Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Sporočilo iz Izraela svetu. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skoči na vsebino
Home » Sporočilo iz Izraela svetu.

Sporočilo iz Izraela svetu.

Yoni Barak

  1. julij 2014

 

 

Hej svet, kaj dogaja?

Da, spet smo mi.. Izraelci.

Država je tako majhna, da njenega imena ne moreš napisati niti na globus, ker ne paše, in jo moraš delno napisati na morje, del pa na sosednjo državo.

Edina država, ki jo imajo Judje, kjer govorijo svoj jezik, živijo svoja življenja in se trudijo zagotoviti, da se holokavst, kot se jim je zgodil pred 60 leti, ne bo ponovil…

Država, ki je prispevala svoj človeški kapital, svoje tehnološke zmogljivosti in svoje inovacije, je v 60 letih obstoja dala izjemen prispevek človeštvu.

Za vas imamo majhno prošnjo.

Ne ne, ne vznemirjajte se, zaposleni ste in se ukvarjate z globalnim segrevanjem, svetovno energetsko krizo in gospodarskimi razmerami, razumemo. Ne bomo vam vzeli veliko časa.

Poleg tega, kako to rečemo? Od vas nimamo veliko zahtev. Samo ena taka pica. Majhna prošnja.

Izraelske obrambne sile se v prihodnjih dneh (upajmo) odpravljajo v močno in bolečo operacijo na območju, s katerega se strelja na teroriste (ki ste ga sami opredelili kot tako, dragi svet), da bi povrnili mir prebivalcem Izrael.

Ljudje bodo odpuščali službe, družine bodo odpovedovale poletne počitnice in prizadevanja bodo usmerjena v vračanje udarcev tistim grešnikom, ki sta jim tank in šola enako pomembna cilja. za katere so otroci primerno in upravičeno zavetje.

Za vas je izstreljevanje “neumnih” izstrelkov v gosto poseljena območja “legitimen” način protesta.

Ne ne, ne potrebujemo pomoči z vojaki. Absolutno ne dragi svet.

Imamo svoje vojake. So usposobljeni in motivirani. Zaupajte nam, najboljši so na svetu. Najboljša naložba, ki jo ima ta država.

Tudi orožja nočemo. Razvijamo ga sami in vlagamo milijarde letno v tehnologije, da otroci in nedolžni ne bodo oškodovani. Dosegli smo res dobre točkovne protiukrepe, od vsepovsod prihajate, da se od nas naučite, kako pravilno voditi asimetrično vojno.

Tudi ne rabimo, da nas podpirate z besedami, če vam je to pretežko. Lahko bi bilo lepo, a vseeno … odvisen si od arabske nafte in razumemo, da nočeš nagajati fantom s kapami na glavah in rokami na šivarju.

Saj se ve, kako to dviguje ceno sodu nafte.

Prosimo le za eno stvar.

ne moti

Nobena država ne bo dovolila, da bi bila njena prebivalstvena središča bombardirana in dan in noč obstreljena z raketami, zagotovo ne država, kot je naša, ki je na splošno velika kot New Jersey.

Nobena država ne bo pokazala strpnosti kot mi, ko njeni državljani vseh starosti postanejo dolgoročna tarča ekstremistične verske teroristične organizacije, ki je noče priznati.

Bili smo dovolj tiho, gromko tišino pa so zamenjali odmevi pokov.

Veste, dragi svet, vaš molk o vprašanjih, kot so pokol v Siriji, kršenje človekovih pravic na Kitajskem, izginotje manjšin in LGBT-oseb v Rusiji, preprosto kriči.

Toda iz neznanega razloga, ko gre za edino državo, ki stoji med brezmejnim morilskim terorizmom in Zahodom, imate nenadoma veliko povedati. Veliko.

Prepustite se nam.

Ne potrebujemo vas, da nas učite, kako biti moralni, še posebej pa ne, kako zaščititi svojo državo. Za to smo tukaj.

Če pa ne boste pomagali, kot ste že tolikokrat stali ob strani in gledali, kako so Judje pobili, ker ste Judje, potem se vsaj ne vmešavajte.

Samo ne moti.

hvala,

vseh državljanov države Izrael.

 

 

Print Friendly, PDF & Email