Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> senarai hitam - מידע לאנשים עם מוגבלויות

senarai hitam

Kepada:

Subjek: Tapak dalam talian.

Puan/Puan yang dihormati.

Seperti yang anda ketahui, terdapat tapak web di Internet, atau perisian yang tujuannya adalah untuk membahayakan pengguna, seperti pancingan data, penipuan, dsb.

Di manakah saya boleh mencari senarai tapak sedemikian?

salam,

assaf benyamini.

 

A. Di bawah adalah siaran yang saya kongsi di rangkaian sosial Facebook:     

1)Seseorang datang untuk rawatan psikiatri.

Pesakit (bergetar): “Saya mempunyai ketakutan dan kebimbangan yang sangat teruk.”

Pakar psikiatri (meninggikan suaranya, menjerit dan marah): “Ketahuilah bahawa jika anda tidak menghentikan ketakutan anda, saya akan membunuh anda dan dadah anda dengan ubat-ubatan yang akan saya berikan kepada anda!!! Dan biarkan ia jelas – anda tidak datang kepada saya dengan ketakutan!!! Awak faham tak??” .

Hahaha…

2) Seseorang datang berjumpa doktor kerana sakit perut.

Pesakit: “Perut saya sakit. Sukar untuk saya hadam makanan.”

Doktor: “Beritahu saya-kenapa awak main-main?? Jadi apa pendapat awak tentang penghadaman makanan-itu fakta yang saya hadam!!! Kalau saya boleh awak pun boleh- awak tak beza dengan orang lain!! Jadi hadam sudah. !!”.

Pesakit (menangis pahit dan ketakutan): “Tetapi saya benar-benar sakit, sukar untuk saya hadam – faham saya”.

Doktor (makin marah): “Kalau saya suruh awak hadam, awak akan hadam!! Jangan berdebat dengan saya – saya seorang doktor, dan saya seorang profesional – juara dunia dalam sains kesihatan dan kebijaksanaan. . Adakah awak berani berdebat dengan saya? Saya lebih tahu daripada awak perasaan awak – hadam Sudah makanan dan keluar dari klinik segera!!”.

3) Seseorang datang ke pakar psikiatri:

“Doktor, tolong beri saya sesuatu untuk bertenang… tolong, saya tidak tenang.”

Pakar Psikiatri: “Sila ikut saya ke halaman rumah – kita akan bergaduh sekejap. Ia pasti akan menenangkan anda.”

Pesakit: “Baiklah”.

Pakar Psikiatri (mencetuskan penggera): “Ada seorang pesakit yang ganas di sini, yang berani mengangkat tangan terhadap doktor – dan bukan hanya terhadap doktor, tetapi terhadap saya – lelaki yang baginya matahari dan bulan wujud!!! Hentikan dia serta-merta – dia berbahaya!!! Kerana dia tidak akan ada matahari lagi!!!”.

lol…

4) Seseorang yang dimasukkan ke hospital di wad psikiatri mendekati doktor:

“Doktor, kepala saya sakit.”

Doktor: “Anda mempunyai perbualan dengan ahli psikologi esok – anda perlu mengetahui sebab anda fikir anda mengalami sakit kepala.”

Pesakit: “Saya rasa saya tidak sakit kepala – saya betul-betul sakit. Tolong periksa saya!!”.

Doktor: “Awak tahu kenapa kepala awak sakit? Sebab awak tak ada otak. Orang bodoh selalu sakit kepala – macam tu lah!!! Awak datang wad psikiatri – tanda awak bodoh!!!”.

Pesakit (menjerit – dan kemudian jatuh di atas lantai dan tidak sedarkan diri): “Saya tidak boleh melakukannya lagi – periksa saya!! Tolong!”.

Pakar psikiatri di wad (marah, mengambil pesakit dengan paksa, dan melemparkannya ke dalam salah satu bilik): “Berhenti membuat drama!! Saya akan habiskan syif saya segera dan pulang ke rumah – sakit kepala anda menarik perhatian nenek saya!!!” .

 

5) Seorang pesakit di wad psikiatri kepada doktor: “Saya ada fikiran.”

Pakar Psikiatri (marah): “Awak ada apa?? Fikirkan?? Ini wad psikiatri dan awak tak fikir di sini!!! Jangan awak berani fikir apa yang awak boleh fikirkan!! Saya memberi amaran kepada kamu buat kali terakhir!!!”.

Pesakit: “Tetapi saya benar-benar berfikir. Saya fikir saya melawat rumah anda.”

Pakar Psikiatri (makin marah): “Kamu tidak akan pernah, tetapi tidak pernah melawat rumah saya!! Bodoh!! Saya belajar di universiti dan mempunyai ijazah dan kamu sakit-jadi terus sakit!! Berhenti serta-merta, tetapi segera dengan fikiran kamu! !!”.

Pesakit: “Tetapi itu tidak benar – saya dibenarkan untuk berfikir.”

Doktor berunding sesama mereka: “Mari kita beri dia suntikan sedatif – selama sebulan dia tidak akan dapat bergerak dari katil. Biarkan dia belajar – hanya kami pakar psikiatri yang dibenarkan untuk berfikir.”

 

6) Seorang pesakit yang dimasukkan ke hospital di wad psikiatri mendekati doktor dan bertanya: “Beritahu saya, adakah anda tahu psikiatri?”.

Pakar Psikiatri: “Apakah soalan bodoh ini? Sudah tentu saya tahu psikiatri. Saya lulus dengan ijazah sarjana muda, kedua, ketiga dan keempat – dan untuk anda, juga kelima!!! Saya belajar di universiti tertinggi untuk sains psikiatri dan kebijaksanaan perubatan – pakar psikiatri mencipta kebijaksanaan!!! Saya tahu semua tentang psikiatri, dan mengenalinya seperti belakang tangan saya!!”.

Pesakit: “Dan adakah anda benar-benar tahu tapak tangan anda?”.

Pakar Psikiatri (mula marah): “Berhenti mengomel dan tanya saya soalan bodoh!!! Saya tahu tapak tangan saya – siapa yang tidak kenal tapak tangan mereka??”.

Pesakit: “Saya. Saya tidak tahu tapak tangan saya.”

Pakar Psikiatri (mencetuskan penggera di wad): “Ada seorang pesakit tidur di sini – bertanya soalan bodoh, tidak tahu tapak tangannya, dan yang paling teruk – kurang ajar dengan doktor psikiatri!!”.

Pesakit: “Saya hanya bergurau dengan anda – sudah tentu saya tahu tapak tangan saya.”

Pakar Psikiatri: “Kami akan menghantar anda sekarang ke kurungan bersendirian selama sebulan – mungkin dengan cara itu anda akan belajar untuk tidak bersikap biadap terhadap pakar psikiatri. Kami tidak bergurau – anda akan sentiasa bercakap dengan kami, tetapi sentiasa menundukkan kepala anda. dan mata anda tertunduk – adakah anda faham itu?? Dan jangan sekali-kali anda berani mencuba, atau berfikir untuk ketawa Bersama kami!! Kami 10 kali ganda untuk kuasa 1000 lebih bijak daripada anda-rosak-jiwa celaka. Mungkin itu bagaimana anda akan belajar!!!”.

7) Persidangan besar Persatuan Psikiatri sedang berlangsung.

Pengarah persidangan membuka kata-katanya dan berkata:

“Kami, pakar psikiatri dan juara dunia dan alam semesta untuk apa sahaja dan segala-galanya, perlu membincangkan membuang unsur-unsur yang tidak diingini pesakit mental daripada masyarakat kita, untuk mewujudkan persekitaran hidup yang lebih baik untuk kita semua. Siapakah yang menentang?”

Sunyi dalam dewan.

Tiba-tiba, seorang yang cacat mental memasuki tempat kejadian menyamar sebagai pakar psikiatri dari kesatuan itu, yang secara rahsia mendengar kata-kata: “Saya fikir adalah baik untuk mereka yang cacat mental untuk berintegrasi ke dalam masyarakat – ia akan baik untuk kita dan masyarakat. tempat kita tinggal.”

Pengarah persidangan itu: “Saya kini mesti menangkap pakar psikiatri yang tidak taat, mengeluarkannya dari kesatuan, menggantungnya dan membawanya ke muka pengadilan.”

Kekecohan berlaku di dalam dewan. Para peserta konvensyen menuntut pengarah menangkap rakan mereka, yang tidak diketahui identiti sebenar, yang dalam pada itu melarikan diri dari tempat kejadian dalam keadaan panik. Pengarah konvensyen mula mengejar lelaki itu – sambil menerima sorakan daripada peserta konvensyen: “Tangkap dia cepat. Ini adalah pengejaran suci!!!”.

Semasa mereka berada di jalan, lelaki yang melarikan diri itu masuk ke dalam keretanya dan mula memandu meninggalkan tempat kejadian. Pengarah mesyuarat itu juga masuk ke dalam keretanya, dan pengejaran diteruskan melalui jalan-jalan di bandar.

Pengarah persatuan pakar psikiatri memandu secara liar dan melulu – melanggar dua orang hingga mati manakala keretanya berlanggar dan tersangkut di sebatang pokok yang berada di jalan – dan malangnya baginya berhampiran balai polis.

Pegawai polis menghentikan pemandu serta-merta – mengikat kedua-dua tangannya dengan gari dan memintanya menjelaskan tindakannya dan pemanduan liarnya.

Pemandu psikiatri menjelaskan kepada polis: “Saya kini mengetuai pengejaran suci.”

Anggota polis marah, dan meletakkan gari pada kaki suspek juga: “Anda sekarang datang ke tangkapan bersama kami!!! Kami akan lihat siapa yang lebih suci daripada siapa – kami atau anda!!!”.

8) Pakar psikiatri di wad bertanya kepada pesakit: “Apa khabar hari ini?”.

Pesakit: “Saya sihat… saya sihat… saya sihat…”.

Pakar psikiatri mula hilang sabar dan marah: “Apa yang saya minta daripada awak? Apa yang perlu awak lakukan ialah berkata apa khabar? Jadi kenapa awak tidak boleh menjawab!!”.

Pesakit: “Saya sihat… saya sihat… saya sihat…”.

Seorang pakar psikiatri secara paksa membawa pesakit ke jawatankuasa: “Ia tidak akan membantu anda – anda akan menjawab apabila pakar psikiatri bertanya kepada anda soalan!!!”.

Ramai kakitangan duduk dalam jawatankuasa, dan pada pembukaannya pesakit ditanya: “Siapa nama anda?”.

Pesakit: “Nama saya… nama saya… nama saya…”.

Pakar psikiatri dalam jawatankuasa: “Apa yang akan berlaku? Anda tidak bersedia untuk menyebut nama anda – jadi sekiranya anda tidak faham, saya akan bertanya lagi: Siapa nama anda? Dan kali ini anda akan menjawab!!! “.

Pesakit: “Nama saya… nama saya… nama saya…”.

Pakar psikiatri menjadi marah dan menggoncang pesakit dengan kuat: “Beritahu kami nama anda segera!!”.

Pesakit hilang kesedaran dan rebah.

Pakar psikiatri menghubungi pusat kecemasan, dan operator menjawab: “Hello, bagaimana saya boleh membantu?”.

Pakar Psikiatri: Kami mempunyai pesakit di sini yang tidak sedarkan diri dan rebah. Bawa dia ke rawatan rapi dengan cepat.”

Operator: “Dan siapa nama pesakit?”.

Pakar Psikiatri: “Dia tidak bersetuju untuk memberitahu kami namanya – tetapi tidak mengapa. Nyawanya dalam bahaya – datang cepat!!!”.

Operator: “Saya minta maaf – tetapi tanpa nama pesakit saya tidak boleh membuka panggilan.”

Kakitangan di bilik doktor: “Kalau begitu tidak mengapa, sebut nama anda – perkara utama ialah mereka menyelamatkan pesakit!!”.

Pakar Psikiatri: “Macam mana kalau saya sebut nama saya?? Ada had!!! Dia pesakit dan saya pakar psikiatri!!!”.

Seorang pakar psikiatri kembali kepada pengendali dan merayu: “Saya tidak tahu nama pesakit – tetapi tidak mengapa. Datang cepat dan jaga dia sudah. ​​Saya tidak mahu tanggungjawab untuk pesakit yang meninggal dunia di wad saya! !!”.

Pengendali: “Saya sangat minta maaf – tetapi dia akan mati di wad anda. Ini adalah prosedur. Prosedur adalah lebih penting daripada menyelamatkan nyawa – dengan itu anda pasti akan bersetuju!!”.

9) Seorang lelaki berjalan di jalan dengan poket penuh dengan beg plastik kosong. Seorang anggota polis berjalan dan bertanya: Apa yang kamu ada dalam poket kamu?”. Seorang warganegara: “Saya tidak ada apa-apa dalam poket saya.” Warganegara itu terus berjalan.

Seorang anggota polis menghalang jalannya dan bertanya lagi: “Tunjukkan apa yang anda ada dalam poket anda!!!”.

Seorang anggota polis menyeluk poket lelaki itu: “Ia tidak akan membantu anda – anda beritahu saya apa yang anda ada dalam poket anda!!”. Warganegara itu menyentuh tangan anggota polis dan menerangkan: “Tiada apa-apa – hanya beg plastik kosong!!!”. Polis: “Awak sentuh tangan saya!!! Awak ditahan kerana menghalang anggota polis dalam menjalankan tugasnya!!!”.

Hahaha…

10) Dan kali ini cerita yang sama sekali berbeza – serius dan tidak dalam apa-apa jenis humor. Kisah itu nampaknya adalah kisah benar – yang saya dengar secara lisan bertahun-tahun yang lalu (saya menulis kata-kata ini pada Disember 2022) daripada seseorang yang namanya, atau sebarang butiran mengenal pasti tentangnya, saya tidak akan menulis atas sebab sulit.

Saya ingin menegaskan bahawa saya tidak tahu sehingga hari ini jika kisah yang sangat spesifik ini ditulis.

 

Kisah ini bermula di Republik Weimar Jerman, yang seperti yang kita tahu wujud sejak akhir Perang Dunia I sehingga kebangkitan rejim Nazi pada 30 Januari 1933.

Seorang Yahudi bekerja untuk pemilik kilang Jerman bernama Miller (seperti yang anda tahu, nama Jerman yang sangat biasa). Setiap pagi, apabila tiba di tempat kerja, pekerja Yahudi itu berkata kepada majikannya, “Selamat pagi, Encik Miller.” Nampaknya, ucapan “selamat pagi” itu agak rutin – dan tanpa makna yang istimewa.

Sejak Nazi berkuasa, laluan mereka menyimpang: Yahudi itu, seperti kebanyakan rakannya, dipecat dari pekerjaannya dan dihantar pulang ke ghetto – dan Miller yang sama menyertai Wehrmacht.

Beberapa tahun lagi berlalu – dan akibat penganiayaan terhadap orang Yahudi, yang seperti yang kita tahu telah menjadi lebih teruk dan lebih teruk, Yahudi itu dihantar ke kem tahanan – dan berakhir dalam salah satu “pilihan” yang terkenal.

Dia tiba-tiba melihat di hadapannya Encik Miller yang sama, yang nampaknya memegang jawatan kanan dalam kem yang sama. Orang Yahudi mengenali Miller – tetapi Miller tidak mengenalinya. Beberapa saat sebelum dia sepatutnya dihantar ke pemusnahan, orang Yahudi itu berdiri di hadapan Encik Miller dan berkata kepadanya: “Selamat pagi, Encik Miller.” Encik Miller tiba-tiba teringat bekas pekerjanya dan ucapan “selamat pagi”nya – dan berkata: “Tidak. Saya melepaskan anda serta-merta. Saya akan memastikan bahawa tiada bahaya yang menimpa anda.” Setakat yang diketahui, Encik Miller benar-benar menepati janjinya, dan mempertaruhkan nyawanya secara besar-besaran, dia memastikan bahawa bekas pekerjanya tidak dihukum bunuh – dan nampaknya orang Yahudi itu memang terselamat dari Holocaust – dan semua terima kasih kepada “selamat pagi” itu. kenyataan yang begitu rupa-rupanya tidak bermakna pada masa itu.

Sudah tentu, banyak persoalan yang sukar dari segi moral boleh timbul di sini (Yahudi yang sama terselamat manakala ramai rakannya meninggal dunia). Dan kesimpulannya juga menyeramkan: bagaimana sesuatu yang kelihatan sangat tidak penting pada masa itu tiba-tiba menjadi sangat ditakdirkan.

Saya ingin menegaskan bahawa saya tidak mempunyai butiran tambahan yang hilang di sini: Saya tidak tahu kem mana itu, tahun atau tarikh berapa atau apa nama Yahudi itu dan apa yang berlaku kepadanya selepas Perang Dunia II dan Holocaust berakhir. Dan sudah tentu terdapat banyak butiran lain yang hilang di sini, seperti di bandar mana di Jerman kilang itu terletak, apa yang dihasilkan di sana dan sama ada Jerman itu menerima hak Orang Benar di Antara Bangsa – semua ini tidak saya ketahui.

11)Seorang lelaki tua dalam tahap lanjut demensia menaiki teksi. Dia menyerahkan nota kepada pemandu yang tertulis tempat yang dia perlu pergi.

Pemandu: “Saya menjalankan meter.” Penumpang tidak menjawab.

Pemandu: “Baik, pakai tali pinggang keledar.” Penumpang tidak bertindak balas.

Pemandu (marah, dan memasang sendiri tali pinggang keledar penumpang): “Apa masalah awak – apa masalah pakai tali pinggang keledar!!”. Penumpang tidak bertindak balas.

Sebuah teksi memandu dan tiba di destinasi.

Pemandu: “Apa yang awak pandang macam tu? Bayar saya dan keluar dari teksi!!”.

Penumpang: “Saya terlupa wang”.

Pemandu: “Berhenti mengarut kamu sudah!! Bayar saya – kalau tidak saya pesan kereta polis!”.

Penumpang: “Polis apa?”.

Pemandu: “Sebentar lagi saya akan tunjukkan apa itu polis. Saya panggil mereka. Mereka akan datang tidak lama lagi.” Penumpang tidak bertindak balas.

Polis tiba dan pemandu teksi memberitahu mereka: “Ada penumpang di sini yang tidak sanggup membayar saya – dan mendakwa bahawa dia tidak tahu apa itu polis.”

Anggota polis: “Nah, tak lama lagi dia akan tahu apa itu polis!!”.

Pegawai polis menoleh ke arah penumpang: “Tolong ikut kami. Kami akan menahan kamu!!”. Penumpang tidak bertindak balas.

Anggota polis marah, bawa penumpang secara paksa ke kereta dan bawa dia untuk ditangkap.

Di balai polis mereka bertanya kepada tahanan: “Siapa nama kamu? Apa yang kamu dituduh?”.

Lelaki yang ditahan: “Apa?? Rumah???”.

Penyiasat polis: “Jawab apa yang anda ditanya!! Kami tidak bertanya kepada anda tentang rumah – kami bertanya untuk apa anda ditangkap!!!”.

Lelaki yang ditahan: “Rumah, rumah”.

Penyiasat mengejek tahanan: “Dia mungkin mempunyai masalah dengan pemahaman. Kami akan meletakkan dia dalam tahanan untuk malam itu – kami akan membantu dia mula memahami.”

Pada waktu malam tahanan itu mati – dan polis menemui mayatnya pada awal pagi dan mula ketawa: “Lihat – dia tidak lupa untuk mati. Tanda bahawa dia mempunyai ingatan yang sangat baik. Kami berjaya menangkap seorang penjenayah yang sangat berbahaya – Shafo, dan kudos kepada anda untuk aktiviti anda yang gigih, tahap operasi yang tinggi dan profesionalisme yang hebat yang kami gunakan untuk menangkap seorang penyangak yang tidak membayar untuk menaiki teksi!!”.

 

B. Di bawah ialah surat saya kepada “filmindependent.org”:

surat saya kepada “filmindependent.org”.

Yahoo/hantar

Asaf Benjamin<[email protected]>

Kepada:

[email protected]

Ahad, 11 Disember pada 16:24

Kepada: “filmindependent.org”.

Subjek: Alat teknologi.

Puan/Puan yang dihormati.

Sejak tahun 2007, saya telah mengambil bahagian dalam perjuangan untuk orang kurang upaya di Israel – perjuangan yang diketahui mendapat liputan meluas di media juga.

Salah satu cara yang kami cuba untuk memajukan perjuangan adalah dengan menggunakan pelbagai alat teknologi: menulis di rangkaian sosial, membuka laman web dan cuba mempromosikan dan memperbaikinya, mengurus komuniti maya dan sebagainya.

Soalan saya dalam hal ini ialah: Adakah mungkin syarikat atau organisasi anda menawarkan alat teknologi yang boleh membantu kami dalam perjuangan kami? Dan jika ya – dalam bidang apa, dan bagaimana?

Selamat sejahtera,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu Masuk A-Apartmen 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, Poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Laman web saya: https://www.disability55.com/

3) Pada 10.7.2018 saya menyertai gerakan sosial yang dipanggil “Mengatasi” – dilumpuhkan secara telus. Kami cuba mempromosikan hak orang kurang upaya yang telus, iaitu: orang seperti saya yang mengalami masalah perubatan dan penyakit yang sangat serius yang tidak dapat dilihat dengan jelas di luar – halimunan luaran yang menyebabkan diskriminasi yang sangat teruk terhadap kami.

Pengarah pergerakan itu, yang juga pengasasnya, ialah Puan Tatiana Kaduchkin, dan boleh dihubungi di talian 972-52-3708001.

Masa respons telefon: Ahad hingga Khamis dari 11:00 hingga 20:00. Waktu Israel – kecuali cuti Yahudi dan pelbagai cuti Israel.

4) Berikut adalah beberapa perkataan penjelasan tentang pergerakan kami, seperti yang dipaparkan dalam akhbar:

Tatiana Kaduchkin, seorang warganegara biasa, memutuskan untuk menubuhkan “Atasi”

pergerakan dengan bantuan apa yang dipanggilnya sebagai “Lumpuh Telus”. Setakat ini, kira-kira 500 orang dari seluruh Negara Israel telah berkumpul untuk pergerakannya. Dalam temu bual dengan Diari Saluran 7, dia bercakap tentang projek itu dan orang kurang upaya yang tidak menerima bantuan yang sewajarnya dan mencukupi daripada pihak yang berkaitan, hanya kerana mereka telus.

Menurutnya, orang kurang upaya boleh dibahagikan kepada dua kumpulan: orang kurang upaya berkerusi roda dan orang kurang upaya tanpa kerusi roda. Dia mentakrifkan kumpulan kedua sebagai “orang kurang upaya telus” kerana dia berkata mereka tidak menerima perkhidmatan yang sama seperti orang kurang upaya dengan kerusi roda, walaupun mereka ditakrifkan sebagai 75-100 peratus hilang upaya. Mereka ini, jelasnya, tidak boleh mencari rezeki sendiri, dan mereka memerlukan perkhidmatan tambahan yang layak untuk golongan kurang upaya berkerusi roda. Sebagai contoh, OKU telus menerima pencen ilat rendah daripada Institut Insurans Negara, tidak menerima tambahan tertentu seperti elaun perkhidmatan khas, elaun pengiring, elaun mobiliti dan mereka juga menerima elaun yang lebih rendah daripada Kementerian Perumahan.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Kaduchkin, orang kurang upaya yang telus ini lapar akan roti walaupun terdapat percubaan untuk mendakwa bahawa di Israel pada 2016 tidak ada orang yang lapar akan roti. Kajian yang dijalankannya juga menyatakan bahawa kadar bunuh diri di kalangan mereka adalah tinggi.

Dalam pergerakan yang diasaskannya, dia berusaha untuk memasukkan orang kurang upaya secara telus dalam senarai menunggu untuk perumahan awam. Ini kerana dia berkata mereka biasanya tidak memasukkan senarai ini walaupun mereka sepatutnya layak. Dia mengadakan beberapa mesyuarat dengan ahli Knesset dan juga mengambil bahagian dalam mesyuarat dan perbincangan jawatankuasa yang berkaitan di Knesset, tetapi dia berkata mereka yang boleh membantu tidak mendengar dan pendengar adalah pembangkang dan oleh itu tidak boleh membantu. Dia kini menyeru lebih ramai orang kurang upaya “telus” untuk menyertainya, untuk beralih kepadanya supaya dia boleh membantu mereka. Pada anggarannya, jika keadaan berterusan seperti hari ini, tidak akan terlepas daripada demonstrasi OKU yang akan menuntut hak mereka dan syarat asas untuk kehidupan mereka.

5) Alamat e-mel saya: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected]

6) Berikut adalah beberapa pautan ke profil saya di pelbagai rangkaian sosial:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://assafcontent.ghost.io/

https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

7) Berikut adalah mesej yang ditulis di Facebook oleh editor filem ISRAELI Tali Ohaion:

18m

Tali Ohio6 hari

untuk dokumentari yang telah dia kerjakan dalam beberapa tahun kebelakangan ini

“Pawagam Esther – dari White City kepada generasi Netflix”,

Mencari arkib peribadi, gambar-gambar suasana di Hamkin pada tahun 90-an pada hari Jumaat pada tengah hari dan secara umum, serta Dataran Dizengoff pada awal 80-an, kanak-kanak dataran, “orang aneh” yang biasa berkumpul di dataran .

Sila hubungi secara peribadi atau melalui telefon 972-52-2846954

C. Di bawah ialah surat-menyurat saya dengan “Pusat Undang-undang, Sains dan Teknologi”:

Ke “Pusat Undang-undang, Sains dan Teknologi”.“.

Yahoo/Peti Masuk

 Pusat Sains dan Teknologi

Assaf Arab Tov adalah perkhidmatan yang disediakan dengan bayaran, anda mesti membayarnya dan tidak menggunakan program pemintasan yang melanggar hak pemilik. Pada masa yang sama, e-mel ini tidak mengandungi nasihat undang-undang. Selamat petang pada hari Isnin, 28 November 2022 jam 15:05 oleh Assaf Binyamini < [email protected] >

Selasa, 6 Disember jam 18:50

Pusat Undang-undang Sains dan Teknologi

Hai Asaf, anda bertanya sama ada penggunaan perisian tersebut dibenarkan atau dilarang mengikut undang-undang di Negara Israel? Dan jawapannya adalah tidak. Apakah yang anda maksudkan dengan soalan anda? Pada hari Selasa, 6 Disember 2022 jam 19:36 oleh Assaf Binyamini < [email protected] >:

Selasa, 6 Disember pada 19:57

Asaf Benjamin< [email protected] >

kepada:

Pusat Undang-undang Sains dan Teknologi

Isnin, 12 Disember pada 9:53

Saya tidak faham soalan itu.

Saya maksudkan dalam soalan saya dengan tepat apa yang saya tanya – tentang perisian yang membenarkan tapak kandungan memintas paywall.

Anda menulis kepada saya bahawa ia dilarang oleh undang-undang – dan nampaknya saya pasti menerima jawapan untuk itu.

Salam sejahtera, Assaf Benyamini.

Sembunyikan mesej asal

Pada hari Selasa, 6 Disember 2022 pada 19:57:05GMT+2, Pusat Undang-undang Sains dan Teknologi<[email protected]> Ditulis oleh:

Hai Assaf

Anda bertanya sama ada penggunaan perisian tersebut dibenarkan atau dilarang mengikut undang-undang di Negara Israel?

Dan jawapannya ialah tidak.  

Apakah yang anda maksudkan dengan soalan anda?

Pada hari Selasa, 6 Disember 2022 jam 18:50:16GMT+2, Pusat Undang-undang Sains dan Teknologi<[email protected]> Ditulis oleh:

Assaf selamat petang

Perkhidmatan berbayar mesti dibayar

dan tidak menggunakan program pemintasan yang melanggar hak pemilik. Pada masa yang sama, e-mel ini tidak membentuk nasihat undang-undang

selamat petang

Pada hari Isnin, 28 November 2022 jam 15:05 oleh Assaf Binyamini <[email protected]>:

Kepada: “Pusat Undang-undang, Sains dan Teknologi”.

Isu: persoalan kesahan.

Puan/Puan yang dihormati.

Seperti yang anda ketahui, terdapat banyak tapak kandungan di Internet di mana akses kepada bahan yang terdapat di dalamnya adalah bersyarat pada pembayaran – apa yang dipanggil “paywall”.

Selain itu, terdapat perisian atau tapak web seperti perkhidmatan butang akses terbuka yang menawarkan kaedah untuk memintas dinding berbayar ini dan sebenarnya mendapat akses penuh kepada kandungan yang biasanya bersyarat pada pembayaran tanpa membayar sama sekali.

Adakah penggunaan perisian tersebut dibenarkan atau dilarang mengikut undang-undang di Negara Israel? Adakah terdapat sebarang preseden perbicaraan di mahkamah yang menangani perkara ini-atau itu dalam perkara ini, seperti dalam banyak isu lain, perundangan tidak mengejar teknologi yang maju dengan lebih cepat dan oleh itu tidak ada rujukan kepada isu itu dalam undang-undang Israel? Apakah keadaan undang-undang di sini?

salam,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

salam,

Pusat Sains dan Teknologi.

2 Yitzhak Rabin St BSR City TowerI| tingkat 11 | Petah Tikva, Israel 4951738

Alamat surat menyurat: PO 3206, Petah Tikva, Israel 4952801 | Tel: 972-3-7746699 |www.lms.org.il

salam,

Pusat Undang-undang Sains dan Teknologi

2 Yitzhak Rabin St BSR City TowerI| tingkat 11 | Petah Tikva, Israel 4951738

Alamat surat menyurat: PO 3206, Petah Tikva, Israel 4952801 | Tel: 03-7746699 |www.lms.org.il

D. Di bawah adalah surat, yang saya hantar ke pelbagai tempat:

Kepada:

Subjek: Mencari idea kerja.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya seorang lelaki berusia 50 tahun dari Baitulmaqdis – seorang lelaki yang mengalami kecacatan dan penyakit serius. Selama bertahun-tahun saya tidak dapat kembali ke pasaran kerja – dan disebabkan situasi dan keterbatasan saya, saya perlu mencari idea yang tidak konvensional yang mungkin boleh saya lakukan – dan di bawah adalah beberapa contoh:

1) Saya membaca tentang projek yang dipanggil “The Honey Badger” – dalam rangka kerja gergasi teknologi seperti Google atau Facebook mengendalikan syarikat kontrak yang berpangkalan di bandar Manila di Filipina. Peranan pekerja dalam syarikat ini, atau dalam syarikat kontrak lain (bilangan syarikat yang terlibat dalam bidang ini tidak diketahui) adalah untuk menghapuskan kandungan bermasalah (dadah, pelacuran, pedofilia, penyiaran hukuman mati atau aktiviti pengganas, dll.) daripada Internet. Pada 2018, Monday May Cinema Germans bernama Hans Block dan Moritz Reiswick menghasilkan filem dokumentari yang dipanggil “Internet Cleaners” tentang kerja pekerja di syarikat ini.

Saya berfikir, sebagai contoh, tentang bekerja dalam rangka kerja sedemikian.

Saya akan menyatakan bahawa saya menyedari sepenuhnya sifat menyinggung perasaan kerja sedemikian berhubung dengan mereka yang terlibat di dalamnya: menurut pelbagai penerbitan, ramai orang yang bekerja dalam pekerjaan ini meninggal dunia, atau secara alternatif mengalami penyakit mental dan fizikal yang sangat serius sebagai hasil pendedahan berterusan dan harian kepada kandungan yang sukar. Walau bagaimanapun, ini tidak menghalang saya, dan ini kerana saya tidak akan kehilangan apa-apa lagi dalam hidup saya – dan seperti yang saya nyatakan selama bertahun-tahun sekarang, saya tidak dapat kembali ke pasaran kerja (semua pilihan lain untuk membantu organisasi, lembaga kerja atau menghubungi banyak syarikat secara langsung telah letih – dan seterusnya dan selama bertahun-tahun).

2) Seperti yang anda ketahui, syarikat produksi dan penulis skrip yang merakam adegan tertentu untuk gambar bergerak bagi pihak mereka kadangkala merakam bahagian di mana mayat atau nampaknya orang mati dirakam. Saya sedang memikirkan tentang pekerjaan menggambarkan mayat – kerja yang tidak memerlukan usaha fizikal untuk melakukannya dan juga kecacatan yang teruk pastinya tidak boleh mengganggu.

Saya akan menekankan bahawa ini bukan jenaka atau jenaka dalam apa jua bentuk – saya maksudkan dengan serius – dan walaupun boleh, sekurang-kurangnya pada pandangan pertama, ia akan kelihatan tidak masuk akal atau bodoh.

3) Saya mendengar bahawa terdapat bidang latihan perisian, iaitu: pekerja yang peranannya adalah kemasukan data dalam sistem pembangunan kecerdasan buatan atau pembelajaran mesin – kerja yang diketahui perlu. Dengan memasukkan data, program “diajar” cara bertindak atau bertindak balas dalam situasi tertentu.

Saya berpendapat bahawa jenis kerja ini boleh menjadi penyelesaian yang sangat baik untuk kes-kes di mana pada satu tangan tidak ada keupayaan

Untuk melakukan kerja fizikal atau terlalu banyak usaha kerana kecacatan fizikal, tetapi pada masa yang sama tidak ada ilmu juga

Komputer yang mencukupi untuk bekerja dalam pengaturcaraan.

Saya mendengar bahawa di penjara Finland mereka membiarkan banduan melakukan kerja ini.

Saya fikir bahawa walaupun dalam pekerjaan sedemikian adalah mungkin dan saya boleh menyesuaikan diri.

Adakah anda mempunyai idea lain untuk pekerjaan luar biasa di mana seseorang yang mengalami kecacatan yang teruk juga boleh masuk?

salam,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, Poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. mudah alih-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

3)Curriculum Vitae – Asaf Binyamini:

Butiran peribadi: Assaf Benyamini, Tel. 029547403.

Tarikh lahir: 11.11.1972.

Alamat: 115 Costa Rica Street, Kiryat Menachem, Jerusalem, Israel.

Nombor telefon: di rumah-972-2-6427757. mudah alih-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

Pendidikan: 10 tahun persekolahan dan matrikulasi separa.

Perkhidmatan ketenteraan: pengecualian atas sebab perubatan.

Pengalaman kerja:

1991-Bekerja di pertukangan “RESHET” (South Tel Aviv)

1998-2005-Bekerja di Perpustakaan Negara, membantu pasukan pustakawan profesional dalam pelbagai tugas.

2009-2010-Bekerja dalam rantaian “Avgad” untuk barangan pengasingan perhiasan.

Februari-Mei 2019-bekerja di syarikat komputer HMSOFT.

Permulaan Februari 2020-tiga hari bekerja mengedarkan surat khabar kepada orang yang lalu-lalang di jalanan.

sukarela:

Aktif dalam markas perjuangan OKU.

Menjadi sukarelawan di Pusat Eksploitasi Hak Perbandaran Baitulmaqdis untuk membantu penduduk yang memerlukan.

Maklumat am: bermotivasi tinggi, keupayaan untuk menyatakan dengan baik secara lisan dan bertulis, keupayaan untuk membuat improvisasi dan menyelesaikan masalah.

Saya mempunyai kenalan lama dengan organisasi masyarakat sivil.

Saya mengalami kecacatan fizikal yang menghalang saya daripada mengangkat beban berat dan berdiri lama di atas kaki saya.

E. Di bawah ialah e-mel, yang saya hantar ke pelbagai tempat:

Kepada:

Subjek: promosi laman web.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya memiliki tapak tersebut https://www.disability55.com/ yang berkaitan dengan isu orang kurang upaya. Laman web ini dibina dalam sistem wordpress.org.

Ini ialah tapak berbilang bahasa dalam 67 bahasa:Uzbekistan, Ukraine, Urdu, Azeri, Itali, Indonesia, Iceland, Albania, Amharik, Inggeris, Estonia, Armenia, Bulgaria, Bosnia, Burma, Belarus, Benggali, Basque, Georgia, Jerman, Denmark, Belanda, Hungary, Hindi, Vietnam, Tajik, Turki, Turkmen, Telugu, Tamil, Greek, Yiddish, Jepun, Latvia, Lithuania, Mongolia, Melayu, Malta, Macedonia, Norway, Nepal, Swahili, Sinhalese, Cina, Slovenia, Slovak, Sepanyol, Serbia, Ibrani, Arab, Pashto, Poland, Portugis, Filipina, Finland, Parsi, Czech, Perancis, Korea, Kazakh, Catalan, Kyrgyz, Croatia, Romania, Rusia, Sweden dan Thai.

Saya sedang mencari sistem yang boleh saya gunakan untuk mempromosikan tapak tersebut.

Siapa yang anda fikir boleh membantu dengan ini?

salam,

Asaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Saya akan menyatakan bahawa saya tidak pernah berurusan dengan topik promosi laman web – dan saya tidak mempunyai pengetahuan atau latihan mengenai subjek tersebut.

2) Nombor ID saya: 029547403.

3) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

4) Saya menggunakan sistem pengendalian Windows 10

5) Saya melayari Internet menggunakan krom pelayar, dan menggunakan pembesaran huruf skrin yang agak besar kerana masalah penglihatan.

6) Saya ingin menyatakan bahawa saya adalah orang kurang upaya, yang disokong oleh elaun hilang upaya daripada Institut Insurans Kebangsaan, dan oleh itu kebolehan saya mengenai pembayaran untuk bantuan dalam perkara ini amat bermasalah.

F. Di bawah ialah e-mel, yang saya hantar ke tempat yang berbeza:

Kepada:

Subjek: arkib dalam talian.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya cuba mencari rangkaian sosial, yang bidang aktivitinya memuat naik arkib atau koleksi yang berbeza (foto dari tempoh yang berbeza, gambar unik dan banyak lagi).

Adakah anda tahu rangkaian sedemikian?

salam,

Asaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. mudah alih-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

post Scriptum.1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

3) Laman web saya:  https://www.disability55.com/

G. Di bawah adalah mesej e-mel yang saya hantar ke pelbagai tempat:

Kepada:

Subjek: perkhidmatan menulis.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya memiliki tapak tersebut https://www.disability55.com/ yang berkaitan dengan isu orang kurang upaya. Laman web ini dibina dalam sistem wordpress.org.

Ini ialah tapak berbilang bahasa dalam 67 bahasa:Uzbekistan, Ukraine, Urdu, Azeri, Itali, Indonesia, Iceland, Albania, Amharik, Inggeris, Estonia, Armenia, Bulgaria, Bosnia, Burma, Belarus, Benggali, Basque, Georgia, Jerman, Denmark, Belanda, Hungary, Hindi, Vietnam, Tajik, Turki, Turkmen, Telugu, Tamil, Greek, Yiddish, Jepun, Latvia, Lithuania, Mongolia, Melayu, Malta, Macedonia, Norway, Nepal, Swahili, Sinhalese, Cina, Slovenia, Slovak, Sepanyol, Serbia, Ibrani, Arab, Pashto, Poland, Portugis, Filipina, Finland, Parsi, Czech, Perancis, Korea, Kazakh, Catalan, Kyrgyz, Croatia, Romania, Rusia, Sweden dan Thai.

Saya sedang mencari perkhidmatan menulis artikel untuk tapak web saya dalam bahasa ini.

Adakah anda tahu mana-mana syarikat yang boleh menyediakan perkhidmatan sedemikian?

salam,

Asaf Benjamin,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

 

3) Saya menggunakan sistem pengendalian Windows 10

4) Saya melayari Internet menggunakan krom pelayar, dan menggunakan pembesaran huruf skrin yang agak besar kerana masalah penglihatan.

H. Di bawah adalah surat, yang saya hantar ke cawangan Jerusalem Institut Insurans Nasional (saya hantar ke alamat:

Institut Insurans Kebangsaan-Daerah Jerusalem,

4 Jalan Shimon Ben Tset,

Baitulmaqdis

ISRAEL, poskod: 9414704.):

15.12.2022

Kepada: Institut Insurans Negara – daerah Jerusalem.

Subjek: laporan berfungsi.

Pada hari Isnin, 21 November 2022 jam 2:00 petang, seorang jururawat dari Institut Insurans Negara melawat apartmen saya – dan ini selepas saya mengemukakan tuntutan mengenai Ketua Menteri – perkhidmatan khas.

Pada waktu pagi saya ditanya pelbagai soalan mengenai rawatan dadah, keadaan kesihatan saya dan fungsi harian.

Saya menganggap bahawa selepas sejuk, jururawat Institut Insurans Kebangsaan menulis laporan yang kemas mengenainya.

Saya berminat untuk menerima laporan yang ditulis tentang saya.

Jika anda tidak bersedia untuk menghantar laporan kepada saya, saya akan meminta untuk mengetahui sebab-sebabnya.

Saya juga berminat untuk dikemas kini tentang status tuntutan.

salam,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, Poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. mudah alih-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

3) Jururawat Institut Insurans Negara yang memeriksa pangsapuri saya: Sima-972-50-7225432.

4) Tetapan terapeutik saya berada:

Persatuan “Reut”-Asrama “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9650816.

Nombor telefon di pejabat asrama: 972-2-6432551. dan: 972-2-6428351.

Alamat e-mel asrama: [email protected]

Pekerja sosial dari pasukan asrama, yang membuat kerja rumah di apartmen saya: Puan Sarah

stora-972-55-6693370.

5) Doktor keluarga yang dengannya saya dipantau:

Dr. Brandon Stewart,

Perkhidmatan Kesihatan Clalit – Klinik “Hatayelet”,

6 Jalan Daniel Yanovsky,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9338601.

nombor telefon pejabat Klinik: 972-2-5098282. Nombor faks dalam

pejabat klinik: 972-2-6738551.

6) Butiran peribadi tambahan: Tarikh lahir: 11.11.1972. Umur: 50. Status perkahwinan: Bujang.

I. Di bawah adalah surat yang saya hantar ke pelbagai tempat:

Kepada:

Subjek: Menulis untuk blog.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya memiliki tapak tersebut https://www.disability55.com/ yang berkaitan dengan isu orang kurang upaya. Laman web ini dibina dalam sistem wordpress.org.

Ini ialah tapak berbilang bahasa dalam 67 bahasa:Uzbekistan, Ukraine, Urdu, Azeri, Itali, Indonesia, Iceland, Albania, Amharik, Inggeris, Estonia, Armenia, Bulgaria, Bosnia, Burma, Belarus, Benggali, Basque, Georgia, Jerman, Denmark, Belanda, Hungary, Hindi, Vietnam, Tajik, Turki, Turkmen, Telugu, Tamil, Greek, Yiddish, Jepun, Latvia, Lithuania, Mongolia, Melayu, Malta, Macedonia, Norway, Nepal, Swahili, Sinhalese, Cina, Slovenia, Slovak, Sepanyol, Serbia, Ibrani, Arab, Pashto, Poland, Portugis, Filipina, Finland, Parsi, Czech, Perancis, Korea, Kazakh, Catalan, Kyrgyz, Croatia, Romania, Rusia, Sweden dan Thai.

Saya sedang mencari syarikat yang membayar untuk menerbitkan artikel di tapak web dalam bahasa ini.

Adakah anda tahu perkhidmatan sedemikian?

salam,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: 029547403walla.co.il atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau:[email protected]:[email protected]:[email protected]: [email protected]

3) Saya menggunakan sistem pengendalian

Windows 10

4) Saya melayari Internet menggunakan krom pelayar, dan menggunakan pembesaran huruf skrin yang agak besar kerana masalah penglihatan.

J. Pautan saya:

1) channel rumble.com-Asaf Benjamin

2) perkhidmatan terjemahan

3) tapak acast.com

4) Rangkaian patreon.com

5)dapatkan wang dengan magenet.com

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE