" /> Tawaran menyertai. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Tawaran menyertai.

Tawaran menyertai.

Pada 10 Julai 2018, saya menyertai pergerakan “nitgaber” – orang kurang upaya yang telus.

Kami cuba membantu mempromosikan hak sosial “orang kurang upaya telus”, iaitu: orang seperti saya, yang mengalami ketidakupayaan dan penyakit serius yang tidak dapat dilihat dengan jelas di luar – kekurangan keterlihatan luaran yang menyebabkan diskriminasi teruk walaupun dalam hubungan. kepada kumpulan kurang upaya yang lain.

Menyertai pergerakan ini terbuka kepada semua orang, dan untuk itu anda boleh menghubungi pengarah, Puan Tatiana Kaduchkin:

972-52-3708001. atau: 972-3-5346644.

Ahad-Khamis antara jam 11:00 dan 20:00 waktu Israel – dan ini kecuali cuti Yahudi dan pelbagai cuti Israel.

assaf benyamini – penulis surat.

Ketahui lebih lanjut:

https://www.nitgaber.com/

https://disability5.com

pasca Scriptum. 1) Di bawah adalah surat yang saya hantar kepada syarikat “Radet equipment and systems RDT Equipment & Systems”:

—– Mesej dimajukan —–oleh: Asaf Binyamini < [email protected] >

kepada: [email protected] < [email protected] > Dihantar pada: Selasa, 16 Ogos 2022 pada 20:57:34 GMT+3 Subjek: Surat kepada “Peralatan & Sistem RDT” .

Kepada syarikat “Redet Equipment and Systems”.

salam:

Subjek: Panggilan telefon yang mencurigakan.

Puan/Puan yang dihormati.

Hari ini, Selasa, 16 Ogos 2022 jam 2:00 petang saya menerima panggilan telefon ke nombor telefon saya 972-2-6427757 daripada seorang wanita yang memperkenalkan dirinya sebagai pekerja anda, yang fasih bertutur dalam bahasa Ibrani dan enggan menyebut namanya dengan jelas. Menurutnya, pergerakan sosial di mana saya aktif (pergerakan “nitgaber” – orang kurang upaya yang telus) didakwa mengarahkan satu atau perkhidmatan pengukuran lain daripada anda. Saya akan ambil perhatian bahawa semasa keseluruhan perbualan saya mendengar diri saya dua kali ganda setiap kali saya bercakap (adakah mungkin ini dilakukan dengan sengaja untuk mencuba dan mengelirukan saya?). Saya akan ambil perhatian bahawa keseluruhan cerita itu terdengar sangat pelik kepada saya kerana dua sebab:

a) Bidang aktiviti pergerakan “nitgaber” – orang kurang upaya yang telus tidak berkaitan dalam apa-apa cara dengan bidang aktiviti syarikat anda.

b) Pada pergerakan nitgaber kami tidak pernah memesan sebarang perkhidmatan daripada anda.

Dan memandangkan keadaan yang membingungkan dan juga mencurigakan ini, saya tidak jelas mengapa anda membuat keputusan untuk menghubungi saya melalui telefon.

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

Post scriptum. A) Nombor ID saya: 029547403. B) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: assaf [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

2) Di bawah adalah surat yang saya hantar kepada “Tzeirim Boarim” (nama Ibrani: pergerakan “orang muda yang membakar”):

 [email protected]

Salam kepada pergerakan “Tzeirim Boarim”:

Berikut adalah mesej bagi pihak Puan Tatyana Kadochkin daripada pergerakan “nitgaber”.

Subjek: pergerakan “nitgaber” (orang kurang upaya “telus”)

Kira-kira sedekad yang lalu, saya, Ham, mengasaskan pergerakan “nitgaber”, untuk orang kurang upaya “telus”. Orang kurang upaya yang mempunyai peratusan hilang upaya yang tinggi dan tiada keupayaan untuk bekerja, tetapi tidak terhad dalam pergerakan.

Pergerakan saya mengira dan mewakili kira-kira 1300 orang dari seluruh negeri ISRAEL, yang mempunyai kecacatan antara 75% hingga 100%, yang tidak cergas untuk bekerja dan yang tidak mempunyai kecacatan mobiliti atau memerlukan peningkatan dalam peratusan kecacatan mereka . Pergerakan itu membolehkan mereka mencari semua hak mereka dari seluruh negeri ISRAEL dan sokongan kewangan tertentu juga diberikan kepada mereka yang paling memerlukan.

Pergerakan kami memperjuangkan perumahan awam mampu milik dan keadaan hidup yang mencukupi untuk kumpulan penduduk yang disebutkan di atas. Ramai orang kurang upaya yang tidak boleh bekerja, dan yang mempunyai 75%-100% hilang upaya, tetapi tidak terhad dalam pergerakan hidup dalam keadaan yang menyedihkan.

Mereka tidak menerima faedah yang sama seperti yang dinikmati oleh pesara yang juga menerima tambahan pendapatan. Iaitu, mereka tidak mempunyai diskaun untuk membeli ubat, diskaun pada bil elektrik, dan cukai harta, diskaun untuk perjalanan dalam pengangkutan awam dan bantuan sewa seperti pesara, mereka tidak berhak mendapat geran “pemanasan/penyejukan” dan banyak lagi. . Dalam erti kata lain, mereka berhak untuk hampir tiada faedah, walaupun keadaan mereka teruk. Tambahan pula, mereka juga tidak berhak mendapat perumahan awam walaupun dalam keadaan sukar yang mereka diami setiap hari.

Terdapat perbezaan asas antara kecacatan yang berbeza, dan kami percaya bahawa ia tidak sepatutnya begitu!

Orang kurang upaya dengan kecacatan mobiliti, berhak mendapat perumahan awam dan menerima bantuan sewa antara 3000 hingga 3900 NIS sebulan.

Selain itu, orang kurang upaya kurang upaya mobiliti menerima elaun yang lebih besar daripada orang kurang upaya yang diwakili oleh pergerakan itu, terima kasih kepada tambahan kepada elaun asas, yang termasuk, antara lain, perkhidmatan khas, elaun mobiliti dan teman, dan banyak lagi.

dalam keadaan sedemikian, saiz elaun ini mencecah NIS 15,000-17,000 sebulan. Tetapi sebaliknya, OKU yang diwakili oleh pergerakan itu, yang tidak mempunyai kecacatan mobiliti, mempunyai kecacatan 75%-100% dan tidak cergas untuk bekerja, hanya menerima NIS 3211 sebulan bersih sahaja!

Daripada ini, berikutan bahawa kumpulan ini adalah penduduk yang paling miskin dan paling lemah di Negara ISRAEL!!!

Sepanjang tahun-tahun saya beraktiviti, saya bertemu dengan ramai pegawai daripada parti yang berbeza di Knesset (Parlimen ISRAEL) dan di pelbagai kementerian kerajaan.

Tetapi, malangnya, selama sedekad sekarang, pergerakan itu tidak berjaya mempromosikan cadangan yang membenarkan orang kurang upaya yang tidak terhad dalam pergerakan, yang mempunyai 75-100% hilang upaya dan tidak dapat bekerja, menerima perumahan awam, atau sekurang-kurangnya untuk meningkatkan jumlah bantuan yang mereka terima dalam menyewa apartmen dan untuk memperbaiki sekurang-kurangnya keadaan hidup mereka.

Berdasarkan perkara di atas, saya, Tatyana Kaduchkin, pengerusi pergerakan “nitgaber” (orang kurang upaya telus),

Saya ingin berjumpa dengan anda, untuk mempromosikan projek ini dan membantu mereka menjalani kehidupan yang lebih bermaruah dan wajar.

Dengan berkat dan harapan yang besar, Tatyana Kaduchkin, pengerusi pergerakan “nitgaber” (cacat telus).

Telefon 1: 972-52-370-8001. Telefon 2: 972-3-534-6644.

Di bawah ialah mesej yang saya tinggalkan untuk ahli Knesset (Parlimen ISRAEL) Mossi Raz-yang saya tiba untuk pertemuan dengannya di Knesset. Saya tiba untuk mesyuarat pada hari Selasa, 20 April 2021 jam 1:30 petang.

20.4.2021

Salam kepada ahli Knesset Mossi Raz.

Subjek: Masalah perumahan untuk OKU.

Tuan yang dihormati.

Di bawah ialah beberapa isu yang berkaitan dengan penduduk kurang upaya dan cacat mental (penduduk yang saya turut serta) yang ingin saya bangkitkan kepada anda.

Saya berminat untuk mengetahui sejauh mana anda dapat mempromosikan isu-isu ini dan/atau membuat pindaan perundangan segera untuk memperbaiki keadaan kami, keadaan rawatan kami dan peluang kami untuk terus hidup dan berintegrasi ke dalam masyarakat.

Saya akan menyatakan bahawa dari pengalaman lepas saya telah belajar bahawa dalam mesyuarat jenis ini saya akan diberitahu sebelum saya tiba bahawa saya akan diberi kebenaran untuk bercakap untuk membangkitkan isu yang ingin saya bicarakan – namun dalam mesyuarat itu sendiri saya tidak akan diberi kebenaran untuk bercakap walaupun untuk satu saat – dan jika saya cuba bercakap, Allah melarang ia akan dianggap secara automatik untuk “gangguan” yang sangat serius dan oleh itu pengawal keselamatan akan menyerang saya dan mengusir saya dengan sangat agresif – dan ini juga apabila tidak ada keperluan untuk itu dan apabila ia sama sekali tidak perlu, dan juga apabila ia benar-benar jelas bahawa saya tidak menimbulkan apa-apa “bahaya” kepada sesiapa pun.

Dan mengetahui realiti ini, saya menyerahkan surat ini kepada anda – sekiranya kali ini juga, ini akan menjadi tingkah laku terhadap saya. Rupa-rupanya hakikat bahawa saya berani mengangkat nasib masyarakat OKU ditafsirkan sebagai ancaman yang sangat serius – walaupun tidak jelas kepada saya siapa atau apa sebenarnya yang mengancamnya. Saya meninggalkan anda dan pekerja pejabat anda dengan surat ini – saya tidak akan membawanya pulang ke rumah saya.

Dan sekarang untuk butiran topik itu sendiri:

1) Masalah pembiayaan/pembayaran sewa – bertahun-tahun yang lalu telah ditentukan (dan tidak jelas oleh siapa – walau bagaimanapun ia mungkin seorang pegawai kerajaan atau yang lain) bahawa orang kurang upaya yang tinggal dalam komuniti berhak mendapat bantuan dalam jumlah itu. sebanyak 770 syikal sebulan untuk tujuan membayar sewa. Seperti yang kita tahu, dalam beberapa tahun kebelakangan ini terdapat peningkatan yang sangat ketara dalam harga pangsapuri di Negara Israel – dan sebagai hasilnya, sudah tentu, terdapat juga peningkatan ketara dalam sewa. Walau bagaimanapun, jumlah bantuan NIS 770, yang telah ditentukan bertahun-tahun yang lalu sepenuhnya sewenang-wenangnya, dan tanpa sebarang penjelasan atau logik, tidak dikemas kini. Malangnya, walaupun selepas banyak surat-menyurat (dan kita bercakap tentang sekurang-kurangnya beberapa ribu atau bahkan puluhan ribu surat, dan malangnya bagi penulis kata-kata ini, jumlah ini tidak berlebihan sama sekali), yang dihantar kepada setiap pihak yang mungkin: Kementerian Pembinaan dan Perumahan dan pelbagai cawangannya, kementerian kerajaan lain seperti Kementerian Kewangan dan Perdana Menteri Pejabat, ramai wartawan dengan siapa penulis dokumen ini bercakap secara peribadi, Ramai peguam dan juga pejabat penyiasatan dan kedutaan negara asing – tiada apa yang membantu – dan akibatnya, jumlah bantuan tidak dikemas kini, ramai orang kurang upaya dibuang ke dalam jalan dan menemui kematian mereka di sana kerana kelaparan, dahaga atau kesejukan pada musim sejuk dan sebagai alternatif daripada strok haba atau dehidrasi pada musim panas. Perlu diingatkan bahawa organisasi untuk eksploitasi hak seperti persatuan “Yadid” (yang, seperti yang kita ketahui, telah ditutup beberapa bulan yang lalu) atau klinik bantuan guaman di universiti dan kolej yang penulis artikel ini juga berhubung tidak dapat membantu, dan sebabnya adalah mudah: jumlah bantuan NIS 770 disediakan mengikut undang-undang , dan organisasi untuk eksploitasi hak hanya boleh membantu mengikut undang-undang sedia ada, dan satu-satunya alamat dalam kes di mana perubahan perundangan diperlukan ialah, seperti yang anda tahu, Knesset. Tetapi di sini keadaan hanya terus menjadi rumit: seperti yang kita ketahui, untuk tempoh yang sangat lama selama lebih dua tahun tidak ada kerajaan yang berfungsi dan Knesset dan Negara Israel berada dalam keadaan, sebenarnya, kerajaan peralihan yang berterusan. Akibat langsung dan dahsyat daripada keadaan ini ialah kekurangan kemungkinan untuk membuat pindaan penting kepada undang-undang yang diperlukan segera – sebahagian daripadanya saya perincikan di sini. Perlu diingat bahawa walaupun Knesset dan kerajaan bertindak atas permintaan penulis baris ini, serta permintaan daripada organisasi orang kurang upaya dan banyak pihak lain mengenai jumlah bantuan kepada ahli Knesset, mereka secara automatik diarahkan kepada organisasi untuk eksploitasi hak – dan ini walaupun ahli Knesset sendiri tahu dengan baik bahawa dalam kes ini organisasi untuk Hak eksploitasi tidak boleh menjadi alamat tetapi hanya diri mereka sendiri.

2) Komunikasi dengan tuan tanah – terdapat banyak kes di mana orang kurang upaya mengalami kesukaran untuk berunding dengan tuan rumah atas sebab yang berkaitan dengan penyakit atau kecacatan mereka. Dalam situasi ini, pekerja sosial dikehendaki bertindak sebagai pengantara – dan sebahagian besar pekerja sosial tidak boleh benar-benar mengambil peranan ini dalam setiap kes. Dan lebih-lebih lagi: pemotongan yang meluas dalam beberapa tahun kebelakangan ini dalam piawaian untuk pekerjaan pekerja sosial, digabungkan dengan keadaan kerja yang sukar, gaji yang rendah, layanan yang tidak mencukupi oleh keluarga pesakit yang dalam banyak kes melihat mereka sebagai, dan secara tidak adil,

3) Cara pembayaran pesakit – terdapat situasi di mana seseorang berpindah untuk hidup dalam komuniti selepas tempoh lama tinggal di hospital, dan tanpa tabiat hidup yang dianggap normatif seperti pergi bekerja, mengambil tanggungjawab untuk menguruskan hidupnya. , dsb. Selalunya keperluan yang diletakkan sebagai syarat untuk menandatangani kontrak pajakan seperti Menandatangani cek jaminan tidak dapat dicapai oleh orang pada peringkat kehidupan mereka ini.Banyak rangka kerja rawatan dan pemulihan yang wujud pada masa lalu (dalam salah satu daripadanya penulis dokumen ini telah dibantu kira-kira 26 tahun yang lalu apabila meninggalkan hospital untuk hidup dibantu) telah menutup atau mengurangkan dengan ketara skop Aktiviti mereka dalam beberapa tahun kebelakangan ini – sesuatu yang mungkin menghalang pemulihan daripada orang yang pada peringkat kehidupan mereka tidak akan dapat bergerak ke hadapan tanpa sampul terapeutik dan pemulihan yang penting ini.

4) Masalah peraturan – hari ini terdapat ketidakseimbangan yang lengkap apabila ia berkaitan dengan kewajipan dan hak pemilik pangsapuri di satu pihak dan penyewa pangsapuri di pihak yang lain. Terdapat banyak undang-undang yang melindungi tuan-tuan tanah daripada satu atau lain penyalahgunaan tempoh sewa yang mungkin berada di pihak penyewa. Sebaliknya, tiada undang-undang yang bertujuan untuk melindungi orang yang tinggal di pangsapuri daripada dieksploitasi oleh tuan tanah – dan akibatnya, fasal skandal, zalim dan kadang-kadang menyalahi undang-undang boleh didapati dalam banyak kontrak sewa – dan tiada undang-undang. bertujuan untuk melindungi penyewa pangsapuri ini yang terpaksa menandatangani kontrak ini. Dalam banyak kes,

Sudah tentu, masalah ini adalah masalah penduduk

Walau bagaimanapun, perlu diambil kira bahawa berurusan dengan tuan-tuan tanah dalam situasi ini secara semula jadi lebih sukar untuk penduduk yang kurang bernasib baik seperti orang kurang upaya atau orang sakit.

5) Kesukaran dalam memaklumkan – terdapat banyak kesukaran apabila ia datang untuk membangkitkan kesukaran yang disebutkan dan mendedahkannya di arena awam untuk tujuan membuat pembetulan yang diperlukan. Keutamaan semasa pelbagai media yang hampir tidak berminat dengan isu ini, perpecahan di kalangan organisasi orang kurang upaya, keengganan banyak elemen masyarakat di mana kita hidup untuk mengambil bahagian secara aktif dalam usaha membetulkan dan memperbaiki keadaan – semua beban ini dan menyukarkan usaha untuk membangkitkan masalah ini kepada kesedaran awam dengan cara yang akan memaksa ahli Knesset untuk membuat pindaan yang perlu kepada perundangan dan bukannya terus mengabaikan dan tidak berbuat apa-apa. Kesukaran lain wujud apabila ia datang untuk menaikkan kempen pengiklanan:

6) Masa menunggu untuk rawatan – terdapat banyak kes di mana orang yang sehingga tahap tertentu dalam hidup mereka tidak memerlukan bantuan perkhidmatan kesihatan mental sama sekali – tetapi akibat daripada keadaan hidup yang sukar atau peristiwa traumatik atau sukar satu jenis atau yang lain memerlukan bantuan profesional dalam bidang kesihatan mental – dan sudah tentu dalam banyak kes Ini adalah bantuan sementara atau sekali sahaja dan tidak kronik. Hari ini, tempoh menunggu untuk rawatan atau bantuan psikologi adalah sangat lama – dan akibat daripada kekurangan bantuan tepat pada masanya, keadaan orang ramai mungkin merosot tanpa perlu. Melabur sumber tambahan dalam sistem kesihatan mental awam sudah tentu boleh mengubah keadaan. Perlu diingat bahawa walaupun dari sudut ekonomi dan belanjawan tidak ada logik dalam tingkah laku sedemikian: apabila orang

7) Rawatan pergigian – Seperti yang anda tahu, di Negara Israel seseorang yang memerlukan rawatan pergigian hampir selalu pergi ke doktor swasta – dan ini kerana sistem kesihatan awam pada masa ini tidak memberikan jawapan dalam bidang ini. Perlu diingatkan bahawa mereka yang cacat mental, dan juga orang kurang upaya secara amnya, yang mengalami masalah kewangan yang sangat sukar pada tahap sehari-hari, walaupun tanpa kaitan dengan rawatan pergigian, mendapati lebih sukar untuk menerima rawatan ini, jika dan apabila perlu. Gabungan masalah mental yang serius dan kesusahan ekonomi yang teruk menyebabkan mereka menghadapi palung yang rosak dan jalan buntu yang lengkap apabila perlu, dan kadangkala penjagaan pergigian yang mendesak. Perlu diambil kira bahawa pada hari ini tidak ada, sebenarnya,

8) Kawasan hospitalisasi – seseorang yang sedang memerlukan rawatan psikiatri secara besar-besaran di hospital atau klinik awam hanya boleh menerimanya di klinik atau hospital yang berdekatan dengan kawasan tempat tinggalnya. Terdapat kes di mana pesakit lebih suka, atas satu sebab atau yang lain, untuk dirawat di klinik lain – tidak semestinya yang sangat dekat dengan kawasan kediaman mereka. Pesakit harus diberi kebebasan memilih – dan pesakit yang tidak berpuas hati dengan rawatan di klinik atau hospital tertentu harus diberi pilihan untuk berpindah ke klinik atau hospital di tempat lain. Pilihan ini pada masa ini diberikan dalam semua bidang perubatan lain – dan tidak ada sebab untuk menafikan kebebasan memilih tempat rawatan dalam bidang rawatan mental sahaja. Apatah lagi: kebebasan memilih sedemikian, jika diberikan,

9) Kesedaran penduduk – penduduk umum kadangkala menunjukkan tentangan yang sangat ketara apabila melibatkan rawatan kesihatan mental yang diberikan di kawasan tempat tinggal orang – sesuatu yang berpunca daripada kekurangan kesedaran dan kekurangan pengiktirafan bidang – dan tanpa sebarang justifikasi praktikal atau logik. Mengurangkan tentangan dan keengganan penduduk melalui sistem maklumat sistemik yang sesuai sudah tentu boleh menjadikan kehidupan pesakit dan pesakit yang hidupnya sangat sukar dalam apa jua keadaan akibat penyakit dan ketidakupayaan itu sendiri, lebih mudah. Kurangnya kesedaran dalam masyarakat yang kita diami menyebabkan kes bantahan penduduk terhadap pembukaan asrama atau kemudahan rawatan berhampiran tempat tinggal mereka – sesuatu yang membawa kepada kelewatan yang agak besar dalam pembukaan kemudahan ini, dan kadang-kadang juga untuk mencegah pembukaan mereka berikutan saman yang difailkan oleh penduduk. Lebih-lebih lagi: terdapat beberapa kes di mana terdapat gangguan yang disengajakan terhadap penduduk terhadap kemudahan penjagaan ini apabila mereka berada di kawasan kediaman mereka – dan sangat mungkin bahawa meningkatkan kesedaran awam boleh menyebabkan pengurangan yang ketara dalam bilangan kes ini.

salam,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757.

Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

 

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected]

atau: [email protected]

atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

atau: [email protected]

3) Rangka kerja rawatan yang saya ikuti sehingga 16 Mac 2021 (disebabkan oleh pemotongan dan pengurangan belanjawan kesihatan dan kebajikan yang berterusan dan kekurangan rawatan bagi isu-isu ini tanpa adanya kerajaan atau Knesset yang berfungsi) Saya ditinggalkan, secara kronik sakit dengan penyakit dan masalah yang sangat serius tanpa sebarang rangka kerja rawatan yang sesuai. Semua percubaan saya untuk mencari rangka kerja rawatan yang relevan untuknya, saya boleh bergantung pada periuk tanah liat – dan tidak dapat dipastikan berapa lama keadaan bencana ini akan bertahan):

Persatuan “Reut”-Asrama “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

Israel, poskod: 9650816.

Nombor telefon di pejabat asrama:

972-2-6432551. Atau: 972-2-6428351.

Alamat e-mel asrama: [email protected]

Pekerja sosial dari pasukan asrama, yang bersama saya

hubungi: Oshrat-972-50-5857185.

4) Doktor keluarga yang dengannya saya dipantau:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinik “tayelet”,

6 Jalan Daniel Yanovsky,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9338601.

Nombor telefon pejabat klinik:

972-2-6738558. Pejabat klinik

nombor faks : 972-2-6738551.

 

5) Butiran ubat-ubatan biasa yang saya ambil:

  1. Ubat psikiatri:

A.Seroquel-

2 biji 300 mg setiap petang.

B.Tegretol CR-

400 mg-setiap pagi. 400 mg-setiap petang.

C .Efeksor-

150 mg-setiap pagi. 150 mg-setiap petang.

  1. simvastatine-

10 mg setiap hari pada waktu petang.

 

 

6) Di bawah adalah senarai masalah perubatan yang saya alami:

 

  1. Sindrom kompulsif penyakit mental OCD serta penyakit yang ditakrifkan sebagai gangguan skizo-afektif
  2. Artritis Psoriatik.
  3. Masalah neurologi yang definisinya tidak jelas. Gejala utama masalah: objek jatuh dari tangan saya tanpa saya sedari, pening, kehilangan rasa di beberapa kawasan tapak tangan dan masalah tertentu dengan keseimbangan dan postur.
  4. Hernia cakera kronik di bahagian belakang dalam vertebra 4-5 – yang juga memancar ke kaki dan menyukarkan berjalan.
  5. Sindrom usus yang merengsa.
  6. Permulaan tanda-tanda masalah kardiologi dari bulan lepas (saya menulis perkataan ini pada hari Khamis, 22 Mac 2018). Pada masa menulis baris ini, intipati masalah masih tidak jelas, yang ditunjukkan dalam sakit dada sepanjang hari, kesukaran bernafas dan juga dalam bercakap.
  7. Kelemahan penglihatan yang ketara, yang bermula kira-kira enam bulan lalu (saya menulis perkataan ini pada hari Isnin, 19 April 2021).

7) Butiran peribadi tambahan: Umur: 48.

Status perkahwinan: Bujang. Tarikh lahir: 11.11.1972.

Print Friendly, PDF & Email