan apartmen anda dengan segera dan tinggalkan bandar kami dengan segera!!!”.

 

7) Pesakit di wad psikiatri bersiap sedia untuk pesta Hanukkah, dan mula menyanyi: “Kami datang untuk menghalau kegelapan…”.

Kakitangan jabatan: “Suraikan demonstrasi dengan segera!!!! Anda pesakit psikiatri – dan anda adalah kegelapan mutlak dan mutlak!!! Anda tidak berhak menyanyi kami telah membawa kegelapan untuk menghalau – lagipun, anda adalah kegelapan !!”.

Pakar psikiatri di jabatan itu secara paksa membawa setiap pesakit ke biliknya, diiringi oleh pasukan bantuan: “Anda tidak akan mengadakan parti di sini!!! Ini bukan diskotik!!”.

 

8) Kemarau teruk berlaku – dan kekurangan air yang teruk berlaku, walaupun untuk diminum.

Kerajaan (dengan sokongan orang ramai): “Kami akan menafikan hak orang yang sakit mental untuk menggunakan air untuk sebarang keperluan atau kepentingan. Mereka boleh mati kehausan – bukan masalah besar. Kami juga mahu menyingkirkan mereka.”

 

9) Semua sekolah mempunyai kamera yang disambungkan ke hab pusat. Setiap kali salah seorang kanak-kanak mengutuk guru, mereka segera menghalangnya.

Adakah pelajar akan kekal di sekolah?

 

10) Rumah penjagaan sedang diswastakan. Sebuah syarikat swasta mula menguruskan tempat itu, dan pemilik syarikat mula berfikir tentang cara memaksimumkan keuntungan ekonomi. Antara langkah yang dicadangkan oleh beliau:

 1. Pemotongan yang ketara dalam catuan makanan dan ubat-ubatan penduduk.
 2. Pengurangan jumlah katil yang agak besar – mulai hari ini setiap kumpulan warga emas akan tidur di satu katil – mengapa perlu membelanjakan banyak wang untuk membeli katil untuk setiap orang?
 3. Pembatalan semua aktiviti dan kelas.
 4. Membatalkan keluarga-pelawat boleh membawa kepada perjuangan awam yang mereka akan pimpin mengenai isu itu, yang boleh membahayakan kejayaan program.

Ahli pengurusan tempatan bersetuju dengan rancangan itu dan meluluskannya: “Satu cara atau yang lain, orang tua akan mati dalam beberapa tahun – sekurang-kurangnya kami akan menjimatkan wang.”

 

 

11) Sebuah bandar yang makmur, datuk bandar memperoleh banyak belanjawan yang dia laburkan dalam pendidikan, kebajikan, dll.

Datuk Bandar memperoleh semua dana daripada perjudian dalam talian haram dan kemenangan perjudian di kasino di seluruh dunia – dan juga daripada perdagangan mayat manusia.

Penduduk: Perkara utama ialah Datuk Bandar mengambil berat tentang kami dan kualiti hidup kami. Apa yang kita peduli tentang di mana dia mendapat wang dan apa yang dia lakukan di tempat lain.

D. Di bawah adalah siaran, yang saya kongsikan dalam kumpulan Facebook “informan persegi-peringkat The informant in Israel“:

Kepada: “Dataran Ahli Maklumat – peringkat pemberi maklumat di Israel”.

Subjek: Maklumat platform.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya mempunyai profil di beberapa rangkaian sosial dan pelbagai platform di Internet.

Saya sedang mencari maklumat tentang platform/perkhidmatan di mana saya boleh menerbitkan pelbagai kandungan (artikel, klip video, foto, dll.) yang berkaitan dengan isu orang kurang upaya – dan ini sebagai pertukaran untuk bayaran yang akan saya terima untuk ini. Kandungan boleh dalam 67 bahasa berikut:

Uzbekistan, Ukraine, Urdu, Azeri, Itali, Indonesia, Iceland, Albania, Amharik, Inggeris, Estonia, Armenia, Bulgaria, Bosnia, Burma, Belarus, Benggali, Basque, Georgia, Jerman, Denmark, Belanda, Hungary, Hindi, Vietnam, Tajik, Turki, Turkmen, Telugu, Tamil, Greek, Yiddish, Jepun, Latvia, Lithuania, Mongolia, Melayu, Malta, Macedonia, Norway, Nepal, Swahili, Sinhalese, Cina, Slovenia, Slovak, Sepanyol, Serbia, Ibrani, Arab, Pashto, Poland, Portugis, Filipina, Finland, Parsi, Czech, Perancis, Korea, Kazakh, Catalan, Kyrgyz, Croatia, Romania, Rusia, Sweden dan Thai.

Pada pendapat anda, bagaimanakah maklumat tersebut boleh didapati?

Selamat sejahtera,

assaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

Nombor telefon: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. Pautan ke akaun saya di pelbagai platform yang saya cadangkan untuk menerbitkan kandungan:

    1. https://www.disability55.com/

    2. https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

 1. https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg
 2. https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

    5. https://parler.com/assafss

 1. https://gettr.com/user/assafbenyamini72
 2. https://www.webtalk.co/assaf.benyamini
 3. https://vk.com/id384940173
 4. https://anchor.fm/assaf-benyamini
 5. https://soundcloud.com/user-912428455

 

E. Di bawah ialah surat yang saya terima baru-baru ini daripada Institut Insurans Kebangsaan Negara Israel (Saya ingin menyatakan bahawa untuk sampai ke pangsapuri saya, anda perlu menaiki 4 anak tangga – bukan 10 seperti yang dinyatakan secara salah dalam surat ini):

 

Institut Insurans Hilang Upaya Kebangsaan Tel: *6050 atau 972-4-8812345

Faks: 972-2-6755594

Cawangan Jerusalem, waktu menjawab: Ahad hingga Khamis 8:00-17:00.

Sambutan: | Ahad, Selasa dan Khamis antara jam 8:30 dan 13:00. masa ISRAEL.

20 Ben Sira Street,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9418114.

Nombor kes: 0 235-3 4740

 

sebagai penghormatan kepada:

assaf benyamini

Costa Rica 15 pangsapuri 4

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

 

Fail: 02954740-3

Cukuplah ceramahnya, Tishpaig

8 November 2022

Perkara: elaun perkhidmatan khas – tuntutan anda mulai 19/10/2022

Kami memaklumkan kepada anda bahawa kami telah menolak tuntutan anda untuk elaun perkhidmatan khas.

Sebab penangguhan itu ialah anda tidak bergantung kepada bantuan orang lain untuk menjalankan sebahagian besar aktiviti harian pada kebanyakan masa.

Anda mempunyai hak untuk merayu keputusan ini kepada Jawatankuasa Rayuan Perkhidmatan Khas dalam tempoh 90 hari selepas menerima notis ini.

Rayuan bertulis dan beralasan mesti dikemukakan di cawangan Institut Insurans Nasional yang berhampiran dengan tempat kediaman anda.

Jawatankuasa rayuan boleh mengesahkan, membatalkan atau mengubah keputusan ini.

Untuk makluman anda, sebarang surat-menyurat atau rayuan berulang kepada Insurans Nasional, serta rayuan untuk mendapatkan bantuan guaman, jangan melanjutkan

Tarikh akhir untuk memfailkan rayuan.

Yang ikhlas,

Agiv Ron-Evelin

Kerani tuntutan

Kecacatan am

 

Muka surat 1 daripada 13

 

Institut Insurans Kebangsaan – untuk kegunaan dalaman.

4 Nombor ID setem resit insurans hilang upaya

Perkhidmatan khas sahaja

taip

(imbas) halaman dokumen

Penilaian Kebergantungan – Jururawat

Binyamini Asaf, nombor ID: 029547403

Penilaian telah dijalankan pada 21 November 2022 bermula pada jam 2:00 petang Ujian telah dijalankan mengikut perkiraan awal.

Menghadiri temu duga kecuali jururawat kurang upaya Institut Insurans Negara sahaja.

Subjek dikenal pasti melalui kad pengenalan.

Komposisi isi rumah – hidup bersendirian.

Adakah terdapat pengaturan hidup khas: perumahan terlindung asrama “Avivit” bagi pihak persatuan “Reot” sebagai sebahagian daripada “Sel Shikom”.

Penjaga utama orang kurang upaya: Sara Stora Hubungan: pekerja sosial. Nombor telefonnya: 972-55-6693370.

Bentuk ini ditulis dalam bahasa maskulin tetapi merujuk kepada wanita dan lelaki.

 

 

Muka surat 2 daripada 13

Nama hospital Sebab dimasukkan ke hospital! 0

(bulan dan tahun)

Tanggapan orang kurang upaya dan batasannya (huraian ringkas):

Dia kelihatan seperti umurnya, berbadan langsing, warna kulit normal, memakai cermin mata, pendengaran normal, memakai seluar, baju dan kasut terbuka.

Badan dan pakaiannya kelihatan bersih. Nampak penting, bercakap tentang perkara itu, tanpa gangguan dalam proses berfikir, tiada sekatan dalam pergerakan anggota badan.

 

Kebersihan diri OKU dan persekitarannya.

10 langkah menuju ke pintu masuk apartmennya. Rumah itu mempunyai 2 bilik tidur, bilik air dengan singki dan tandas tanpa aksesori. Rumah itu sedikit bersepah. di ruang tamu ,

Objek dibungkus dalam kuantiti di atas sofa

 

Rawatan istimewa dengan penarafan frekuensi-tiada.

 

Rangka kerja untuk penjagaan harian di mana orang kurang upaya menginap (pusat harian, kelab, hospital harian, kelab pekerjaan) – tiada.

 

Muka surat 3 daripada 13

Nama Plaintif: Assaf Binyamini. Nombor pengenalan: 029547403.

Nama perkhidmatan Alamat dan nombor telefon! jenis perkhidmatan yang disediakan; Nama orang yang bertanggungjawab bila sambungannya

yang terakhir:

! 1. Biro Perkhidmatan Sosial – tidak dikendalikan.

 1. Bakul pemulihan pekerja sosial Sara Stora-Bakor Beit Aharon dua hari lalu.
 2. Doktor keluarga insurans kesihatan am: Dr. Stewart-Bachron lepas tiga bulan lalu.
 3. Hospital Hadassah Ein Kerem Dalam kesejukan di pakar reumatologi enam bulan lalu

Rawatan untuk kemasukan ke institusi.

Adakah dia memulakan rawatan sebelum memasuki institusi – tidak.

Menurutnya, dia tidak tidur lena, kerana merasa tertekan dan tekanan mental, akibat perjuangan yang dihadapinya untuk orang kurang upaya di Negara Israel. Bangun malam untuk pergi ke bilik air sendiri.

Mudah alih bebas pada siang hari

Mengawal kedua-dua pendakap siang dan malam dan bergerak ke tandas dengan bantuan tongkat, bebas dalam berpakaian dari lutut ke pinggang dan membersihkan rembesan.

Dia menukar pakaian sekali sehari dan sendiri. Pada waktu malam dia menukar pakaiannya untuk tidur seorang diri.

Basuh muka dan tangan secara bebas, mandi sendiri. Menurutnya, dia mandi kira-kira 4 kali seminggu

Pada waktu makan pada waktu pagi dan pada waktu petang sandwic, makan tengah hari: pesanan menyediakan makanan untuk penghantaran. makan dan minum sahaja

Pada siang hari, orang kurang upaya mengambil bahagian dalam perjuangan terutamanya dengan berkomunikasi melalui komputer dan rangkaian sosial.

Perjalanan dengan bas ke mesyuarat berkaitan perkara ini.

 

Muka surat 4 daripada 13

Nama Plaintif: Assaf Binyamini. Nombor pengenalan: 029547403.

Nombor jawatankuasa.

Tarikh komisen – tiada.

Perkhidmatan dan bantuan sedia ada (tindakan bantuan yang boleh disediakan untuk penjagaan diri, untuk isi rumah dan penyeliaan) – tiada

Bantuan tanpa bayaran.

Ulasan tentang kualiti dan kesesuaian bantuan (berbayar dan tidak dibayar) dan kepuasan keluarga (jika tiada bantuan, atau bantuan tidak sesuai atau tidak mencukupi, nyatakan mengapa dan apakah perubahan atau penambahan yang dikehendaki):

,

Puas hati dengan rawatan sedia ada.

 

Perkhidmatan dan bantuan yang ingin diterima oleh keluarga:

Elaun perkhidmatan khas.

 

Adakah produk penyerap diperlukan: nyatakan jenis, saiz dan kuantiti yang diperlukan setiap hari:

tiada apa.

Nota (mengenai perkara penting yang tidak dinyatakan dalam bahagian lain laporan):

 

Subjek semasa temu bual bercakap mengenai perkara itu, tanpa masalah dalam pemikiran, tidak menunjukkan apa-apa bahaya terhadap orang lain atau terhadap dirinya sendiri, tiada pemikiran membunuh diri yang berlaku.

,

Muka surat 5 daripada 13

 

Penyakit yang menyerang atau tidak stabil (nyatakan sifat serangan, kesan rawatan perubatan, ubat-ubatan atau serangan terhadap fungsi dalam skor simptom dan penerangan penuhnya):

tiada apa.

 

Muka surat 6 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. Bilangan jawatankuasa ialah no.

Operasi harian (sila tandakan hanya satu pilihan dalam setiap bahagian fungsi):

Adakah terdapat keupayaan berfungsi untuk melaksanakan tindakan terperinci. Setiap tahap fungsi tindakan diberi skor:

Bebas-0 mata. Memerlukan sedikit bantuan – 4 mata. Memerlukan banyak bantuan – 8 mata. Bergantung sepenuhnya – 12 mata

| Perihalan fungsi (bangun, berjalan, duduk, jatuh):

| Saya melihat subjek bangun dan duduk dari kerusi, berjalan dengan langkah biasa, kelihatan stabil

| Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

| Siapa yang biasanya membantu: Tidak memerlukan bantuan.

Terkurung di atas katil tidak boleh turun sendiri atau mengambil beberapa langkah – 12 mata.

Di kerusi roda dan memerlukan bantuan memindahkan ke kerusi atau memandunya – 12 mata.

Menggunakan kerusi roda bermotor 8 mata.

Mudah alih dengan atau tanpa peranti tetapi memerlukan bantuan seseorang apabila berjalan atau berdiri – 8 mata.

Menggunakan kerusi roda tetapi memindahkan dirinya ke kerusi dan memandu sendiri di rumah – 4 mata.

Pengawasan/iringan semasa mobiliti – 4 mata.

Bebas dengan peranti (pejalan kaki, tongkat)-0 mata.

Berjalan kaki percuma – 0 mata.

 

pakaian:

 

Penerangan mengenai fungsi (memakai dan menanggalkan baju, seluar, skirt, pakaian, kasut, stokin): 1

Subjek pada mulanya melaporkan bahawa dia berpakaian seorang diri. Tiada kesukaran diperhatikan

 

Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

Siapa yang biasanya membantu: Tidak memerlukan bantuan.

 

Perlu bantuan berpakaian atas dan bawah – 12 mata.

Perlu bantuan meletakkan atas atau bawah – 8 mata.

Memerlukan bantuan ringan (kasut, stokin, butang, peranti pemasangan) – 4 mata.

Memerlukan peningkatan 4 mata.

Memerlukan pengawasan tanpa bantuan aktif – 4 mata.

 

Kebutaan total 90% atau lebih (orang buta yang tidak dinilai dalam salah satu bahagian di atas akan dikreditkan kerana had asas dalam bahagian ini) – 4 mata.

 

 

Muka surat 7 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. Nombor ada-in. Tarikh komisen masuk.

 

Teruskan operasi ADL hari ke hari (sila tandakan hanya satu pilihan dalam setiap bahagian fungsi)

 

Perihalan fungsi (mencuci muka, tangan, badan, mengelap, mencukur, kepala bertindih):

Subjek melaporkan bahawa dia mencuci muka dan tangannya secara bebas. Malah menurutnya, dia mandi seorang diri. Tiada kesukaran diperhatikan.

Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

Siapa yang biasanya membantu: Tidak memerlukan bantuan.

Memerlukan bantuan penuh untuk mandi termasuk muka, tangan dan badan atau mandi di atas katil – 12 mata.

Memerlukan bantuan aktif dalam beberapa aktiviti mandi – 8 mata.

Memerlukan bantuan ringan (bercukur, bertindih kepala, kaki, dll.) – 4 mata.

Perlu galakan – 4 mata.

Memerlukan bantuan menyediakan syarat mandi (masuk mandi, kehadiran dan latihan) – 4 mata.

Mandi tanpa bantuan – 0 mata.

 

Makan dan minum:

 

Penerangan tentang fungsi (makan dengan sudu, makan pepejal, minum dari cawan, memanaskan dan menghidangkan makanan):

Subjek menyatakan bahawa dia boleh memanaskan dan menghidangkan pinggan ke meja. Malah dari kesan saya boleh memanaskan dan menghidangkan. Tiada kesukaran diperhatikan. makan dan minum sahaja.

Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

Siapa yang biasanya membantu: Tidak memerlukan bantuan.

Memerlukan makanan penuh (termasuk minum dan siasatan) – 12 mata.

 

Memerlukan bantuan separa makan atau minum – 8 mata.

 

Memerlukan bantuan dalam makan, tidak dapat mengambil walaupun roti, minuman panas atau sejuk – 4 mata.

Kalau tak ingatkan dia tak makan/perlu galakan – 4 mata.

Tidak dapat memanaskan makanan untuk dirinya sendiri -4 mata.

Memerlukan bantuan/penyeliaan dalam memanaskan dan menghidang – 4 mata.

 

Kebutaan total 90% atau lebih (orang buta yang tidak dinilai dalam salah satu bahagian di atas akan dikreditkan kerana had asas dalam bahagian ini) – 4 mata.

Makan dan minum tanpa bantuan – 0 mata.

 

Muka surat 8 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. Nombor ada-in. Tarikh komisen masuk.

Teruskan operasi ADL hari ke hari (sila semak hanya satu pilihan dalam setiap bahagian fungsi):

 

kebersihan diri:

 

Penerangan tentang fungsi (kawalan pendakap, penggunaan tandas termasuk mobiliti, berpakaian dan kebersihan diri).

Mengawal kedua-dua pendakap siang dan malam dan bergerak ke tandas dengan bantuan tongkat dan bebas dalam berpakaian dari lutut ke pinggang dan membersihkan rembesan.

Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

Siapa yang biasanya membantu: tiada bantuan diperlukan.

Tidak mengawal kedua-dua sphincter (najis dan air kencing) tidak menjaga dirinya dan bergantung sepenuhnya kepada bantuan orang lain – 12 mata

Tidak mengawal salah satu sfinkter (najis atau air kencing) siang dan malam, tidak menjaga dirinya sendiri, dan bergantung sepenuhnya kepada bantuan orang lain – 8 mata.

Menggunakan perkhidmatan tetapi memerlukan bantuan dengan 2 atau 3 elemen berikut: mobiliti, berpakaian, penjagaan diri selepas keluar – 8 mata.

Menggunakan perkhidmatan tetapi memerlukan bantuan dengan salah satu daripada ini: mobiliti, berpakaian, penjagaan diri selepas keluar – 4 mata.

Menggunakan tandas atau tandas/botol tetapi memerlukan sedikit bantuan – 4 mata.

Mengawal sebahagian (termasuk membasahkan setiap malam) dan tidak menjaga dirinya – 4 mata.

Mengawal perkumuhan, atau bebas di bilik mandi menggunakan aksesori (menukar sendiri beg, dsb.) – 0 mata.

 

Keperluan untuk pengawasan di rumah:

 

 1. Pemahaman dan orientasi orang kurang upaya; Perlu diketahui semasa temuduga secara tidak langsung, jika diketahui tempat tinggal, tarikh lahir, nama bapa, nama doktor dan sebagainya. Seseorang mesti bergantung pada tanggapan aktiviti harian orang kurang upaya, termasuk orientasi di dalam bilik rumah, tandas, dapur dan jawapan yang dia berikan semasa lawatan:

Berorientasikan masa dan tempat, butiran teringat daripada agenda.

 1. Penerangan tentang tingkah laku semasa lawatan (kerjasama, acuh tak acuh, tenang, agresif, dll.).

Tenang, tenang, berjaga-jaga, bekerjasama.

 1. Peristiwa dan kejadian dalam 3 bulan lepas (jenis acara, kekerapan dan sumber pengetahuan): Tiada.
 2. Penyeliaan sebenar (bergantung kepada agenda dan maklumat lain): Tiada.

Siapa yang bersama orang kurang upaya pada setiap masa sepanjang hari:

Pengajar dan pekerja sosial dari Sel Shakoum pada waktu siang secara bergantian.

Berapa banyak dan berapa jam pada siang hari dia ditinggalkan sendirian: Dia ditinggalkan sendirian pada kebanyakan jam dalam sehari.

 

Muka surat 9 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. Nombor ada-in. Tarikh komisen masuk.

 

operasi isi rumahIADL (sila tandakan hanya satu pilihan dalam setiap bahagian fungsi):

* Adakah terdapat keupayaan berfungsi untuk melaksanakan tindakan terperinci. Setiap tahap fungsi sesuatu tindakan diberi skor-

Bebas = 0 mata, Perlu sedikit bantuan = 1 mata, Perlu banyak bantuan = 2 mata, Bergantung sepenuhnya = 3 mata.

Perihalan fungsi (perancangan hidangan, jumlah penyediaan: memotong, memasak, dsb.):

Subjek melaporkan bahawa dia mengalami sakit di tangannya, menurutnya dia tidak dapat menyediakan hidangan. Walaupun dia mengatakan dia tidak mempunyai motivasi, dia memesan makanan siap.

Dari kesan saya dapat menyediakan makanan ringan.

 

Bantuan yang diperlukan: menyediakan hidangan.

Siapa yang biasanya membantu: memesan makanan yang disediakan.

Tidak dapat melakukan sebarang tindakan penyediaan makanan – 3 mata.

Tidak boleh memasak tetapi dapat menyusun hidangan untuk dirinya sendiri dari apa yang ada di rumah atau disediakan terlebih dahulu – 2 mata.

Mampu membuat hanya sandwic atau makan produk siap dalam pembungkusan mudah – 2 mata.

Mampu menyediakan hidangan yang tidak rumit (telur dadar, salad) – 1 mata.

Mampu merancang dan menyediakan hidangan – 0 mata.

 

Pengaktifan peranti:

 

Penerangan fungsi Penggunaan perkakas rumah asas seperti telefon. pemanas dan seumpamanya):

Mengendalikan peranti sahaja

Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

Siapa yang biasanya membantu: Tidak memerlukan bantuan.

Tidak dapat mengendalikan peranti elektrik pada semua 3 titik.

Hanya boleh menggunakan butang kecemasan atau mendail nombor tetap – 2 mata.

Mampu mengendalikan hanya peranti elektrik yang direka untuk operasi pra-2 mata.

Mampu mendail nombor pratetap sahaja, boleh menerima panggilan telefon-1 mata.

 

Mampu mengendalikan dan menggunakan peralatan elektrik hanya pada tahap asas atau dengan usaha fizikal sederhana/ringan – 1 mata.

Mampu mengendalikan dan menggunakan peralatan elektrik tanpa bantuan – 0 mata.

 

 

Muka surat 10 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. Nombor ada-in. Tarikh komisen masuk. |

 

Teruskan operasi isi rumah (sila tandakan hanya satu pilihan dalam setiap bahagian fungsi).

Penerangan tentang fungsi (memesanan, membersih, menggunakan mesin basuh, melipat pakaian, menyapu, dll.):

Subjek itu, menurutnya, mengalami sakit di kaki dan tangan, kurang motivasi, menurutnya, dia tidak dapat menyelenggara rumah. Dari kesan saya boleh buat kerja rumah ringan.

Bantuan diperlukan: pengemasan

Siapa yang selalu membantu: Penjaga rumah.

 

Tidak dapat melakukan sebarang aktiviti atau melakukan aktiviti menyelenggara rumah yang berkesan – 3 mata.

Tidak dapat melakukan tindakan yang memerlukan penggunaan kekuatan atau kestabilan dari masa ke masa – 2 mata.

Mampu melakukan hanya tugas asas pengemasan sebahagian atau tidak teratur – 2 mata.

Mampu melakukan kerja rumah ringan sahaja seperti menyapu, membasuh pinggan dan pembersihan asas – 1 mata.

Mampu melakukan tindakan yang memerlukan kekuatan, tetapi tidak dapat melakukan untuk masa yang lama – 1 mata.

Mampu menyelenggara, memerintah dan membersihkan rumah sendiri – 0 mata.

 

Ubat:

 

Penerangan mengenai fungsi (mengatur ubat-ubatan dan mengambilnya):

mengambil ubat sahaja.

Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

Siapa yang biasanya membantu: Tidak memerlukan bantuan

Tidak dapat menjaga kepuasan ubat sama sekali (bekal dan makan ubat), tanpa bantuan tidak akan mengambil ubat – 3 mata.

Diperlukan penyediaan harian ubat-ubatan, kerana sifat penyakit dan keperluan untuk keseimbangan harian, tetapi mengambil secara bebas – 2 mata.

Memerlukan bantuan menyediakan kotak ubat mingguan tetapi mengambil secara bebas – 1 mata.

Mengambil ubat secara bebas dalam dos yang betul dan kerap, termasuk menukar dos apabila perlu – 0 mata.

 

Muka surat 11 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. Nombor ada-in. Tarikh komisen masuk. )

 

Teruskan operasi isi rumahIADL (sila tandakan hanya satu pilihan dalam setiap bahagian fungsi).

 

Membeli-belah:

 

Perihalan fungsi (merancang pembelian, membezakan antara produk, membuat pembelian dan membuat pembayaran):

Subjek mengatakan bahawa dia mengalami sakit di tangan dan kaki, menurutnya dia tidak boleh membuat pembelian yang rumit. Menurutnya, dia hanya membeli beberapa barang sahaja.

Bantuan yang diperlukan: Membeli-belah kerana kecacatan fizikal.

Siapa yang biasanya membantu: Membuat penghantaran.

 

Tidak dapat merancang atau menjalankan membeli-belah sama sekali atau tidak dapat membezakan antara produk yang berbeza – 3 mata.

Tidak dapat membeli-belah di luar rumah kerana had fizikal yang teruk tetapi dapat membuat pembayaran dan membezakan antara produk – 2 mata.

Tidak dapat membuat pembelian mingguan atau kompleks – 2 mata.

Mampu membeli hanya sebilangan kecil item kerana had fizikal – 1 mata.

Merancang dan menjalankan membeli-belah secara bebas – 0 mata.

 

Pengaturan institusi dan kewangan:

 

Perihalan fungsi (berurusan dengan institusi dalam pengurusan pembayaran dan akaun):

Berkelakuan sendirian di hadapan institusi dan organisasi.

Bantuan diperlukan: Tidak memerlukan bantuan.

Siapa yang biasanya membantu: Tidak memerlukan bantuan.

Tidak dapat mengendalikan sebarang urusan kewangan atau organisasi dengan institusi – 3 mata.

Memerlukan bantuan dan bimbingan kerana kecacatan deria atau mental – 2 mata.

Menguruskan hal ehwalnya secara bebas, tetapi memerlukan bantuan kerana had fizikal – 1 mata.

Terlibat dan mengendalikan urusannya secara bebas – 0 mata.

 

Muka surat 12 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. ְ Nombor ada-in. Tarikh komisen masuk.

 

Untuk diisi oleh jururawat:

 

Jumlah mata (dalam mana-mana kes yang doktor meminta perbincangan, markah akan diisi di bawah selepas perbincangan):

Mobiliti di rumah-0 mata. Kebersihan diri-0 mata. Makan dan minum-0 mata. Mandi-0 mata.

Pakaian-0 mata. Pengaturan institusi-0 mata. Membeli-belah-1 mata. Rawatan dadah-0 mata.

Pengemasan-1 mata. Pengaktifan peranti-0 mata. Penyediaan makanan – 1 mata.

 

Jumlah: 3 mata.

ְ

Biro Kesihatan

 

Tandatangan Jururawat: Pembantu Tandatangan. Nama jururawat: Ozari Sima. Kod jururawat:____ Tarikh: 21 November 2022

Masa tamat: _____

Jumlah masa untuk ujian pergantungan (termasuk perjalanan dan mengisi soal selidik): _______

Masa tamat: 15:00.

 

 

Muka surat 13 daripada 13

Nama plaintif ialah Asaf Binyamin. Nombor pengenalan-029547403. ; Nombor ada-in. Tarikh masuk jawatankuasa.

Lampiran keputusan rujukan untuk ujian pergantungan untuk orang kurang upaya.

Cawangan:

Kepada Kerani Tuntutan Hilang Upaya:

 

Kad pengenalan diri:

Nama orang kurang upaya:

Alamat:

telefon:

lantai:

Pintu masuk:

 

Butiran tentang penilaian pergantungan (semak hanya satu pilihan):

 

 1. Penilaian tanggungan telah diselesaikan pada tarikh: (untuk tujuan penilaian ____ telah dibuat dalam rasuk).
 2. Penilaian tidak selesai kerana keengganan untuk bekerjasama semasa pindah rumah pada:

 

Dipulangkan tanpa penilaian tanggungan, dilakukan di rumah oleh jururawat di rumah orang kurang upaya

 

 1. Lawatan ke rumah telah dibuat dan orang kurang upaya itu tidak ditemui di rumah. Tarikh lawatan: 1. ___ 2. ___
 2. Lawatan ke rumah telah dibuat tetapi alamat tidak wujud/ OKU tidak tinggal di alamat tersebut. Tarikh lawatan: ___
 3. Semasa lawatan ke rumah, didapati OKU tersebut telah meninggal dunia. Tarikh lawatan: ____
 4. Semasa lawatan ke rumah didapati orang kurang upaya dimasukkan ke hospital untuk tempoh masa yang tidak diketahui dan penilaian tanggungan tidak dapat diselesaikan dalam tempoh dua minggu. Tarikh lawatan: ____

 

 

Dipulangkan tanpa penilaian pergantungan dan tanpa lawatan rumah dibuat ke rumah orang kurang upaya kerana maklumat tentang:

 

 1. kematian.
 2. kemasukan ke hospital.
 3. Berpindah ke bandar lain atau tidak dapat ditempatkan.

 

perbelanjaan perjalanan:

 1. dengan kereta persendirian _____ kilometer.
 2. Dalam pengangkutan awam ____ syikal.
 3. Dengan teksi (pinggir) ______ syikal (kos teksi dibahagikan dengan bilangan lawatan dalam perjalanan yang sama)

 

Tarikh____ Nama Jururawat_____ Nombor Pengenalan_____ Tandatangan_____

 

 

Kod Jururawat____ Jawatan 1

Kod pelaksanaan______ Tarikh pelaksanaan (tarikh terakhir)______

 

 1. ____ kilometer 2. ____ syikal-perbelanjaan perjalanan.

Kod pusat____ kedudukan 2 (daripada ujian kebergantungan).

 

 

 

F. Pautan saya:

1)saluran Tuhan-youtube orang kurang upaya

2)maklumat vokal Pada orang kurang upaya

3)untuk mendapatkan Daripada wang Dengangainrock

4)penggera peribadi bunyi selamat

5)menterjemah dokumen

6)keluarga organisasi dibunuh dan dibunuh

7)Tapak fivever.com

- Adakah anda mendapati kesilapan? Beritahu saya tentang itu -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE