Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Un mesaj din Israel către lume. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Un mesaj din Israel către lume.

 

Yoni Barak

8 iulie 2014

Hei lume, ce e?

Da, suntem din nou noi… poporul Israel.

Țara este atât de mică încât nici măcar nu-i poți scrie numele pe glob pentru că nu se potrivește și trebuie să scrii o parte din ea pe mare și o parte pe o țară vecină.

Singura țară pe care o are poporul evreu, unde își vorbește limba, își trăiește viața și încearcă să se asigure că un holocaust ca cel care li s-a întâmplat acum 60 de ani nu se va mai întâmpla…

Țara care și-a contribuit cu capitalul uman, capacitățile sale tehnologice și inovația sa, în cei 60 de ani de existență, a adus o contribuție extraordinară umanității.

Avem o mică cerere pentru tine.

Nu, nu, nu te entuziasma, ești ocupat și preocupat de încălzirea globală, criza energetică globală și situația economică, înțelegem. Nu vă vom ocupa prea mult timp.

De asemenea, cum o spunem? Nu avem multe cereri de la tine. Doar o astfel de pizza. O mică cerere.

În zilele următoare, Forțele de Apărare Israelului merg (sperăm) la o operațiune puternică și dureroasă într-o zonă din care sunt împușcați teroriști (pe care ați definit-o ca atare, dragă lume), pentru a restabili pacea locuitorilor din Israel.

Oamenii își vor renunța la slujbă, familiile își vor anula vacanțele de vară, iar efortul se va concentra pe a răspunde acelor greșiți pentru care un tanc și o școală sunt obiective de importanță egală. pentru care copiii sunt un adăpost adecvat și justificat.

Pentru tine, tragerea de rachete „prostice” în zone dens populate este o modalitate „legitimă” de a protesta.

Nu, nu, nu avem nevoie de ajutor cu soldații… Absolut nu lume dragă.

Avem soldații noștri. Sunt pricepuți și motivați. Aveți încredere în noi, sunt cei mai buni din lume. Cea mai bună investiție pe care o are această țară.

Nici noi nu vrem arme. O dezvoltăm noi înșine și investim miliarde pe an în tehnologii pentru ca copiii și inocenții să nu fie răniți. Am ajuns la contramăsuri foarte bune, de peste tot veniți să învățați de la noi cum să duceți corect un război asimetric.

De asemenea, nu avem nevoie să ne susțineți cu cuvinte, dacă îți este prea greu. Ar putea fi frumos, dar totuși… depinzi de petrol arab și înțelegem că nu vrei să-i enervezi pe băieți cu capacele pe cap și cu mâinile pe shivar.

La urma urmei, se știe cum crește prețul barilului de petrol.

Noi cerem un singur lucru.

nu deranja

Nicio țară nu va permite ca centrele sale de populație să fie bombardate și controlate zi și noapte de rachete, cu siguranță nu o țară ca a noastră, care este de dimensiunea generală a New Jersey-ului.

Nicio țară nu va arăta toleranță ca noi, atunci când cetățenii săi de toate vârstele devin o țintă de lungă durată a unei organizații teroriste religioase extremiste care refuză să o recunoască.

Am fost destul de liniștiți, iar tăcerea tunătoare a fost înlocuită de ecourile exploziilor.

Știi, lume dragă, tăcerea ta cu privire la chestiuni precum masacrul din Siria, încălcarea drepturilor omului în China, dispariția minorităților și a persoanelor LGBT din Rusia pur și simplu țipă.

Dar, dintr-un anumit motiv, când vine vorba de singura țară care se află între terorismul criminal fără granițe și Occident, dintr-o dată ai multe de spus. Multe.

Așa că lasă-ne doar nouă.

Nu avem nevoie ca tu să ne înveți cum să fim morali și cu siguranță nu cum să ne protejăm țara. Pentru asta suntem aici.

Dar dacă nu ai de gând să ajuți, așa cum ai stat de atâtea ori și ai văzut cum au fost masacrați evreii, pentru că sunt evrei, atunci măcar nu te amesteca.

Doar nu deranja.

Mulțumiri,

a tuturor cetăţenilor statului Israel.

               - Ai găsit o greșeală? Povesteste-mi -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE