Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Språklig förmedling. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Hoppa till innehåll
Home » Språklig förmedling.

Språklig förmedling.

Till:

Ämne: Språklig förmedling.

Kära fruar/herrar.

Jag har deltagit sedan 2007 i kampen för funktionshindrade i staten Israel – och sedan den 10 juli 2018 har jag gjort det som en del av rörelsen “nitgaber” – transparenta funktionshindrade som jag gick med i.

Efter att under många år aktivitet i staten ISRAEL inte varit till någon nytta, bestämde jag mig för att vända mig till många källor utanför staten ISRAEL – och detta som ett sista steg av desperation.

Men det finns ett annat problem: jag är hebreisktalande, och mina kunskaper i främmande språk är extremt dåliga – och förutom engelska på medel till låg nivå och franska på mycket låg nivå, har jag inga ytterligare kunskaper inom detta område.

Min fråga till dig är: Känner du till några företag som tillhandahåller en språklig förmedlings- eller förmedlingstjänst, som eventuellt skulle kunna användas i ett sådant fall?

Hälsningar,

assaf benyamini.

A. Nedan är e-postmeddelandet jag skickade till föreläsarna vid Institutionen för kvinno- och genusstudier vid universitetet i Haifa:

Till: Institutionen för kvinno- och genusvetenskap, University of Haifa.

Ämne: Ett förslag till ett forskningsämne.

Kära fruar/herrar.

Under åren före första världskriget fanns det tydligen en organisation av brittiska kvinnor å ena sidan och av tyska kvinnor å andra sidan – en organisation vars syfte var att åstadkomma försoning mellan nationerna och förhindra krig.

Efter att kriget tydligen bröt ut i augusti 1914 stoppades denna organisations verksamhet helt, de brittiska kvinnorna som var medlemmar i den anslöt sig till sitt lands krigsinsats, deras medlemmar i organisationen tills nyligen, de tyska kvinnorna gick med i det tyska kriget ansträngning – och så vitt bekant försvann denna organisation, upplöstes och dess verksamhet förnyades aldrig.

Var kan du hitta berättelsen om denna organisation, och naturligtvis berättelserna om kvinnorna som var medlemmar i den? Finns det några andra detaljer om denna organisation (vad hette organisationen, dess politiska verksamhet och orsakerna till dess misslyckande, hade denna organisation kopplingar till suffragiströrelsen i England som var känd för att vara aktiv i slutet av den 19:e århundrade, etc.)?

Jag vill påpeka att jag inte är en forskare och jag har ingenting att göra med Haifa University – och jag skickar detta brev endast som ett förslag – och inget utöver det.

Hälsningar,

Asaf Benjamin.

B. Nedan är min korrespondens från WhatsApps sociala nätverk:

 

[13:04, 7.11.2022] +972 53-522-2014: Hej vad händer? Vi känner inte varandra, men kan jag ställa en fråga?

[23:06, 2022-11-07] Assaf Binyamini: Vad är frågan?

[1:58, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Bra, bra, jag heter Shahar, och sanningen är att jag kontaktade dig eftersom vi letar efter seriösa personer över 20 år som vill skapa en extra inkomst på mellan 2000-4000 NIS per månad från sin fritid, från ett jobb på två timmar om dagen via mobilen (ingen tidigare erfarenhet krävs).

Jag ville fråga om det kan intressera dig att höra om möjligheten till inkomst på fritiden?

[11:23, 8.11.2022] Assaf Binyamini: Är detta B Hip Global-företaget? Eller kanske i Travelor-företaget?

Om det är ett av dessa två företag skulle jag också rekommendera dig att springa ifrån dem så snabbt som möjligt.

De lovar “passiv inkomst” så att säga, vilket kräver betalningar för att starta processen. Efter att de samlat in betalningar ännu senare försvinner de helt enkelt med pengarna – och ingen kommer att kunna hjälpa längre. Naturligtvis kommer du aldrig att se pengarna de lovade att du skulle tjäna.

Dessa är lögnare, dåliga människor, mycket sofistikerade och även manipulativa.

Helt klart min bekantskap med dem (jag var på ett möte med B Hip Global i februari 2020 – strax före starten av coronaepidemin och de stängningar som åtföljde den). Efter att ha lagt märke till manipulationerna de gör samtidigt som de utnyttjar den svåra situationen för de svagaste människorna i samhället, fortsatte jag inte med dem – och anmälde dem till och med till det israeliska centret för sektoffer.

Och avslutningsvis: eftersom jag inte letar efter bråk har jag ingen avsikt att gå med – och det är så jag rekommenderar det till dig eller någon annan.

Hälsningar,

Asaf Benjamin.

[11:38, 2022-11-08] Assaf Binyamini: Och jag skickar dig här en länk till en artikel som sändes på en statlig tv-kanal (här 11) om företaget B Hip Global

https://www.youtube.com/watch?v=VmqOIDlDR24Any

ytterligare ord är onödiga… Med hälsningar, assaf benyamini.

[11:39, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Du vet att den redigerades och definierades juridiskt som ärekränkningsrätt

[11:39, 2022-11-8] +972 53-522-2014: ?

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Trevlig bror, lycka till

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Artiklar främjar inte någon förutom författare

[11:44, 2022-08-11] assaf benyamini: Det är möjligt att B Hip Global-företaget lämnade in en tystnadsanspråk mot den första kanalen i denna fråga – jag vet inte. Detta är deras sätt att fortsätta hota och förhindra att deras kriminella handlingar avslöjas. Har du extra pengar som du vill donera till B Hip Global? Så det är inga problem – fortsätt med dem. Jag lovar dig att du inte kommer att tjäna pengar med dem – bara problem och komplikationer.

Valet är ditt.

för din övervägande.

Hälsningar,

assaf benyamini.

C. Nedan är inlägget jag delade i Facebook-gruppen “Teknisk support – för varje fråga ett svar”:

 

assaf benyamini

författare

Till: “Teknisk support – varje fråga har ett svar”.

Ämne: Inspektion av utrustning.

Kära fruar/herrar.

För ungefär sex månader sedan köpte jag en bärbar dator pcdeal.co.il.

Den senaste tiden (jag skriver dessa ord den 21 oktober 2022) har min dator haft flera fel som uppstår slumpmässigt: en svart skärm som plötsligt dyker upp, en dator som plötsligt fryser och tangenter på tangentbordet som plötsligt inte svarar.

Företaget som jag köpte datorn från (företaget pcdeal.co.il) ligger i den norra regionen i ISRAEL – och eftersom jag bor i Jerusalem, tar jag tydligen datorn till dem, testar utrustningen i laboratoriet och lämnar sedan tillbaka utrustning och att installera om den hos mig kommer att vara en mycket besvärlig process som kommer att ta lång tid (och därför kommer det förmodligen inte att vara möjligt – och även om det finns en garanti för all utrustning) – och detta beror på att det finns två ytterligare svårigheter här:

1) Jag har varken bil eller körkort – så jag har ingen möjlighet att ta med datorn till dem själv. På grund av mitt fysiska handikapp, mina ekonomiska svårigheter samt det stora geografiska avståndet, är det inte heller möjligt att ta med utrustningen till företaget med taxi.

2) På grund av min fysiska funktionsnedsättning kan jag inte packa utrustningen hemma själv i en kartong innan jag överför den till laboratoriet. Av exakt samma anledning kan jag inte ta hand om att installera om datorn efter att den kommit tillbaka från testet.

Därför söker jag ett företag verksamt i Jerusalem-området, från vilket denna tjänst kan erhållas.

Det är helt klart för mig att garantin på datorn inte kommer att vara relevant i ett sådant fall – men eftersom förmågan att arbeta med en dator är en väsentlig sak nuförtiden har jag inte råd med en längre period på flera veckor eller kanske t.o.m. mer där jag inte kommer att ha tillgång till en dator (detta är den enda dator jag har hemma – och i min situation har jag inte råd att köpa en annan dator).

Känner du till ett företag som är verksamt i Jerusalem-området som kan erbjuda en sådan tjänst? Och i så fall – till vilka kostnader? Jag vill påpeka att många tekniker som jag redan har kontaktat tyvärr har försökt fuska med alla möjliga upprörande knep: till exempel: en tekniker som insisterade på att han bara kunde komma till mig i slutet av sin arbetsdag, i taget. när alla butiker redan var stängda – och på så sätt försökte han faktiskt göra en betalning på mig och debitera mig det dubbla priset utan någon motivering. Eller tekniker som vill ta 250 NIS från mig bara för inspektionen – till och med innan de ens har kollat ​​något på datorn (och vi pratar om folk som kommer från en annan stadsdel i Jerusalem – och bränslekostnaderna gör det verkligen inte motivera det orimliga priset de begär.

Hälsningar,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Entré A-lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem,

ISRAEL, postnummer: 9662592.

mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

D. Nedan är ett inlägg jag skrev på min Facebook-sida:

Jag har deltagit sedan 2007 i kampen för funktionshindrade i staten ISRAEL – och sedan 10 juli 2018 har jag gjort det som en del av rörelsen “Nitgaber” – transparenta funktionshindrade som jag gick med i.

Efter att under många år aktivitet i staten Israel inte varit till någon nytta, bestämde jag mig för att vända mig till många källor utanför staten Israel – och detta som ett sista steg av desperation.

Men det finns ett problem: jag är hebreisktalande och på grund av mina bristande kunskaper i främmande språk kan jag inte föra tvåvägskommunikation med många platser dit jag bara skickar översatta filer eller texter.

Jag mår väldigt dåligt över mig själv – jag kan bara inte agera ut min desperation. Hahaha…

 

E. Nedan är brevet jag skickade till fru Sara Netanyahu:

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

Till:

[email protected]

Onsdag 9 november-16:49

Hej till fru Sarah Netanyahu:

 

Ämne: jobbsökande.

Kära frun.

Dessa dagar söker jag jobb. Nyligen (jag skriver dessa ord söndagen den 18 oktober 2020) läste jag om ett projekt som heter “Honey Badger” – inom ramen för vilket teknikjättar som Google eller Facebook driver ett entreprenadföretag baserat i staden Manila i Filippinerna. Rollen för de anställda i detta företag, eller i andra entreprenadföretag (antalet företag som är engagerade inom detta område är okänt) är att ta bort problematiskt innehåll (droger, prostitution, pedofili, sändningar av avrättningar eller terroristverksamhet, etc.) från Internet. Under 2018 producerade Cinema Germans vid namn Hans Block och Moritz Reiswick i måndags i maj en dokumentärfilm som heter “Internet Cleaners” om arbetarnas arbete i dessa företag.

 

Min fråga till dig är: känner du till företag som är verksamma inom detta område, som du kan kontakta för att söka jobb?

 

Jag vill påpeka att jag är fullt medveten om den kränkande karaktären av sådant arbete i förhållande till dem som är engagerade i det: enligt olika publikationer begick många av de personer som arbetade i dessa jobb självmord, alternativt utvecklade mycket allvarliga psykiska och fysiska sjukdomar som ett resultat av konstant och daglig exponering för det svåra innehållet. Men detta avskräcker mig inte, och det beror på att jag ändå inte har något kvar att förlora i mitt liv – och sedan många år tillbaka har jag inte kunnat återvända till arbetsmarknaden (alla andra alternativ att hjälpa organisationer, jobbråd eller kontakta många företag direkt har varit uttömda – och i många år ).

 

Hälsningar,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Entré A-lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem,

ISRAEL, postnummer: 9662592.

Telefonnummer: hemma-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Mina e-postadresser: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected]

 

2) CV – assaf benyamini:

 

Personuppgifter: assaf benyamini, tel. 029547403.

 

Födelsedatum: 11.11.1972.

 

Adress: Costa Rica Street 115, Kiryat Menachem, Jerusalem, ISRAEL.

 

Telefonnummer: hemma-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

 

Utbildning: 10 års skolgång och partiell studentexamen.

 

Militärtjänst: dispens av medicinska skäl.

 

Arbetserfarenhet:

 

1991 – Arbetar på “RESHET” snickeri (Södra Tel Aviv)

 

1998-2005-Arbetade på Nationalbiblioteket, assisterade det professionella teamet av bibliotekarier i en mängd olika uppgifter.

2009-2010-Arbetar i kedjan “Avgad” för smyckessorteringsvaror.

Februari-maj 2019-arbete på dataföretaget HMSOFT

Början av februari 2020 – tre dagars arbete med att distribuera tidningar till förbipasserande på gatan.

 

volontärarbete:

Aktiv i kamphögkvarteret för funktionshindrade i ISRAEL.

Volontärarbete vid centrum för utnyttjande av rättigheter i Jerusalems kommun till hjälp för en behövande befolkning.

Allmän information: mycket motiverad, förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift, förmåga att improvisera och lösa problem.

Har en långvarig bekantskap med civilsamhällets organisationer.

Lider av en fysisk funktionsnedsättning som gör att jag inte kan lyfta tunga lass och stå länge på fötterna.

 

F. Nedan är brevet, som jag skickade till företaget “logicping.co.il”:

 

bokstäver tologicping.co.il”.

 

assaf benyamini< [email protected] >

[email protected]

Torsdagen den 10 november klockan 11:39

Till: “logicping.co.il”.

        

Ämne: Permalänkar.

Kära fruar/herrar.

Jag skriver i en blogg disability5.com – en blogg som behandlar frågan om personer med funktionsnedsättning, byggd på wordpress.org-systemet – och lagrad på servers24.co.ils servrar Varje inlägg på min blogg har en länk som leder till det – som är permalänken. Jag letar efter mjukvara, eller ett system på Internet genom vilket jag kan distribuera alla Mina permalänkar distribueras så brett som möjligt på nätet. Känner du till sådana system eller programvara?

Hälsningar,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica St., Entré A – Lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem,

ISRAEL, postnummer: 9662592.

mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Mitt ID-nummer: 029547403.

2) Permalänkarna till bloggen disability5.com: Numrerad lista:

 

https://docs.google.com/document/d/1hCnam0KZJESe2UwqMRQ53lex2LUVh6Fw3AAo8p65ZQs/edit?usp=sharing

eller:

https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io/2022/10/10/Permalinks-of-post…om-list-numbered/‎

Onumrerad lista:

https://docs.google.com/document/d/1PaRj3gK31vFquacgUA61Qw0KSIqMfUOMhMgh5v4pw5w/edit?usp=sharing

 

eller:

https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io/2022/10/09/Permalinks-your-Fuss…-disability5-com/‎

 

2) Mina e-postadresser: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected]

 

G. Nedan är inlägget jag publicerade på min Facebook-sida torsdagen den 10 november 2022 kl. 0:39:

 

Nedan är ett meddelande jag skrev för några minuter sedan, här på Facebook till “Bezeq”:

assaf benyamini.

Hälsningar till Bezeq:

Vad kommer? Jag är en kund till dig från Jerusalem-området – och återigen upplever jag surfproblem som du ska ha fixat för några veckor sedan: upprepade avbrott från Internet, webbplatser som inte laddas.

Vad fan är problemet med att fixa det en gång för alla?

Bara trött!!! Din tjänst är bara äcklig!!!

assaf benyamini.

Post Scriptum. Mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040.

Kom tillbaka till mig och fixa det redan – jag orkar inte längre!!!

H. Nedan följer e-postmeddelandet som jag skickade till Knessets finansutskott (ISRAELISKA parlamentet):

Skrivelser till Knessets finansutskott

assaf benyamini< [email protected] >

Till:

[email protected]

Torsdagen den 10 november kl 11:51

Till Knessets finansutskott Fred vare med dig:

Nyligen skickade jag överklagandet till “Clalit Mushlam” som avslog min begäran om återbetalning för nödvändig ortopedisk utrustning.

Jag uppmanar er att ompröva policyn och lagstiftningen i denna fråga – människor som lever på handikappersättning från Riksförsäkringsanstalten har det mycket svårt, och kan i många fall helt enkelt inte stå för en plötslig ekonomisk utgift av detta slag.

Jag antar (även om jag inte har kollat, och jag har inget sätt att kontrollera det) att många funktionshindrade tvingas avstå från denna tjänst på grund av oförmågan att betala 600 kronor för ortopediska skor. Jag anser att det finns ett akut behov av att ändra lagstiftningen och förfarandena i detta avseende. Detta är inte en lyxprodukt, utan en kritisk medicinsk utrustning. För din kännedom. Hälsningar, Asaf Binyamini.

 

Till: Clalit Mushlam – offentliga utredningar.

Ämne: ortopediska skor.

Kära fruar/herrar.

Nyligen (jag skriver dessa ord torsdagen den 13 oktober 2022) var jag tvungen att köpa ortopediska skor för 600 NIS – vilket är en tung ekonomisk börda för en person som jag som lever på en mycket låg inkomst – ett handikappbidrag från Riksförsäkringsanstalten.

Min fråga i detta avseende är: har jag rätt till återbetalning?

Jag skulle uppskatta om du kunde utveckla så mycket som möjligt angående detta.

Vänliga hälsningar,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica St.,

ingång A-lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem,

ISRAEL, postnummer: 9662592.

mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

 

Post Scriptum. 1) Jag har en fil som innehåller: en kopia av mitt ID-kort. Bekräftelse på bidraget får jag från Riksförsäkringsverket. Fotokopia av kvittot för köp av de ortopediska skorna av.

2) Min hemsida: https://disability5.com/

3) Mitt ID-nummer: 029547403.

4) Mina e-postadresser: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected]  eller: [email protected] eller: [email protected] 

eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected]

 

I. Här är några idéer jag tänkte på:

        

1) Som ni vet finns det många, många plattformar, hemsidor och mjukvara på Internet – samtidigt som många av dem inte har förklaringar på hebreiska angående hur de fungerar, deras syfte, villkoren för att använda dem etc. Naturligtvis, det finns filmer på YouTube där du kan hitta förklaringar på hebreiska om olika ämnen – dock finns det plattformar som det bara finns förklaringar på engelska eller andra främmande språk till – och ibland finns det personer (inklusive författaren till dessa rader) som har väldigt svårt att förstå förklaringar på engelska eller andra främmande språk, och de är faktiskt “Lost” och kan inte förstå hur många plattformar på nätet som fungerar. Självklart, att använda de automatiska översättningstjänsterna från Google Translate eller andra automatiska översättningstjänster hjälper inte på grund av de många misstagen i översättningarna. I denna situation kommer den hebreiska talaren inte att få hjälp, och den oklara översättningen full av misstag kommer bara att skapa mycket större förvirring och brist på förståelse. Utmaningen är att skapa ett system baserat på artificiell intelligens, som kommer att “veta” vid inmatning av webbplatsens domänadress eller url som är lämplig för att automatiskt ge en tydlig förklaring på hebreiska hur den tänkta plattformen fungerar. Ett sådant system måste inkludera möjligheten till delning och möjligheten att få ytterligare förklaringar – och detta om, av en eller annan anledning,

Naturligtvis, efter att en sådan plattform är i drift, kommer det att vara möjligt att föreslå programmerare på andra språk att utveckla liknande system för talare av samma lokala språk som inte behärskar andra språk flytande.

2) Ett nätverk vars syfte är att underlätta diskussioner om att lyfta idéer – och motsäga eller vederlägga dem. Och meningen: diskussionen förs på följande sätt: någon användare i nätverket tar upp en idé eller ett uttalande av ett eller annat slag – och andra användare som går med i diskussionen måste försöka bevisa att idén som den användaren lägger fram inte är sann – och å andra sidan måste den som framförde idén fortsätta att försöka försvara den och förklara varför den verkligen är sann. En diskussion som alltid kommer att bestå av yrkanden och motanspråk.

3) Ett nätverk av beställningsdemonstrationer. Som vi vet finns det sociala aktivister som försöker främja olika frågor – men av en eller annan anledning kan de inte gå ut på gatan och demonstrera. Syftet med detta sociala nätverk kommer att vara att “matcha” de frågor som dessa sociala aktivister kommer att försöka främja och andra människor i samma nätverk vars roll kommer att vara att gå ut och demonstrera för dessa idéer.

4) Ett nätverk av censurerat innehåll. Som ni vet blockerar teknikjättarna som Google, Facebook, Apple, Amazon etc. ibland olika användare på grund av ett eller annat innehåll som dessa användare laddar upp. Tanken är att skapa ett socialt nätverk som ska fungera som ett slags “skydd” för alla de användare som har blivit blockerade – och naturligtvis kommer ett sådant nätverk inte att ha censur eller begränsningar av något slag för att ladda upp innehåll.

5) Ett socialt nätverk med konstigt innehåll. Det betyder ett socialt nätverk som uteslutande kommer att ägnas åt att ladda upp galet eller vanföreställande innehåll eller idéer. Följaktligen kommer allt innehåll som är för logiskt eller realistiskt att blockeras omedelbart. Utmaningen blir naturligtvis att utveckla en algoritm vars mål är att försöka lokalisera det innehåll som är för smart eller logiskt för att blockera dem. Användare kommer att kunna överklaga – och om det visar sig att det uppladdade innehållet verkligen är vanföreställningar och ologiskt eller för realistiskt, kommer samma innehåll att returneras till webbplatsen.

J. Nedan är brevet jag skickade till olika platser:

Till:

Ämne: utländsk internetleverantör.

Kära fruar/herrar.

Jag är kund hos företaget “Bezeq” från Jerusalem-området, och jag prenumererar på tjänsten med en internetanslutning och en telefonlinje.

Under det senaste året (jag skriver dessa ord fredagen den 11 november 2022 – några timmar före sabbat) har ett särskilt upprörande beteende från deras sida upprepats om och om igen: även om jag är prenumerant och även betalar bäst av mina pengar för fiberoptiktjänsten kopplas internetuppkopplingen av gång på gång – Bara så och utan anledning. Ibland kommer inte webbsidor på helt legitima webbplatser upp, bara så och utan anledning. Också i många fall går det väldigt långsamt att surfa på Internet – också utan någon anledning eller motivering. Varje gång jag kontaktar Bezeqs ​​tekniska team löses problemet i tid – men det upprepar sig alltid igen en kort tid senare. Jag har bett dem många gånger att fixa alla problem en gång för alla,

Min fråga är: Är det tekniskt möjligt att ta emot tjänster från en utländsk internetleverantör (som ligger utanför staten Israels territorium)? Eller är det på grund av att “Bezeq” har monopol på infrastrukturen som når hem i Israel, att även om jag lyckas koppla upp mig till en utländsk internetleverantör kommer det faktiskt inte att ha någon betydelse och därför är ett sådant test onödigt i Förstaplatsen?

Hälsningar,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Entré A-lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem,

ISRAEL, Postnummer: 9662592.

mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757. mobil-972-58-6784040. fax-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Mitt ID-nummer: 029547403.

2) mina e-postadresser: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected]

3) Min hemsida: https://disability5.com

K. Nedan är mejlet jag skickade till Yad Vashem:

Mina brev till “Yad Vashem – Myndigheten för Förintelsen och Heroic Remembrance”.

Yahoo/skickat

          

Asaf Benjamin< [email protected] >

[email protected]

Fredagen den 11 november kl 11:35

Till: “Yad Vashem – Förintelsens och hjälteminnesmyndigheten”.

Ämne: Ett förslag till ett forskningsämne.

Kära fruar/herrar.

I slutet av andra världskriget fanns det ett krav från Sovjetunionen att deportera alla tyska minoriteter och befolkningar från Östeuropa. Som vi vet är detta befolkningar som levde i olika länder i östra Europa som anlände dit efter det österrikisk-ungerska riket, som sönderföll efter första världskrigets slut. Det är också välkänt vilken roll dessa befolkningar har för att hjälpa Nazitysklands onda arméer och dess ockupation under andra världskrigets första skeden. När kravet kommer från ryssarnas håll, politiskt och militärt, var det ett mellanstadium mellan slutet av andra världskriget och början av det kalla kriget och den interblockkamp mellan USA och Sovjetunionen som skulle komma senare. Och eftersom i detta skede västmakterna som vann kriget, nämligen: USA, England och Frankrike, var fortfarande i en allians med Sovjetunionen, sedan för att genomföra utvisningen behövdes västmakternas samtycke – vilket så småningom gav sitt samtycke och ställde ett villkor inför ryssarna: ett krav på att utvisningen genomföras-Och många grymheter och skräckhandlingar begicks i den mot civilbefolkningen. Som en del av denna deportation – utvisning av en befolkning på 16 miljoner tyskar tillbaka till sitt hemland, var det en kort period då ett läger som drivs av en jude vid namn Shlomo Morel opererade – ett läger där tyska fångar fängslades. Och flera frågor uppstår här: Var kan historien om detta läger hittas? Och gjorde Shlomo Morel, eller andra chefer i lägret, har du en koppling till Avengers-rörelsen? Och hade samma Shlomo Morel en familjeanknytning till den ISRAELISKA annonsören Motti Morel, som är känd för att ha dödats i en bilolycka i Tel Aviv den 17 april 2018?

Och sammanfattningsvis: Jag har aldrig arbetat i Yad Vashem-institutet, och jag har ingen direkt personlig inblandning i ärendet.

Jag skriver dessa ord endast som ett förslag – och inget mer än så.

Hälsningar,

assaf benyamini.

L. Nedan följer brevet, som jag skickade till olika platser:

Till:

Ämne: Automatisk intäktsgenerering.

Kära fruar/herrar.

Jag har flera kanaler på olika sociala nätverk, där jag laddar upp innehåll då och då.

Jag letar efter en tjänst där jag kan ladda upp länkarna till mina plattformar, och som kommer att tjäna pengar på alla mina kanaler automatiskt, och utan att jag behöver vara konstant involverad hela tiden.

Känner du till en sådan tjänst?

Hälsningar,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Entré A-lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem,

Israel, Postnummer: 9662592.

mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757. mobil-972-58-6784040. fax-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Mitt ID-nummer: 029547403.

2)min e-postadress: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected] och: assafbenyamini@hotmail .com och: [email protected] och: [email protected] och: [email protected]

3) Min hemsida: https://disability5.com

M. Nedan är e-postmeddelandet, som jag börjar skicka i dagarna (jag skriver dessa ord den 11 november 2022) till olika platser:

Till:

Ämne: Projektförslag.

Kära fruar/herrar.

Jag är en person som lider av ett fysiskt handikapp, på grund av vilket jag får allt svårare att lyfta saker som råkar falla i golvet (något som man vet kan hända då och då i nästan varje bostadslägenhet). Jag använder en anläggning/hjälpmedel som heter “handförlängare” – vilket är:

 

Som du kan se kan den här enheten vara effektiv när det kommer till ett fast föremål som ibland behöver lyftas från golvet. Men som ni vet ibland finns det fall där det som av misstag faller på golvet är en vätska och inte en fast substans, såsom: soppa som råkar spilla på golvet, olja som råkar spillas ut osv.

När det gäller friska människor är det såklart inga problem med att ta en trasa och städa det som behövs – däremot har sådana som jag som lider av en fysisk funktionsnedsättning som blir värre och värre ibland svårt att göra fram och tillbaka rörelser med handen medan du rengör golvet med trasan.

Av dessa skäl har jag länge letat efter en produkt som jag skulle kunna köpa, som skulle innehålla en lämplig fästmekanism för handförlängaren vars bild jag har bifogat här, och som skulle kunna suga upp vätskan som spills på golvet (och av de skäl jag nämnde gör en vanlig trasa inte jobbet i ett sådant fall).

Jag ska påpeka att jag inte är en ammande person, men på grund av hälsosvårigheter behöver jag definitivt en sådan produkt. Man ska komma ihåg att människor i min situation tillbringar större delen av sin tid ensamma, och utan någon annan person som kan vara vid deras sida och hjälpa till i en sådan situation (och jag behöver inte heller sådan hjälp idag).

I alla fall, och efter många sökningar, som också inkluderade att hänvisa frågan till MILBAT organisation, till företag som ägnar sig åt produktion av ergonomiska produkter (som vi vet finns det väldigt få sådana företag i ISRAEL, och från de tester jag gjorde blev det till exempel klart för mig att det i hela Jerusalemområdet finns är bara ett litet företag som sysslar med detta) och till olika kedjor och även till fabriker där städmaterial tillverkas, blev det klart för mig att det tydligen inte finns någon sådan produkt idag.

Därför är min fråga till dig: skulle du vara intresserad av att erbjuda ett sådant produktutvecklingsprojekt till studenter som studerar området produktdesign?

Min förhoppning är att om och när det finns en sådan här produkt, och det också finns den ekonomiska möjligheten att marknadsföra den, så kommer den att kunna hjälpa många andra funktionshindrade eller sjuka människor också.

Hälsningar,

Assaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Entré A-lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem,

ISRAEL, postnummer: 9662592.

mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Mitt ID-nummer: 029547403.

2) Mina e-postadresser: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected]

3) Min hemsida: https://disability5.com

N. Mina länkar:

1)bloggrecept av Talia Benjamini

2)webbplats getmunch.com

3)Artikel: Varför bedrägerier på internet lyckas – av Revital Solomon

 

Print Friendly, PDF & Email